Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η αβάσταχτη πυρά της Κύπρου

Μεγάλο το δίλημμα....να ασχοληθώ με την αβασταχτη ελαφρότητα του Κυπραίου ή να το κάμω πιο λάιτ τζαι να ασχοληθώ με την αβασταχτη πυρά της Κυπρου;;;; Επειδή ομως λιώνω, τζαι ο άντρας της ζωής μου (σι φώτο) αγκωμαχά που την πυρά, θα ασχοληθουμε με το θέμα πύρουλος/λάλλαρος! Τες νυχτες εξω στην βεράντα εν τέλεια! Μεν σου πω σηκώνει τζαι ζεστό καφε! Ζεστος καφές νυχτα καλοκαιριού που φυσά αερούδι ειναι το αγαπημένο μου.

Το βλέμμα που λαλεί "πυρώνω".


Αλλά τωρά εν άντεξα άλλο! Επιασα τον κολλητό μου (σι φώτο), ηρταμε στο δωμάτιο τζαι εκλειστηκαμεν τζαι εβαλαμεν το έαρ κοντισιον περκι μας φέρει τζαι δροσιάν τζαι ποσπασιάν γιατι τα νευρα μας ελύσαν, κυριολεκτικα. Αχ εαρκοντισιονούδι μου του Σικάγου που σε ειχα αναμένω 24/24ωρο τζαι πληρώνω σε $35 το μήναν!

Για να περπατήσω που την πορτα μας ως την πορτα του σπιθκιου της αρφής μου εν 15 βηματα. Καθε βήμα είναι 1/15 της ηλίασης, ωσπου να παω πονοτζεφαλιάζω! Αν θυμάστε, στην βιολογία του σχολείου εμάθαμεν οτι τα χαρακτηριστικά μας ειναι αποτελεσμα γονιδιακό αλλα και περιβαλλοντολογικό. Εγω που λες ντηαρεστ αναγνώστη εσhει 3 χρονια να ερτω  στο το καζάνι της κολάσεως  Κύπρο καλοτζαίρι. 11 χρονια μεσα στες χειμωνιές, εξιασα πως ενει! Κρουζω ντήαρ αναγνώστη, λιώνω, στάσω, καιγομαι και σιγολιώνω που λαλει το λαϊκό ασμα. Κάμνω μπάνιο τζαι το μαλλι  ωσπου να φκω που το μπάνιο να του βαλλω ενα stay in conditioner τζαι λιο αφρό, στεγνώνει! Καμνω μπάνιο να δροσιστώ τζαι μολις φκω εξω ειμαι ξανα φυρμένη της πυράς.

Θάλασσα ακομα να πάω...γιατί ακομα να προλάβω! Ειχαμεν εχτες σαρπράιζ πάρτυ της Πρασινομήτωρ. Μες τα σαρπράιζ ηταν τζαι τουτο το ποστ του Ινβικτους, ο οποίος ειναι ο αγαπημένος μπλογκερ της Πρασινομήτορος ετσι εζητησα του να της καμει ενα ποστ τζαι εισhεν την καλοσυνη να δεχτεί, αν τζαι ειναι σουπερ μπίζι! Φρεντ ευχαριστώ!! Για να καμουμε τα γλυκίσματα για το σαρπράιζ εφκηκεν η ψυσhιή των Πρασινοαδερφών...  "Ω λάλλαρε! Ω πυρά! Δεν με αφηνεται να κάμω καν την νοικοκυρά!" Αλλάααααααα αξιζεν! Η Πρασινομήτωρ εν επήρεν χαπάρι τζαι μανα μου την την ώρα του σαρπράιζ εγεμώσαν τα μάθκια της!



Όοοοοοομως ξέρετε ποια εν η σhειρότερη παρενέργεια της πυράς;;;;;; Η πυρά κοφκει μου την όρεξη! Πως να φαεις αμαν απλά λιώνεις;;; Πως να απολάυσεις το φαί;;; Πως να απολαυσεις τον καφε σου τον παγωμένο αμαν σε 4 λεπτά εν βραστός;;;; Αχ χρυσοπράσινο φύλλο τζαι εγινες αποξηραμένον!

31 σχόλια:

  1. Μα έντζαι τυχαίον που αρκέψαμεν τη δίαιτα τωρά το καλοκαίρι!
    Να σας ζήσει να την χαίρεστε, κι ελπίζω να είναι και η ίδια καλά από μόνη της (όχι ότι γίνεται για μια μάμμα, αλλά πώς αλλιώς να πούμε την προσωπική ευτυχία;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από οτι φαίνεται τζαι εγω εν να χάσω κανένα κιλουδιν! :Ρ

      Ευχαριστώ εκ μέρους της μάμας! :)))

      Διαγραφή
  2. χαχα εγλυκανες πρασιναδα μου τζιπανω στες δροσιες, τζε δαμε εκακοφανηκεν σου που την πυρα...ειδες τι τραβουμεν εμεις δαμεσα δα??? Εσιει κατι χρονια εχουμεν 8 μηνες καλοκαιρι τζε 4 μηνες κατι που μοιαζει σαν χειμωνας.! σφυχτου νακκουριν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγλυκανα οξά εψυχρανα;;;Ηρτα που τους 20 βαθμους τζαι το τρικουδιν! Εχω συνεχεια πονοκέφαλο που τον λάλλαρο! Ου και φου!

      Διαγραφή
  3. Να τη χαίρεσαι την Πρασινομήτωρ πολύχρονη.

    Είχα την ίδια συζήτηση προχτές με άτομο που επίσης ζεί στο εξωτερικό, αβάσταχτη λαλλάρα του χρυσοπράσινου λιώνει το πλάσμα το αμάθητον.

    P.S $35 το μήναν?? Μα μόνον? seriously?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ρε! :)

      Εξιμάθαμεν κορη τζαι ηρτεν μου ξαφνικό!

      Υ.Γ. Ναι εν με gas στες Αμερικές (τουλάχιστον στο κτήριο μου) το έαρ κοντισιον. Το καλοκαιρί εν παμφτηνο...το σhειμώνα ομως φκαινει τζαι στα $150 για 1-2 μήνες γιατι ειμαι τζαι ολίγον τουρτούρα τζαι ταπώνω την θέρμανση!

      Διαγραφή
  4. Τωρά μια χαρά είναι ο καιρός, εν έχουμε παράπονο! Έπρεπε να έρτεις τέλη Ιούλη με αρχές αυγούστου να δεις τι πάει να πει Π-Υ-Ρ-Ο-Υ-Λ-Λ-Ο-Σ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας που τους λόγους που απέφυγα τζεινην την εποχη εν τουτος! Ασε που με τα χρονια εγινα τελεια ασπρη (και παχια, της μάνας μου καμάρι)

      Διαγραφή
  5. Όι όι πρέπει να τη συνηθίσεις την πυρά του χρυσοπράσινο.
    Αύριον μεθαύριον που εννα κάμεις τζαι 3-4 αγγονούθκια της Πρασινομητρός πώς θα τα κουμαντάρεις άμαν καίγεσαι και λιώνεις, καίγεσαι και στάζεις και λλιοψυshιάζεις; Νομίζεις εννα κάθεσαι στη δροσιά του έαρ κκοντίσιου τζαι να φωνάζεις "Πασχάληηηηη...Φροσούλλααααα...Πέπααααααα...ελάτε μέσα τζι έshει ήλιον έξω!!!" τζι ετέλειωσες; Τα μωρά μάνα μου θέλουν παιχνίδι στην αυλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα εκατάλαβα γιατι εισαι ο αγαπημένος της Πρασινομήτορος! Επειδη εισαι βαλτός! Εισαι τζαι εσυ με το μέρος της! Εγω εν το συζητώ ειμαι πολλά μιτσια για να καμω μωρα...η αδερφη μου η Ξιπ πρεπει να αναλάβει να βγάλει το φίδι απο την τρύπα! :Ρ

      Τζαι μεν λαλείς ονοματα μωρόν γιατι η μήτωρ θελει το δικο της...που απολογουμαι στες συνονώματες της μπλογκοσφαιρας, αλλα ενεν τζαι οτι καλύτερο!

      Υ.Γ. Προδότη! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Όι τζαι προδότης! Εν κανεί που εννα ποσκολιέστε μαζί με τα ίδια παιχνίθκια...

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα!!! Πάντως αν ποτέ καμω μωρά, το μονο σιουρο εν οτι με έτσι πράματα θα παίζουν!!!

      Διαγραφή
    4. Ππππεεεεεε....
      Η Πρασινομήτωρ πέρκει να εγόρασεν τζαι τα μυροπάννια τζαι τούτη λαλεί "αν ποτέ κάμω μωρά"!

      Διαγραφή
    5. Χαχαχα εχω τζαι 2 αλλες αδερφές οκέι! Μουρμουρα για τζείνες! :Ρ

      Διαγραφή
    6. Είσαι οι μεγάλη! Πρέπει να σε αποκαταστήσουμεν εσένα πρώτα για να πιαν σειρά τζαι οι επόμενες :Ρ

      Πάντως με επισκληρίδιο έχουν να πουν πως εν νώθεις τίποτε...

      Διαγραφή
    7. Μα εισαι τοσο παλιομοδίτης που κολλάς στο γεγονός οτι ειμαι η μεγάλη;;; Εν το επερίμενα που σενα.... :Ρ

      Διαγραφή
  6. Εξήασα τον Φύτον. Αλλά τζίνος εν προκομμένον μωρόν, επήρεν που τον παπάν του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν μας κανεί η Πρασινάδα, εν να εχουμε τζαι άλλα φυτα;;;; Πόση φωτοσύνθεση πλέον αυτή η οικογένεια! :Ρ

      Διαγραφή
  7. σόρυ που εχαχάνιζα μόνη μου όσην ώρα εδιάβαζα το ποστ σου... στα επόμενα ποστ γκρίνιας οποιουδήποτε για τη ζέστη μην τολμήσεις να μας πεις πόσους βαθμούς εννάν στο Σικάγο.... τζαι -45 να ένι εννάν καλλύτερα!!! :ΡΡΡ

    υγ. η Λεμεσός έχει θάλασσα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σου ζήσει βρε!

    Τωρά εζήλεψα! Έβαλες τον Ινβικτους να της κάμει ποστ τζιαι μένα μια τούρτα εν μου είπες να της κάμω!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε θα ηταν πάρα πολυς κόπος ρε! Του χρόνου! Σε ευχαριστώ πάντως! :)

      Διαγραφή
  9. Τουλάχιστον αν εκαταλυέτουν τζαι λλίη μυλούδα με τούτην ούλλη τη ζέστη. Σας διαβεβαιώνω από προσωπική πείρα τόσον χρόνων ότι, όχι λοιπόν, η μύλλα δεν καταλυέται. Μεινίσκει σου μόνο το δρώμα. Τζαι πεθυμάς τζαι παγωτά!!!

    άραέσου τι έχω μές το θάλαμον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσhεις απολυτο δικαιο! Λιωνουν τα πάντα εχτος τα λύπη! Αχ!

      Διαγραφή
    2. Είναι με λύπη που διαπιστώνω κι άλλο τάϊπο

      Διαγραφή
    3. αχαχχαχαχχα

      κι αλλο
      κι αλλο
      κι αλλο

      Συνεχιστε! Ειστε απολαυστικοι!

      Διαγραφή
  10. Να σου ζησει Πρασουλινα μου! Να την χαιρεσται!

    Οσον για την πυρα, παντα ελαλουν οτι ειμαστεν πολλα λαθος στην Κυπρο... Αφου την νυχταν, οτι τζι αν πεις, εν δροσια! Επρεπε να τζοιμουμαστεν την ημερα, μες τα εαρκοντισια τζαι να ξυπνουμεν το δειλις να πηαινουμεν δουλεια κλπ...

    Εν ναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!!

      Για την θεωρεία σου θα περάσω που το σχετικό ποστ σου
      http://kleistologio.blogspot.com/2012/08/1.html

      Διαγραφή
  11. να σας ζήσει, πάντα υγεία πάνω από όλα τζαι συνέχεια ευτυχισμένη... :)

    εν μου το είπετε να κάμω αλλό ένα πανό... :ρ χαχαχαχα

    υ.γ. νομίζω εφάκκισε σου πολλά τούτη η πυρά... ούλο τάιπο κάμνεις.. ;ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαιρεται! Τζαι δαμέ Θεσσαλονίκη λόγω πυράς (σχεδόν όπως της Κυπριακής!!) ετρέφουμουν με παγωμένη λεμονάδα ούλλη μέρα τζαι αν άντεχα εκαμνα τζαι καμιάν μαιρκάν. Αν δεν άντεχα έτρωα σάντουιτς έτσι για να τρώω τζαι κάτι να μεν ξιάσω να μασώ! Έφτασα τα 68,5 τζαι είμαι σταθερή εδώ και εβδομάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή