Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

'Αρχων ρουλζ!!

"If you love what you do for a living, then it never feels like you're working. And I haven't worked even for a day in my life!"

Ταδε έφη Άρχων μιαν φορά πριν καιρό, ενω ο ίδιος "δουλευκει" το 90% των ωρών που εν τζοιμάται τζαι το άλλο 10% το περνά παίζοντας μάππαν ή με τζόγκινγκ.

Σημερα επία πάνω στο γραφείο του τμήματος. Έγινα τακτικη τωρα μιας τζαι γιου καν όλσο κολ μια Άρχων'ς σεκρετάρι. Λαλεί μου η υπεύθηνη, πως πάτε κάτω; Εσυνηθισετε στην ιδέα του Άρχων εν υπεύθηνος του τμήματος; Προσπαθουμε λαλω της. Εσείς; Τζαι εμεις το ίδιο λαλεί μου γιατι εν εξαναείχαμεν ποτε δουλέψει με έτσι ευδιάθετο τζαι πορωμένο άτομο, με τόση ενέργεια.

Ο Άρχων πασάρει μου δουλειές απανωτα αλλα αρέσκει μου. Τζαι κακομαθαίνει με γιατί ποτε εν επερίμενα ότι θα υπάρξει άτομο που θα λαμβάνει τόσο πολλά υπόψη του την επαγγελμάτικη μου γνώμη.

Τον Άρχων εν τον είδα ποτε ουτε στεναχωρημένο ουτε νευριασμένο. Αγαπα τζείνο που κάμνει τζαι φαίνετε που μακρια. Θαυμάζω τον τζαι εύχομαι ουλλοι μας να του μοιάσουμε έστω τζαι λιο.   Θα είμαι πάντα ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλεύψω μαζι του. Γιατι μπορεί η παλια μου καθηγήτρια να μου έμαθε την πειθαρχία, την μεθοδικότητα τζαι την οργανωση που χρειάζετε για να κάμνεις έρευνα αλλά ο Άρχων μαθαίνει μου καθημερινά ότι εν αρχή εν η αγάπη για τζεινο που κάμνουμε. Ήθελα να το γράψω δαμέ για να το καταγράψω τζαι μέσα μου.

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πράς! Εν πολλά ωραίο πράμα να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους. Πολλά λίοι ανθώποι έχουν έτσι τύχη να το θυμάσαι α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα Πρασινάδα! ήθελα μόνο να σου πω ότι γράφεις πολύ όμορφα. όποιος αγαπά τη δουλειά του, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερο.. είναι δράμα να ξυπνάς κάθε πρωί με τη σκέψη ότι θα πας κάπου που δεν σου αρέσει. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wow!! Σπάνιο πράγμα! Έχει καμια κενή θέση εργασίας εκεί που είσαι; Δαμέ που είμαι ούλλοι μισούν τη δουλειάν τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πράγματι ο πιο πολύς κόσμος μισά την δουλειά του..

    μπράβο του Άρχων..να μας πεί το μυστικό (του να μεν νευριάζει και να μεν στεναχωρκέται ποττέ)..γιατί όσο και να το αγαπάς τζείνο που κάμνεις κάποια στιγμή εννά εκνευριστείς..μπορεί απλά να καταφέρνει να μεν το δείχνει.

    Εν καλά όμως που τον έχεις για μάστρο..you can get inspired by him!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος.

    Άμμαν κάμνεις τζίνο που σου αρέσκει σαν δουλειά, τότε εν σαν να κλέφκεις τον κόσμο ύστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Εν αρχή εν η αγάπη". Μου άρεσε τούτο.

    Ιf he is going to places, then you are going with him. Good luck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα ήξερα το ότι ο Αρχων εν κουλ λάικ δατ,χαίρουμε πολλά Πρας μου που δουλεύκεις με έτσι άνθρωπο.Είσαι πολλά τυχερή όπως είναι και τζίνος φυσικά.Άμα σου κάμει δώρο και το μακ έαρ του τζιόλας θα είναι ακόμα πιο κουλ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά δυνατός ο Άρχων, μάσσιαλλα του :)
    Εν πολλά σπουδαίο πράμα να κάμνεις τη δουλειά που σου αρέσκει. Πολλά σπουδαίο όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά Πρας το ιστολόγιο σου είναι ότι πρέπει να για με ταξιδεύει στον κόσμο των αναμνήσεων... Τα περί άρχοντος μου θύμησαν τον θεό όπως τον λέγαμε οι φοιτητές στην Βοστώνη. Guido Sandri, ένας ευτραφής :) Ιταλός παππούς με άσπρα μαλλιά. Είχε συνεργαστεί ή ήταν φοιτητής πολλών από τα ονόματα που διαβάζαμε στα βιβλία. Μιλούσε Αγγλικά μιας άλλης εποχής. Θυμάμαι μία φορά που μπήκαμε στην τάξη και μας λέει, Ah!, I see the Greek mafia is here. Greetings most esteemed students. Στα μαθήματα του έρχονταν φοιτητές, καθηγητές και άλλοι από όλοι την μητροπολιτική Βοστώνη. Πήγαινες να παρακολουθήσεις μάθημα προηγμένης ρευστομηχανικής και παρακολουθούσες μία μαγεία που συνδύαζε ποίηση, θεολογία, ιστορία, λογοτεχνία, ζωγραφική, φιλοσοφία, μουσική κλπ. Σε όποιο χώρο έμπαινε έβαζε ένα χαμόγελο σε όλα τα πρόσωπα. Μας έλεγε συχνά ότι αν έχεις μέσα σου αγάπη, τον Θεό και την γλώσσα του Θεού (=μαθηματικά) τότε γίνεσαι ένας αναγεννησιακός άνθρωπος, ένας Έλληνας επιστήμονας, ένας εξερευνητής, δεν εργάζεσαι! Στο γραφείο του είχε δύο τηλέφωνα. Ένα για την γυναίκα του και ένα για τους κοινούς θνητούς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Καίσουδιν! Προσπαθώ να το θυμούμαι πάντα. Ήταν τυχάιο και μοιραίο τελικά που εδωκαν μου δουλειά τζαι αποφάσισα να πάω τζαμέ.

    @Ανώνυμη
    Καλημέρα τζαι σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ναι, νοιώθω τυχερή, αν τζαι όπως ειπα για να πάει η δουλειά καλά, κόφκουν άλλα πράματα πίσω. Αλλα υγεία τζαι ουλλα θα γίνουν. Καλη συνέχεια τζαι σε σενα τζαι ευχαριστώ για το κόμμεντ.

    @Πατατούλις
    Ναι έχουμε θέση. Επροσφερα την τζαι στην Ρανια στην Ουφ αλλά σαν να τζαι εν θέλουν να έρτουν.... Που βιοχημεία τι ξέρεις;;; Πειραζει σε να διασχίσεις Ατλαντικο;; :)

    @Ράνια
    Ναι έσhεις δίκαιο. Εν το δείχνει ουτε το αφήνει να τον επηρεάσει. Στεναχωρκέται τζαι νευριάζει αλλα λαλει οκ ιτ ις γουοτ ιτ ις, θα το αντιμετωπίσουμε τζαι πάμε παρακάτω. Ηταν δυσκολο του να απολυσει τον τεχνικόν μας ας πουμε. Το τμημα είπεν του αφου εν τον θέλεις πε του να φύει τωρα, δικαιουσε. Ο Άρχων είπεν, όι θα του δώκω 2 μήνες προειδοποίηση για να έβρει δουλεια. Παρόλο που ηξέρε ότι εν άχρηστος τζαι εν κάμνει τίποτε.

    @Ευρος
    Ε τότε ευχομαι να γίνουμε ούλλοι κλέφτες.

    @Ίνα
    He seems to be going places τζαι νομιζω ακολουθω τζαι εγω που πίσω που μακρια. Θενξ ντήαρ.

    @Μαριλου
    Προχτες ήρτεν ένας τζαι εγύρευκε τον. Λαλω του έτον τζαμέ (ο Αρχων εκάθετουν στο γραφείακι του που έσhει μέσα στο εργαστήριο). Μετα πριν φύει ο τυπας (ήταν ΙΤ) λαλεί του θελω να σου πω οτι εντυπωσιάστηκα. Εν επερίμενα όταν είδα το σιγνατιουρ σου στο η-μειλ με τοσους τίτλους, να ερτω να έβρω(καρσερας) ένα κουλ τύπο με σhορτ που να κάθετε στο εργαστήριο. Εν έσhεις γραφείο; Εχω λαλεί του αλλά αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, ποιος ο λόγος να κάθουμαι μόνος μου σε ενα δωμάτιο.....

    Μακ έαρ θέλω!! ναι! προς το παρον γοραζω σοφτγουέρ του Άρχων τζαι κάμνω ινστόλ τζαι εγώ! Κατι εν τζαι τούτο! :)

    @Ινβ
    Ναι σπουδαίο, γιαυτο εύχομαι να του μοιάσουμε....

    @Αντρέας
    Ωραία ιστορία! Ειδικα την τελευταία σου πρόταση την βρίσκω πολλά ωραία... Να΄σαι καλά που τη εμοιράστηκες μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...ευλογία που δημιουργάς μόνος σου,ειδικά αν αξιοποιήσεις όλες τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.
    Μακάρι να φτάσουμε όλοι κάποια φάση σε αυτό το στάδιο,όπου βρίσκεται ο Άρχων.
    Η αφήγηση του Αντρέα για τον συγκεκριμένο καθηγητή,συγκινητικότατη.

    πολλά φιλιά Πρας μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @θάλασσα
    Ναι ευλογία... :)))
    Πολλά φιλια τζαι που δαπάνω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ούλλα επηένναν καλά ώσπου τζαι εσυναφέρετε την συσκευή του έξω που δαμέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Eυρος
    Νομίζω εν που κρυφοθέλεις Μακ Έαρ τζαι εσυ τζαι εν το παραδέχεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τρε ρομαντίκ.... είμαστε τυχεροί να έχουμε έτσι αθρώπους στη ζωή μας.... τζι εμείς είχαμεν έναν στο πανεπιστήμιο μας, ελατρεύαμεν τον ούλλοι μα ούλλοι!!!

    Εμένα παραπάνω πάντως λείπει μου μου η οργάνωση και η μεθοδικότητα κλπ.... Δεν έμαθα ποττέ μου να κάμνω σωστή έρευνα......τζαι γι'αυτό φοούμαι τα ΜΑ τζαι τα PHDs....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Μουνλάιτ
    Να έρτεις να σε στείλω στην κινέζα πρώιν καθηγήτρια μου για κανένα μήνα να σε βάλλει θκυό παλλιές σε σειρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @moonlight: Ουλλοι που κάποιον εννα μάθουν, που κάπου εννα ξεκινήσουν. Εν θα σου πει κανενας τιποτε αν του πεις "teach me"!! Εννα σου πει, άμα εν καμνεις τζίνα που σου έμαθε τζαι σπάζεις τον!!! Επίσης υπάρχει λόγος που υπάρχουν οι καθηγητές..για να σε καθοδηγούν!!!
    Πάντα έτσι ενι στην βάση του βουνού. Θωρείς το που εν έτσι ψηλό τζαι λάλεις μα εγώ αποκλειετε να μπορέσω να ανεβώ τζιπάνω. Αλλά άμα εσhεις καθοδήγηση εννα φκείς τζαι εννα πεις τελικά εν ήταν κάτι δύσκολο. Ειπαμεν τα ξανά.@Πρας βοήθα την κατάσταση εννεν καλά που λαλώ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλά καλά τα λαλείς Ροσα μου! Αν κοιταξουμε τον εαυτο μας πριν λια χρονια εν θα επιστευκαμε ποττττέ οτι θα εμπορουσαμε να φτασουμε δαμέ που είμαστε σήμερα.

    Ειμαι ζωντανό παραδειγμα τουτου που λαλεις. Η παλια μου καθηγητρια δεν ηταν ιδιαίτερα αγαπητη σε πολλους που τους φοιτητές της. Για παραδειγμα, ενας 2 χρονια πιο μπροστα μου στο εργαστήριο επιαινε της κοντρα συνέχεια γιατι ενόμιζεν οτι ο ιδιος ξέρει καλύτερα. Τίποτε δεν έμαθεν που τζεινη. Εγω επία τζαι ειχα το σκεπτικο, τζεινη εν καθηγητρια τζαι ξέρει παραπανω που μένα. Εγω ακολουθούσα οτι μου ελάλεν τζαι έμαθα πολλά. Εφκαλα 2 δημοσιευσεις τζαι μετα έφκαλεν τζείνος. Τωρα τυχαία ειμαστε στο ιδιο τμήμα παλε. Τζεινος εν δαμε για σχεδον 3 χρονια τζαι εγω σχεδον 2 τζαι τζείνος δεν εδημοσιευσε τιποτε ακόμα. Κονκλουζιον, για να σου μαθει κάτι ο άλλος πρεπει να του δείξεις εμπιστοσυνη τζαι να τον αφησεις να σου μαθει. Τζαι το λαλώ τζαι που την άλλη πλευρα, γιατι όσοι φοιτητες, ειτε που εδίδασκα μαθημα σαν τιτσινγκ ασσισταντ ειτε στο εργαστήριο, εθέλαν να μαθουν κατι που εμένα, εμαθαν. Οι άλλοι....πεεεεε ποιος τους θυμάται!

    Ροσα ειπα τα καλα;;
    (επολλολόησα αλλα υποπτευτηκα οτι κάμνεις οτι μου κάμνουν τζαι εμένα οι αδερφες μου.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ετσι ενει οι μικρές αδερφές εν για να πρίζουν τις μεγάλες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εν Ελλάδα τζαι μάλιστα σε περιφερειακό πανεπιστήμιο που σπουδάζω... αν σας πω τι έζησα (και ζω) σε σχέση με το πανεπιστήμιό μου τζαι τις σχέσεις με τους καθηγητές μου, έννα φυρτείτε τζαι οι 2, γι'αυτό φοούμαι... Γιατί αν πάω μίσhημου να κάμω PhD χωρίς να ξέρω να κάμω μισή έρευνα έννα μου πουν φύε που δαμέ τζαι όι έλα κορού μου να σου δείξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενιμπορω ξεροτζέφαληηηηηη. Ουφφου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οκέι αγαπητη Μουνλάιτ, σπουδάζεις εν Ελλάδι σε περιφερειακό. Πάω πάσο γιατί ενιξέρω που σπουδες στην Ελλάδα. Αυτο όμως εν σε εμποδίζει να πάεις αλλου εν Ελλάδι ή εν "εξωτερικάδι" για να σπουδάσεις. Για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση. Θέληση να υπάρχει.

    @Ροσα
    Ενεν λία που τραβάς τζαι εσύ η άμοιρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή