Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Λάιφ ιν Σάιπρους (13)

Ήγγικεν η ώρα* αγαπητοι αναγνώστες να σας πω ένα που τους προβληματισμούς μου. Ισως από τους πρώτους που ειχα να αντιμετωπίσω εις νήσον Κύπρον.

Οδηγάς τζαι θωρείς έναν/μιαν κατακαημένο/η που προσπαθεί να φκει που το αλτ. Αφήνεις τον/την να φκεί ή όι;;; Στην Αμερική εν ειχα ετσι θέματα γιατι πάντου είσhεν ειτε φώτα είτε τα λεγόμενα 4-way stops, δηλαδή ένα σταυροδρομι που εσταμάτας τζαι μετα περνούν τα αυτοκινητα με προτεραιότητα σε στυλ «οποιος φτάσει πρώτος τζαι αν φτασουν την ιδια ωρα προτεραιότητα εχει ο εκ δεξιών.» Στην Κυπρο εννοείται οτι αν υπήρχαν ετσι στοπς σαν μέρος του ΚΟΚ (απλη συνωνυμία με τουτο), η μισή Κύπρος θα αποδημούσεν εις Κύριον.

Στην αρχή που λέτε αφηνα τους πάντες να περνούν. Αλλά μετα επροσεξα ότι  κανένας εν με αφηνει εμένα να περνω/φκάινω τζαι ετσι ειπα Πρας δις συστεμ ις νοτ γουόρκινγκ. Ετσι εβαλα σε εφαρμογη ένα νέο σχέδιο. Σε ένα διλημμα λοιπόν αφηνω τον άλλον να περάσει τζαι στον επομενο δίλημμα δεν αφήνω. Στην αρχή ένοιωθα τυψεις για τζείνον που δεν αφηνα, αλλα μετα εσκεφτηκα ότι εν μέρος της δίκαιης και βιωσιμης μου λύσης αρα άι γουιλ λιβ γουιθ ιτ.

Θέλω να πιστευκω ότι γουότ γκόους αράουντ καμς αράουντ και αυτή η δικαίη και βιώσιμη μου λύση δεν θα γυρισει σε μπουμερανγκ αλλα θα μου γυρισει σε ένα καλό κάρμα τζαι θα με αφηνουν να φκαίνω που τα αλτ τζαι να γνωρίσω ενα παλικάρι σε άσπρο άλογο που να έχει μαλλί σαν του Κότσιρα!

Για οσους με θωρειτε στον δρομο που πάω με το οριο ταχύτητας τζαι σικκιρτάτε, σορρυ αλλα ποσώς με ενδιαφέρει. Ναι μπορει να εχει δρομο με οριο 50 χλμ/ωρα τζαι σιουρα να εν λία αλλα οι νόμοι του ΚΟΚ εν νόμοι και οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Ετσι λοιπόν αν δεις μια με φριζαρισμένο μαλλι που νομιζεις ότι μιλά μονη της (ενώ τραγουδά) τοτε σκέφτου ότι ισως είμαι η αγαπημένη σου Πρασινάδα τζαι παιξε την πουρού με ευγένια. Αν μια με φριζαρισμένο μαλλι σε αφηκει να φκεις που αλτ, τοτε νέψε της ένα γεια τζαι ένα «θένκιου». Ε τζαι αν θέλεις στειλε τζαι κανένα συνθημα για να σε καταλάβω ότι με θκιεβάζεις! Αν εισαι παλικάρι σε άσπρο άλογο με μαλλι σαν του Κότσιρα, σταμάτα τζαι κάλεσε ασθενοφόρω γιατί θα έχω λυποθυμήσει!


*Στα γνωστά (ελπίζω) πλεόν πλάισια!

52 σχόλια:

  1. πε μας και τη αυτοκινητο κρατας να σε καταλαβουμε ;-) εγω δεν τηρω τους νομους,ειδικα το να πιενω με 50,σιουρα θα σου παιξω πουρου,σορρυ,αν με αφηκεις ενα σε χαιρετησω ομως και θα σου πω και θενκιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αν σας πω και αυτοκινητο εχαθηκεν τέλεια το μυστήριο! :Ρ

      Ετσι πληροφοριακά αν το οριο εν 50, πάω ως τα 60! :)

      Καλωσόρισες στο μπλογκ! :))

      Διαγραφή
  2. Στο Ήγγικεν η ώρα ήσουν πόμπα αλλά στο εκ δεξιΩν φιλενάδα, η καθαρεύουσα σε πρόδωσε :-Ρ

    Για το αλτ, έχω να καταγγείλω ότι οι γυναίκες κατά 90% δεν με αφήνουν (και κάνουν εκείνο το εκνευριστικό ότι δήθεν δεν σε βλέπουν αλλά μια χαρά περιφερειακή όραση έχουν αν φορείς κανένα φουστάνι που θέλουν να ρωτήσουν πόθεν το έπιασες), ενώ οι άντρες 90% με αφήνουν.

    Εγώ προσπαθώ να αφήνω κάποτε, ανάλογα με τα κεφια μου και αν μου γεμίζει το μάτι ο οδηγός! Επίσης κάνω το κόλπο του παπά μου που λέει ευχαριστώ οπότε ουσιαστικά εκμαιεύω να με αφήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω! Θενξ! Εδιορθωσα το! Νταμ ιτ τζαι ηξερα το τουτο! Αλλοπως εν που εν ηταν στα γνωστα πλαισια τζαι εν του έδωκα σημασια! χαχα Θενξ!! :)

      Επροσεξα τζαι εγω τουτο με το γυναικες/αντρες. Τζαι οσο πιο κοκεταρισμένη ειμαι τοσο με αφηνουν! Τι επιφανειακοι που ειμαστε οι ανθρωποι!

      Διαγραφή
    2. Εν που τούτα που ξέρουμε που χάνουμε βαθμούς πάντα! χαχαχα!

      Διαγραφή
    3. εγώ αφήνω τους ούλλους και αν δεν νέψουν ενα ευχαριστώ ανοίω το παράθυρο και κάμνω τους παρατήρηση!

      Διαγραφή
  3. Εγώ αφήνω τους στα αλτ γιατι αρέσκει μου που εκνευρίζονται οι πίσινοί μου! Λες κ αν περιμένεις 3 δευτερόλεπτα θα χάθεί ο κόσμος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa tzai mena areskei mou toutos o logos na tous afino! oso pio prixtis o poupiso, toso pio pollous afino.

      Διαγραφή
    2. Εν οπως το να σε προσπερνούν τζαι να σταματουν μπροστα σου στο κοκκινο! Απολαμβάνω το! :)

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα ρε Αλλε! Τζαι εγω κάμνω το! :))))

      Διαγραφή
  4. Ναι, οι γυναικες συνηθως εν αφηνουν. Στους αντρες καμνω τζιαι λιο τα γλυκα ματακια, λιο χαμογελακι, τζιαι καμνω τους τζιαι ενα θεκκιου. Με εξαιρεση κατι ανεραστους, παντα αφηνουν με να περασω.

    Εγω συνηθως αφηνω τους να περνούν για να μεν γινουμαι οπως τις άλλες τις σκροφες που εν αφηνουν μουγιουδι να περασει, τζιαι εν αξιες να δωκουν πανω σου μονο και μονο για να μεν σε αφηκουν να μπεις μπροστα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα εγω εν καμνω γλυκά ματακια...μαλλον αφηνουν με στα πλαίσια του "φοουνται" με! :Ρ

      Οντως ρε...σκρόφες γεμάτος ο τόπος!

      Διαγραφή
  5. Είχα την ίδια απορία για πολύ καιρό όσον αφορά το αμυντικό οδήγημα ή το επιθετικό. Εκατέληξα στο εξής, ελπίζω να σε βοηθήσει:

    1) Οι δρόμοι μέσα ανα πάσα ώρα της μέρας έχουν μέσα μια ποσότητα κίνησης που καθορίζει την ώρα που εννα ταξιδέψουμε, όλοι μας. Δηλαδή παραπάνω κίνηση - παραπάνω ώρα θα μείνεις στον δρόμο (κάτι σαν την εντροπία αν θέλεις χαχαχαχα, σόρρυ).

    2) Άρα εάν υπάρχει κίνηση στους δρόμους - συνεχής και όχι διακοπτόμενη - τότε υπάρχει περισσότερη πιθανότητα να πάμε όλοι εκεί που θέλουμε όσο πιο γλήορα γίνεται.

    3) Ας πούμε αν υπάρχουν κωλύματα σαν και τούτα που ανάφερες, δηλαδή στο πότε πρέπει να αφήνω κάποιον ή όχι τότε υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί η κίνηση στους δρόμους (να πήξουμε δηλαδή).

    4) Άρα ένα καλό κριτήριο είναι να αφήνουμε/κόφκουμε κάποιον με βάση το πόσο θα προχωρήσει η κίνηση. Να μην υπάρξει δηλαδή κώλυμα.

    5) Π.χ: Δηλαδή αν είσαι σε δρόμο που οδηγεί σε φανάρι και έχει φλέβα κίνησης που αριστερά και εν πράσινο τότε συγνώμη φίλε δεν σε αφήνω διότι θα κόψω την κίνηση. Εαν είναι κόκκινο τότε κόψε λλίο πίσω και άφηστον αφού έτσι θα προχωρήσει η κίνηση.

    6) Επίσης τούτο επιτρέπει και "μυωπικές" αποφάσεις χωρίς τύψεις. Δηλαδή, εν χρειάζεται να σκεφτείς 2 βήματα πιο κάτω. Αρκεί να κάμνουν όλοι το ίδιο.

    Συγνώμη που έγραψα καμπόσα αλλά αν το έγραφα πιο απλά εννα εφαίνετουν τέλεια αβάσιμη η πρόταση μου.

    Τέλοσπάντων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η αναλυση σου! I do believe in the entropy argument παντως! Λαλεις να ισχύει το ΔG (KOK) = ΔΗ -ΤΔS???

      Καλα εκαμες τζαι εγραψες κάμποσα γιατι εγω μονο επιστημονικές προτασεις δέχομαι! :)

      Διαγραφή
    2. Εν το ξέρω τούτο που λέεις! Εν ιδέα του παπά μου, 30 χρόνια οδηγός σκυβαλλοφόρου κάπου έπρεπε να καταλήξει. Απλά ξέρεις ότι κάμνεις κάτι να μειωθεί το γενικόττερο κακό. Το ότι εννα περιμένεις εννα περιμένεις, τουλάχιστον ας πάει κάποιος άλλος έσσο του να τελειώνουμε !

      Διαγραφή
    3. 30 χρονια ερευνας δηλαδή;; Πάω πάσο! :-)

      Διαγραφή
  6. το δικό μου σύστημα εν τούτο. Όσους καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο ή όσους μιλούν στο κινητό δεν τους αφήνω. επίσης δεν αφήνω όσους αφήνουν τα κοπελούθκια τους χωρίς ζώνη και όσους φαίνονται νευριασμένοι. Επίσης δεν αφήνω όταν είναι η ώρα για παιδομάζωμα και έχω αργήσει.

    κατά τα άλλα αφήνω τζαι αφήνουν με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήννεις μόνο εγγλέζους συνταξιούχους με εγκονούθκια τους δηλαδή ;

      Διαγραφή
    2. χαχαχα τζαι εγω εν αφηνω αμαν μιλουν στα κινητα ή καθουνται μωρα μπροστα κτλ, τζαι παίζω τους τζαι πουρου!

      Διαγραφή
  7. Αν εκατάλαβα καλά, το ηθικό δίδαγμα της ανάρτησης είναι ότι οι κυπραίοι οδηγοί είναι "που τα σκατά στον Κότσιρα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίο σεβας προς τον Γιάννη (μου) παρακαλώ! Οκ, το μαλλι του εν καλυτερο που το δικό σου. Τζαστ αξέπτ ιτ! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Σιγά που εν καλλύττερον το μαλλί του! Μεν σου πω ότι έshει τζαι τροξαλλίδα...

      Διαγραφή
    3. Φρεντ μεν με φουτουνιάζεις γιατι εν μέρες που παίζεις με την φωθκια! :ΡΡ

      Διαγραφή
    4. Έστω ότι το μαλλίν του εν ισάξιο με το δικό μου...έshει όμως λάγνο βλέμμα; Α; Α;

      Διαγραφή
  8. Pos akrivos paizeis tin pourou evgenika???

    Episis, krata to karma sou oudetero giati an perimeneis ton John Stool on a horse, live my May to eat clover. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις, ετσι μια συντομη πουρούδα...Πιπ τζαι κανεί.

      Λετ έι γκερλ ντριμ ρε! Εν να περιοριζουμεν τζαι την φαντασία μας τωρα;;; Ειδικα που σένα εν το επεριμενα τουτο! :ΡΡ

      Διαγραφή
  9. Εγώ εν παίζω πουρού άμα πάει αργά ο άλλος. Μπορεί να εκνευριστώ αλλά έννα σκεφτώ ότι απλά εν ατζαμής ή θέλει να φτάσει λίο πιο αργά ή ότι έτσι ξέρει και θα σιωπήσω γιατί καλύτερα να πηαίνει όπως μπορεί και θέλει και να μεν προκαλεί ατυχήματα στην προσπάθειά του να βουρήσει. Ούτε εγώ βουρώ πολλά, εισικά στους αυτοκινητόδρομους κλπ, αλλά εν θα πάω με το όριο ακριβώς ή κάτω που το όριο άμα ο δρόμος εν όφκερος ασπούμεν.
    Επίσης, όσο αφορά το αφήνω/εν αφήνω να φκει που αλτ, έχω τα μέτρα μου. Συχνά εν αφήνω κάποιους που ανακαλύπτουν "συντόμια" για να αποφύγουν φώτα λίο πιο πίσω πχ. Αλλά άμα ξέρω ότι ένα στρίψιμο εν δύσκολο και δεν παρακωλύω την κίνηση, αφήνω τους. Εμένα αφήνουν με γενικά αν και εν με δυσκολεύκει πολλά συχνά το θέμα για κάποιο λόγο. Εν επρόσεξα για άντρες ή γυναίκες, αλλά κάποιοι άντρες και καποιες γυναίκες έχουν ένα πολλά καθυστερημένο ύφος άμα εν θέλουν να σε αφήσουν! Γελώ τζαι κάμνω υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά εχουμε πολλές θεωρίες! χαχα Τζαι εγω υπομονη κάμνω! :))

      Διαγραφή
  10. Εγώ έχω άλλο σύστημα. Αν με αφήσει κάποιος να μπω θεωρώ ότι μετά πρέπει οπωσδήποτε να αφήσω εγώ κάποιον άλλον να μπει για να "επιστρέψω τη χάρη στο σύμπαν". Έτσι γενικά αφήνω τους άλλους για να με αφήσουν κι εμένα.
    Χμμμ...ακούετουν παραπάνω λογικό όταν ήταν στο μυαλό μου παρά τωρά που το έγραψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα τζαι εγω τουτο νομίζω! Ιτ μέικς τοταλ σενς του μι.

      Εξιασα να το βαλλω στο ποστ, αλλα ειπα το στο τουιτερ, τυχαια πριν λιες μέρες αφηκα ενα να περάσει τζαι τελικά ηταν ο Καρεκλάς! χαχαχα

      Διαγραφή
  11. 20 χρονια λογω δουλειας εγυριζα την κυπρο καθε εβδομαδα.ενα πραμα που εμαθα καλα ειναι η τεραστια υπομονη τζιαι η ψυχραιμια μες τους δρομους...ομως το να μεν βουρω μου εσωσε αρκετες φορες την ζωη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι που το ακούω ρε Μία!

      Υ.Γ. Αμαν το google maps βασανίζει με να ξέρω που να αποταθώ δηλαδή;; :-)

      Διαγραφή
    2. φυσικα!δεχομαι αποριες ολο το 24ωρο!

      Διαγραφή
  12. ego odigo sinexeia logo ergasias. to an tha se afiso na perasis i oi ejartate p ta nevra m, an eho nevra n pa na ise o theos-leme tora-en tha se afiko. sinithos afino ton kosmo omos.

    ta kolpa gia na se afinoun:
    1. kamnis glika matakia k petassis stithos
    2. piennis siga siga siga siga siga mprosta ospou na vrethis mes tin mesi k na men ehoun alli epilogi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δεύτερο κόλπο εν πετυχαίνει πάντα mind you...

      Διαγραφή
    2. no re inv nooooooooooo! i fotografia p tin kolasiiiiiiiiiiii, oti jimarismena aidiastika ki an evales ever, mono touto enekatsiasa,k evales tin pale! mes to mialo m ise????

      Διαγραφή
    3. Τα γλυκά ματάκια εν το εχω. Το πετάσσω στηθος εν καλή ιδέα γιατι εχω αρκετά προσόντα για να ειμαι καλή στον τομέα. Θα το δοκιμάσω.

      Το 2 εν το έχω...επροσπάθησα το!

      Στην φωτο του Ινβ εννοείται εν εκαμα κλικ! :Ρ

      Διαγραφή
  13. Η περίπτωση του κύπριου οδηγού χρήζει επιστημονικής μελέτης, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Έμέναν έτυχε μου να κοντέψω να φάω ξύλο επειδή είχα το θράσος να μην σταματήσω πάνω σε ελεγχόμενα τετράγωνα αλλά πίσω από αυτά. Είδα τον χάρον τίτσηρο λαλώ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζαι εγω μεινισκω πίσω σε ελεγχομενα τετράγωνα τζαι εχει φορες που αφηνω τζαι χωρο για να στριφκουν αυτοκινητα της αντιθετης κατευθυνσης κτλ. Ειμαστεν εξωγηινα οντα τελικα εμεις!

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ντήαρ, εσύ που είσαι που τους "πουμέσα", εννα κανονίσεις να μας βάλεις τούντην συνταγήν στα Ιστομαγειρέματα; Ερώταν με η Joy Tears βασικά γιατί σάμπου εν την ήβρεν μες τες συνταγές του Θέρμομιξ...

    http://www.onlycy.com/340635-kim-kardashian-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΑΞ ντηαρ! Ειμαστε σοβαρό μπλογκ τζαι δαμέ τζαι στα Ιστομαγειρέματα. Καταρχας τα Ιστομαγειρέματα εν ΚυπριακόΝ μπλογκ μαγειρικης αρα θελουμε κυπριακά προϊόντα! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
    2. Ε βάλε κυπριακόν πλακούνταν σιόρ!
      τς τς τς τς

      Διαγραφή
  17. Ασε μας κουκλιτσα μου με το μαλλι του Κοτσιρα!! Ειες το καθολου που κοντα? Εν λαθκιασμενο :ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πε της τα!
      Πε της τα!

      Διαγραφή
    2. Παιθκιά με ολη μου την αγάπη, τουτα τα κόμμεντς σε ετσι μέρες του μήνα, εν επικινδυνα πράματα.....

      Διαγραφή
  18. Hі there, i read youг blοg occaѕionallу and i own a similaг one and
    i waѕ just curious if yοu get a lot оf spam rеmarks?

    If ѕo how do you prοtect аgainst it, anу ρlugin οr anything you can reсommenԁ?
    I gеt so muсh lately іt's driving me insane so any support is very much appreciated.

    my page; Compare Resort Charges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Gooԁ day! I know this is κіnԁa off tоpiс
    but І ωаs wοndering if уou knew wherе I cοuld locate
    а captcha plugin for my commеnt foгm?

    I'm using the same blog platform as yours and I'm having рroblems finding one?
    Thаnks a lot!

    Here is my blog poѕt Very last minute Motel Reservation

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aωeѕome! Its really remaгκаble article, І haνе got
    muсh cleаг iԁeа οn the topic оf from this
    paгagraph.

    Feel free to ѕurf to my ωеbpagе
    :: http://Www.Hotel-Discount.Com/discount-hotels-listing-compare-hotels-Prices/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Whеn somеοne ωrites an piecе of writing he/she retаins thе thought of a
    user in his/heг mіnd that how a uѕer can
    underѕtand it. Thus thаt's why this paragraph is great. Thanks!

    Also visit my web-site :: Cheap Hotels throughout Portugal ()

    ΑπάντησηΔιαγραφή