Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Φοινικωτά

Το άκρως σπαστικό τζετ-λαγκ καλά κρατεί αλλά περνώ καλά απλώνοντας ζάμπα! Αν τύχει τζαι δεις μιαν με μαλλίν φριζαρισμένο που ήρτεν του κάπως απότομα η αλλαγή του κλίματος τζαι νερού, με πουά πυζάμα πουκατινή, να την κωλοσύρνει ένα κίτρινο λαμπραντόρ ε τότε κονκρατζουλέισιονς! Μόλις με είδες!

Ένιγουέι, προχτές έκαμα φοινικωτά με την θεία μου τζαι είπα να μοιραστώ την συνταγή γιατι εν εύκολη τζαι ωραία.Αντέχουν καιρό πολύ τζαι εν βολικά τώρα που όλο τζαι κάποιος μπορεί να εμφανιστεί τζαι θέλεις να το παίξεις προκομένη/ος τζαι νοικοτζυρά/ης.

Λοιπον, πιάνεις 1.5 κιλά φοινίτζια τζαι κόφκεις τα μιτσά (η θεία μου λαλεί εκοψα τα μεγάλα (σι φώτο) αλλα εγώ εμενα αρέσκει μου να εν λίο πιο χοντροκομμένα. Κόφκεις ή αλέθεις χοντρά ή κουπανιείς που λαλουμεν τζαι στα κυπριακά, 1/2 κιλό καρύθκια. Ανακατώνεις τα φοινίτζια με τα καρύθκια σε μια μεγάλη κούπα.

Σπάζεις σε μικρά κομματούθκια, 3 πακέτα μπισκότα Μόρνινγκ Κκόφι. Τα βάλλεις σε μια δεύτερη κουπα.

Πιανεις ~400γρ βουτηρο ανάλατο τζαι λιώνεις το. Σhιονώνεις τον μέσα στα φοινίτζια με τα καρύθκια τζαι ανακατώνεις.

Χτυπάς 5 αυγά (ή αβγά, ό,τι προτιμάς) με το μίξερ μαζί με 3 φακελάκια βανίλιες. Σhιονώνεις τα αυγά μέσα στα μπισκότα. Ανακατώνεις καλά.

Μετά σμί(γ)εις τις 2 κούπες και ανακατώνεις καλά. Πλάθεις τα φοινικωτά σε μικρές μπαλίτσες ή σε μεγάλες. Τις μεγάλες εν ωράιες να της κόφκεις τζαι να τις σερβίρεις να φαίνουνται που μέσα σαν μοσαικό. Όταν πλάθεις, πιέζεις για να σφίξουν καλα για να μεν σπάζουν μετά. Βαλλεις γυρώ-γυρώ τρυμμένο κόκονατ. Βάλλεις τα στο ψυγείο (καννότ σκιπ δις στεπ) και ξι-παγώνεις τα λίο πριν τα σερβίρεις. Εγώ προτιμώ τα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2 σχόλια: