Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Not-so-secret Πρασινάδα

Την περασμένη φορά στον Σίκρετ Πίκο, ολοι οι συμμετέχοντες εστειλαν τζαι μια ερωτηση για μένα. Φέτος ειπα να μεν το κάμω για να αποφυγω το "Εεεεεε πως σου φαίνεται η Κυπρος"! Μερικοι ομως, που τους ευχαριστώ πολύ, εστείλαν ερωτήσεις έτσι μετα χαράς τις απαντώ!!


Από Light Blue:

Τι θα έκανες αν γνώριζες 'τον άντρα της ζωής σου' (πέρα από τον Γιάννη σου μιλούμε πάντα! Winking smile ) και σου ζητούσε να μετακομίσετε μόνιμα σε άλλη χώρα (Αμερική ίσως;) γιατί οι δουλειές του είναι εκεί και δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να τις μεταφέρει στην Κύπρο σε οποιαδήποτε φάση;

Χμ...δύσκολη ερώτηση γιατί εν πολλά υποθετική. Στην Κυπρο τωρα ηρτα τζαι εγω....τον αντρα της ζωής μου (αν υπάρχει ετσι ον) εν τον εγνωρισα ακομα....Γενικα εν πολλά υποθετική ερωτηση τζαι νομιζω η απαντηση της εν "εξαρταται που τις συνθήκες τζαι το ατομο). Δεν αποκλείω τιποτε στην ζωή.....


Aπο Moonlight
Αν το όνομά σου δεν ήταν αυτό που ήταν, πώς θα ήθελες να λέγεσαι και γιατί;

Ωραία ερώτηση! Καταρχας ειμαι που τους ανθρώπους που τους αρέσκει το ονομα τους τζαι πιάνω τζαι κομπλιμέντα συχνά για να πω την αληθκεια! Γενικά αρεσκουν μου τα αρχαιοελληνικά ονοματα πχ. το Φαίδρα τζαι το Ιοκάστη εν που τα αγαπημένα μου. Τα βρισκω πολλά εύηχα τζαι εχουν ενα "κατι" που δεν μπορώ να προσδιορίσω που με γοητεύει πάρα πολλα!


Απο την Ουρανία:
1. Η επιστήμη και η πίστη δεν συνδυάζονται. Ποιό πιστεύεις είναι πιο δυνατό μέσα σου;
Ωραίο θέμα!!! Νομιζω συνδυάζουνται ανάλογα με το πως προσδιορίζεις την λέξη πιστη. 

Ειχα γραψει τζαι ενα ποστ παλια που ελεγα για το πως διαχωριζω πολλές εννοιες οπως θρησκεία, εκκλησία, πνευματικότητα κτλ κτλ. Δεν πιστευω στην εκκλησια με την έννοια πάω σε ενα χωρο που υποτιθεται εν ο ταπεινός οικος του θεού αλλα εν παντου χρυσοι πολυελαίοι τζαι οι γυναίκες καθουνται στην μια πλευρα τζαι στην άλλη οι αντρες. Εκκλησια δεν πάω απο επιλογη. Με το θέμα θρησκεία εχω επισης ενα.....θέμα! Οχι με την Ορθοδοξία αλλά γενικά με τις θρησκείες εχω ενα θέμα. Σεβομαι τα πιστευω του κάθενός, απλά δεν τα συμμεριζομαι τζαι γενικά πιστευω στο "Πίστευε και ερεύνα" ή καλυτερα στο "Πιστευε αφου ερευνήσεις!" Οσο μεγαλώνω τοσο πιο αποστασιοποιούμαι απο το θέμα θρησκεία γενικά. 

Με την πίστη ομως με την γενική εννοια της λέξης εχω πολλά καλη σχέση. Εχω πίστη σε πολλά πράματα. Σε μερικούς ανθρωπους, στις ικανότητες του ανθρωπινου νου, στις οικογενειακές αξίες, στον σεβασμό προς τον ανθρωπο. Επισης ειμαι και πολλά πιστή σαν ανθρωπος, μετρά;;;;!!!!

Θα μπορουσα να επεκταθώ αλλα τουτο εν τεραστιο ποστ που μονο του. 

2. Ποιό είναι το αγαπημένο σου βακτηρίδιο και γιατί; 
Χαχαχαα εφυρτικα! Εμ...ενιξερω τι να θκιαλέξω....Χμ...Aπο εργαστηριακά ήδη θα ελεγα τα Ε.coli BL21Codon Plus γιατί they have been engineered to overcome the codon bias in order to enhance protein expression τζαι ετσι εκαμαν μου την ζωή μου πολλά πιο ευκολη. Απο τα naturally occurring, ολα τα ήδη που ζουν μέσα μας τζαι που μας ειναι απαραίτητα για την ζωή (Gut flora οπως λαλουν στα αγγλικα) γιατι χωρίς τζεινα δεν ξέρω αν θα υπήρχε ο άνθρωπος σήμερα τζαι αν υπήρχε ενιξερω πως θα ήταν.

3. Νομίζω έχεις γνωρίσει αρκετούς bloggers απο κοντά. Do you see common characteristics/traits; Πως θα τους χαρακτήριζες;
Στο πρώτο χρονο ζωής του μπλογκ μου εν ηξερα κανένα. Μετα ομως εγνωρισα αρκετους. Δεν μπορώ να πω οτι είδα common characteristics. On the contrary I find everyone has their own personality and a different reason for having a blog. Μερικους θα τους εχαρακτήριζα πολλά ενδιαφέρον ατομα τζαι χαιρομαι που κρατουμε επαφή. Με αλλους δεν εκαμε το κλικ τζαι δεν τους εσυμπάθησα ιδιαιτέρως. Οχι γιατι εν κακοι ανθρωποι ή κάτι ετσι. Απλα εν μπορουμε να εχουμε κοινά τζαι να ταιρκάζουμε με ουλλους.Οπως ακριβώς δηλαδή γινεται με ολους τους ανθρώπους που συναντούμε στην ζωή μας. 

Από τα γραφόμενά σου και μόνο ακούγεσαι άτομο αρκετά συγκρατημένο (και συγκροτημένο βεβαίως βεβαίως). Όντως έτσι έχουν τα πράματα; Τι είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει; Μέχρι που μπορείς να φτάσεις για ένα έρωτα;

Ναι, ειμαι και συγκρατημένη και κυρίως συγκροτημένη! Συγκρατημένη ειμαι οχι με την έννοια οτι συγκρατώ τον εαυτό μου τζαι εν τον αφήνω ελευθερο. Νοιωθω πολλά ελεύθερος ανθρωπος, προσπαθώ τα πάντα στην ζωή μου να τα ζω απο επιλογή. Είμαι που τους ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν, καμια φορά σε σπαστικό σημείο. Ειμαι ανθρωπος που αμαν κάτι το πάρω αποφαση θα το κάμω, αν δεν το κάμνω ειναι γιατι δεν το επήρα αποφαση. Εχω πολλές συνήθειες που παραπέμπουν σε ανθρωπο συγκρατημένο με την έννοια του συντηρητικού, πχ. δεν ξενυχτώ, δεν καπνίζω, δεν πίνω αλκόολ κτλ. Τουτα ισχύουν οχι γιατι ειμαι συντηριτική αλλά γιατι αμαν ξενυχτω, ξυπνώ χαλια το επομενο πρωί, δεν καπνίζω γιατι εν αντέχω το βρωμοζολητό τζαι δεν πίνω αλκόολ γιατι απλά εν μου αρέσκει η γευση του! Απλά τα πράματα!!

Το πιο τρελό πράμα που εχω κάνει;;;; Δυσκολο...εν εκαμα πολλά τρελα πράματα στην ζωή μου....για να φανταστείς εν μπορώ να απαντήσω στην ερωτηση τζαι αν απαντουσα η απάντηση μου θα ήταν μια τσοφτα τζαι καθόλου τρέλα ετσι το αφήνω το ερωτημα στο φλου με το ντεσιγκέισιον Ν/Α (not applicable).

Mέχρι που μπορώ να φτάσω για ένα έρωτα;;; Χμ.....για ενα σκέτον έρωταν, το πολύ να πεταχτώ ως το σουπερμάρκετ για να πνίξω τον "ερωταν" μου σε σοκολάτες/παγωτα/"λιξια". Για εναν ανθρωπο που ειμαι ερωτευμένη μαζί του αλλά τον αγαπώ, εκτιμώ, σέβομαι, ποθω, θελω να τον ριξω στο κρεβάτι τζαι να περάσουμε την υπολοιπη ζωή μας μαζί, ενιξερω, γιατι ακομα να γνωρίσω τουτο το άτομο!  Μπορεί να τον γνωρίσω αυριο, μπορεί και ποτέ! Γενικά τουτα τα πράματα πιστευκω οτι απλά συμβαίνουν. Αν συμβουν τοτε εν πρέπει να φτάσω πουποτε γιατι τουτα τα πράματα κατα την αποψη μου just happen! 

Ποιο χαρακτηριστικό των Κυπρίων θα άλλαζες αν μπορούσες;
Νομίζω θα αν σου έγραφα μια λιστα με τα χαρακτηριστικά που δεν θα άλλασα θα ηταν πιο μιτσια! Σε γενικές γραμμές θα αλλαζα την ελλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, την ανικανότητα να ακολουθουμε κανόνες, την απάθεια μας προς τους νόμους, την τάση μας για κακοπροαίρετο κουτσομπολιό, το "εγω εχω πάντα δικαιο τζαι διαφωνω μαζι σου άρα εχεις άδικο", την αδιαφορία προς την αξιοκρατεία τζαι παααααααααααρα πολλά αλλα!


Υ.Γ. Υπάρχει ακομα μια ερώτηση αλλα επειδη εν η ίδια προς αλλον μπλογκερ, αν την απαντήσω, θα καταλάβει ο μπλογκερ ποιος ειναι ο Σικρετ Πίκος του ετσι θα την απαντήσω σε αλλη φάση!

18 σχόλια:

  1. Άτε ρε εν το είχα προσέξει στον προηγούμενο Πίκο οτι εβάλλαν ερώτηση και για σένα! Πολλά ωραία ιδέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμνω τζαι παρτ 2 αν εν τοοοοοοοοσο ενδιαφερον πλέον το τι εχω να πω! :Ρ

      Διαγραφή
  2. Σου εχω τζι εγω μιαν ερωτηση:
    Ποτε θα ερτεις Λεμεσο? Κι αν δεν ερτεις συντομα μπορω να υποθετω οτι ειμαι μες τους μπλογκερς που εγνωρισες αλλα εν εκαμες κλικ? (ΣΛΑΑΑΑΝΓΚ!) :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oi oi enne katastasi touti pras! pote enna rteis larnaka;;;;an den erteis enna ypothesw jai egw ta idia! diplo slaaaaaangggggggggg!!!!!

      Διαγραφή
    2. @Γρούτα
      Χαχαχα όι κορη μεν ανησυχεις! Εσυ εκαμες μου κλικ!!Οποτε θελεις ξανακανονιζουμε μετα χαρας!! :)

      @Dagger
      Παντως εφατε τζαι οι 2 κέικ που τα χεράκια μου αρα παρετά τα τα σλάααανγκ! Πε τε μου τζαι εγω ερκουμαι!

      Διαγραφή
    3. e ate kopelia ksekinate tis erwtiseis jai men to skefteste!!!!
      Pras poios pistefkeis tha einai o kainourgios proedros tis gouatemalas;;;giati; pou to vasizeis touto; eides tipote tis dimoskopiseis; eishe kanena debate; katalaveis gouatamalezika; ekama sou polles erwtiseis;;;;ti ennoeis en se endiaferei ti ginetai stin gouatemala;;;;dame en endiaferei tous proedrous mas ti ginetai stin Kipro!!!pou kollas jai esi re Pras! jai pisteukeis oti sou eprisa ta aftia sou;;;ate twra!

      Διαγραφή
    4. Εμ...εν τζαι είμαι η γουικιπίντια κόρη! Με το ζορι ξέρω κατι τις για τα δικα μας για να ψηφισω ποδά.....

      Παντως στην Γουατεμάλα νομιζω μιλουν Ισπανικα....κουτσα στραβα βρισκω καμια λέξη ποτζει ποδα.

      Διαγραφή
  3. ούλλοι μια ερώτηση εγώ 3! ήθελα να κάμω και άλλες φυσικά:p

    interesting answers..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φτου, εγώ εν σου έστειλα ερώτηση! :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε εμένα έκοψε ο νους μου να κάμω ερώτηση. Ου άτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν πάντα ευπροσδεκτες (ποστ ματίριαλ δηλαδή ις όλγουέις γουέλκαμ!)

      Διαγραφή
  6. Tωρά ενευρίασα που εν το έκοψεν ο νους μου. Τεσπα θα σου υποβάλω τωρά το ερώτημα μου: με βάση την επιστημονική σου ιδιότητα πιστέφκεις οτι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες? Αν ναι γιατί χώνουνται που εμάς? Τι τους εκάμαμε τζιαι αποφεύγουν μας? Αν ο Κοτσιρας εφόρεν κλαδωτά με ττόρενη άσπρη κλάτσα ήταν να τον αγαπάς ακόμα?

    ου εφκήκε μου πολυσύνθετο το ερώτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα θα σου κάμω ποστ απαντηση αφου εν πολυσύνθετο! Καρτερω τζαι άλλες ερωτήσεις για να φκει ποστ καλο!! :Ρ

      Διαγραφή