Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ριάλιτι τσεκ (;)

Το πρώτο debate των τριών υποψηφίων επαρακολούθησα το γιατι ήμουν αναποφάσιστη ως προς ποιόν θα ψηφίσω. Επειδή ελειπα τόσο καιρο τζαι οτι πληροφορίες ειχα ηταν που δική μου αναζήτηση, ειπα να δω τι θα πουν. Εκατσα να το δω....αρχισα να βαρκουμαι. Ευτυχώς που υπήρχε τζαι μια εγρήγορση τζαι ενα action στο τουίτερ τζαι εποσκολιστήκαμε. Σε καποια φάση (λίο πριν αναφέρει ο Μαλάς την "τιμή" της πεζίνας) εκλεισα τα τζαι επεσα γιατι εβαρέθηκα. Στο κάτω κάτω εν θα αφηκω εγω τρεις τυπάδες να μου χαλάσουν το beauty sleep μου!

Αύριο απο ότι επήρεν το μάτι μου εχει δευτερο ντιπέιντ.  Οι μη-σκεπτόμενοι, πιστοι ακόλουθοι του κάθε κόμματος  ζουν το ignorance is bliss γιατι αφου σαν μη-σκεπτόμενοι, πιστοί ακόλουθοι του κάθε κόμματος, θα ψηφισουν τον υποψηφιο που υποστηρίζει το κόμμα τους χωρίς καμια σκέψη (το ignorance part) τζαι ετσι εν εχουν να χολοσκούν τζαι να σικκιρτούν τζαι να σκεφτουνται τι θα ψηφισουν (ενα bliss εν τζαι τούτο ένεν;). Εγω δυσκολεύκουμαι να αποφασίσω τι θα ψηφίσω. Καταρχάς αποφάσισα να ψηφίσω γιατι θελω, με τον τροπο που μου αντιστοιχεί σαν απλός πολίτης, να συμμετέχω. Που την άλλη προβληματιζουμαι γιατι νοιώθω οτι κανένας απο τους τρεις κύριους υποψηφίους δεν  καλύπτει τα κριτήρια που θέτω εγω για ενα μελλοντικό πρόεδρο. 

Εγω προσωπικά ποτέ δεν ασπάστηκα κάποιο κόμμα και ουτε θα το κάμω ποτε. Εν μου αρεσκει να βαλλω τον εαυτο μου τζαι τα πιστεύω μου σε οποιοδήποτε καλούπι. Για τον ιδιο λογο δεν γραφουμαι σε καμία συντεχνία παρ'ολο το πρήξιμο τζαι το πονοτζεφάλιασμα στην δουλεια. Παραπάνω εκνευρίζουμαι που δεν σέβονται την αποψη μου να μην λαμβάνω μέρος σε έτσι πράματα τζαι κυρίως που δεν σεβονται το γεγονός οτι ο καθένας μπορει να εχει οποιαν αποψη θέλει. Αν εσυ θέλεις να είσαι κομματικοποιημένος κτλ, δικαίωμα σου αλλά εν τζαι εμένα δικαίωμα μου να μην είμαι. Δυο μήνες και κάτι που ειμαι πλέον μόνιμα στην Κύπρο, ανακάλυψα την τασhινόπιττα τζαι εφτασα στο συμπέρασμα οτι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα στο χρυσοπράσινο φύλλο ειναι  η έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνείς με την άποψη μου, με ενδιαφέρει μονο να την σέβεσαι οπως σέβομαι και εγώ την δική σου.

Επειδή είμαι τζαι λίο αφελείς, θα ηθελα σε τούτο το ντιπέιτ να τους ρωτήσουν τζαι άλλες ερωτήσεις, περαν των οικονομικών. Θέλω να ξέρω τις αποψεις τους για τα κονδύλια για την έρευνα. Θέλω να ξέρω τις αποψεις τους για την παιδεία τζαι τα προβλήματα της. Θέλω να ξέρω την αποψη τους για το συμφωνο συμβίωσης γιατι αλλα θέλω να ζω σε μια χώρα που ουλλοι οι άνθρωποι εχουν τα ίδια δικαιώματα, άσχετα αν ειμαι εγώ στρέιτ τζαι εχω την ευκολη λυση να πεταχτώ στο δημαρχείο. Θέλω να ξέρω τις θέσεις τους για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, για την διαφημιση της Κύπρου στο εξωτερικό τζαι για τόσα αλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Τζαι εν θελω να ακουσω, "και βέβαια θα προφυλάξουμε την παραδοση/παιδεία/insert whatever" κτλ κτλ, αλλα θελω να ακουσω εισηγήσεις τζαι σχέδια. 

Τωρά θα μου πεις, κόρη Πρασινάδα χάνεις! Σιγά μεν δωσουν εισιγήσεις! Εδω για το οικονομικό που εν τάχα το νουμερο ένα θέμα τζαι μασουν τα τζαι γενικολουγουν. Θα σου πω οτι πολύ πιθανόν να έχεις δικαιο. Αλλα ειπαμε, ειμαι αφελείς τζαι ονειροπολα....τζαι είμαι τούτα απο επιλογή τζαι για αυτό με θλίβει που θα πρέπει να ψηφίσω με βάση "το μή χείρον, βέλτιστον"

26 σχόλια:

  1. λοιπον, καταρχας παλε καμνω πρωτος κομμεντ τζιε τες επομενες μερες εννα πιασω 80 ημειλς με σχολια απαντησεις, αλλα εχω πραματα να πω!
    λοιπον, καταρχας μπραβο σου που αν τζιε δυσκολεφκεσαι επιμενεις να ψηφισεις.
    ξερεις το οτι εσιει τζιαλλους υποψηφιους εννε; :p σιουρα εν θα συγκεντρωσουν ποσοστα αλλα αν εβρεις καποιον που ταυτιζεσαι παραπανω go for it, τουλαχιστν για τον πρωτο γυρο.
    τουτο με τες συντεχνιες, εισαι σιουρη οτι εν χανεις προνομια με το να μεν ανηκεις καπου; εν ξερω τιποτε για τουτα α!
    καθε ντιπειτ εσιει θεματολογια. αν δεν καμνω λαθος το 2ο θα εσιει αξονα το κυπριακο. για τα αλλα θεματα ΙΣΩΣ εβρεις κατι στες ιστοσελιδες του καθενου, με τες θεσεις κτλ αν τζιε το αμφιβαλλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα ηδη εσκέφτηκα το επομενο ποστ ετσι αν εισαι τυχερος εν να το βαλλω αυριο το πρωί τζαι εν θα πιασεις πολλά μέιλ! :Ρ

      Ξερω οτι εχει αλλους υποψηφιους αλλα τζεινοι εν ασχετοι ασχέτων! Μακάρι να εισhεν κανένα της προκοπής τζαι θα τον εψηφιζα.

      Εθκιεβασα τες ιστοσελίδες των υποψηφίων. Γενικολογίες τα παραπάνω.

      Διαγραφή
  2. αύριο το debate θα είναι για το κυπριακό..και θα έχουν περισσότερο χρόνο να απαντούν..

    επειδή θα είμαι θέατρο please κάμνετε αναμετάδοση στο twitter!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ εν το ήξερα οτι εν για το Κυπριακό αυριο! Θα κόψω φλέβα σίουρα καλο τζαι ετσι θα σου κάμνω αναμετάδοση στο τουίτερ! :)

      Διαγραφή
  3. "συμφωνο συμβιωσης"ποιος ηρθε;;;;;;;;;;νασε καλα γελασα!δεν ανηκω σε κομμα αλλα αποφασισα ηδη.δεν εχω δει ουτε δευτερολεπτο πολιτικη συζητηση.αν καρτερας αγαπημενη μου να σου λυσουν τις αποριες σου τζιαι να ασχοληθουν με τα θεματα που λεεις,εννα γερασεις!τι να πω;πολυ δυσκολα τα πραγματα.μπρος γκρεμος τζιαι πισω αβυσσος!ψυχραιμια τζιαι υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως τωρά θα ξέρεις οτι ειμαι θετικό πλάσμα ετσι σκεφτομαι θετικα! Η αρνητικότητα = χαμένοι που σhέρι! Ατε να δω! Ψυχραιμία, υπομονη και αισιοδοξια ρε Μία! :)

      Διαγραφή
    2. [ Γεια σας, πληροφοριακά τζαι οι 3 υποψήφιοι τάσσονται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. (Οι 2 εξ αρχής, ο Μαλάς μετά που "πιέσεις"). ]

      Διαγραφή
  4. Ναι το αυριανό debate θα έχει άξονα το κυπριακό. Στο προηγούμενο είπαν κάποια πράγματα για την έρευνα και τα λεφτά που θα διατεθούν για ερευνητικά κονδύλια (στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανεργίας στους νέους και της ανάπτυξης). Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις θέσεις τους μπορείς να επισκεφτείς τις ιστοσελίδες τους, ή να μελετήσεις τα έντυπα που αφήνουν στα γραμματοκιβώτια μας.

    Εμένα με απασχολεί κυρίως το θέμα του τί κάνω όταν δεν με αντιπροσωπεύει κανένας υποψήφιος. Αυτό το θέμα με απασχολεί έντονα. Θέλω να είμαι ενεργός πολίτης, να εξασκώ το προνόμιο μου για ψήφο και να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί ως προς την ψήφο μου. Με ενοχλεί όμως που δεν έχω καλές επιλογές. Και δεν θέλω να ψηφίζω το λιγότερο κακό. Και δεν πιστεύω ότι η λύση είναι η λευκή ψήφος. Η διαμαρτυρία πιστεύω πρέπει να γίνεται πριν την κάλπη. Απλά δεν ξέρω ποιά διαμαρτυρία θα έχει τα θεμιτά αποτελέσματα.

    Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απολυτα μαζί σου τζαι νομιζω λαλουμε το ιδιο πράμα! Θελω να ψηφισω αλλα εν ειμαι ικανοποιημένη με τες επιλογες μου. Το λευκό ή η αποχη δεν θεωρώ οτι ειναι λυση ουτε αντίδραση. Επειδη ομως τουτες τες επιλογες εχουμε θα ψηφισω το κατα την άποψη μου μη χείρον βέλτιστο αν τζαι οπως ειπα με θλιβει αφανταστα που φτανω σε τουτο το συμπέρασμα.

      Στες επομενες εκλογες να πείσουμε τον Ινβίκτους να κατεβει υποψηφιος! χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Νομίζω θα αντέξουμε όλοι την πρωινή αναγούλα των καπήρων αν είναι να έχουμε ένα άξιο υποψήφιο! Μ

      Διαγραφή
    3. Για να μεν πω οτι οι καπηρες θα εν η μασκότ της προεκλογικής εκστρατείας!!

      Διαγραφή
  5. μπράβο σου που προσπαθείς να τους καταλάβεις αλλά προβλέπω πως σύντομα θα σου σπάσουν τα νεύρα όπως όλων μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρησπέκτ στον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα, Πράς! Έψαξα να σου βρω ένα λινκ που μιαν ονλάην εφημερίδα που είχα διαβάσει τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις σε μιαν "social" βάση, αλλά εν το βρίσκω! Οι ερωτήσεις ήταν για θέματα όπως σύμφωνο συμβίωσης, αβμλώσεις, ποινικοποίηση μαριχουάνας, controlled πορνεία κτλ.

    Αν ξέρει κάποιος/α που μπορείς να βρεις τούτη την συνέντευξη, μπορεί να σε βοηθήσει να έσσιεις πιο καλή εικόνα για τους 3.

    Προσωπικά βρίσκω τις δηλώσεις τους στο social policy λλιον κενές περιεχομένου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδα ρε τουτο το αρθρο που λαλείς. Ηταν στον Πολίτη νομίζω. Ηταν καλή η σκέψη αλλα ποσα να καταλάβεις με ενα ναι ή οχι ή ενα ναι τζαι παρένθεση με προϋποθέσεις. Θυμουμαι ειχε και ερωτηση για τα αμπελοπουλια! χαχα

      Διαγραφή
  7. Μόνο για κλάματα. Εν θέλω να επεκταθώ, πέραν του ότι συμφωνούμε γενικά... Τράτζικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρας, θεωρώ ότι πολύ σωστά έχεις αυτούς τους προβληματισμούς και πολύ περισσότερο τις απαιτήσεις για εισηγήσεις και λύσεις από τους υποψηφίους.

    Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να έχουμε μπροστά μας τον κ. Αλάθητο για υποψήφιο. Για να επιβιώσεις στο χώρο της πολιτικής δυστυχώς πρέπει να αποχωριστείς πολλές αρετές.

    Αυτό που λέω εγώ είναι ότι θα ψηφίσω αυτόν που συμφωνεί περισσότερο με τις δικές μου θέσεις και απόψεις. Δεν ήταν δύσκολο να αποκλείσω αρκετούς με αυτό το κριτήριο.

    Έχασες την ευκαιρία να ζητήσεις τοποθέτηση από τον κ. Μαλά και τον κ.Λιλλήκα για τα θέματα που σε προβληματίζουν αλλά μπορείς να ρωτήσεις τον κ. Αναστασιάδη την Τρίτη.

    Στο κανάλι έξι επίσης θα παν οι υποψήφιοι, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω ακριβής ημερομηνίες.

    Δυστυχώς τα debate δεν αλλάζουν και πολλά τις απόψεις των κομματοποιημένων. Αν ο Ψ υποψήφιος δεν είναι ο δικός τους και πει ότι δεν είναι ελέφαντας, απλά τον κοροϊδεύουν.

    Οι υποψήφιοι δεν είναι 3 αλλά 11. Σε περίπτωση που δεν βρεις τη λύση στο όνομα κάποιου από τους 3 επικρατέστερους μπορείς να ψάξεις για ψήφο διαμαρτυρίας στους υπόλοιπους. Εισήγηση, αν βρεις χρόνο δες αυτόν τον υποψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, μια κάποια "ανάκριση" πέρασαν 4 υποψήφιοι από τη Δεξαμενή Σκέψης Θουκιδίδης. Τα έβαλα όλα σε μια ανάρτηση εδώ.

      Διαγραφή
    2. Ναι εν θα υπάρξει ο ιδανικός, τουτο εν δεδομένο. Το να αποκλεισω καποιος εν το πιο ευκολο. Βασικα ετσι εκαμα. Απεκλεισα τζαι τζεινον που απέκλεισα τελευταίον μαλλον θα τον ψηφισω γιατι δεν βρισκω αλλη λυση.

      Ευχαριστώ για τα λινκ. :)

      Ειδα και τους εκτος των 3 επικρατέστερων ας πουμε αλλα εν νοιωθω οτι με ικανοποιά κανένας.

      Διαγραφή
  9. για τες εκλογες αφηστο να παει. αν δεν σε εκφραζει κανενας εσιει τζε λευκο τζε ακυρο. Για τες συντεχνιες πρεπει να σου πω οτι εσιει τζε προνομια αμαν ανηκεις σε μια... ψαξε το λιο παραπανω. εννεν κακο νομιζω. Επειδη τζε η μανα μου εν σε συντεχνια τζε θωρω καποιες ευκολιες τζε προνομια... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ρε Περδίκην, θελω να ψηφισω. Το λευκό τζαι το άκυρο (πχ να ψηφίσω Ινβίκτους στο ψηφοδέλτιο) εν το θεωρώ λυση.

      Για τες συντεχνίες, πολυ πιθανόν να υπάρχουν προνομια, αλλα δεν με απασχολει.Δεν θελω να εχω προνομια που πραματα που δεν με βρισκουν συμφωνη ή που θα με βάλλουν σε ενα καλούπι ή που θα με ταπελώσουν με κατι.

      Διαγραφή
  10. Ούφφφουυυυ!! έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Εννα πάω να ψηφίσω επειδή νοιώθω ότι έχω υποχρέωση, αλλά χωρίς κανέναν ενθουσιασμό και με φόβο ψυχής τζαι εννα ψηφίσω τζείνον που κατά τη γνώμη μου ένει ο λιγότερο άχρηστος.

    Τζείνον που θέλω εγώ να ψηφίσω εν έβαλεν υποψηφιότητα. Το όνομα του αρχίζει που Ινβ... τζαι τελειώνει σε ...ικτους.

    Εσύ Πρασινουλίτσα μου, εν το σκέφτεσαι καθόλου για υποψήφια; Τζαι εσένα θα σε εψήφιζα με κλειστά μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγω το ιδιο ρε...νοιώθω σε!!

      Λαλείς να κατεβω στες επομενες;;; Εν να πιασω 0.01% τζαι εν να με περιπαίζετε;;; Προτεινω να καμουμε γενικα μπλογκοκυβέρνηση! :Ρ Θενξ πάντως!! :)))

      Διαγραφή
    2. "Σκέψου το! Γίνεται"!! Εννα είμαστο το πιο οργανωμένο κράτος στην περιοχή! Τζαι εννα κάμνουμε τζαι φιλανθρωπίες!

      Διαγραφή
    3. Τωρα που το λαλείς εχουμε τζαι χρονο να οργανωθουμε! Να το σκεφτουμαι καλό!!! :))))

      Διαγραφή