Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Φαντασμαγορικές φαντασίες

Οταν οι αγαπημένοι μου μπλογκερς γραφουν ποστ πιο αραία νευριάζω. Ευτυχως τωρα που εν τζαι το τουίτερ γιατι αν δεν εβπλεπα εστω ενα τουίτ απο την Ποστ-Μπάμπυλον ηταν να ανησυχω πραγματικά. Τζαι όι τιποτε αλλο αλλα εν θα ηξερα τι γινεται με τον λάτιν λάβα. Μα τι θα πει κύριε μου να έχουν ζωή τζαι να μεν γραφουν στα μπλογκς! Σκεφτειται τζαι εμας τους αναγνώστες!

Τελικά ας το παραδεχτούμε. Πολλά μπλογκς τα θκιεβάζουμε για τον ιδιο λόγο που θωρούμε τζαι σήριαλ τζαι ταινίες. Αρέσκουν μας οι ιστορίες τζαι να μαθαίνουμεν για τις ζωες των άλλων. Πολλές φορές θκιεβάζουμεν τον άλλον, νοιωθουμε οικεία μαζί του τζαι οτι τον ξέρουμε μέσω του μπλογκ, ασχετα αν τζείνος αγνοεί την ύπαρξη μας.

Συχνά αναρωτιούμαι γιατί να μπαίνει κάποιος στον κόπο να θκιεβάζει το Πράσινο μπλογκ. Οταν ημουν στην Γιου Ες οφ Έι καποιος μου ειπεν οτι με θκιεβάζει γιατι φανταζεται την ζωη μου μες τα εργαστήρια, με έρευνες, με βακτηρίδια, με Άρχοντες, με ΠαΣχιΦάδες, με μαγειρικές, με φριζαρισμένο μαλλί.... Μετα εσκέφτηκα οτι μπορεί μεν να περιγράφω την ζωή μου οπως ειναι, αλλα ισως ακούεται πιο φαντασμαγορική απο οτι είναι. Ρε μπας τζαι περιπαίζω σας;;; 

Εν σας περιπαίζω! Απλα πάντα τα πραματα εχουν πιο μεγάλο μέγεθος στην φαντασία μας παρα στην πραγματικότητα. Μπορει εγω πχ τον λάτιν λάβα της Ποστ να τον φανταζουμαι ως (εντερ αγαπημένο σας λατιν σελέπριτι), ενω να ειναι απλα ενας άβερεϊτζ αντρας που απλά τυγχάνει να εν λάτιν. Μπορεί να φανταζουμαι την Χουντα οτι εν μια κακούργα που φκαλει φωθκιές που τα μαθκια της τζαι φαρμάτζιην που το στόμα της αλλα στο τέλος να εν απλά μια άβερεϊτζ Κυπραία πεθερά που τυγχάνει να μεν συμπαθεί την Αχάπαρη (πράμα ακατόρθωτο αλλα λέμε τώρα φορ δε σέικ οφ δε αργκιουμεντ!).

Μετά εν τζαι τα στερεοτυπα. Προχτές πχ εθκιεβασα ενα πολλα, κατα την άποψη μου, πετυχημένο τουιτ. Ενας τουιταρας αναρωτιέτουν "να αρχίσω δίαιτα ή απλα να καλλιεργήσω το χιούμορ μου;;;".
 Με βάση τουτη την λογική, τον Ινβίκτους εν πρεπει να τον χωρούν οι πόρτες να περνά! Ομως απο οτι ακουσα τουτο δεν ισχύει. Τα στερεώτυπα ομως μπορεί να υποβόσκουν μέσα μας τζαι να συμβάλουν το πως σχηματίζουμεν μια εικόνα για καποιον που δεν γνωρίζουμε.

Μερικές φορές ερκεται η "απομυθοποίηση". Γνωρίζεις τον αλλον που κοντά τζαι δεν ειναι ακριβώς οτι ειχες υπόψη σου. Νοιώθεις οτι εθκιεβαζες το βιβλίο τζαι τωρα θωρείς την ταινία τζαι ενεν τοσο καλή, ουτε οπως την επεριμένες. Πχ θωρεις αφισες να λαλουν οτι ερκεται ο Κότσιρας τζαι σκεφτεσαι "γιούπι" τζαι μετα θωρεις οτι φερνει τον η ΕΔΟΝ τζαι θελεις να κοψεις τις φλέβες σου γιατι θα επροτιμουσες να μεν ασχολείτουν με κομματικοποιημένες παρατάξεις και λοιπά που εσυ βρισκεις ανούσια (για να το πω ευγενικά).  Παντως αγαπητέ αναγνωστη αν ενα πράμα δεν θα απομυθοποιήσεις ποτέ εν το μαλλί. Υποσχουμαι σου εν φριζαρισμένο. Για τούτο να είσαι σίουρος.

Εν τέλη τι ισχύει;;; Παρουσιαζουμε εμεις μια εικονα του εαυτού μας που ισως δεν ειναι αντιπροσωπευτική;;; Εστιάζουμε στα ελλατώματα μας;; Εστιαζουμε σε λεπτομέρειες;;; Η απλά οπως λαλεί το άσμα "δεν φταίς εσυ, η φαντασίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιαααααα μου τα φταί-αι-αι-αι-ει....που σ'επλασε οπως ήθελε αυτή";;;;

49 σχόλια:

  1. η αληθεια να λεγετε εγω ετσι νιωθω,διαβαζωντας τα ποστ σας,οτι διαβαζω ενα βιβλιο ή βλεπω μια σειρα και θελω να μαθω την συνεχεια.
    εσταναχωρηθηκα που εφυε η cake ή που η sike εκαμεντο να το διαβαζουν μονο καποιοι.
    νιωθω οτι σας ξερω χωρις να σας ξερω.
    ασε καλα το τουιτερ :-) εχεις δικαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπλογκερς δυστυχως χανονται, αλλα ερχονται αλλοι...εχουν μια δυναμική τα μπλογκς νομιζω που εχει τζαι τουτο το καλα του.

      Πάω να σε εβρω στο τουιτερ γιατι εν σε θυμουμαι που τζαμε! :)

      Διαγραφή
    2. στο τουιτερ ειμαι με το ρεαλ ονομα μου :-)

      Διαγραφή
    3. Πέρνει μου λιο καιρό αλλα μετά συνηθως αντιλαμβάνομαι ποιος εν ποιος..... :)))

      Διαγραφή
  2. H sike έννα μας το ανοίξει να μπορούμε να δούμε το άγιο φως όξα τι έννα γίνει;
    Κατά τα άλλα δεν έχω τέθκοιον πρόβλημαν (sic), επειδή έχω πολλά μικρή φαντασία για έτσι πράματα τζαι εν κάμνω εικόνες για τζείνους που δεν ξέρω. :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω με το άσμα :-))

    μόλις άκουσα για τον Κότσιρα στην εδον εσκέφτηκα σε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάλε καλά πον το twitter. Νομίζω είμαι addicted. Σίουρα η φαντασία αλλοιώνει την πραγματικότητα. Ή μήπως η πραγματικότητα προδώνει την φαντασία; Να πω πως είδα όνειρο με μπλόγκερς χωρίς να ξέρω σχεδόν κανένα. Το μαλλί ήταν σίουρα φριζαρισμένο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα ημουν σίουρα εγω! Οί οπως μερικούς που μου στελουν ημειλ τζαι λαλουν ειδαν μια που μου εμοιαζεν αλλα ειχεν ισιο μαλλι! :ΡΡΡΡ

      Διαγραφή
  5. αλόπως εν γιαυτό που εν έρκετε ο invictus όπου τον καλέσουμε! ...για να μεν χαλάσει ο μύθος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα σε αλλους εμφανιζεται τζαι αν το πάρουμε προσωπικά εν θα του αρέσει! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
  6. το μπλογκ είναι όπως την παγωταρία, έχει διάφορες γεύσεις. έτσι κάτι παίρνει, κάτι αφήνει από την προσωπικότηα του μπλόγκερ.

    περίμενε δεν ξεκίνησα καλά. Πάμε πάλε. το μπλογκ είναι όπως το παγωτο σοκολάτα με μέντα. Κάποιου εν του αρέσκει. κάποιου αρέσκει του, κάποιος λαλεί ότι εν σοκολάτα, άλλος ότι εν όπως το βιξ.

    φαντάζομαι εκατάλαβες τι θέλεις να πω. διαφορετικά ρώτα την Brenda πιάνει συνήθως τις ασυναρτησίες μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πελλαμός το μαλλί αν και το φαντάζουμουν πολλά πιο φριζαρισμένο :-)

    Ας πούμε τον invictus εφαντάζουμουν τον πολλά κλασσική φάτσα. Δεν ξέρω ακόμα αν είναι, αλλά στο ποστ του με τα φαγιά έπιασεν το μάτι μου έναν μακριμάλλη. Νοτ.

    Που τα άτομα που εγνώρισα μέσα που τα μπλογκς, εν πολλά πιο wow στην πραγματικότητα. Σίγουρα παίζει ίσως ρόλο και η εικόνα που σχημάτισα διαβάζοντας τους. Αλλά έννεν έτσι που γίνεται με όλους; Εννοώ να πιάνουμεν στοιχεία και να τα συνθέτουμεν για να καταλάβουμεν τον άλλον; Είτε ξέρουμε τη φάτσα του είτε όχι

    Για μένα το μπλογκς εν παρέα μου. Διέξοδος. Επικοινωνία. Μπορεί να μεν σχολιάζω σε όλα. Μπορεί και να προτιμώ λιγότερο ξεκάθαρους τρόπους να εκφράζομαι. Αλλά είμαστε όλοι εδώ κι εγώ σας χρειάζομαι! More than ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα οταν με είδες ηταν τζει που φρίζζζζζζ

      Τζαι εγω το βλέπω ως παρέα τζαι επικοινωνία αλλα τζαι ως ψυχαγωγία..

      Διαγραφή
  8. Sto telos tis imeras an o blogger den apokaliftei, paizei rolo ti antiprosopeyei? Eite apolamvaneis ta keimena tou/tis i oi.

    Eskeftoumoun na postaro kati analogo re Prasinada. Exoume tous idious provlimatismous dame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βάιμπς που κοντα εν κατα την γνώμη μου πολλα πιο εντονα τζαι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Εν σημαινει πχ οτι εσυ εισαι οπως εγω σε φαντάζουμαι!

      Γραψε τζαι εσυ! :)

      Διαγραφή
  9. Πολλή φιλοσοφία, πολλή! Μα έκλεισε το η Sike. Πάω να δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλοσοφία οι τσοφτες που μου ερκουνται στο νου;;; Μπράβο μου! :ΡΡ

      Διαγραφή
  10. Καταρχήν φέρτε πίσω τη Sike.
    Κατά δεύτερον τούτες εν σκέψεις που έκαμνα όταν μετά που χρόνια δαμέσα θα γνώριζα bloggers face to face (μα ηντα τυχαίο ήσουν τζιαι εσύ τζιαμέ!) τζιαι εδιερωτούμουν τι περιμένουν να δουν. Μετά εκατάλαβα οτι εν λογικό να διογκώνουνται τόσο πολλά αυτά που γράφουμε διότι εν που τούτα που μας "ξέρει" ο αναγνώστης τζιαι εν που τούτα που θέλει ή εν θέλει να μας γνωρίσει.
    Για το άλλο που λέεις με την απομυθοποίηση νομίζω οτι ενεν τόσο στο οτι ενεν όπως τον/ην έχεις στο μυαλό σου, όσο στο οτι πλέον έσιεις μιαν εικόνα, ξέρεις πως μιλα και συμπεριφέρεται τζιαι ξαφνικά surprise surprise ενεν τόσο τραβημένα τζείνα που γράφει.


    Πολλά deep ανάλυση που το ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά ντιπ τζαι πολλά πρωίνο;;;Εισαι σιουρη οτι εισαι οκ;;; :ΡΡΡ

      Παντως θσ συμφωνήσω στο οτι διογκώνουνται τζεινα που γράφουμε τζαι οτι περιμενουμε να δουμε τζεινο που εχουμε στο μυαλό μας.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα,
    Έννεν θέμα απομυθοποίησης νομίζω, απλά στον γράπτο λόγο ούλλα μεγαλοποιούνται.
    Οι παραπάνω μπλόγκερς που εγνώρισα ήταν πολλά διαφορετικοί που την εικόνα που είχα στον νου μου που το μπλογκ τους αλλά και σε θέμα χαρακτήρα, πχ κάποιοι φαίνονται πολλά πιο ανοικτοί στο μπλογκ ενώ στην πραγματικότητα εφκήκαν μας πολλά αντροπιάριδες και άλλοι στο μπλογκ εν πιο αντιδραστικοί απ ότι στην πραγματικότητα. Ο Ινβίκτους για παράδειγμα στην πραγματικότητα είναι....
    Άτε, ας αφήσουμε το μυστήριο με τον Ινβίκτους! :)
    Για μένα εν ξέρω τι ισχύει, να μου πείτε εσείς που με εγνωρίσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι πολλα ριψοκινδυνον ατομο!
      Τουτον εκαταλαβα εγω για σενα ;)

      Διαγραφή
    2. Παντως εγω θα δηλώσω οτι εισαι πολλα πιο ευθυμο τζαι χαρούμενο πλάσμα απο οτι μας αφησες να πιστευουμε!! :)))

      Διαγραφή
    3. Χαχααχα Γρούτα, μα γιατί το λαλείς τούτο?!?! :))

      Πρας, εν επειδή τα παραπάνω κείμενα έγραφα τα στες μαύρες μου, ενώ τα χαρούμενα εν πιο λλία! (σήμερα θα ξεγλυστρίσεις άραγε? :Ρ )

      Διαγραφή
  12. Παντως το δικο μου μπλογκ εστιαζει στην αντικειμενικοτητα και στην παρουσιαση της γυμνης αληθειας, χωρις υπερβολη :Ρ

    Επισης, οσον τζι αν επροσπαθησα/τε εν εκαταφερα/τε να απομυθοποιησω/ετε στο μυαλο μου, τες ικανοτητες σας στην ζαχαροπλαστικη, εσυ τζι η Αχαπαρη :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα τούτο με τη ζαχαροπλαστική όντως εν αλήθκεια!! :))

      Διαγραφή
    2. Πελλός ποννα σου ξανακάμει λάβα κέικ.

      (γεωγραφία άραγε?..)

      Διαγραφή
    3. Γυμνή αλήθκεια;;; Επετρεψε μου να πω οτι οταν σε ειδα ησουν ντυμένη! :ΡΡΡ

      Ατε κορουδες στην επομενη συναντηση θελουμε ξανα κέικ που την Αχαπαρη με πιο μεγάλο βαθμό δυσκολιας! :Ρ

      Διαγραφή
    4. Θα ειμαι τζαμέ κορη! Θα με δεις και θα πάθεις ατύχημα!!! :ΡΡΡ Θα ερτω με την Ξιπ τζαι μια ξάδερφη! :Ρ

      Διαγραφή
    5. Ρε Πρας, τελικα εισαι τζι εσυ ριψοκινδυνον ατομο...
      Τωρα σοβαρα... θελεις να το παρεις στο νεξτ λεβελ το θεμα Αχαπαρη-ζαχαροπλαστικη? Μηπως να το ξανασκεφτεις?

      Διαγραφή
    6. Προσπαθώ να την ενθαρρύνω κόρη για να μεν την πάρει που κάτω το γεγονός οτι επρεπε να επιστρατευτεί ολη σου η τέχνη για να φκάλεις το λάβα κέικ που το ταψι!

      Διαγραφή
  13. Δηλαδη αν εκαταλαβα που τα κκομεντς, καλυπτει ενα πεπλο μυστηρίου η πραγματικη ταυτοτητα του Ινβικτους. Αποκαλυψη τώρα!

    Εγω ετυχε να γνωρισω την ιδιοκτηρια του πρασινου αυτου μπλοκ. Ναι ισως μεσα στον νου μου ειχα σχηματισει διαφορετικη εικονα. Το μαλλι εν ηταν τοσο φριζαρισμενο btw!! Ηταν πολλά ωραια μπουκλα! Εν που εν ειδες το δικο μου στα high του να δεις φριζάρισμα dear!
    Ειπα ομως no more αποκαλυψεις. Καλυτερα να οργιαζει η φαντασια μου για το ατομο που κρυβεται πισω που τις λεξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εμενα οργιαζει τζαι πολλες φορες λαλώ καλύτερα αλλα μετα λαλώ καλυτερα η πραγματικότητα παρα να ζω στον κοσμο μου. Μετα λαλω καλυτερα να οργιάζει τζαι ετον τον φαυλο τον κύκλο!

      Ατε ρε;;; Μα εν ηταν τοσο φριζζζ;; λαλειτε μου τέθκοια τζαι θα πάρω πάνω μου.

      Τον Ινβίκτους θελει να τον γνωρισει η Πρασινομήτωρ....αλλα πιστευκω ο ιδιος οτι φοάται! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
  14. Άρκησα να δω το ποστ σου. Ναι όντως, η φαντασία μεγαλοποιεί τα πράματα, αλλά εξαρτάται τζιαι με το πόσο αληθοφανές εν τζιαι το γράψιμο ή τα περιστατικά ή γενικά τζίνα που γράφει κάποιος στο μπλογκ του. Ας πούμε μπορεί κάποιος να γράφει πολλά φίξιον, να βάλει σάτσες τζιαι αν τύχει τζιαι δεις τον ιν ρίαλ λάιφ να είναι καμία σχέση με τζίνο που φατνάζεσαι, γιατί φυσικά έχει μπει μέσα η φαντασία τζιαι τζίνα που έπλασεο νους ανάλογα με τζίνα που σου έδοκε ο συγγραφέας τζιαι που την άλλη κάποιος άλλος να εν πολλά ωμός σε τζίνα που γράφει τζιαι όταν/αν τον συναντήσεις στην πραγματικότητα να εν ακριβώς όπως τον φαντάζεσε.

    Either way, human fantasy is wide and wild.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τουτα που λαλείς ειναι ολα ενδεχόμενα τζαι εχω συναντήσει σχεδον οσα περιγράφεις. :)

      Διαγραφή
  15. κοίτα!
    εγώ ότι γράφω εν πραγματικότητα και ποτέ δεν το παρακάμνω με πράματα που φκαίνουν που το μυαλό μου :P

    αυτό που σκέφτουμε είναι το ότι a blogger is not a person

    ο blogger εν μια πλευρά του ατόμου. και εξαρτάται ίντα πλευρά και ίντα ανάγκη επιδιώκει να ικανοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ohhhhh polla kalo filenada
      eshis apolito dikaio

      she

      Διαγραφή
    2. Μα θελεις να πεις οτι οντως κρατάς σπαθί;;;;;:ΡΡΡΡ

      Τζαι εγω ετσι το εβλεπα ωσπου εγνώρισα για πρώτη φορά μπλογκερ τζαι άνοιξα το κουτί της Πανδώρας! :Ρ

      Διαγραφή
    3. Εννοώ αμαν φτάσεις τζαι γνωρισεις ενα αντιλαμβανεσαι οτι εν ατομα πισω που ενα μπλογκ. Πλεον οταν θκιεβάζεις ξερεις παραπάνω λεπτομέρειες για τζεινον που γραφει.

      Διαγραφή
    4. αααααα! και αυτό είναι κουτί της πανδώρας?:) οκ οκ

      Διαγραφή
  16. ti ennois?? en ime i psili, xanthi, galanomata, panexipni, ekthamvotiki, pansexoualiki, epitiximeni, pou provallete mesa apo to blog mou? apogoiteysa se katholou pou me egnorises? OI PE MOU.

    SHE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εγώ εστεναχωρήθηκα που ενομίσετε ότι θα έκαμνα το μπλογκ μου invite only τζιαι δεν θα σας εκάλιουν! Έκαμα το έτσι για να ξεκουραστεί λλίο, χωρίς να πρέπει να το κάμω delete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσκεφτηκα οτι ισως το εκλειες....αλλα αν ειναι για ξεκουραση οκ. Αναμενουμε τις ραγδαίες εξελίξεις....

      Διαγραφή