Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Big Lab Theory επεισόδιο 8

Μετά απο απαίτηση πολλών θαυμαστών του ΠαΣχιΦα, το 8ο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον αγαπημένο σας. Ακόμα ένας λόγος για τον οποίον το τίμιο τουτο μπλογκ καμνει αφιέρωμα στον ΠαΣχιΦα, είναι γιατί πριν λίον σαν οδηγούσα να έρτω σπίτι, ήρτεν μου ξαφνικά η λύση του μυστηρίου γύρω που την συμπεριφορά του ΠαΣχιΦα.

Επεισόδιο 8: ΠαΣχιΦα. Ο μύθος, ο επιστήμων, ο άνθρωπος.

Τον ΠαΣχιΦα εγνώρισα τον πριν 2 χρόνια όταν επία στο εργαστήριο του Άρχοντα για ιντερβιου για να δουν αν τους κάμνω για ποστ ντοκ. Ο Άρχων έβαλε με να μιλήσω στο κάθε μέλος του γκρουπ ξεχωριστά. Ο ΠαΣχιΦα είσhεν τότε μόλις μπει στο γκρουπ σαν φοιτητής διδακτορικού.Ο Άρχων μου τον επεριέγραψε ως "έι νιου προμισινγκ στιουτεντ γουιθ έι λοτ οφ εξάιτμεντ φορ ρίσερτς". Την ίδια εντύπωση μου είσhεν δώσει τζαι εμένα λία λεπτά πριν που του είχα μιλήσει για κανένα 20λεπτο.

Σε 3 μήνες επία στο εργαστήριο του Άρχων. Ο ΠαΣχιΦα ήταν ένα πολλά ήσυχο παιδί που συνέχεια κάτι εκαμνε τζαι που εφόρεν σhισμένες φανέλες τζαι τζιν.  Ο ΠαΣχιΦα εν ένα παιδι γύρω στο 1.70, γυμνασμένος αλλά όι πολλά, με σκουλαρίτζια σε ουλλο το φτιν τζαι με ένα μικρο στρασάκι που όσον τζαι φαίνετε στο προσωπο....ενιξέρω πως να σας εξηγήσω τον τόπο εκτος που το να σας πω ότι εν τζαμε που έσhει ελιά η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Εσhει ταττου αλλά εν πολλο φαίνουνται τζαι έσhει τζαι μεγάλα γαλάζια μάθκια. Αντικειμενικά εν ωραίο παιδί. Εν τον κόφτει τι ρουχα φορεί, τι παππουτσια φορεί τζαι αν σου αμαν τον γνωρίσεις στην αρχή θα σου φανει σαν ένας όξινος, ιδιοτροπος, κατζιάρης, εγωιστής. Όταν τον γνωρίσεις καλύτερα θα καταλάβεις ότι τουτα ουλλα εν ένα προσωπείο ενος καλοψυχου τζαι καλου παιθκιου. Όπως είσhεν πει ένα παιδί που αποφοιτησεν τζαι έφυεν που το εργαστήριο τον Δεκεμβρη του 2010, "a rough exterior to protect a very soft interior".

Τα γραφεία μας εν διαγωνίως απέναντι. Ετσι σιγά σιγά αρχίσαμε να μιλούμε για δουλεια. Σιγα σιγα εκαταλάβαμε τζαι οι θκυο ότι συνενοούμαστεν στην δουλειά τζαι αν εσμίαμεν τες δυνάμεις μας ίσως να εκαταφέρναμε παραπάνω. Τωρα αμα κάθετε στο γραφείο του, γυρίζει προς σε εμένα τζαι πολλές φορές "μιλά μου με τα μάθκια". Αν μιλά άλλος, καμνει μου γκριμάτσες του στυλ "μα τι βλακείες λαλεί τουτος". Αν θέλει να με ρωτήσει κάτι θα μου νέψει με ένα ύφος ερωτιματικού τζαι θα το συζητήσουμε μετα.

Στην αρχή η σχεση μας ήταν καθαρά φιλική. Δεν μου έδωσεν ποτέ δικαίωμα να πιστέψω τίποτε άλλο. Εγω απλά εσhαίρουμουν που είσhεν καποιον στο εργαστήριο που συνενοούμαι. Μετα εκατάλαβα ότι ήταν τζαι δεσμευμένος. Τον ένα μήνα επίαινε για ένα Σαββατοκυρίακο στην φιλενάδα, τζαι τον επόμενο μήνα έρκετουν τζείνη για ένα Σαββατοκυρίακο. Που τον Γενάρη τζαι μετά επρόσεξα ότι τουτο εν εγίνετουν πλέον. Που τότε άλλαξεν τζαι λιο η συμπεριφορά του. Φυσικά εμένα εν μου είπεν ποτε οτιδήποτε για φιλενάδα. Ουτε αν έσhει ουτε αν δεν έσhει κτλ. Μπορεί να είμαι ηλίθια στα προσωπικά θέματα, αλλα καταλάβω πότε ο άλλος με βλεπει σαν φίλη ή  σαν γυναίκα (τουλάχιστον τες παραπάνω φορές). Οταν επρόσεξα ότι αλλαξεν η συμπεριφορά του έκαμα κλικ (σορρυ ειμαι λιον σλόου σε τουτα) ότι εκοψεν τα ταξιδακια τζαι μετα ερωτησα τον τότε συγκάτοικο του τον Ραζ με τροπο ο οποιος μου είπε οτι ο ΠαΣχιΦα ις σίνγκολ.

Που τότε που λέτε ο ΠαΣχιΦα βλέπει με διαφορετικά...πως να το πω, "παίζει το μάτι του". Βλέπει μποντι παρτς που παλιά εν εθώρεν. Αμα είμαι πολλά κοντά του, δεν μπορει να με δεί στα μάθκια, αποφευγει το "άι κοντακτ" (iContant?) τζαι γενικά στέλλει μου άλλα βάιπς. Είπα σας πολλά παραδείγματα δαμε στο παρελθον. Θυμάται τα γενεθλια μου χωρίς καν να το αναφέρω τζαι έφερε μου γλυκα. Στελλει μου η-μειλ αν δεν θα έρτει δουλειά για να μεν ανησυχώ. Λαλεί μου κατζίες για να νευριάζω. Λαλεί μου οτι είμαι "του νάις" τζαι πρεπει να γίνω πιο σκληρή γιατι εν θελει να θωρεί να εκμεταλλέυκουνται την καλοσύνη μου στην δουλεια. Γενικά αλλαξεν η στάση του απέναντι μου τζαι με αποτέλεσμα να μου μπαίνουν τζαι εμένα ιδέες. Πολλες οι ιστορίες να μεν τα ξαναλαλώ (εκτος αν πάλε υπαρξει απάιτηση χιλίων θαυμαστών του ΠαΣχιΦα). Στην αστοσhιαν κάμε κλικ στην "ετικέτα" Μπιγκ Λαπ Θίορις να θκιαβάσεις τα προηγούμενα 7 επεισόδια.

Όταν τα "είσhεν" με την "οξινιάν" (την φιλενάδα του δατ ις) εγω δεν τον εσκέφτηκα ποτε διαφορετικά. Για μένα όταν κάποιος εν παντρεμένος/δεσμευμένος, έσhει πάνω του ενα τεράστιο Χ τζαι εν τον βλέπω ποττττττε σαν άντρα. Εν το "ντιφολτ" σεττινγκ μου τουτο. Μετα όμως ομολογώ ότι εκίνησεν μου το ενδιαφέρον τζαι εμένα.

Δυστυχώς η ευτυχώς όμως εγώ είμαι άτομο που λειτουργα με την λογική. Εν έσhει σημασία, αν μου αρεσκει τζαι λιον εμένα ή αν του αρεσκω τζαι εγω. Σημασία έσhει ότι ξέρω ότι "δις γουιλ νέβερ γορκ" τζαι το αποδεχουμαι τζαι απλα αφηνω τα πραματα να ερκουνται που μονα τους. Μπορει μερικοι να πειτε εν πελλάρες τουτα, γκόο φορ ιτ κτλ, αλλά εμένα ενεν το στυλ μου τουτο...ενιξέρω να παίρνω προσωπικά ρισκα, τζαι στην συγκεκριμένη περίπτωση εν θέλω καν να μάθω να περνω ρίσκα....Ετσι είμαι εγω, ουτε μπορώ ουτε και θέλω να αλλάξω που λαλεί τζαι το τραγούδι.

Σαν ερκουμουν πριν σπιτι, εφαγα φλασια που λαλουν τζαι οι εξ Ελλάδος αδελφοι ημων. Εκατάλαβα ότι τουτα ουλλά γίνουνται γιατι τζαι ο ΠαΣχιΦα σκεφτεται τζαι πιστευκει το ίδιο ακριβως πράμα με εμένα!! Χι μάιτ μπι ατράκτετ το μι (είμαι μοιραία η άτιμη) αλλά ξέρει ότι εν είμαι ο "τυπος" του τζαι ουτε τζείνος ο δικός μου. Ιτ γουιλ νέβερ γορκ εντ ιτ γουιλ μπι βέρι οκγουαρντ τζαι στην δουλειά αλλά τζαι στο να μου κοντεψει τζαι να με δει στα μάθκια ιφ γιου νόου γουότ άι μιν.....

Για άλλη μια φορά νομίζω με τον ΠαΣχιΦα είμαστε στο ιδιο μήκος κύμματος (εν έτσι η έκφραση στα ελληνικά ενεν;;;)

Εγω είμαι της γνώμης ότι τουτα τα πραματα γίνουνται που μόνα τους. Συν Αθηνά και χείρα κίνει θα μου πεις. Θα σου απαντήσω, πολύ ευχαρίστως να κινήσω τας χείρας μου, φτανεί να ξέρω ότι τζαι η Αθήνα (όι η πτωχή Αθηνούλα Ωνάση, ουτε η γνωστή πρωτευουσα) θα έσhει βάλλει τζαι τζείνη την δική της χείρα τζαι προς το παρον η ντήαρ Αθήνα παιζει πελλον.

Για τες θεωρείες μου περι σχέσεων, αντρών, κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ ετοιμάζω ποστ που εν ήδη στα ντραφτς (τί δηλαδή, ο Ινβίκτους εν καλύτερος που έσhει ντραφτς;;;)

15 σχόλια:

  1. Πού ξέρεις; Τούντο μεγάλο κοινό που έshετε, μπορεί να οδηγήσει κάπου κάποτε. Το ότι είσαστεν τζιαι οι θκυο attracted to each other, αλλά ξέρετε ότι εν μπορεί να γίνει τίποτε, ίσως εξελιχτεί στη μοναδική οδό "επικοινωνίας" σας. Just sayin!

    Εν σωστή η έκφραση, ναι, μεν ανησυχείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κόρη εν είχα σκεφτεί ποττέ πως θα είναι το ΠαΣχιΦα εξωτερικά,γουάο!!!Τι εννοείς ιτ γουιλ νέβερ γουορκ;που το ξέρεις;ποθεν εφκαλές τούτο το συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δίκαιο που σκέφτεσαι αυτά που σκέφτεσαι και ο τρόπος που τα έχεις στο μυαλό σου είναι λογικός...
    αλλά....επερίμενες αλλά εννέν!?
    δεν έχει! τούτα τα πράγματα συμβαίνουν ιφ ιτς μεντ ττου μπι....και επειδή είναι ωραία να υπάρχει σαν ιδέα ειδικά μέσα στην δουλειά για να σπάει η ρουτίνα και λίγο....τζαστ εντζόυ και ιτ γουιλ σόου!
    Άσε που απο την περιγραφή του ΠαΣχιΦα υποψιάζομαι ότι αν του γυρίσει ο οφθαλμός και αποφασίσει το...δεν θα έχεις ώρα να σκεφτείς!!
    Ουυυυυ όπως τα έργα!!! iLike!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. epeidi en parakseinos pou laleis tz esi...tha ertei mia mera na sou pei oti exei 2 eisitiria na pate na deite tous chicago bulls...tz epeidi o kollitos tou en mporei an theleis na pate mazi...tziai san thwreite to paixnidi...tziai na deixnei tzinos o pinakas tou projector inta mpou nai na to pw akrivws en kserw....en na sas deiksei tziai sas....tziai tziame en na se filisei tziai na xeirokrotoun oulloi....yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeahhhhhh!!! eimai arrwstimeni ok!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς μπορείς να ξέρεις ότι "ιτ γουιλ νέβερ γουέρκ"; Έshεις σαϊεντίφικ ππρούφ; Μεν κρίνεις έναν εξώφυλλο από το βιβλίο! Μα πόσες φορές να το πούμεν; Εννα αρκέψω να κάμνω χωρισιάν τα μαλλιά της γλώσσας μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με Ινβίκτους.
    Κουνα του λιγο τα μποντι παρτς σου!
    Σε στυλ: Αχχ.. με συγχωρείτε..ήταν τυχαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Twisted
    Πεεεε το τζαστ σέινγκ εν η τυπική εκφραση που λαλεί ο ΠαΣχιΦα. Τα τσανσες του σεναρίου σου εν νομίζω 0.1% να συμβουν.Ενα πόιντ έσhεις το όμως.

    @Μαριλού
    Χαχαχαχα! Ενόμιζα τον είχα ξαναπεριγράψει λίον...Ιτ γουιλ νέβερ γουρκ....ειμαστε πολλά διαφορετικά άτομα.....Μεγαλο θέμα. Να το καμουμε επεισόδιο 9.

    @Αστατους
    Θενξ που καταλαβαίνεις την λογική μου. Τζαι εγω πιστευκω ιφ ιτ ις μέντ του μπι εν να γινει. Αν είναι να'ρθει θεν να ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει. Χαχαχαχα λαλείς να του γυρίσει κανένας οφθαλμός;;; Μονο με πολύ αλκόολ....

    @Αετίσια
    Κορη γιαξ το σενάριο σου....πολλά τσιζι!!!! χαχαχαχαα πιο τσιζι τζαι που τσιζκέικ!

    @Ινβ
    Καλού κακού πιάσε μια χτενιουδαν για τζείνην την χωρισιάν........Εσεις που έχετε χρωμόσωμα Υ να μου εξηγήσετε πλιζ τουτη την συμπεριφορά του ΠαΣχιΦα. Αλλά τζαι που την άλλη εγω ζω τα που κοντα....σοου άι νόου ιτ γουιλ νέβερ γουόρκ άουτ...

    @Καϊσι
    Χαχαχαχαχαχαχαχα εν να πει ότι ήπια ληγμένη ή επήραξεν με τίποτε που το εργαστήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ ξέρω αν ένει να γίνει κάτι, εννα γίνει. Όσες φορές επροσπάθησα παραπάνω που τζίνο που έπρεπε ιτ νεβερ γουερκτ αουτ ιβέντσιουαλλη. Σοου καλά κάμνεις τζαι εν πιέζεις καταστάσεις. Εσύ είσαι όσο φρέντλι πρέπει να είσαι τζαι δείχνεις του δατ γιου κεαρ, που τζιαμέ τζαι τζει το πράμαν εννα εξελιχτεί που μόνο του. Η με την Αθηνά τελοσπάντων.

    Στα πόσα νανόμετρα είσαστε;; χαχα (νοτ φανι ατ οοοολ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. but how do you know that it will never work? νομίζω εν έφτασες εκεί που είσαι επαγγελματικά με τούντο attitude έννεν? why don't you apply the trial and error και στο personal life σου?

    you will only know if you try. do you really wanna regret the things that you didn't do instead of the ones you did do?

    περιμένει ενα βήμα το πλάσμα..δώστου ενα chance! you might be surprised! άτε σε παρακαλούμε..because nobody wants to see a picture των μαλλιών της γλώσσας του Invictus σε χωρισιά (που είμαι σίουρη εννά έβρει μιαν να μας δείξει σαν τρώμε καπίρες!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. lol @ "Επεισόδιο 8: ΠαΣχιΦα. Ο μύθος, ο επιστήμων, ο άνθρωπος."

    νομίζω είναι από τες φάσεις που αν δεν γίνει τίποτα θα το σκέφτεσαι μετά από χρόνια (κάτι σαν τον "δικό" μου ΨΞΠΣΠΕΥΠΚΚΑΦ) και θα αναρωτιέσαι "τι θα γινόταν εάν"...

    ...δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορείς να κάνεις τώρα για το θέμα όμως...

    ...πάντως για κάθε ενδεχόμενο, άλλαξε λίγο το λουκ σου τη Δευτέρα:
    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/07/15/article-0-003B2C4300000258-116_468x502.jpg

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. hahaha ouf efires me!! En theoreis ta aftakia ligo too much omos??

    "Αυτο χρυσό μου είναι ττου ματς" οπως θα ελεγε και η Ντενη Μαρκορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ροσα
    Συμφωνώ μαζί σου απολυτα!!Τα πάντα θέλουν μια φυσιολογική εξέλιξη....η πίεση ενεν καλο πραμα

    (βερι φάννι!!) Είμαστε στα 447 nm το οποιο εν το excitation wavelength της πρωτείνης με την οπόια δουλεύκουμε!!!! (άι λαβ σάιενς τζόουκς!)

    @Ρανια
    Ουφφου τωρα σκέφτουμε να τρώω καπήρες τζαι να ανοίω το μπλογκ του Ινβ τζαι να θέλω να στρέψω. Χαβ μέρσι!

    Η Πρας της δουλειας εν δυναμική, παίρνει πρωτοβουλίες κτλ...η Πρας της ρίαλ λάιφ εν το εντελώς αντίθετο. Μεν ρωτάς γιατί, ένιξερω, δις ις τζαστ χάο ιτ ις. Εν είπα ότι θα είμαι αδιαφορη, εγω θα συνεχίσω να είμαι όπως είμαι τζαι που τζαμέ τζαι τζεί αφηνω τα πάντα να τα ερτουν με φυσιολογικούς ρυθμους τζαι τρόπο....

    @Ουφ
    Να σου πω ρε Ουφ μου, ποττε εν σκέφτουμαι το τι θα γινοταν εαν κτλ κτλ...οτι εγινε εγινε τζαι εν αλλάσει, ετσι νομιζω εν έσhει σημασία. Είμαι τελικα πολλά της τετράγωνης λογικής...ουφφου...

    Τωρα να πεταχτώ στα χετκόρτερς του Πλέιμποι, που αν δεν κάμνω λάθος έχουμε την τιμή να έχουμε σε τουτη την πόλη, να δω αν έχουν κανένα άουτφιτ πρόχειρο. Αν τζαι στο σάιζ μου εν νομίζω να έσhει, εχτος αν εκάμαν τέυχος για "προσοντούχα" μοντελα....

    @Ξιπ
    Λίο του μάτς ένι εν η αλήθκια, ακομα τζαι για την Ντένη.....Μαρουσκα, το εβιάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύσκολη επιλογή να είσαι με συνάδελφο αλλά ρώτησε τον εαυτό σου πόσες ώρες περνάς εκτός εργαστηρίου, πόσο εύκολα γνωρίζεις αγόρια, κλπ κλπ ...
    Θα συμφωνήσω με την Ράνια και θα πω στον Ινβίκτους ν΄αφήσει τη χωρίστρα,δαμέ χρειαζούμαστε βρουλλούθκια!
    Είστε και οι δύο όβερθίνκερς, αναλύωντας όλες τις πιθανές εκβάσεις της σχέσης και προφανώς φοβάστε την πιο αρνητική, και την αργότερη συμβίωση στο εργαστήριο.
    Το να μην είσαι ο τύπος κάποιου,δεν σημαίνει πως δεν τον ελκύεις ή πως δεν θα είσαστε ταιριαστό ζευγάρι.
    Η Αθηνά μηχανεύεται για τους τολμηρούς. Για να κερδίσεις το Λόττο πρέπει να συμπληρώσεις το δελτίο (πόσοι να το ήβραν χαμέ;). Για να βρεις τον Αγάπη σου, πρέπει να μπορείς να τον ξεχωρίσεις ανάμεσα στους υπόλοιπους. Στην πορεία,μπορεί να χρειαστεί ο πόνος, μπορεί και όχι. Όλα χρειάζονται στο ταξίδι βέβαια.
    Με τον ΠαΣχιΦα υπάρχειέλξη, χημεία, προφανώς αμοιβαίος σεβασμός, πνευματική ισότητα. Και κάνει κόμπενσἕιτετ την ντροπαλότητα του με το λουκ που μας περιγράφεις. Πόσο να κουντήσει η Αθηνά;Έβαλε σας στο ίδιο εργαστήριο! :Ρ Γιατί δεν βγαίνετε οι δυο σας για κανένα κάζιουαλ ποτό και στην πορεία βλέπετε;
    ...
    Η ερώτηση που πρέπει να σου θέσεις είναι αν θέλεις ο Αγάπης σου να είναι Ακαδημαϊκός/Ερευνητής ή όχι. Και κατά πόσο θα συμβαδίζεις με κάποιο άλλο είδος συντρόφου στην προσωπική σου ζωή. Συν τα μικρά ιδιωτικά σου θέλω.

    φιλιά πολλά
    -συγγνώμη για το διπλοσέντονο-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Θαλασσα
    Θα σου απαντήσω ξεκινώντας που το τέλος.

    Καταρχας, διπλοσέντα, τετρασέντονα, πεντοσέντονα, μαλτισέντονα ολα καλοδεχούμενα.

    Ενα που τα πράματα που ψάχνω τζαι με ελκύουν σε έναν άντρα, είναι να συνενοούμαστε....στην παρούσα φάση της ζωής μου, ένας άντρας εκτος του επαγγελμάτος μου θα εδυσκολέυκετουν πάρα πολλά να κατανοήση τζαι να δεχτεί τον τρόπο ζωής μου, ετσι χωρίς να είμαι απόλυτη, ναι θα μου άρεσκε το μελλοντικό μου σιγκνίφικαντ άδερ να "εν του χώρου".

    Με βρίσκουν συμφωνη τα όσα λαλείς, τζαι θα τα ελαλουν ίσως τζαι εγω σε άλλους. Αλλά οπως πάντα, τες συμβουλές που διω, σχεδον ποτέ δεν τες ακολουθώ εγώ η ίδια. Για πολλους και διαφορους λόγους, κυριως γιατι δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου για πολλους λόγους.

    Πριν κάτι μέρες, μετα την μέρα που ήταν μες την "κατζία" είπεν μου οτι "we are so different and with complimentary talents and that is why we get along" αλλά άφηκεν το ώς τζαμέ. Μαλλον ήταν μετανοιωμένος για την συμπεριφορά του την προηγούμενη μέρα.

    Το ότι είμαστε οβερθινκερς εν πολλά καλη παρατήρηση. Ενεν ότι θα αλλάξω την συμπεριφορά μου προς τζείνον ή γενικά, απλά έφτασα στο συμπέρασμα ότι μάλλον τζαι τζείνος έτσι σκέφτετε τζαι απλά αφήνω τα πράματα να πάρουν την φυσιολογική ροή τους, όποια τζαι να είναι, τζαι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει..... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xippasmeni μια χαρά είναι τα αυτάκια :Ρ
    lol @ Ντενη Μαρκορα

    Πρασινάδα είσαι πολύ τυχερή που δεν σκέφτεσαι τα "εαν" κλπ... άμα με ποιάσουν οι βίδες μου μέχρι και χρονομηχανή φαντάζομαι :/ μεγάλο λάθος, το ξέρω :/

    ντα κασπαζάρ :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή