Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μπλογκόσφαιρα έχεις ταλέντον;;;

Δυστυχως, ουδείς τέλειος. Ο κάθε ένας μας έσhει τα δικά του χαρίσματα τζαι τα δικά του ταλέντα. Ένα πράμα που εγω δεν έχω τζαι θα ήθελα να έχω έιναι κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Ας πούμε θαυμάζω τον παπά μου που ακούει ένα τραγουδι τζαι μπορεί να σου πει σε τί κλίμακα ένι ή να ακούσει μια μελωδία τζαι να σου την παίξει, τζαι τουτον που έμφυτο ταλέντο.

Εγω που τα μουσικά, εκληρονόμησα μόνο λιο του λεγόμενο "μουσικό αυτι", δηλαδή ξέρω αμα κάποιος πατά στις νότες, ή ξέρω να τραγουδήσω λίο με στην κλιμακα του τραγουδιού στο ράδιο κτλ αλλά ως τζαμέ. Παλιά έπαιζα κιθάρα...ημουν οκέι, αλλά ως τζαμέ επίσης.

Ξέρω να μπλέκω, αλλά μόνο σhάλια τζαι απλά σχέδια. Που ζωγραφική, άσε...στο νηπιαγωγείο αμαν ελάλεν η δασκάλα, παιδάκια ώρα να ζωγραφίσουμε εγω ενευρίαζα γιατί εν εμπορούσα να κάμω τίποτε.

Το μόνο δημιουργικό ταλέντο που έχω είναι ότι ξέρω να μαϊρευκω κάπως καλά. Μπορώ να αυτοσχεδιάσω τζαι να δοκιμάζω νέες ιδέες, ή να δω κάτι τζαι να σκεφτώ πως το εκάμαν τζαι να προσπαθήσω. Με την μαγειρική πορώνουμε. Αν δεν ήμουν στο επάγγελμα που είμαι, θα ήθελα να είχα δικό μου εστιατόριο παραδοσιακής κουζίνας. Τζαι στο επάγγελμα μου χρειάζετε δημιουργικότητα κατα κάποιο τρόπο γιατί χρειάζετε να κατεβάζεις ιδέες συνέχεια τζαι να έσhεις προμπλεμ σόλβινγκ σκίλς.

Το πιο κριέιτιβ πράμα που ξέρω να
κάμνω..... (εσκοτώθηκα!). Η τελευταία
μου δημιουργία.



Θα ήθελα όμως να είχα ένα "καλλιτεχνικό ταλέντο", να δημιουργώ κάτι......Αμαν έν το έσhεις όμως έν το έσhεις. Για τα παραπάνω πράματα πρέπει να έσhεις έμφυτο ταλέντον.....ως σε ένα σημείο μπορεία να τα "μάθεις" Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Θα έβρω κάτι που μαθαίνετε τζαι θα μάθω. Κάτι πιο απλό, έστω να μάθω να κάμνω αντί μόνο σhάλια τζαι πασμίνες,  τζαι κανένα πουλόβερ ή καμια ζακέτα.......

Εσείς τι ταλέντο δεν έσhετε αλλά θα εθέλετε να έσhετε;;;;




27 σχόλια:

  1. Κόρη μεν περιπέζεις τζιαι το νίττινγκ στις μέρες μας εν εξέψιοναλ τάλεντ. Εγώ θα εσκοτώνουμουν για να κάμω ένα κασκόλ.

    Νομίζω εμένα το ταλέντο που θα μου άρεσκε να είχα είναι το κέντημα. Εν ξέρω γιατί. Το κέντημα τζιαι η ζωγραφική ίσως. Πάντα ήθελα να είμαι καλή σε τούτα αλλά πάντα ήμουν αναρτσούμπαλη. Στο κέντημα ετρυπούσα τα σhέρκα μου, στη ζωγραφική άι κούτεντ κιπ έι στρέιτ λάιν. =p

    Καλημέρα μπάι δε γουέι =) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είμαι παράφωνη αλλά τραγουδώ γιατί η μουσική είναι ζωή. γραμμή ίσσια δεν μπορώ να κάμω, αλλά ζωγραφίζω τζαι οι κόρες μου τα βρίσκουν τουλάχιστον αριστουργήματα. δεν μπλέκω και στο σχολείο μου τα έκαμνε η μάνα μου και η θεία εξού και το Α.
    γενικά είμαι ατάλαντη. εκτός αν μετρά για ταλέντο ότι έχω πολύ γρήγορη ανάγνωση. δώσε μου οτιδήπότε θα το διαβάσω στο μισό χρόνο από ό,τι οι άλλοι.

    για να μην πολυλογώ θα ήθελα να γράφω μουσική. και να γράψω μερικά τραγούδια για τους U2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο ατάλαντο πλάσμα που μένα,δεν νομίζω να υπάρχει πάνω στη γη.Παλιά έλεγα(για να παριορκούμαι)ότι δεν μπορεί με τον καιρό κάποιο ταλέντο θα φανεί στον μακρινοοοοο ορίζοντα(στα 38 μου έπαψα να έχω έτσι αυταπάτες).Αλλοι πάλι μου έλεγαν να ψάξω βαθιά μέσα μου(ως τα δέκα μέτρα που επήα τίιιποτε)!Στα οικοκυρικά θυμάμαι έπρεπε να κάνουμε κέντημα(ούτε με πόμπες δεν τα κατάφερνα)επήρα ένα λευκαριτικο της μάνας μου τζαι'τέλειωσεν η κουβέντα!Επροσπαθήσαν να με βάλουν στη χορωδία(εννοείται ότι με έβγαλαν αμέσως),αφού όταν τραγουδώ δεν μπορώ να με ακούω!!!Στους αγώνες θυμάμαι κατάφερα να έρθω 2η στο μήκος αλλά θυμάμαι που έφκειν η ψυshιή μου!Δεν εκατάφερα να παίξω ένα όργανο(μην γελάς πονηρά,μουσικό εννοώ),δεν μπορώ τις λεπτομέριες,το στόλισμα του σπιτιού κ.τ.λ.,από ζωγραφική άστα..έσπασα την κόρη μου να με κάνει να ξεφύγω από τα παραδοσιακά αθρωπούθκια!Εν ολίγης δεν έχω υπόθεση!!Τι θα μου άρεσε να κάνω πλέον?Θα μου άρεσε πολύ να μπορούσα να γράφω και να εκφράζομαι σαν εσάς. Τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω ταλέντο στο να μαιρέφκω τζαι να τρωω τζαι να παραγγέλω ωραία φαγια σε εστιατόρια:p (Νομίζω εννεν ταλέντα αλλα ενιγουει!)

    Ζηλέφκω πολλά τζίνους που έχουν ωραία φωνή τζαι τραγουδούν γιατί όσο τζαι να προσπαθήσω, φωνή, δεν θα εχω ποττέ μου. Ενώ ασπούμε αν προσπαθήσει κάποιος να μαιρέψει, εννα δοκιμάσει 1 φορά, 2 φορές θα τα καταφέρει αν ακολουθήσει τις οδηγίες εννεν;

    Είπα της μάμας μου να μου εμάθενε να πλέκω...Λετς σεϊ μαϊ μάμ'ς στρονγκεστ βέρτσιου ις νοτ πέισιενς...

    Μπορείς να αγοράσεις ενα βιβλίο με knitting να μάθεις να κάμνεις τζιάλλα πράματα-patterns etc.!

    Η νουννα μου έκαμε μου μια τεράστια πλεκτή κουβέρτα σαν τούτη: http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/ohdeedoh/granny-squares.jpg

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ θα ήθελα να είχα ωραία φωνή να τραγουδώ και να μεν φεύκει ο κόσμος γυρώ..

    και υπομονή..οκ μπορεί να πείς οτι ένεν ταλέντο αλλά θα ήθελα να έχω υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόρη Πρας ξέρεις να μάιρευκεις,έπαιζες κιθάρα,πλέκεις και θεωρείς τον ευατό σου ατάλαντο;
    Εγώ είμαι ατάλαντη που τα καλά,εν μου περνά τίποτε,εν μπορώ να πω νότα σωστή,εν μπορώ να σχεδίασω τίποτε,το πλέξιμο ευτυχώς εν το έπιασα ποττέ γιατί σίουρα κάποια καταστροφή ήταν να έκαμνα και μαγειρική ξέρω να βράζω μακαρόνια και να κάμνω τοστ.
    Αρέσκει μου να γράφω αλλά το γράψιμο θέλει αυτοπειθαρχία και επιμονή,2 αρετές που επίσης δεν έχω.
    Παρόλαυτα θεωρώ τον ευατό μου κριέτιβ άτομο επειδή μπορώ να εκτιμήσω το κριετιβνες των άλλων.Εν και τούτο ένα ταλέντο ένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζαι το γράψιμο ταλέντο ένει, τζαι κανένας που δαμαί εν το λείφκεται. Εγώ εζωγράφιζα που μιτσής, αρκετά καλά τζαι δημιουργικά. Πιο μετά, στην εφηβία, έγραφα ποιήματα τζαι στοίχους για μουσική που έγραφε ο καλλύτερος μου φίλος (τότε). Εν επροχώρησα να αναπτύξω κανένα που τούτα. Εθεωρούσα τα άσκοπα επαγγελματικά τζαι απλά χόμπι. Αχ, στερνή μου γνώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. emena areskei mou na maeirefkw..twra an en talento en alloi p to krinoun!o xaspas trwei tz apolamvanei to ara gia tzinon eimai talento! episis diavazw polla gliora opws ti mana kai to megalo mou talento einai na nevriazw ti mana mou tziai na malwnoume! efxaristw! pernw ston epomeno giro i na paw na faw kanena gyro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Lucrezia
    Πρωινή πρωινή ρε! Καλημέρα!!!
    Ίσhια γραμμή κάμνω αλλά τίποτε παραπάνω. Κασκόλ εν πολλά ευκολο...παραδίδω μαθήματα..

    @Μανα
    Καλά κάμνεις τζαι τα τραγουδάς τζαι ζωγραφίζεις τζαι περνά τα καλά με τες κόρες. Τουτο εν το σημαντικό τζαι όι οι νοτες... :)

    @Κου/πα
    Σημασία έσhει ότι επροσπάθησες να τα κάμεις τουτα ουλλα. Τζαι μια χαρά τα είπες πάντως δαμέ, έτσι προσπάθησε τζαι για τουτο. Κάμε ένα μπλογκ τζαι άρκεψε! Καλημέρα τζαι γουέλκαμ το δε μπλογκ!!! :)

    @Ροσα
    Το πρώτο το ταλέντο σου το συμμερίζουμε το ίδιο τζαι την κουβέρτα της νουνας σου. Όταν επέθανε η γιαγιά μου ήβραμεν τα πλεχτα της. Άπειρο μαλλιν πλεξίματος αλλά μονο λίο που το καθένα. Έτσι εκαμα μια τεράστια πολύχρωμη κουβέρτα...Επήρεν μου χρόνια να την κάμω αλλά έκαμα την! Φυσικά καμία σχέση με τουτη που έβαλες...τουτη εν πολλά δύσκολη. Μακάρι να εμπορουσα να κάμω.

    Το νίττινγκ ναι θα μου άρεσκει.....ια το σκεφτω....

    @Ρανια
    Αν εν υπομονή ταλέντο, τοτε ήβρα το δικό μου! Έχω πολλήν! Αλλά καμια φορά δεν είναι ότι καλύτερο. :Ρ

    @Μαριλου
    Κόρη τουτα ξέρω τα άλλα είμαι λέβελ μηδέν, άτε στην μαγειρική να είμαι λέβελ 1. Ποιο πάνω στα αλλα εν πολλά δυσκολο να πάω.
    Ναι εν ταλέντο....

    Μα πολλοί "ατάλαντοι" εσυναχτήκαμεν δαμέσα;;;;

    @Ντεφ
    Μάλιστα, τζαι ένας με ταλέντο! Σαν χόμπι τουλάχιστον εσυνέχισες τα;;; Τζαι ευχαριστούμε για το κομπλιμέντ! :)

    @Ιγκολάι
    Θα κρίνω το ταλέντο σου στην μαγειρική τα Χριστουγεννα! χαχαχχαχα!

    Το να νευριάζεις την μάμα σου δεν είναι ταλέντο. Το να ΜΕΝ την νευριάζεις είναι....οξά το αντίθετο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nah, καθόλου. Αλλά εξύπνησες μου αναμνήσεις. Που έννα πάω σπίτι έννα ξεθάψω τα τετράδια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουφου μα εν τόσα πολλά τα ταλέντα μου που δεν ξέρω που να αρχίσω και που να τελειώσω...

    @:-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εχτές εξήγησε μου μια φίλη μου πως να πλέκω. έκαμα τζαι practice.σάστα τζαι εγύρασιν.

    εκτός του οτι εχω καλλιτεχνικό ταλέντο στα brownies με τυρί
    ενα ήθελα να ξέρω πιάνο κιθάρα drums τζαι να συνθέτω μουσική,α τζαι να τραγουδώ επίσης.μια φορά στο δημοτικό ήθελα να μάθω μαντολίνο,τζαι τζαμε πάλε σάστα τζαι εγύρασιν.εν μεστην αποθήκη τζαι κάθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ντεφ
    Τετράδια....αντα ωραία...ελπιζω να σου φέρουν ωραίες αναμνήσεις....

    @Καϊσι
    Ευτυχως που εν τα είπες γιατί το ηθικό μας θα έπεφτεν στα πατώματα....

    @Εγώ
    Ουφφου ήβρα προχτες συνταγή με μπράουνις τζαι τυρι τζαι θα κάμω τζαι εγω! Εν ταλέντον κόρη τουτο πάντως.... Το μπλέξιμο αρέσκει μου, θα το ψάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα,και για τα καλά σου λόγια,όπως επίσης και τον ντηαρ Ντεφ,νά'στε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ! Πάντα ήθελα να μάθω να μπλέκω!! Να κάνω κασκόλ, σκούφους κτλ. Εν έχω όμως κάποιον να με μάθει, ξέρει η γιαγιά μου αλλά εν εshι όρεξη να μου μάθει :/

    Ευτυχώς που υπάρχει ίντερνετ, μία μέρα που εν να έχω χρόνο εν να ξεκινήσω να δοκιμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Πρασινάδα για το ποστ! Πολύ ωραίο! :)))))))))))))))
    πολλή μετριοφροσύνη έπεσε στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα και εν συμφωνώ! Το γράψιμο ειδικά,φαίνεται να είναι προσόν του Έλληνα.

    Ζωγραφίζω πολύ ωραία,σκιτσάρω περίφημα, από γλυπτική όμως απαπαπαπαπά κρίμα ο πηλός!Μουσικά,ας είναι καλά η καλλιέργεια στο Ωδείο και οι ορχήστρες/χωρωδίες στις οποίες μεγάλωσα.Βελτίωσαν τόσο τη φωνή όσο και το μικρό μουσικό αυτί.
    Ευαισθησία και φαντασία,μεγάλα δώρα. Με τη φαντασία, μπορώ να σου φτιάξω γκουρμέ δείπνο από χαρτί κουζίνας :) ενώ με την πρώτη,ριζώνουν όλα τα ταλέντα που διαθέτουμε.Ακόμη και το παζάρεμα,απλώς εκεί την χρησιμοποιούν εις βάρος της.

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Kou/pa
    Εγω ευχαριστω που με θκιεβάζεις.... :)

    @μαθητουδι
    Ως τα κασκόλ καλα τα πάω....Μια φορα επία να κάμω σκουφο αλλά εν τον επολλοπέτυχα τζαι έφα περιπαίξιμο του άλλου κόσμου που τες αδερφές μου και όχι μόνο...

    Η μιτσιά μου η αρφή έμαθε σμιλί μέσω γιουτιουμπ....σκεφτουμαι να αρχίσω!

    @ΘαλασσαΜωβ
    Μα εσύ είσαι πολυτάλαντη!!!!!! Αρέσκει μου γιατί πάντα αμα γράφεις έσhεις ένα τρόπο να μεταδίδεις θετικότητα τζαι καλοσύνη! Να'σαι καλα!!! Φιλια που το Σικάγο που σιγά σιγά αποχαιρετά για καλά το καλοκαίρι (κλαψ...κλαψ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι έχεις φοβερό ταλέντο να γράφεις. Εκτός του ότι είσαι πολύ μεταδοτική και παραστατική, έχεις μια λογική (που φαντάζομαι έχει σχέση και με το ότι ακολούθησες αυτό το επάγγελμά) που δεν επιτρέπει σε κανέναν να διαφωνήσει μ'αυτά που λες. Η σκέψη σου έχει τρομερή συνοχή. Τώρα το ότι μπορείς να πλέξεις και να μαγειρέψεις για μένα είναι επίτευγμα που ενώ θεωρώ τον ευατό μου δημιουργικό, δεν έχω καμία φαντασία στη μαγειρική.
    Έμαθα όμως να παίζω κιθάρα μόνη μου, ασχέτως του ότι αν με ακούσει κάποιος που καταλάβει που έτσι πράματα θα πει ότι χτέρνω την κιθάρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεν την ακούτε. Η Pasxalina τζαι άψογη κιθάρα παίζει τζαι ένει τζαι φωνάρα. Άσε που πρόσφατα ανακάλυψα ότι έσιει ταλέντο τζαι σε θέματα ντέτεκτιβ τζαι μαντικής... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ότι δε γράφεις στίχους κ. Defiance τωρά το ακούμεν...ξέρω κάποιον ταλαντούχο νεαρό να σου τους μελοποιήσει!! Το ντετεκτιβιλίκι αποδίδεται στο CSI, Criminal Minds και αλλό 1000 ντετεκτιβικά που θωρώ :) Το φωνάρα εν θα το σχολιάσω LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τούτο μου έλειπε τωρά, να ρεζιλευτώ τζαι στους τωρασινούς μου φίλους. Άσε. Ήβρα τα τετράδια μου τζαι εγέλουν μόνος μου που τα συναισθήματα που έφκαλλα σε όσα έγραφα. Ήταν λες τζαι έγραψεν τα άλλος χαρακτήρας. Άλλος άνθρωπος. Πόσον αλλάσσει ο άνθρωπος τελικά ρε γμτ σε τόσο λλίο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Πασχαλίνα..1
    Καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολλά για τα καλα σου λόγια....Δατ μινς έι λοτ το μι ειλικρινα. Ποτέ μου εν εθεωρουσα ότι είχα ταλέντο στο γράψιμο (ουτε τωρα θεωρώ). Στες εκθέσεις έν είχα καθόλου φαντασία...Μονο σε τζεινες στα ελληνικά ή που έπρεπε να γραψουμε για ένα πιο "πεζο" θέμα ήμουν καλη. Ευτυχως είχαμε επιλογες που θέματα στα αγγλικα....
    Τζαι για να λαλεί ο Μιστερ Ντεφ οτι εν χτέρνεις την κιθάρα, κάτι θα ξέρει.


    @Ντεφ 1
    Απαναγία μου...αφήνεις μας ατέλειωτες κουβέντες τζαι φοητσάζεις μας!

    @Πασχαλίνα 2
    Εν θέλετε να τα κάμετε πιο λαϊκα, να πω του φαδερ....στην αστοσhιαν απλά θα σας τζεράσει ζιβανίες....

    @Ντεφ 2
    Χαχαχα...εν δακρυβρεχτα οξά;;; Να τα καμουμε βαρετα λαικά να τα πει ο Ξανθόπουλος;;

    Δεν φταίουμε εμεις αν μεγαλώνουμε...φταιει η ζωή που είναι μικρή...που λαλεί τζαι το ασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ πάντως είμαι σε ούλλα μέτρια νομίζω.
    Στο σχολείο ήμουν σε ούλλα καλή. Τι άκρη να φκάλεις; Στο μπαλέτο επερνούσα με μέτριους βαθμούς. Στο τραγούδι ας μεν το συζητήσω, ούτε μέτρια... Πλέξιμο έθελα να μάθω, τζαι έμαθα τα απλά, αλλά εν μπορώ να το κάμνω γιατί έχω θέμα με το χέρι μου... Ζωγραφικές; Χειρότερα που το τραγούδι...μετά είδα τζαι χειρότερα που μένα σε φάση να μεν μπορούν να παίξουν pictionary τζαι ένοιωσα ταλαντούχα, λέμε τωρά... Να μαγειρέυω, μαγειρεύω, αλλά όι κάτι που ενόμιζα ότι εν μπορούν να κάμουν άλλοι, από ότι φαίνεται πιάννουμεν τζαι δαμέ κανέναν πόντο...
    Τζαι τελικά εν ξέρω αν υποβιβάζω ή υπερεκτιμώ τον εαυτό μου η τι σκατά γίνεται.... Αντικειμενικότητα...Άμα σας λαλώ τίποτε.... τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Πρας
    Για το ντετέκτιβ-μέντιουμ, έκαμα ποστ τωρά με εξηγήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Μουνλάιτ
    Κόρη τί λαλείς;; Μόνη σου μας έδειξες το ταλέντο σου στο βραχιολάκια-μέικινγκ! Τζαι μάλιστα είμαι μάρτυρας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πάντα ήθελα να ζωγραφίζω και να παίζω πιάνο. τη ζωγραφική τη δοκίμασα και έμαθα ότι είμαι εντυπωσιακά ατάλαντη... το πιάνο προς το παρόν τη γλύτωσε!

    πολλά ωραίο το σάλι που έκαμες, εφόσον ξέρουμε πόσο καλό είναι και το γράψιμο προσωπικά ανυπομονώ για εκείνο το πάρτυ όπου δεν θα φάω τσιζκέηκ!!! :-)))

    θυμάμαι στο σχολείο πόσο μισούσα τα οικοκυρικά, ότι έπρεπε να ράψουμε μου το έραβε μια θεία μου και ένα πουλόβερ που έπρεπε να πλέξουμε στην έκτη δημοτικού το έφτασα μέχρι το 1/4 της μιας πλευράς!!! είχα μια συμμαθήτρια που το τέλειωσε και το φορούσε μέχρι το τέλος του λυκείου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Ουφ
    Θενξ...τωρα που εκάτσαν οι πυράδες πρέπει να ξαναρχίσω το μπλέξιμο...πρεπει να πάω να πιάσω νέα υλικά....

    Το τσιζκεικ πάρτυ πρεπει να το γραψω ναι...ειχα σκοπο να το κάμω αλλά επια σπιτι προχτες νευριασμένη έτσι ειπα να τα πω για τον αχρηστο τεχνικο.

    Αναμένετε στο....ιντερνετ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή