Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Κρίστοφερ & μι

Προσοχή! Αν ΔΕΝ είδες την ταινια, εν ΟΚ να θκιεβάσεις το ποστ. ΔΕΝ εχει σπόιλερς!


Μετά το "Αν" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ήρτα σπιτι με προβληματισμούς αφου τζαι οι τέσσερις Πρασινωτές κοπέλες που επιαμε εσυζητούσαμεν την ταινία τζαι στο αυτοκίνητο.
Ο προβληματισμός μου όταν ήρτα σπιτι ήταμ να πέσω ολόισια να τζοιμηθώ;;; Οξά να κάτσω να περιχαρήσω λιο πρώτα στο ιντερνετ;;;*  Μια μικρή καθημερινή αποφαση μπορεί να σου αλλάξει την ζωή λαλεί ο Χριστόφορος...Αλλά τζαι που την άλλη πόσο σου αλλάσσει την ζωή αφου μερικά πράματα θα γίνουν είτε ανοιξεις την κουρτίνα Α ή την κουρτίνα Β;;;

Με τέτοια ερωτήματα καταπιάνεται τζαι ο Χριστόφορος στη νέα του ταινία που εδεηθήκαν ένα μηνα μετα την κυκλοφορία της στην Ελλάδα να την φέρουν τζαι στο χρυσοπράσινο. Τον Χριστοφορο οσο τον περιπαίζω, τόσο τον αγαπώ. Ο Χριστόφορος θέλει να τα κάμνει ουλλα μόνος του. Γραφει, παίζει, σκηνοθετεί, κάμνει μουσικές επιμέλειες, καμνει μοντάζ, μιξάζ, κολάζ, τζαι κάμνει ο ίδιος ακόμα τζαι τες τυρόπιττες που τρώσειν οι ηθοποιοί τζαι το συνεργείο στα διαλλείματα. Μια φορα καποιος ετόλμησε να πει να πιάσουν τυρόπιττες που φούρνο τζαι ο Χριστόφορος παρ'ολίγο να πάθει εγκεφαλικό! Εγώ πάντως γι'αυτό τον συμπαθώ, γιατι εν κοντρόλ φρικ σαν εμένα. Μαζί σίουρα θα εσhίζαμεν τα δευτέρκα μας! Τον συμπαθώ επισης γιατι τολμά, πχ τολμά να κάμει μια ταινία την σημερον ημέρα. Τον συμπαθώ γιατι οι δουλειές του εχουν ένα ενδιαφέρον τζαι ενα κατι που τις ξεχωρίζει που αλλες. Δεν με ενοχλεί που πιάνει ιδέες που άλλους γιατί τις ενσωματώνει με τον δικό του τρόπο τζαι το εκτιμώ που ο ιδιος το παραδέχεται στις συνεντεύξεις του. Στο "Αν" για παραδειγμα εχει αρκετά πραματα που λαλεις "κάπου τα εξαναείδα".  Τον  Χριστόφορο δεν τον θεωρώ πολλά καλό ηθοποιό, κάπου ξεφευγει τζαι εν του μάτς το παίξιμο του αλλά δεν με πολλοενδιαφέρει τουτο..... επίσης δεν μου αρέσκει τζαι ως άντρας (λαλώ το πριν αρχίσουν μερικοί μερικοί να μάχουνται). Με ενδιαφέρει που απλά οταν βλέπω τις δουλείες του με συνεπαίρνουν τζαι ξεχνώ τα δικά μου τζαι περνώ καλα.

Το "Αν" άρεσεν μου σαν συνολο. Αρεσεν μου η ιδέα, το πως την επαρουσίασε, το πως εσυνδεθήκαν ουλλα μαζι. Εκράταν με σε αγωνία τζαι ως κλασσική Παπακαλιατιάδα, ειχεν ανατροπές τζαι δεν εμπορούσες να φανταστείς τι θα γίνει μετα. Εν μου άρεσεν πολλά η αρχή....αλλα μετα επειδη με εσυνεπήρεν η ταινία εξιασα το τέλεια. Την σκυλίτσα δε την ελάτρεψα.

Τζαι επειδή ο Dreamer ποδα έβαλε βαθμό, εζήλεψα τζαι θα βάλλω τζαι εγω. Ενα....9 που τα 10 χαλάλι του! Τζαι έτσι φορ δε ρέκορντ, προτιμώ τον με το κοντό το μαλλί.


* Αν σε απασχολεί τι έκαμα, απλά εγραψα τον προβληματισμό μου στο Twitter τζαι μετα επεσα! Χου νόους τι θα εγινετουν αν εκαμνα αλλη επιλογη....εν θα μάθουμε ποτε!

29 σχόλια:

  1. είπα το στο ποστ του dreamer τι σκέφτουμε για την ταινία whicj I like. σε τούτο το κκόμεντ, θα πω ότι είδα τον που κοντά στην πρεμιέρα και εμίλησα του και είναι εξαιρετικά συμπαθής και φιλικός και προσιτός και αστείος και πιο ψηλός από ότι νομίζεις και εσυμπάθησα τον παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εμένα αρεσεν μου τζαι χαιρομαι που ειπες τζαι εσυ τζαι η Νταγκ οτι εν πολλά προσιτός τζαι καλοσυνάτος. :))))

      Διαγραφή
  2. kristofer and me a; well...i apopsi mou gia ton kristofer einai oti toulaxiston o nous tou kofkei! sorry gia tous katigorous tou (pou en polloi pseftodianooumenoi) alla stin teliki o kristofer mashetai toulaxiston na ferei kati stin elliniki skini (estw jai antigrafi okkkkk!!! les jai oi pio polles tainies enne antigrafi a;;). Ton Kristofer eida ton tixaia mia fora na perpata stin Egnatia Thessaloniki jai eipa tou 'geia'. Mallon en o monos pou asxolithike jai egirisen jai eipe mou jai jeinos. oi alloi tis pareas tou en emporousan eparaggelnan kafe! wraio paidi, xamogelasto jai polla filikos! egw tis tainias evala tis 9! oi gia kati allo! epeidi toulaxiston ekamen me na niwsw kala! jai xreiazomai ta paramithkia! eida tin prin llio :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια χρειαζομαστε παραμυθάκια! Συμφωνω μαζι σου :)))

      Διαγραφή
  3. Τζιαι μένα αρέσκει μου επειδή τολμά τζιαι δεν τον κόφτει τίποτε. Εδιάβασα ότι εν κόπυ του Sliding Doors, εν αλήθκεια; Όι πως με πειράζει,το 4 ακολουθούσε το στόρυ λάιν του Brothers & Sisters, αλλά πάλε έβλεπα το, είχε μια μαγεία που δεν έχουν άλλες σειρές.
    Υ.Γ. Κόρη πότε έρχεται ο Κότσιρας; θέλουμε ποστ για τη μεγάλη συνάντηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Sliding Doors εβαλα να το δω πριν χρονια με την αδερφη μου τζαι στην μισή ωρα εκοφκαμεν φλέβες τζαι εσβησαμεν το τζαι που την μνήμη μας! Το ότι εχει μαγεία εν σίουρο! :)))

      Υ.Γ. Το Σάββατο στις 12 θα ειναι η συνάντηση κορυφης! :)

      Διαγραφή
  4. Ρε μα είπαν μου τζε εμέναν άτομα ότι κλέφκει ιδέες που άλλες τενίες τζε ότι έσπασεν τους την αρκετά τούτον. Έν είδα την τενία αλλα εκείνησεν μου αρκετά το ενδιαφέρον. Η ιστορία (πυστέυκω) θυμίζει mr.Nobody αν το είδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν θεωρώ οτι κλέφκει...πιανει μια ιδέα τζαι προσαρμόζει την με δικο του τροπο....καπου οι ιδέες εξαντλούνται ετσι γουάι νοτ. Την προτείνω την ταινεία. Το Mr Nobody εν το ειδα.

      Διαγραφή
    2. εφύρτικα ρε πεζούνι! είδες το mr.nobody? miα ταινία που ΚΑΘΕΤΙ έχει σημασία, που χρησιμοποιά μια φάσουσα τεχνικές, που έχει 10000000000 νοήματα σε κάθε σκηνή! ρε ως τωρά εν ήξερα άλλο να την έχει δει!

      Διαγραφή
  5. Ακόμα και αν έχει κάτι από Sliding Doors, το οποίο λατρέυω σαν concept, σίγουρα θα το δω. Ο τύπος φτιάχνει παραμύθια μέσα από όμορφες εικόνες. Μόνο και μόνο για τη φωτογραφία της πιστεύω ότι θα αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω πλήρως μαζί σου ρε Ίνα! :)))

      Διαγραφή
    2. Συμφωνούμε για το Sliding doors αλλά σαν ιδέα ήταν ωραίο plus βγήκε και αυτό το 90s anthem.

      http://www.youtube.com/watch?v=Ls0WfopgR9k

      Διαγραφή
  6. Ο δικός μου προβληματισμός είναι ότι παρουσιάζει μια μοιρολατρική προοπτική της ζωής. Αν πράγματι το μέλλον μας διαμορφώνεται από τις ασήμαντες αποφάσεις, που δεν κάνουμε συνειδητά και έχοντας επίγνωση των επιπτώσεων τους, τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς ουσιαστικά. I hope I make sense :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνει-κάνει. Από την άλλη σκέψου ότι κάποια τυχαία συμβάντα, πχ. σε ποιο σχολείο πήγες, τι δουλειά πήρες, ποιες δραστηριότητες σου αρέσουν τι επίδραση είχαν στη ζωή σου.

      Διαγραφή
    2. Μα αυτό είναι το θέμα του νομίζω. Ότι ας πούμε το ποιο σχολείο επέλεξα, απόφαση στην οποία ενδεχομένως να ανάλωσα χρόνο και σκέψη, πιθανόν να επηρεάσει πολύ λιγότερο την εξέλιξη της ζωής μου, από την απόφαση λ.χ. να πάω στο περίπτερο να αγοράσω τσιγάρα.

      Διαγραφή
    3. Tζαι υπάρχει τζαι το ενδεχόμενο να γινουν πράματα no matter τι επιλογη κάμεις. Νομιζω το ποιντ ειναι οτι είναι ολα μαζι (αποφασεις δικές σου ή συμπτώσεις κτλ κτλ) που καμνουν το αποτέλεσμα. :)

      Διαγραφή
    4. @Brenda τα σχολεία που έχουμε πάει συνήθως έχουν να κάνουν με το που μένουμε εκτός αν πάμε ιδιωτικά. Τώρα για το περίπτερο... η ζωή πάει τόσο γρήγορα που ακόμα και αν θα επηρεάσει κάπως, πχ. την ώρα που φεύγεις σε τρακάρει κάποιος, δεν έχουμε το χρόνο να το σκεφτούμε και δε θα έπρεπε γιατί μετά παρανοείς.

      Εν πάση περίπτωση συμφωνώ με την Πρας ότι όλα είναι μια αλυσίδα στην οποία οι κρίκοι ενώνονται με εντελώς διαφορετικούς τρόπους.

      Διαγραφή
    5. Επειδή δεν το είδες να σου εξηγήσω ότι αυτό λέει στην ταινία ο Παπακαλιάτης. Η απόφαση αν θα βγάλει το σκύλο βόλτα είναι που επηρέασε όσο καμιά άλλη την εξέλιξη της ζωής του. Άρα είτε για κάθε ασήμαντη απόφαση σκέφτεσαι υπερβολικά οπότε παρανοείς, είτε δέχεσαι ότι τίποτα δεν βρίσκεται στον έλεγχο σου και μοιρολατρείς! Αυτά!

      Διαγραφή
    6. @Brenda
      Εγω εν το ειδα ακριβώς ετσι.... Νομίζω το ποιντ ήταν οτι you make choices that have an outcome but keep in mind οτι αν καμεις μια αλλη επιλογη μπορει να εγινετουν κάτι αλλο. Που την άλλη υπάρχουν γεγονότα που θα γινουν no matter what choice you make. Αρα conclusion, η ζωή ειναι αποτέλεσμα επιλογων (μεγάλων και ευσυνείδητων και μικρών ασήμαντων), συμπτωσεων και ενας παραγοντας τυχης/απρόπτου/timing.

      Y.Γ. Μα ειδες τον Κρίστοφερ που ανοιγει προβληματισμούς και συζητήσεις;;;!!!! :))))

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. @Βrenda, χωρίς να δω την ταινία συμφωνώ με την Πρας σαν άποψη σε συνδιασμό ότι κάποια πράματα είναι στον έλεγχο μας, πχ. πόσο επιτυχημένος θα είσαι στην καριέρα σου. Εσύ τι πιστεύεις?

      @Πρας, είδες τον Κρίστοφερ. Ολόκληρο debate κάνουμε!

      Διαγραφή
  7. Μα σοβαρά τωρά; Τόση συζήτηση για μια ταινία;
    Εν την είδα, τζαι μπορεί να θεωρείτε ότι εν δικαιούμαι να μιλώ. Θα σας πω μόνο ότι θέλω πολλά να πάω να την δω, τζαι σινεμά πλέον εν πάω συχνά. Άρα εν είμαι αρνητηκά προϊδεασμένη.

    Εμένα αρέσκει μου η ιδέα ενός παραμυθιού που τελικά μπορεί να μέννεν τζαι τόσο παραμύθι, που όμως οι εικόνες του είναι παραμυθένιες. Αρέσκει μου που έκαμε ταινία έτσι καιρούς στην Ελλάδα τζαι δείχνει μια όμορφη πλευρά της, τζαι βασικά ήθελα να πω ότι εν χρειάζεται τζαι τόση ανάλυση για μια τέθκοια (τουλάχιστον) ταινία.

    Εν χάνεται λίο η μαγεία, το άφτερτεϊστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου για το παραμύθι....Ενιξερω αν χανεται η μαγεία...πάντως το οτι το συζητούμε σημαίνει μας εκαμε εντυπωση, μας εκαμεν να σκεφτουμεν τζαι μας εψυχαγωγησεν με ενα ενα παραμυθι ταυτοχρονο! :)))))

      Διαγραφή
  8. Α εγώ απλώς έλεγα τι κατάλαβα από την ταινία. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι εμείς καθορίζουμε την τύχη μας. Πράγματι είναι ζήτημα που χρήζει συζήτησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ δεν την είδα αλλά συμφωνώ με την brenda! εμείς καθορίζουμε την τύχη μας based on our decisions..

      τόσες ταινίες ρε Πράς και εσυ επήες στο Αν! πήαινε στο hobbit να ευχαριστηθείς ταινία!

      Διαγραφή
    2. Ρε μπέστυ, τοσο καιρό που με ξέρεις εν επρεπε να σhοκάρεσαι! Τζαι μεν κρινεις α! Ειπα εγω τιποτε για τους Χαρυ Ποτερς τζαι τα αλλα ουλλα;;;; Ο καθένας με τα γουστα του! :))

      Διαγραφή
    3. μα πως καθορίζουμε αποκλειστικά την τύχη μας? εγώ καθορίζω την τύχη μου οδηγώντας προσεχτικά και τυπικά και με μάτια 100. και έρκετε ένας βλάκας και μπήει μου την και end of story.
      πάω σε ένα σχολείο, γνωρίζω 200 πλάσματα? κάμνω παρέα με κάποιους, κ'αποιος που κείνους γίνεται σημαντικός και βάλλει με με μέσο σε μια θέση στην κυβέρνηση. έκαμα μια μικρή επιλογή πχ πάω σε κείνο το σχολείο και μετά έγινα υπουργός πχ. εν όλα σχετικά, ΔΕΝ μπορείς να ελέξεις όλες τις παραμέτρους, ότι και να ελέξεις έχει πάντα κάποιες μεταβαλλόμενες. dude it's plain physics!

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς τούτο που λαλεί η Beatrix!
      εν μέρη καθορίζουμεν την με βάση τες επιλογές μας αλλά επηρεάζουν τζιαι πολλά άλλα πράματα όπως π.χ. οι επιλογές του Χ Ψ και Ω!

      Διαγραφή