Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Λάιφ ιν Σάιπρους (19)

1. Ηρτεν η Πρασινομήτωρ που τις Αγγλίες. Μπέιμπι σις οφ το κόλειτζ τζαι πλέον μόνη της. Μπορώ να πω οτι το αντιμετωπίζω με μεγάλη ψυχραιμία το θέμα τζαι τουτο με εκπλήσσει τζαι εμένα την ίδια! Σκεφτουμαι να αρχισω να ανησυχω...όι για την σίς...αλλά για μένα! Λαλείς να εχω δεχτεί το γεγονός οτι το μωρό μας εμεγάλωσεν;;; Δεν θα το αναλύσω παραπάνο γιατι θέλω να παραμείνω τόσο ψυχραιμη.

2. Παίζω την καθηγήτρια! Μιλώ τζαι θωρουν με κάτι βλέμματα. Μερικα συνοδευονται με νέψιμο της κεφαλης τύπου "αχα! εκατάλαβα το τουτο που λαλείς!". Μερικά εν βλέμματα τύπου "ποιός ειμαι και που βρίσκομαι", μερικα εν βλέμματα "χαλόου τωρα θέλεις να πεις οτι εσύ θα μας κάμνεις μάθημα;; χα!" τζαι αλλα εν βλέμματα αδιαφοριας. Στο "κυρία" εν απαντω γιατι εν μπορεί ο νους μου να καμε πρόσες το γεγονος οτι εν σε μένα που αναφέρονται. Που την άλλη ειπαν μου διαφοροι να μεν τους κόψω τον πληθυντικό. Εγω ομως εν τα μπορώ τα κυριάτα. Ναι μεν ειμαι μια "ΚΥΡΙΑ" αλλα τουτο δεν εχει καμια σχέση με το αν θα με λαλείς κυρία ή οχι. Στο μαθημα εχει ατομα που ουτε 4 χρονια εν τα περνω! Τον πλυθυντικό θα τους τον κόψω μετά το πρώτο διαγωνισμα! χαχα!

3. Παιζω κουμέρες! Ο γάμος της ikoumeras πλησιάζει επικίνδυνα τζαι εχω ακομα λία πράματα πριν πω οτι είμαι έτοιμη! Η κουμέρα αγχώνεται για να αγχωθει...γιατι εν ο γάμος της, το Μπιγκ Ντέι της και οφείλει να αγχωθεί!

4. Επροσπάθησα να εξηγήσω της φιλτατης ikoumeras οτι μπορει το TLC να εν κανάλι ή μάρκα που κράκερ, αλλα ειναι επίσης και thin layer chromatography. Eρωτησεν τι εστί κροματογκραφι τζαι ειπε της με ελληνοαμερικάνικη προφορά τύπου μάι-μπιγκ-φατ-γκρικ-γουέντινγκ οτι "ιτ καμ φρομ δε γκρικ γουόρντ χρώμα εντ γραφω γουίτς μιν κάλορ εντ ράιτ!" Ειπεν μου οτι το chromatography θυμίζει της την λέξη choreography. Μετα που πολλά γέλια με την παρέα νομίζω οτι επερασα στο geekiness twilight zone για την κουμέρα μου.

5. Ιν οδερν νιουζ αποφάσισα οτι θα ισιώσω το μαλλι μου ετσι για αλλαγη! Εφτασεν νομίζω η "μια φορά τον χρόνο" που ισιώνω το μαλλι! Θα αντέξει περίπου 1 μέρα στην καλύτερη των περιπτώσεων τζαι θα φτασω οπως παντα στο ιδιο συμπέρασμα....μεγάλη ευκολία το ισιο μαλλί, αλλα θωρω με στον καθρεύτη τζαι δεν με αναγνωρίζω γιατι απλά εν είμαι εγω. Το φριζ εν σήμα καταταθέν!


23 σχόλια:

  1. 2. τζι εγώ θα έλεα να μεν κόψεις τον πληθυντικό. εν είχα έτσι εμπειρία, και φαντάζουμαι ότι αν ήμουν στη θέση σου θα είχε τούτο που λαλείς ότι εν κάμνει το μυαλό πρόσες το "κυρία", σάννα τζαι λαλούν με Μάριο-εν θα γυρίσω! Στη δική μου δουλειά άμα έχω τίποτε μιτσιούς, 20-23 χρονών τζαι λαλούν μου "κυρία" λαλώ τους εν είμαι τζαι τόσο μεγαλύτερη για να με λαλείτε κυρία, τζι άμα εν πιο μεγάλοι μου, λαλώ τους μεν με λέτε κυρία, σας παρακαλώ (αλλά εγώ δυσκολεύκουμαι να μεν μιλώ στον πληθυντικό κλπ). ΑΛΛΑ αν η δουλειά μου ήταν της φύσης τούτης (διδασκαλία κλπ) εν θα το έκοφκα γιατί κρατά και αποστάσεις, ακόμα και στο μυαλό, εν σημαντικό νοιώθω, παρόλο που έχω τον τρόπο να κρατώ αποστάσεις πολλά εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ετυχε να γνωρισω κοσμο τζαι αμεσως να νοιωσω μια οικειοτητα που αμεσως καμνει με να μιλω στον ενικο. Ο πλυθυντικος νομιζω πολλές φορες ενεν θεμα σεβασμού αλλα θεμα αποστασης. Αποσταση οχι με την εννοια, εγω διδασκω, εσυ εισαι φοιτητης, αλλα αποσταση με την εννοια του οτι με ξενιζει κατι τζαι τουτο θελω να αποφυγω.

      Διαγραφή
  2. 2. Tζιαι εγω θα πω μεν κοψεις τον πληθυντικο. Με τον πληθυντικο οντως θα καταλαβουν οτι εσυ εισαι η "δασκαλα" τζιαι οφειλουν να σε ακουν.

    3, Aν θελετε οποιουδηποτε ειδους ττιπς λαλειτε μου! Εγινα εξπερτ μετα που τον γαμο που εδιοργανωσα!

    5. Yayyyyy!!! Ναι μετα που ενα φριζαρισμενο καλοκαιρι που εννοειτε εν υπηρχε περιπτωση για ισιωματα τζιαι πελλαρες, το φθινοπωρο ειναι η καταλληλη εποχη για αλλαγες του μαλλιου. I like!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2. Νομιζω τουτο μπορουν να το καταλάβουν ανεξαρτητα ενικου/πληθυντικου. Ή τουλάχιστον ετσι θελω να πιστευκω.

      3. Ολα υπο ελεγχο αλλα ευχαριστουμε και αν τυχει κατι θα σου πω :)

      5. μια μερα το χρονο με ισιο μαλλι εν καλα... :Ρ

      Διαγραφή
  3. Μια φορά μόνο έδωκα κάτι διαλέξεις σε κυπριακό πανεπιστήμιο, τζιαι εν το ξανακάμνω. Τουλάχιστον όι πριν γκριζάρουν ούλλες μου οι τρίσιες.

    Έτυχε στην αίθουσα να ήταν πρώην (βεντέτες) συμφοιτητές μου που το πρώτο πτυχίο τζιαι είχαν βλέμμα "περιπαίζεις με ότι ΕΣΥ διδάσκεις ΕΜΕΝΑ, χαλοοοου". Γκρρρρρ. Μεταπτυχιακοί φοιτητές τζιαι εκάμναν σαννα τζιαι ήταν γυμνάσιο. "Κυριααα αρκούμεν; έχω να πάω ζούμπα" "Κυρίαααα πε του Γιώργου. Πειράζει με"

    Κόψε τους τον αέρα που την αρχή:)))
    Τζιαι μετά γίνετε φίλοι. Εγώ είμαι υπέρ του ενικού στην τάξη, ΕΑΝ υπάρχει κατανόηση των ρόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ περιγράφεις σπέσιαλ καταστασεις. Κατα καποιο τροπο "ερκουνται τα ημερα να διωξουν τα αγρια". Τζαι δαμε στην δουλεια υποτιμουν πολλά την νοημοσύνη μου μονο τζαι μονο γιατι ειμαι "νέα"...νεα και στην δουλεια δαμε αλλα και στην ηλικια.

      Διαγραφή
  4. Πρασινάδα μου επειδή τυγχαίνει να ξέρω πολλά άτομα που σπουδάζουν σε κυπριακά πανεπιστήμια έχω να σου πω μετά λύπης μου οτι εν εξεπεράσαν ακόμα την νοοτροπία του γυμνασίου-λυκείου. Κάμνουν όπως τα κομπλεξαρισμένα 16χρονα, κάμνουν μαλακίες μες τα lecture theaters(ή όπως τζαι να τα λαλούν στην κύπρο) τζαι ξιάνουν οτι εν πλέον 16 χρονών τζαι οτι ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ. Γενικώς και ειδικώς εν έχουν υπόθεση γιατί εμείναν κύπρο και δεν εφκήκαν έξω να πήξει λιο ο νους τους. Στο εξωτερικό στον τόπο που σπουδάζω κάμνει μας τουτόριαλ ενας 26 χρονών τζαι μιλά μας πολλάαα άνετα τζαι κκουλ αλλά φυσικά δεν τίθεται καν θέμα να μεν τον σεβούμαστε όσον άνετα τζαι να μας μιλά! Αλλά δυστυχώς στην Κύπρο εν άλλοσπως. Ελπίζω εσύ να είσαι η εξαίρεση τζαι να έχεις μόνο καλές εμπειρίες. Εγώ θα σου είχα μεγάλο σεβασμό αν μου έκαμνες μάθημα.

    anonimi X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσο stereotyping ρε παιδκιά?? εγώ το πρώτο μου πτυχίο έκαμα το πανεπιστήμιο Κύπρου τζιαι μια χαρά εβγκήκα, τζιαι μια χαρά εσυμμέτεχα τζιαι μια χαρά τα πήαινα με τους καθηγητές μου. Τζιαι που γνωρίζω μέχρι σήμερα φοιτητές τουλάχιστον στο ucy μια χαρά φυσιολογικοί ανθρώποι είναι και μάλιστα παραπάνω σοβαροί για την ηλικία τους. Εν στον άνθρωπο νομίζω ενεν στο πανεπιστήμιο, anw απλά η γνώμη μου!

      Διαγραφή
    2. Καλά ρε παιδίν σόρρυ αν σε έθειξα! Απλώς προσωπικά όσους γνώρισα ήταν χώρκατοι τζαι αππωμένοι τζαι εδηλώναν με περηφάνια πως εν εμπήκαν ούτε μια φορά σε ένα μάθημα! ουυυυααουυυ!! Τέλοσπαντων ελάχιστοι κυπραίοι έχουν τα συγκαλά τους απ'αυτούς που δεν έζησαν έστω και λίγο εξωτερικό λόγω του οτι η Κύπρος εν πολλά μιτσιά. Φυσικά και υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις, και αν είσαι μια απ'αυτές τα συγχαρητήρια μου και τα μπαρντόν μου!

      anonimi X

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμη το σχόλιο έπρεπε να μπει όχι ως απάντηση σε σένα αλλά γενικά γιατί υπήρχαν και άλλα σχόλια παρόμοιας φύσης. Απολογούμαι, αλλά θα σου απαντήσω και εσένα. Το θέμα μου δεν είναι τα πανεπιστημία της Κύπρου ούτε έχω λόγο να υποστηρίξω το ucy γιατί χεσμένους τους έχω. Το θέμα μου εν το stereotyping.Δεν διαφωνώ μαζί σου εν σημαντικό να βγεις έξω από την χώρα σου αλλά για πες μου πόσοι βγαίνουμε τζιαι καταλήγουμε να κάμνουμε παρέα μόνο με κυπρέους τζιαι γίνονται κλικκούες και οτιδήποτε ξένο είθισται να το απορρίπτουμε. Τζιαι αφου είναι τόση η διαφορά που γίνεται γιατί ερχόμαστε πίσω πιο κυπρέοι που τους κυπρέους και δεν κάμνουμε καμια διαφορά στην χώρα μας. Γιατί αν είμαστε τόσο ανοιχτομυαλοι επειδή πήγαμε στο εξωτερικό θα είχαμε και μια πιο ανοιχτόμυαλη κοινωνία, μια πιο εξελιγμένη κοινωνία αλλά δυστυχώς με ή χωρίς το εξωτερικό τα ίδια σκατά είμαστε!!

      Διαγραφή
    4. Ανοιετε μεγάλο θέμα ρε κορουδες. Εγω ειμαι της αποψης οτι αν θα παεις εξωτερικο να σπουδάσεις τζαι θα καμνεις παρέα μονο με κλικκες που Κυπραίους, καλύτερα κατσε σπιτι σου να γλυτωσουν τζαι οι δικοι σου κανένα ευρώ. Το πόιντ ειναι η τριβή με αλλες κοινωνίες τζαι με αλλο κοσμο.

      Ναι τζαι εγω βλέπω οτι εν καπως διαφορετικα δαμε τα πραματα αλλα εγω παιζει ρολο ο τροπος που το χειριζομαι τζαι εγω ενεν;; Αν τους συμπεριφέρομαι λες τζαι εν σχολείο τζαι εν 16 χρονα τοτε τζαι τζεινοι θα συμπεριφέρονται αναλογα. Αν τους συμπεριφέρομαι οτι δαμε εν πανεπιστήμιο τοτε ισως πετυχω κατι. Προς το παρον ειμαι στην αρχη. :)

      Διαγραφή
    5. Πολλά σωστά το έθεσες Πρας μου, εν πολλά σημαντικό να τους συμπεριφέρεσαι ως ενήλικες διαφορετικά εννα έχεις να κάμεις με μωρά του σχολείου. Εν σε φοούμαι όμως εννα σκίσεις!!

      Διαγραφή
  5. απαράδεκτο. το να ισιώνεις το φριζ μαλλί ισοδυναμεί με το να βάλλουν στύλους να ισιώσουν τον πύργο της Πίζας.

    μην δώσεις αέρα στους φοιτητές σου. Να είσαι απλή και προσιτή αλλά ως τζαμέ. μεν δώκεις αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα νομιζω εν ετσι οπως το ειπες. Το να εισαι απλη και προσιτη δεν σημαινει οτι διας και αέρα. Εμενα τουτος εν παντα ο στόχος μου.

      Διαγραφή
    2. Τζαι εχεις δικαιο για την Πίζα! :)

      Διαγραφή
  6. "Kiria kiria ektes en ekama tin ergasia mou, enna me timorise...."(fuck) enen dame ta forums tou spankmenow.com. Kxm. Ignore me, ignore me, pame parakato....

    Btw to TLC en simainei Tender loving care?

    Tora gia to kathigitilliki Prasinada prota apo ola kali arxi eyxomai. Vlepo iparxoun atoma polla katartismena me to thema se akadimaiko epipedo, antrepomai na doso simvouli me empeiria frontistiriou se likeiopes. Pantos an kamia fora apelpisteis apo tous mathites sou, na thimasai oti ipo mia ennoia, ego sou tous esteila :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμνω ικνορ τις φαντασιώσεις σου και λέω οτι ναι. οντως σημαινει τζαι τεντερ λαβ εντ κέαρ! χαχα

      Θα θυμουμαι οτι τους καλούς τους εστειλες εσυ! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Πάνικέχω μια εισήγηση: πες μας πώς την ψάχνεις να στην βρούμε γιατί δεν αντέχεσε άλλο!

      Διαγραφή
    3. Οντως! Δεν αντέχεται/διαβάζεται πλεον!

      Διαγραφή
  7. enna symfwnisw me ton Panic! egw vlepw poso lucky en oi students sou Pras. Sta panepistimia pou peridiavasa not all were eidimwn sto antikeimeno tous. Ara they should be so lucky if u ask me :) Good luck jai dwstous pou panw :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θενξ ρε αλλα τωρα να δουμε! Μπορει τζεινοι να μεν νοιωθουν τοσο τυχεροι! :-)

      Διαγραφή
  8. To TLC εν μάρκα που κράκερ? Εν καλά? Ηντα γεύσεις φκαίνουν? Εν τζιαι φαντάζομαι να είμαι εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή