Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Λάιφ ιν Σάιπρους (6)

Εκαλέσεν με η πατρίδα εψές τζαι επία! ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!! Μπριθ ιν, μπριθ άουτ τζαι ακουτε να σας γράψω τον πονο μου!

Επρεπε να παρουσιαστούμε η ώρα 6:30. Εγω 6:31 εμπηκα της πορτας. Επηρεν μου 35 λεπτά να πάω που την δουλειά τζαι εσπασα να εβρω παρκινγκ! Επαρκαρα τελικα σε μια χωράφα 4 λεπτά μακρια που για Κυπριακά επιπεδα και στανταρτς ηταν μακριά! Πάω πάνω κάτω να εβρω το νουμερο στην οδό. Βρίσκω το αλλα εν εθωρουν πολιτική άμυνα. Εσκεφτηκα τον παπά μου που οταν είμασταν μιτσές την προ-γκούγκολ μαπς εποχή, ελάλεν μας "ρωτώντας πας στην πόλη" ετσι ερωτησα! Τελικά ηβρα τα τζαι 6:31 εμπηκα μέσα κυρία!

Με το που μπαίνω ετυφλώθηκα τζαι τζείνο που με ετύφλωσεν ήταν το χαλί!! Ετσι πράμα δεν εξαναείδα! Δεν ήταν χαλί, ηταν που τζεινη την τσοχα που εχουν πάνω στα τραπέζια σε χαρτοπαιχτικές λέσχες! Σαν τζείνη που ειχαν στο παράνομο ελληνικό καφενείο/χαρτοπαιχτική λέσχη στο Σικάγο (τζαι που τωρά εγινε μίνι μαρκετ!).

Μετα την τυφλωση ερκετε ενας ψηλός με τεράστια σκεμπέ η οποία σκεμπέ ηταν στο ύψος των μαθκιών μου σχεδόν, τζαι λαλεί μας κορούδες εισαστεν καινουριες;; Ναι λαλουμεν του εγω τζαι 2 άλλες. Οκέι καρτεράτε κορούδες τζαι μεν βιάζεστε! Ααααχχχ Μαρούσκα ένα dry!

Παμε μεσα σε ενα γραφείο, βεβαιώνει τα στοιχεία μας μια τύπισσα τζαι λαλει μας να περιμένουμε στην αίθουσα στο βάθος. Μπαίνω μέσα τζαι εκαθουνταν αλλο 2-3 άτομα τζαι έπαιζεν μια τηλεόραση ενα βίντεο. Τζαι οταν λέω βίντεο εννοώ βιντεο VHS που τζεινο που ειχαμε εμεις τζαι εγραφαμεν τα βιντεο-κλιπ που το ΡΙΚ2 στα νιάτα μας! Η τηλεόραση ηταν σιουρα οσων χρονών είμαι τζαι εγω τζαι επαιζεν που λέτε ενα βιντεο που εγραφεν πάνω δεξια Ο ΛΟΓΟC. Το σhιονούδι που ακουετουν ηταν πιο δυνατό που τον ηχο του βιντεο! Μαρούσκα ακόμα ένα dry!

Με το που συνέρχομαι λιο που το σοκ, ακουω ενα τυπά να μου λαλεί, "κόρη γειτόνισσα"! Καταρχας λαλώ τι γυρευκουν άντρες δαμέ (απαρεντλι παν μετα απο κάποια ηλικία αντι για εφεδροι ορ σαμθινγκ λάικ δατ). Λαλει μου εισαι η κόρη του Πρασινοφάδερ εκαταλαβα σε! Λαλώ του ναι τζαι αναθεμα τζαι αν εκατάλαβα ποιος ηταν. Βεβαιως σε λιο εκαταλαβα οτι ενομιζεν οτι ημουν η αδερφή μου η Ξιππασμένη. Τελοσπαντων.

Γινεται 7:10...εδυσανασχετούσαμεν. Ως τοτε εγιναμεν 10 κοπέλες και η υποφαινόμενη ηταν η γηραιότερη. Λαλω τους αν δεν ερτει κανένας σε 5 λεπτά εγω θα φύω. Σε 2 λεπτά ομως εμπηκεν δυο μεγάλοι κύριοι μέσα. Αρχισεν να μιλά ο ενας τζαι να μας λαλεί για τις τσόφτες με τις οποίες θα ασχοληθουμεν. Μαρούσκα πιάσε τζαι ενα τρίτο dry τζαι μιαν τζαι πάεις πιασε τζαι ενα για την καθε κοπέλα.

Εμιλαν τζαι που τα πρώτα λεπτά εφανηκεν μου ενας ανθρωπος αγραμματος. Μιαν προταση με το ζόρι εσυμπλήρωνε τζαι ενοιωθα οτι εμιλουσεν λες τζαι ειμαστε μια παρέα σε ενα καφενέ. Επειδη εισhεν τζαι 2 αντρες, ελαλεν κατι, τζαι μετα ελαλεν ετσι για να μαθαινετε τζαι εσεις κοπελες τζαι εσυνεχισεν με διαφορα που μας υποτιμούσαν σαν γυναίκες. Mετα αποκάλυψεν μας το σοκαριστικό οτι εν εθελοντής, πιάνει 7 ευρώ τον μήνα για να βρισκεται δαμέ να μας μιλά τζαι οτι βασικά εν κρεοπώλης!!! Αφηνω το δαμέ γιατι αμπα τζαι θκιεβάζει μας τζαι κανένας συγγενείς του γιατι οπως ειπεν και ο ίδιος εν ο καλύτερος κρεοπώλης της Λευκωσίας, αν τζαι εν του αρεσκει να το διαφημιζει. Φυσικα τουτο δεν τον εμποδισε που το να μας πει που ειναι το κρεοπωλείο του τζαι ποσα γοράζει το χοιρινό το γνήσιο το κυπριακό.

Σε προειδοποιώ αγαπητέ αναγνωστη οτι για τον Μάρτη πρεπει να πηαίνω κάθε Τετάρτη τζαι μετα θα εν μια φορά το μήνα. Επίσης σε προειδοποιώ οτι την επομενη φορά που θα πάω θα περιοδεύω τζιολας ετσι τα νεύρα μου εν θα εν καλα! Υποπτευομαι θα πρεπει να δανειστώ το σπαθί της Μπεατριξ αλλα φοούμαι μην το χρησιμοποιήσω για να κόψω τις δικές μου φλέβες.

45 σχόλια:

  1. Το καλύτερο σου ποστ ως τωρά για το Λάιφ ιν Σάιπρους!
    Αχ, εθυμήθηκα και τα δικά μου της Πολιτικής Άμυνας πόσο ήθελα να κόψω φλέβες κάθε φορά! Εμείς εμιλούσαμε και στον ασύρματο με τα άλλα κέντρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλυτερο για σένα, το πιο σπαστικό για μένα! χαχα

      Τζαι εγω ασυρμάτους θα γραφτώ! :)

      Διαγραφή
  2. Μα τούτοι οι κασάπηδες, παίζουν πολλά, τελευταία.....
    αναπνοούλες και θα περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρα πολλα! Ετοποθετηθηκεν τζαι στο ζητημα των ημερων τζαι ενοιωθε λες τζαι ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος!

      Διαγραφή
  3. εννά σου κάμνει και έκπτωση στις μπριζόλες ρε μπέστυ!!! χαχαχαχα...sorry αντιλαμβάνουμε το τραγικό της κατάστασης αλλά its sooo funny!!

    Πάρε κανένα ipad,σταυρόλεξο,sudoku,σμιλί μαζί σου next time μήπως περάσει πιο εύκολα η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω γιες! Τωρα αρχισα να κάμνω τζαι παιδικά ζακετάκια τζαι θα πέρνω τις σμιλες μου! Ειμαι που ειμαι η πιο μεγάλη, ας το εκμεταλλευτώ! Αλλιώς εν οχι μονο χάσιμο χρόνου αλλα τζαι χάσινο εγκεφαλικων κυττάρων!!!

      Διαγραφή
  4. "Εσείς οι κοπέλες" εκατάλαβετε θέλεις να πεις; χαχαχαχα
    Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουφφου το μονο που με εσυγκρατούσεν εν το γεγονος οτι επεινουν τζαι ήθελα να φύω για να πάω σπίτι να φάω! ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν θα πηγαίνεις μια ώρα μετά που θα αρχίζει τζαι ό,τι πρόλαβες.
    Τζαι υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακομα ενας Κυπραιος φαλλοκρατης... Ετσι ηταν τζι ο προεδρευων της καλπης μου στες εκλογες... Φαλλοκρατης, σωβινιστης, φασιστας, ρατσιστης και παει λεγοντας!
    Α! τζαι θρησκοληπτος!!!

    Θανατηφορος συνδυασμος! Ινταλως τζι αντεξα... απορω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμανα μου!! Κατι τεθκιοι τυποι καμνουν με να χάνω την ελπίδα μου! Ηρωίδα Γρούτα!

      Διαγραφή
  7. xa xa xa xa xa!!Pras ontws to kalitero post gia to life in Cyprus!!!!xa xa xa! a en kserw an sou to eipa alla...EGW EN EPIA POLITIKI AMYNA!!!!!!xa xa xa xa kala kala...en tha ksanaperipeksw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τόσα χρόνια παίρνω αναβολή, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια αμέλησα -βαρέθηκα να ασχοληθώ- και δεν έχω πάρει τα χαρτιά και κάθε φορά που περνάω από τον έλεγχο των διαβατηρίων έχω μια φοβία ότι θα με σταματήσουν και θα μου απαγορεύσουν την έξοδο από τη χώρα ως λιποτάκτη!
    το μόνο για το οποίο χαίρομαι είναι ότι όταν θα πάρω το ρημάδι το πτυχίο, θα πάρω απαλλαγή και δεν θα χρειαστει να το υποστώ όλο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αμαν εισαι δρ πιάνεις απαλλαγή;;;;; Πλιζ πε ναι τζαι οτι μετρώ τζαι εγω ως δρ!!

      Διαγραφή
    2. ε ναι! στην απίθανη περίπτωση ανώμαλης προσγείωσης, κουχου κούχου, εννοώ πολέμου, θα αναλάβω ως γιατρός.. δεν θα ητανε ολίγον τι ανούσιο να γραφτώ πολιτική άμυνα και να εκπαιδευτώ στις πρώτες βοήθειες;;!
      χμμμ.. για να δούμε.. το δικό σου δοκτωρά πως μπορεί να αξιοποιηθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο;
      δεν μπορεί.. κάτι θα βρούμε..
      υγ: "..not that kind of a doctor"! Η μόνη περίπτωση που δεν θα έπρεπε να ισχύει! :Ρ

      Διαγραφή
    3. Χμ...θα ρωτησω περκει γινει τίποτε!

      Διαγραφή
  9. Επήα πολιτικη άμυνα πριν καμια 20 χρόνια... Θυμούμαι εμιλούσαν μας για σεισμους, τα άλλα τα ξέχασα... Υπομονη, παίζε λίο με το τηλέφωνο να περνα η ωρα. Τζαι η συμβουλη της μανας εν καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρω τες σμίλες μου!!! Το επομενο μου έργο θα σε εντυπωσιάσει! Δουλευκω πάνω του τωρα! :)))

      Διαγραφή
  10. Την επόμενη φορά που θα περιοδεύεις, εν θα ξέρουν τι τους περιμένει. Εννα τους βάλεις ττερπιέν θκυο ππαλιές.

    Μαρούσκα φέρτην μπουκκάλαν μάνα μου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φακ ντουντ...
    ελα σου πω... εμεναν εν με εγυρεψαν. Ποτε λείγει τουτη η κουβεντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κορη ενιξερω τι να σου πω. Εμένα ηβραν με στα 18 οταν ήμουν 7η τάξη τζαι που τότε οποτε ληξει η αναστολη εστελλαν μου επιστολές και σμς!

      Διαγραφή
  12. Na sou pw oti sou ta eipa? Alla akouses me? En me akouses?

    Eipame to trick (gia oles tis kopelles ekei eksw.... dokimasmeni syntagi - to eipe kai i mana): pas 15-20 lepta prin to telos, laxaniasmeni kai provaleis dikaiologies opws:
    1. Hmoun ektos lefkwsias jie evourousa na ertw... asta... kinisi pantou
    2. Eixa meeting jie en emporousa na diakopsw
    3. Emeina pou lastixo

    Jie kati pou tha mporouses na to pouliseis efkola: Ekamna ena peirama jie en emporousa na to afisw sti mesi!

    H alli epilogi einai oi protaseis tis Ranias!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορη μου ξέρεις οτι εμένα δεν μου περνούν τούτα! Σαν ηθοποιός ειμαι χαλια!!!

      Διαγραφή
  13. Omg, you poor poor dear. Ego apofyga to eytichos jai eixa jai kalo logo me touta pou thkiebazo. The autoktonousa etsi katastasei. Eidika to poso ypotima tis gynaikes part, tha itan apla eksofreniko gia mena. Jeuss, aspm gt to kamnoun akm den katalavo. :-S

    Kouragio kali moy, kouragio. *hug* xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. *sikono to xeri* na rotiso?
    Ti en tuto? Politiki amina? Ma en ipoxreotiko? Pote prepi na kamw etsi prama?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.moi.gov.cy/moi/cd/cd.nsf/index_gr/index_gr?opendocument

      Μεν θωρεις ομως ετσι φάνσι την σελιδα...στην πραγματικότητα οτι ειδα εγω εν κατι παναρχαια πραματα που εχουν να εκσυχρονιστουν που πριν την εισβολη!

      Βασικα εμεναν ηβραν με οταν εκλεισα τα 18. Οσο σπουδαζεις κτλ πιανεις αναστολη. Μερικες τυχερες ομως εν τες βρισκει το συστημα. Εγω τυγχάνει να ζω τζαι περιοχη που εν ταχα οργανωμένη η πολιτικη αμυνα ετσι εν την εγλύτωσα!

      Διαγραφή
  15. Eγώ ευτυχώς 'απολύθηκα' πριν τα Χριστούγεννα και ηρέμησα. Πήγαινα κάθε 2 εβδομάδες, και άμα ξεχνούσα να πάω πάλι δεν μου δημιουργούσαν θέμα.Βέβαια εξαρτάται και που πας. Υπήρχαν 1-2 μεγάλη σε ηλικία άντρες που μιλούσαν κάπως υποτιμητικά, αλλά ευτυχώς δεν τους πετυχαίναμε συχνά, γιατί δεν θα κράταγα το στόμα μου κλειστό! Καλή δύναμη κοριτσάκι και θα την χρειαστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σκέψου πόσα ωραία ποστ θα μας γράψεις. να πηαίνεις με ένα σημειωματάριο να σημειώνεις τες βασικές σκηνές :Ρ

    προσωπικά σε περίπτωση πολέμου θα είμαι από τα πρώτα θύματα, ξέρεις, η κομπάρσα που τη δείχνει για ένα δευτερόλεπτο πριν ανατιναχτεί :Ρ

    (όχι, δεν με κάλεσαν ποτέ)

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν να πέρνω τις σμιλες μου να καμνω τζαι κάτι επικοδομητικο! Αν πιανω σημειώσεις μπορει η κόλλα να γράφει απλά ΓΚΡΡΡΡΡ τζαι χέιτ Σάιπρους!

      (φακκάς μου)

      Διαγραφή
  17. χαχαχαχα θέλουμε αμεση αναμετάδοση|!!!! ατε νέα σειρά ξεκινά... αμυνήτριες του κόσμου ενωθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mάλλον ενεν η κατάλληλη ώρα για να σου πω πως μια φορά μόνο επαρουσιάστηκα τζιαι μετά που ένα χρόνο επιάσαν με να μου πουν να παραλάβω το απολυτήριο μου (ενώ εγώ ενόμισα οτι επιάσαν με για να με χώσουν στο κελλί 33).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μια απορία...η Μαρούσκα ποια είναι? έχει και wet? πόσα χέρια έχει αυτή η Μαρούσκα??

    Να υποθέσω ότι δεν κάνεις πρώτες βοήθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μαρούσκα απο την σειρά Δυο Ξένοι!! Αχχχχ αθκιαβαστος! :ΡΡΡ

      Δεν καμνω για πρώτες βοηθειες! Δεαρ ις έι ριζον άι αμ νοτ δάτ κάιντ οφ έι ντόκτορ! :)

      Διαγραφή
    2. γιου κάντ χάντλ δε σάιτ οφ μπλάντ?? Γιου χάβεντ άνσερντ μάι άδερ τού κουέστιονς...

      Διαγραφή
    3. Βασικα ενοχλουν με οχι ακριβως τα αιματα αλλα οι εγχειρησεις...οι τομές κτλ κτλ.

      Φορ γιορ αδερ κουέστιονς, πιαινε youtube τζαι καμε search Δυο ξενοι Μαρουσκα!

      wet ενιξερω ρε...εν πινω μαρτινι τζαι αλκοολ γενικα...
      για τα χερια εχει 2 τουτο σου το διαβεβαιώνω! :Ρ

      Διαγραφή
  20. τελιο που εμπηξες τζαι την μαρουσκα!!!
    οσο αφορα το ρατσισμο προς τις γυναικες που καμνουν σχεδον παντα οι κυπρεοι, μα ποσο ποσο μου φακκα θελω να τους σπασω τα μουτρα τους! μπορει να εισασταν μονο γυναικες στο δωματιο τζαι ναταν διαφορετικος, αλλα επειδη ειχε τζαλλους αντρες, αμπατζε εν διξουν 'ανωτεροι' τζαι κκοουλ. χωρκατοι. -_- ααα ποσο μου φακκα τουτη η φαση. γκουντ λακ πρασιναδα μου. θα την χρειαστεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Mαρουσκα πάει παντου! χαχα

      Ουφφου εν γεμάτη η Κυπρος που τουτους! Εκκεντριζουν με! ΓΚΡ!

      Διαγραφή