Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αντιστροφή ρόλων

Από πολλά μικρή, πάντα με επέρνουσαν για πιο μεγάλη. Βλέποντας  φωτογραφίες μπορώ να πω οτι ίσως ναι εφαίνουμουν πιο μεγάλη απο οτι ημουν. Το σωμα μου είσhεν διαμορφωθει σε γυναικείο απο πολλά μικρή ηλικία τζαι εξεγελούσεν. Τα τελευταία 4-5 χρονια νομιζω φαινομαι οσο είμαι.

Κοιταζωντας πίσω ομως νομιζω οτι τζεινο που κυρίως εξεγελούσεν ηταν το γεγονός οτι εσυμπεριφέρουμουν ως πιο μεγάλη. Εξάλλου οπως λαλεί τζαι η Πρασινομήτωρ, μαλλον εγεννηθηκα μεγάλη. Εν το εκαμνα συνειδητά, απλα ετσι ημουν. Πάντα μου άρεσκεν να καμνω παρέα με ατομα πιο μεγάλα που μενα, ενοιωθα οτι είχαμε παραπάνω κοινά τζαι ότι εμπορουσα να επικοινωνησω καλύτερα. Φυσικα εσυμπαθουσα τα ατομα που μου εσυμπεριφέρονταν σαν συνομίλικη τους τζαι όι σαν το "μωρό" ή την "μιτσια". Η παρέα με μεγαλύτερους εν κατι που απολαμβανω μέχρι σημερα τζαι θα τολμήσω να δηλώσω οτι την ίδια αποψη εχουν τζαι τα γούστα μου περι αντρών. Φιλοσοφώντας το λιο το θεμα νομίζω πηγαζει που το γεγονός οτι αρεσκει μου να κάμνω παρέα με ατομα που ξερουν πολλά πραματα τζαι κυριως που ξερουν παραπάνω πραματα που μένα. Να νοιωθω ενα intellectual challenge τζαι ενα θαυμασμό. Να μαθαίνω πράματα, να ακουω αποψεις, να εχουν εμπειρίες ζωής, να εν παρε-δώσε οι συζητησεις μας.

Σιγά σιγα με το περασμα του μπλογκικού χρόνου, συνειδητοποιώ, χωρίς να εχω καταλάβει ακριβώς πως τζαι γιατί, ότι θκιεβάζουν το μπλογκ μου πολλά ατομα που εν πολλά πιο νεαρά σε ηλικία που μένα.  Πολλά παιθκιά εν περίπου στην ηλικία της μικρής μου αδερφής, που κακά τα ψέματα μια διαφορά 12 χρονων την σημερον ημερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, μπορει να ειναι μια διαφορά που μπορεί να δημιουργήσει ενα χασμα γενεών. Θκιαβάζω μπλογκς μαθητών, φοιτητών, αφηνω κομμεντς τζαι γενικά χαιρομαι  τουτη την συναναστροφη.  Ισως τωρά να αντιστραφήκαν οι ρολοι. Σε μερικές σχέσεις ειμαι η μιτσιά που αναζητά την παρέα πιο μεγάλων, σε αλλες η συνομήλικη τζαι σε άλλες ειμαι η μεγάλη την οποιά αναζητουν οι πιο μικροί για παρέα, γιατί τζαι τα μπλογκς ενα ειδος παρέας ενι. Οπως τζαι να έσhει εγω το χαίρουμαι πραγματικά που εχουμε τουτη την επαφη.

21 σχόλια:

  1. Τώρα να δεις που σε 2-3 χρόνια θα φαίνεσαι πιο μιτσιά! Θα είσαι ας πούμε 33 και θα σε βάλλουν 30.

    Είσαι τζιαι στο κρύο παραπάνω μέρες του χρόνου, σε διατηρεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχ Αμην και ποτε! Παντως περνουν με για πιο μιτσια στην δουλεια, γιατι σε σχεση με τους αλλους στο ιδιο επιπεδο με εμενα, ειμαι αρκετα πιο μιτσια τους. Τουτο το πανεπιστημιο σιορ τραβα τους μεγάλους σε ηλικια αλλόπως!

      Χαχαχα οντως τον χειμωνα καμνουμεν επιδερμίδα!

      Διαγραφή
  2. οι παρέες μου είναι από 8 μέχρι 88 χρονών :))). κάθε ηλικία έσσει κάτι να μας πει. που άλλους μαθαίνουμε, άλλοι μαθαίνουμε από εμάς. και είναι ωραίο που μέσα από το blogging έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρας μου, κι εγώ έτσι ένοιωθα πάντα. Όι επειδή ψάχνω να ξέρει ο άλλος παραπάνω απαραίτητα, μάλλον επειδή μου αρέσκει εμένα να μαθαίνουν οι άλλοι κάποια πράματα-αλλά ίσως επειδή είμαι η "μεγάλη" κόρη, και πάντα ήμουν αρκετά πιο ώριμη που την ηλικία μου (εσείς που με ξέρετε ουσσούτε!).

    Νοιώθω όμως τούτο που λαλεί τζαι η μάνα, ότι κάθε ηλικία έχει κάτι να μας πει. Ψάχνουμε ισορροπία μέσα μας που το έξω μας. Στο μυαλό μας αλλά τζαι στην ψυχή μας. Γι'αυτό έχουμε όλοι ανάγκη που διαφορετικά πράματα ανά διαστήματα, ανά εποχές, ανά φεγγάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...τζαι νομίζω τα μπλογκς καμνουν την επικοινωνια πιο ευκολη με ατομα αλλης ηλικιας.

      Διαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=hTw0SdzQv_c&feature=fvwrel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνώ με Μάνα! you get different things μέσα που την σχέση σου με κάθε φίλο/φίλη..

    in general I think age its just a number..μπορεί να είσαι 30 και νούς σου ναν 15 και το αντίθετο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συμφωνω μπέστυ αλλα νομιζω τα μπλογκς βοηθουν σε τουτο γιατι ποσες εν τα τσανσες να συναναστρέφεσαι με ατομα 18-20 χρονών "ιν ριαλ λάιφ".

      Διαγραφή
  6. Καποτε εδουλευκα πωλητρια σε ενα καταστημα ρουχων. Ειχα μολις επιστρεψει που τες σπουδες τζι εν εβισκα κατι αλλο. Ηρτεν μια χωρκανη μου να ψουμνισει τζαι λαλει μου: Α Γρουτα μου, τι καμνεις? Ετελειωσες το σχολειο? :D

    Εχαρηκα οτι εφαινουμουν πιο μιτσια. Υστερα αθθυμηθηκα οτι με την κορη της ημασταν συμμαθητριες τζαι κατεληξα στο συμπερασμα οτι μαλλον εν η αρτηριοσκληρωση που μιλαν :D
    Ασχετο!

    Πιστευκω οτι η ηλικια εν εσχει να καμει με την επικοινωνια. Η επικοινωνια θελει απλα διαθεση που τα συμβαλλομενα μερη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία,
    να σας κάμνω παρέα? Γίνεται?
    -.-
    Αη μαρή. Έν έσση έτσι πράμα δαμέσα. Εγώ θκιαβάζω σε τζε φαντάζουμε σε μέστα λάμπς τζε μέστα αεροπλάνα τζε έν εσση ηλικία το σώμα σου. Όπως έν έσση της Μαριλούς, ή της Ούφ, ή του Ινβίκτους. Εν ωραίο.. Not being judged by appearance or age but rather our thoughts and ideas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ λές πως επειδή έκατσε κάποιος μισή-μια ώρα και έγραψε μια ανάρτηση σε ένα μπλόγκ, τότε μπορείς να τον κρίνεις με βάση την ανάρτηση αυτή ή το σύνολο τους. Τι διαφορά έχει αυτό απο το να κρίνεις κάποιον απο την εξωτερική του εμφάνιση ?

      Διαγραφή
    2. @Πεζουνι;;

      Ευτυχως επηρες πισω το κυρια γιατι ήταν να φυρτώ! Πολλά ωραία τα σκέφτεσαι!! :))

      @Ανώνυμος/η
      Το να μην κρίνει κανένας κανένα νομιζω εν ανθρωπινως αδυνατον. Το να κρινεις καποιον για την εμφανιση του εν απλα αδικο. Το να κρινεις ομως με την έννοια συμφωνω/διαφωνω με τις αποψεις σου, οταν γινεται καλοπροαιρετα, τοτε ειναι τζαι επικοδομητικο κατα την αποψη μου. Το κομμεντ σου εμέσως "κρινει" το κομμεντ του Πεζουνιου. Ενεν κακό! Αντιθέτως! Εν η ελευθερία του λογου, τζαι της διαφορετικής αποψης.

      Διαγραφή
  8. Μαθαίνει ο ένας από τον άλλο και αυτό είναι και ωραίο και χρήσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η ηλικια δεν εχει καμια σημασια πρασιναδα μου, γιατι οπως ειπες και εσυ εκαμνες παρεα με πιο μεγαλα ατομα. τουτο νομιζω δειχνει οτι ησουν ενα σκαλι πιο ωριμη που τα αλλο ατομα της ηλικιας σου. Νιωθω το τζε εγω εντονα τουτο καποτε. Καποτε νιωθω οτι τα ατομα της ηλικιας μου που καμνω παρεα εν πιο ανωριμα που εμενα, αλλα εν μου αρεσκει που μου περνα που το νου..ασυναισθητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια σημασία πιστευκω οτι έσhει την η ηλικια....Γιατι η ηλικια φερνει μαζι της τζαι πειρα, τζαι εμπειρίες τζαι πολλά αλλα.

      Διαγραφή
  10. Mana mou re , polla oraio touto pou laleis kai ekamen me na skefto!
    to na diavazeis blogs athropon pio mikron se ilikia, en efxaristo, giati katalaveneis tous, eperases kai esi tis idies faseis.
    Tora ego thkiavazo blogs (llio) pio megalon kai skeftoume touta pou tha ertoun sto mellon gia mena , opos esi kai i post stin ksenithkia.Akoma kai ta blog tis manas kai tou smili kai allon pou perigrafoun tin oikogeniaki zoi, thkiavazo ta giati efxoume kai ego kapote na apoktiso oikogenia..

    ate re.. polla polla kalo touto pou etonises!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά ρε εν τουτο που ακριβώς ειχα υποψη μου που λαλείς!! :))))))

      Διαγραφή