Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι Στέφανες Φόρεστερ της ζωής μας

Κάθε φορά που ανοιγεις δρόμο στην ζωή, εχτος που το να μεν περιμένεις να σε βρει το μεσονύχτι πρεπει να εχεις τα μάτια σου ανοιχτά, βράδυ πρωί γιατι μπροστά σου πάντα θα εβρεις τους Λαστρυγόνας και τους Κύκλωπας τζαι τον θυμωμένο Ποσειδωνα. Μαζί με τουτους θα έβρεις τζαι μια Στέφανι Φορεστερ της Τολμης και Γοητείας, μια Σάντρα της Λάμψης, μια Ανέτα που το Εισαι το Ταιρι μου. Τζαι κλασσικά θα εβρεις τζαι ενα μισογύνη που η παρουσία σου και μονο τον εκνευρίζει γιατι εισαι γυναικα.

Στην επαγγελματική και μη ζωή μου εγνωρισα πολλους που τουτους. Σηκώνει κοινωνιολογική μελέτη το θέμα. Αν εχει κανένα που θέλει θέμα για κανένα μεταπτυχιακο σε που τουτα τα κοινωνιολογικά θέματα, προτείνω το "Η επιδραση του συμπλέγματος κατωτερότητας στην συμπεριφορά των ανθρώπων στο εργασιακό επιπεδο". Επισης αν θέλετε μαρτυρίες τζαι καταγραφες, στειλτε μου ήμειλ εχω πολλά να σας πω να γεμώσετε σελιδες.

Παλιά, όταν ημουν μικρή και απονήρευτη (τωρά είμαι μικρή και πονηρεμένη οφ κορς), εσικκιρτούσα με τουτους τους τυπους. Εκαθουνταν μου στο στομάσhιην, τζαι εν τους εχώνευκα όσες 7up τζαι να επινα! Εχαλουσαν μου την διάθεση επι καθημερινής βάσεως τζαι ηθελα να πιάσω κανένα φλασκ με καλλιέργεια βακτηριδίων μέσα τζαι να τους τα σhονώσω μέσα στην μουρη!

Σιγά σιγα ομως εμαθα να τους αντιμετωπιζω. Εκαταλαβα οτι στην βάση του το θέμα εν πολλά απλο. Εν ατομα που εχουν ενα κομπλεξ κατωτερότητας τζαι νοιωθουν οτι αν επιβληθουν στους αλλους με τον ένα ή τον αλλον τροπο θα γινουν ανώτεροι. Απαιτούν σεβασμό ενω τον σεβασμο δεν τον απαιτάς αλλά τον κερδίζεις. Εν ανθρωποι συνηθως που δεν μπορουν να εχουν κοντά τους ατομα που πιθανόν να τους ξεπερνούν σε κάτι, πχ εχουν αντικειμενικα ενα καλυτερο βιογραφικο. Προσπαθούν να σε μειώσουν για να νοιωθουν τζεινοι οτι εν πιο ψηλά ή καλυτεροι που σένα.

Όμως οπως σοφά ειπεν ο Καβάφης, την Στέφανη Φορεστερ τζαι την Σάντρα της Λάμψης, δεν θα τους συναντήσεις αν δεν τους κουβαλάς μέσα σου. Με λια λογια αν τους αφησεις στην απ'έξω τζαι εν τους επιτρέψεις να σε επηρεάζουν, τοτε εσυ θα εισαι μια χαρα. Φυσικά τζεινοι θα βράζουν στο ζουμι τους γιατι καμνουν τα αδυνατα δυνατα να σε σικκιρτίσουν. Φυσικά εσυ βαθιά μέσα σου απολαμβάνεις το βράσιμο τους στο ζουμί τους. Οσο παραπάνω τους αγνοείς τζαι σε αφηνουν αδιάφορο, τοσο παραπάνω αφριζουν που το κακό τους. Αμαν εσυ εισαι σωστός οι Στέφανες τζαι οι Σάντρες τζαι οι Ποσειδώνες θα ειναι απλα γραφικοι χαρακτήρες.



27 σχόλια:

  1. Εγώ φυσικά ξέρω μόνο την Ανέτα που το Είσαι το Ταίρι μου που τούτες τες σειρές ούλλες.... Αλλά είχα ένα συμμαθητή που έκαμνε ακριβώς τούτο το πράμα. Έθελε να ρίχνει τους άλλους για να φαίνεται καλύτερος ο ίδιος, γιατί ουσιαστικά δεν ήταν καλύτερος σε τίποτε.
    Ξέρω ότι έχει παντού τέθκοιους που τον καιρό του δημοτικού άρα.
    Δεν τους ήβρα ποτέ ακόμα κάπου, αλλά ελπίζω ότι όταν τους συναντήσω θα μπορώ να το αντιμετωπίσω τόσο ψύχραιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή είσαι εσυ τυχερή ή εγω πολλά ατυχη γιατι βρισκω τες παντού. Το καλο της υποθεσης είναι οτι τωρα το ρανταρ μου εν πολλά καλο!

      Διαγραφή
  2. 4η παραγραφος, 3η γραμμη, 6η λεξη. Λαβ κορεκτινγκ γιου. Πεζουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω φυσικα ξερω τους ουλλους λογω ηλικιας.ξερω τζιαι τον τζιλιαραν τον πρωην συναδελφο μου.ξερω τζιαι τον μουτταν τον πρωην μαστρο μου.ξερω τζιαι την κακασσιημην την πρωην συναδελφισα μου.ξερω τζιαι τον χριστοφια τον πρωην προεδρο τζιαι τελοσπαντων ξερω πολλους...τους γραφω ομως στα παλαιοτερα των υποδυματων μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν παντού! Τζαι εγω ως που τους γραφω θωρω οτι παραπάνω σικκιρτιζουνται αλλά χου κέαρς! Αστους!!!

      Διαγραφή
  4. όταν σε ρωτούν πως σου φαίνεται η Κύπρος, μπορείς να απαντάς ότι είναι και γραφική τότε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο χώρο που δουλεύκεις εν φυσικό να βρίσκεις τον τύπο του "άντρα-μισογύνη" και είμαι σίουρη ότι στην Κύπρο θα έβρεις άφθονους τέτοιους στις δουλειές σου! ΄

    Joy Tears

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω γιές! Ηβρα ηδη μερικούς! Τζαι στην Αμερική εχει μεν νομίζεις!

      Διαγραφή
  6. η Ανέτα του είσαι το ταίρι μου ήταν θεά!! εφύρνουμουν άμαν επέτασε κατζίες της Βίκυς/Στέλλας!

    είχα και εγώ μιαν στην προηγούμενη μου δουλειά..εν παντού you can't avoid them! just ignore them..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Φυσικά τζεινοι θα βράζουν στο ζουμι τους γιατι καμνουν τα αδυνατα δυνατα να σε σικκιρτίσουν. Φυσικά εσυ βαθιά μέσα σου απολαμβάνεις το βράσιμο τους στο ζουμί τους. Οσο παραπάνω τους αγνοείς τζαι σε αφηνουν αδιάφορο, τοσο παραπάνω αφριζουν που το κακό τους."

    so true!! σε κάποια φάση εννά βαρεθούν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α εν έσιει σχέση με πεθερές τελικά εν χειρότερο :)
    Οκ το να μεν τους λαμβάνεις υπόψιν εν καλή συμβουλή αλλά δύσκολα εφαρμόζεται. Πιστέφκω όμως τζιαι που προσωπική εμπειρία, πως οτι κάμνεις βρίσκεις σε τούτη τη ζωή. Οπότε σε κάποια φάση η Στέφανη θα γνωρίσει τη Σάντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα τζαμέ θα πέσει γελιο! Θα ερκουμαι δουλεια με ποπκορν για να ποσκολιουμαι οταν θωρω το θέαμα!

      Διαγραφή
    2. Ποσο θα συμφωνησω με την αχαπαρη! Η ιστορια εδειξε οτι η εξιλεωση ερκεται οταν μια Στεφανη γνωρισει μια Σαντρα.

      Διαγραφή
    3. Oταν θα συμβεί θα σε ενημερώσω για να φερεις τζαι σνακς να το απολαυσουμε το θέαμα του μαλλιοτραβήγματος! :)

      Διαγραφή
  9. Αχαπαρη φορ πρεζιτεντ!
    Εσκεφτηκες ρε Πρας μου, ιντα ακροαματικοτητα ηταν να κουμπησει εναν ντιπεϊντ των υποψηφιων προεδρων, συμπεριλαμβανομενης της Αχαπαρης??? Καθολικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να εν μες τους 3 επικρατέστερους για να την καλέσουν....Όι να πάθει σαν την Πραξούλα τζαι την Αντρη Μακαρία.

      Διαγραφή
  10. Να πω κατ' αρχάς ότι τη Στέφανη την αγαπούσα και λυπήθηκα που πέθανε. Τη Σάντρα δεν την ξέρω. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς τύποι είναι αυτές στα εργασιακά περιβάλλοντα αλλά εγώ έχω άλλη φιλοσοφία. Ουδόλως με ενδιαφέρει το τι κάνουν και σκέφτονται για μένα. Αν αρχίσω να το αναλύω δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Δεν με αφορούν και δεν θα έπρεπε να τις αφορώ. Αν τις αφορώ, κακό δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ! Μα νομίζω στις παραπάνω περιπτώσεις οτι εμας δεν μας αφορουν, αλλά εμεις μαλλον τις αφορούμεν! Προβλημα τους βέβαια! Σε καποια φαση εν γελιο! Το ζω ας γουι σπικ αυτη την στιγμή!

      Διαγραφή
    2. PETHANE I STEFANI??????????????????????OH SHIT!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. nai dagger mou pethane prin liges meres apo oti akousa,alla h tolmh k gohteia sunexisei akathekti ospou na pethanoun enas-enas se kapoia fash i guess.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Best revenge is silence εννεν?
    Εν ξέρω πως σχετίζεται, αλλα αμμα με νευριαζουν ποτζινοι οι οδηγοί που νομίζουν οτι τα ξέρουν ούλα όταν παρολιων να σου την κάτσουν (τζε οφκορς θα σε φτεξουν εσένα) , στέλνω τους φιλουθκια στον αέρα τζε φεφκω χαμογελαστος. Δοκιμάστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή