Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ας συζητήσουμε (2)

Το οτι πιστευκω στην ισότητα των δύο φυλων εν δεδομένο, ουτε καν χρειάζεται να το πω. Παρ'ολα αυτα δεν σημαίνει οτι πιστευω στην ισοπέδωση των δύο φύλων. Ναι μεν εχουμε ίσα δικαιώματα αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να ισοπεδωθούν οι ρόλοι. Η γυναίκες πρέπει να παραμένουν γυναίκες τζαι οι άντρες, άντρες. Εξηγημένα πραματα. 

Ερκετε η μια τζαι λαλεί μα που επιαν οι αντρες καλέ σήμερα;;; Εν γυρίζει να μας δει κανένας! Μα που να γυρισει κυρία μου αμαν εσυνηθίσαν πλεον οι άντρες να καμνουν οι γυναίκες το πρώτο βήμα τζαι να τους τα διούμεν ουλλα στο πιάτο πριν καν παραγγειλουν! Τζαι αμαν δουν καμιαν να μεν συμπεριφέρεται ετσι νομιζουν οτι είτε θα φαν χυλόπιτα είτε θα την κατηγορούν οτι εν ιδιότροπη τζαι δυσκολη;;;  Εκαταντήσαμεν εμείς οι ολίγον ρομαντικές παλαβές να ειμαστε γραφικές! Έλεος! Πρεπει σε τουτο το θέμα τζαι εμεις οι γυναίκες να δουμε την ευθυνη που μας αναλογεί. Ζητουμε ισοτητα δικαιωμάτων και οχι ισοπέδωση ρόλων. Ειμαστε ίσα αλλα οχι ομοια οντα, τελεία και παύλα!

Το άλλο λαθος που καμνουμε ως γυναίκες ειναι οτι προσπαθούμε να ειμαστε σαν τους αντρες. Παιζουμε το σκληρές, δυνατές, εν μας κοφτει, καμνουμεν τα ουλλα μονες μας κτλ κτλ. Τουτο το λαθος ομολογω το καμνω τζαι εγω, αλλα αν εχω μια δικαιολογία εν το γεγονος οτι αμαν είσαι πολύ καιρό μόνη σου, εισαι αναγκασμένη να το κάμεις για να επιβιώσεις. Το ζητημα ενεν να τα καμνεις ούλλα μόνη σου...το ζητημα εν να μοιράζεσαι.

Οπως σας ξαναείπα στην δουλειά ειμαι η μόνη γένους θηλυκου. Στην αρχή εσυμπεριφέρονταν μου ουλλοι καπως. Ο Άρχων είσhεν πει στην αρχή, μεν πολλοξιτιμάζεται μπροστα στην Πρας, να εισαστε ευγενικοι, να εσhετε μια τάξη γιατι συχνα οι γυναικες εν πιο συγυρισμένες κτλ κτλ. Ταδε έφη Αρχων που στο λαπ του εισhεν παλια μονο 1 γυναικα τζαι τζεινη απο οτι ακουσα ηταν δυσκολο να το καταλαβεις οτι ηταν γυναίκα απο την εμφανιση τζαι την συμπεριφορα, ετσι ενιξερεν ο ιδιος πως να χειριστεί το θέμα. Τωρα σχεδον 3 χρονια μετα, εκαταλαβεν οτι εν θέλω ειδική μεταχειρηση....απλά σεβασμο. Τζαι αφου εχαλάρωσε τζαι τζεινος τα πραματα κυλουν ομαλα. Φυσικά υπάρχουν τζαι τζείνοι που δεν δεχονται το γεγονός της θέσης μου. Π.χ ενα μικρό παράδειγμα εχτες ειπα "Παιθκιά εκαθαρισα το θαλαμο των -20 βαθμών C  Πλιζ μεν συρνεται πραματα ποτζει ποδα σε μικρά tubes που ενεν μέσα σε κουθκια". Ο ΠαΣχιΦας αμέσως επετάχτηκε τζαι λαλει μου "γιατί;;" "Επειδή καμνουν την ζωή μου πιο δυσκολη αμαν αναλαμβάνω να λυσω ετσι προβληματα γιατι ο παγος ηταν τοσος πολυς που εσφινώσαν τα πραματα μεσα. Τζαι αν τα αφηνεται ποδά ποτζεί, εγω θα τα βάλλω σε μια σακούλα τζαι προβλημα σας μετα να τα βρίσκετε εσεις". Επετάχτηκε ο Μιχαλάκης να συμφωνήσει μαζι μου ενω ο ΠαΣχιΦας απλα εγέλασεν ειρωνικα. Το οτι ο ΠαΣχιΦάς εσhει προβλημα μαζι μου τζαι συγκεκριμένα με το γεγονός οτι ειμαι γυναίκα εν δεδομένο...αλλα πλεον δεν με απασχολεί γιατι εκαταλαβα οτι εν απλα γιατι νοιωθει συναγωνισμό τζαι ζήλεια. Such is life ομως...τουτοι οι ανθρωποι παντα θα υπάρχουν τζαι απλα πρεπει να μάθουμε να τους χειριζούμαστε ανάλογα.

Το να απαιτώ πραματα γιατι ειμαι γυναίκα εν μου αρέσκει. Δεν θελω να με προτιμούν γιατι εν ανδροκρατούμενος ο χώρος μου (οκέι όι οπως το engineering ή τη φυσική αλλα παλε) τζαι "πρεπει" να υπάρχουν παραπάνω γυναίκες. Θελω να με προτιμήσουν για τις ικανότητες μου. Για τον ανθρωπο τζαι για το βιογραφικό...τζαι όι αν ειμαι γυναικα ή άντρας. Τζαι μεν με ρωτάς κυριε μου στο ιντερβιου αν ειμαι "ελεύθερη ή παντρεμένη" γιατι απλά πέφτεις που το μάτι μου.

Στο χάπι άουαρ του τμήματος εχτες (χάπι γιατι τα νερντς πινουν καμια μπυρα τζαι γινουνται χάπι τζαι σκετο χάπι-παυσίπονο για εμας τους αλλους που τους θωρούμε), ερωτησεν με μια μαθήτρια που αλλο λαπ, πως αντέχω τοσο καιρό με μονο άντρες τζαι τούτη η ερώτηση ηταν το εναυσμα για τουτο το ποστ. Ειπα τις ενεν δυσκολο....απλα πρεπει να κερδίσεις τον σεβασμό οπως πρεπει να τον κερδίσεις που τον καθε άνθρωπο. Σιουρα εν μπορούν να μας συμπαθούν ουλλοι τζαι να ειμαστε μες την τρελή χαρα, απλα βρισκεις ισορροποιες, μαθαινεις τον καθε ενα τζαι συμπεριφέρεσαι ανάλογα.  Εν ευκολο να πέσεις στην παγιδα του να γίνεις "one of the guys". Να βαλλεις δηλαδή στην άκρη την γυναικεία σου πλευρα. Με απλά λογια, εν σημαίνει επειδη δουλευκω με ατομα που φορουν σhισμένα ρουχα, οτι επρεπε να ενδιαφέρουμε εγω για το αν ταιρκάζουν τα ρουχα μου ή να φορησω κανένα σκουλαρίκί ή αν εν εμφανίσημα τα μαλλια μου. Αν γινω one of the guys εχασα το στοιχημα. Που την άλλη εν πρεπει να ειμαι συνέχεια "ου έλα καμε το εσυ που εισαι αντρας τζαι έσhεις δυναμη" ή "εν ψηλα τζαι εν το φτάνω ελα κατέβασ'το". Εν απλα τα πραματα, πιανω την σκαλούα τζαι κατεβάζω το μόνη μου, φορώ γαντι να ανοιξω το μπουκάλι που μου δια καλύτερο grip. 

Εν σημαίνει επειδή μια γυναίκα εν δυναμική  τζαι λαλεί την αποψη της οτι αμαν εν με ενα αντρα θα τον κάμει του σhερκού της τζαι θα δίσει τον γάρο της που λαλούμε στα κυπριακα. Εν σημαίνει επειδη ξερω να στηνω επιπλα μόνη μου τζαι να σάζω κάτι αμαν σπάζει, οτι εν θα μου άρεσκε να ειχα ενα αντρα να μου τα κάμει.

Θα εμπορούσα να πω πολλά περι του θέματος αλλα ας το αφησω δαμέ τζαι αφηνω την συζήτηση να συνεχιστεί στα κομμεντς.

θενξ φορ λισενινγκ! :)

50 σχόλια:

  1. Ξέρεις ρε Πράς, συμφωνώ με το όλο κονσεπ του ποστ σου, αλλα εγώ έχω παρατηρήσει το εξής τελευταία στο χρυσοπρασινο όπως λες και συ: αυτή ηι διάκριση, να προτιμάται δηλαδή κάποιος για το φύλο του και μονο χωρις να λαμαβανουμε υποψη οτιδηποτε αλλο, δεν εχει πλέον να κανει με το αν είναι άνδρας η γυναίκα, αλλα αν είναι ομοφυλοφιλος/η. Ναι, επειδή θελουμε να λοουμαστε προοδευτικοί, χάσαμε και εδώ το μετρό και την ουσία. Αντί απλα να μην λαμαβανεται καθόλου υπόψη ο σεξουαλικος προσανατολισμός του καθενός, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Για να μην κατηγορηθουμε ότι κάνουμε διακρίσεις κάνουμε ακριβώς αυτο. Διάκριση. Δεν ξέρω πόσο άσχημο ακούγεται αυτο που γράφω, αλλα είμαι τόσο κατα των οποιονδήποτε διακρίσεων που θεωρώ παράλογο και ταυτόχρονα γελοίο αυτο που συμβαίνει. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έχω φίλους ομοφυλοφιλους και άνδρες και γυναίκες και δεν με ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω εν πολλά συχνώ φαινόμενο στην προσπαθεια να μεν αδικησουμε κανένα λογω διάκρισεις, στο τελος να καμνουμε ακριβώς τουτο. π.χ. στην προσπαθεια της η παλια μου καθηγητρια να μεν μου καμνει χαρες γιατι αντικειμενικα ημουν λιο η αγαπημένη/προστατευόμενη της, αδικουσεν με σε πολλά για να μεν πουν οι άλλοι οτι ειμαι η αγαπημένη της!

      Διαγραφή
    2. Κολόνα μπορείς να κάμεις λλίον ελάπορεητ πάνω σε τούτον που είπες για τις θετικές διακρίσεις υπέρ των ομοφυλοφίλων επειδή εν εκατάλαβα το ππόιντ σου?

      Φιλικά,
      Μάρμαητ.

      Διαγραφή
    3. Αντιλαμβάνομαι ότι είμαι εκτός θέματος, αλλα είναι γεγονός ότι στο καθένα μια άποψη ενός αλλού ανθρώπου, μπορει συνειρμικά να τον πάρει κάπου αλλου. Και επειδή το θέμα πιο πάνω έχει ως κυρία βάση τις διακρίσεις, εμένα μου ηρθε στο μυαλό αυτόματα κάτι που συμβαίνει τελευταία στους χώρους που κινουμαι. Και εξηγω: άτομα με ομοφυλοφιλες τάσεις, προωθούνται στον επαγγελματικό τους χώρο, λόγω του σεξου αλικου προσανατολισμού τους και όχι λόγω των ικανοτήτων τους. Το ίδιο θα με ενοχλούσε αν προωθητο ένας άνδρας επειδή είναι άνδρας, η μια γυναίκα επειδή απλα είναι γυναίκα και θέλει ο μαστρος να το παίξει προοδευτικός. Δηλαδή παλε χάνουμε τη ουσία και επικεντρωνομαστε σε ασχετες ιδιότητες και όχι ικανότητες. Οκ μπορει να είναι υπερβολή που είπα ότι συμβαίνει παντού στην Κύπρο. Πάντως στους χώρους μου έχει παρατηρηθεί και απο άλλους το φαινομενο, όχι μονο απο μένα. Ελπίζω τωρα να εγινα πιο κατανοητή.
      Και όπως είπα πιο πάνω, εμένα γενικά με ενοχλούν οι διακρίσεις.

      Διαγραφή
    4. Και να προσθέσω ότι το ίδιο έτυχε να με ενοχλήσει και η απόρριψη ατόμου σε θέση εργασίας, μονο και μονο λόγω σεξουαλικου προσανατολισμού.

      Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα μετρό. Όχι υπερβολές και βεβιασμένες κινήσεις που τελικά δεν ωφελούν την κοινωνία, αλλα την εμποδίζουν απο το να ωριμάσει και να αποδεκτει όλα τα φαινόμενα που την περιβάλλουν.

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Κολόνα, ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ μαζί σου - οι θετικές διακρίσεις δεν βοηθούν κανέναν, πόσο μάλλον ομάδες ανθρώπων που σε γενικές γραμμές αδικούνται.

      Φιλικά,

      Μάρμαητ.

      Διαγραφή
  2. εγώ έχω να πω ότι εν εχαθήκαν οι άντρες, απλά άμα τους την ππέφτουν με το καλημέρα και εν αφήνουν να γίνει παιχνίδι εεεεεεε εν θα το προσπαθήσουν οι άλλοι. Επίσης άμα παν να σύρουν καμιά ατάκα για φλερτ έχει κοπέλλες που ξινίζουν τα μούτρα τους-ήρεμα κοπελιά λέιντι αφροτάιτι ένα πράμα! αλλά όντως τελιλά το πολλά δυναμικό φτάνει σε άλλα ακρα. Εν μπορούμε να γίνουμε άντρες-έκαμα και πείραμα-και εν χρειάζεται κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν που οι εποχές ισοπεδώνουν τα πάντα....δυστυχως.......εχαθηκεν ισως η ισορροποία....

      Διαγραφή
  3. στην Κύπρο εν πολλά common η ερώτηση είσαι single/married στα interviews..για τον απλό λόγο οτι μια γυναίκα παντρεμένη μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να πάει να γεννήσει άρα θα λείπει σε maternity leave. Μπορείς να απαντήσεις ευγενικά οτι δεν περίμενα μια τέτοια ερώτηση αφού δεν έχει κάποια σχέση με τις γνώσεις ή τα προσόντα μου ή με ερώτηση 'αυτό θα είναι κάτι που θα ληφθεί υπόψην' για την απόφαση σας..any company that respect their name and value would not want to associate their selection techniques με βάση το φύλο/sexual preference/χρώμα etc..
    mind you όμως we don't have many of those in Cyprus!

    overall I agree with what you wrote..μερικές φορές ξεχνούμε οι γυναίκες την 'γυναικεία' πλευρά μας.It's all about balance..and acting the way you feel most comfortable with.

    Όσον αφορά τον Πασχιφά its his problem..women should not try harder than men to prove themselves. Το οτι ο Άρχων τους είπε να βρίζουν λιγότερο μπροστά σου δεν είναι κακό..they shouldn't do that anyways σε ενα professional environment.

    Έτσι είσαι ρε Πράς..δυναμική, making it on your own and all..εν και να αλλάξεις..και τούτο κανονικά θα έπρεπε να είναι πλεονέκτημα rather than a disadvantage! Γιατί λίγες είναι οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν and how to accomplish it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαμε γινεται ολοκληρο θεμα οτι δεν πρεπει να σε ρωτουν. Δεν πρεπει να τους αφορά η ζωή σου. Αλλα ποιος εχασε το τακτ τζαι θα το εβρουμεν στην Κυπρο.....

      Εν τουτο το μπαλανς που σαν να εχαθηκε λιο.....

      Για τον Αρχων ναι καλα εκαμε τζαι ειπεν τους το....αλλα στην αρχη ηταν μια ατμοσφαιρα λιο..."α προσεχε γιατι εν η Πρας δαμε, να εισαι καλος μπλα μπλα μπλα" τζαι ενοιωθα τζαι εγω αβολα....

      Για το τελευταιο σε ευχαριστω....τζαι ανταποδίδω!!! :))) Δυσκολοι καιροί για πριγκίπισσες!!!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνω απολυτα κι επαυξανω: βαλλουμεν τα σχερκα μας τζαι φκαλλουμεν τα μμαθκια μας μονες μας τς τς τς

    Η γειτονισσα (παλαι): Με τες τρισχες παντου στο σωμα καρφι, αξιουριστες, ανεφκαρτες (παρε που ποθκια, μασχαλες, μουστατζι, μουσι κλπ), με το καππελλι πας την κκελλε, με φανελλουα καργα αντρικη (με γιακκουι τζαι φαρδια γραμμη κλασικα), στανταρ αθλητικο παπουτσι, παρπατημα συγκαμμενου βαρυμαγκα να κρατει το τραπανακι τζαι να ξηβιδωνει βιδες... σε στυλ που θα το ζηλευκε τζι ο πιο σεξυ καλουψιης! Τζι ο αντρας της να καθεται να την θωρει τζαι να απλωνει ζαμπα! Τι τον εσχεις τζαι καθεται κορη μου? Ευνουχησες τον τελεια! Τζαι τζεινος ο μαλαπαππας απολαμβανει το!

    Εισαι γυναικα? Σκεφτου γεναιτζισιμα... Καμε τον να νιωσει χρησιμος, αρχηγος, ικανος, μαστρος, αρσενικο, λεβεντης τζαι καραπουζιουκλης! Αφου, ειπαμεν... οι αντρες εν οπως τα μωρα! Θελουν το κανατζεμα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας την ευθυνη που του αναλογη. Απλα δυστυχως μαζι με τα ξερά πολλές φορές καιγονται και οι χλωρές πρασινάδες!

      Αγαπώ την λέξη μαλαπάππας μπάι δε γουέι! χαχαχαχαχα :)))))

      Διαγραφή
    2. πέρκει να έχει και την αλλοδαπή φιλενάδα λλίο πιο κάτω ο μαλαπάππας

      Διαγραφή
    3. Μικρη αν τον εισχεν αξιο να της καμει φιλεναδα ηταν να αναθεωρησει την σταση της, αλλα αφου εν τελεια μαλαπαππας :Ρ

      Διαγραφή
  5. Πρας σόρρυ αλλά νομίζω πως είναι λίγο αντιδεολογικό το ποστ σου! Που την μια λαλείς πως δεν θέλεις διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων που την άλλη ξεχωρίζεις πως το κάθε φύλο έχει τον δικό του ρόλο. Μπορεί να έχω λάθος βέβαια αλλά η άποψη μου είναι πως όποιος που τους 2 νίωθει πως πρέπει να κάμει κίνηση να την κάμει, τζαι δεν υπάρχει ρόλος για το κάθε φύλο. Όσο για τες δουλειές, όταν είσαι σε μια σχέση νομίζω πως πρέπει να λειτουργάς σαν ομάδα τζαι να αλληλοβοηθούνται οι 2. Ο κάθε ένας μπορεί να είναι καλύτερος σε κάτι που τον άλλο όι επειδή είναι άντρας ή γυναίκα αλλά επειδή απλά έχει κάποια χαρακτηριστηκά σαν άνθρωπος που τον βοηθούν να κάμει μια συγκεκριμένη δουλειά καλύτερα. Όσο για τον σεβασμό, πιστεύω πως κερδίζεται είτε είσαι γυναίκα είτε άνδρας αναλόγος των προσώντων σου, τζαι σίγουρα χωρίς να έχει καμία σημασία το φύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο τα ισα δικαιώματα αλλο οι ίσοι ρολοι. Νομιζω λαλουμεν το ιδιο πράμα αλλα παλε νομιζω κολλουμεν στις ορολογίες. Βεβαίως η βιολογία/βιοχημεια εν διαφορετικη που μας δια διαφορετικά "ταλέντα". Εγω τζαι εσυ εχουμε τα ιδια δικαιώματα....Τουτο εν σημαινει οτι πρεπει να εχουμε τζαι ισους ρολους. Οι ισοι ρολοι εν επιλογη..Αν θελεις εσυ πχ να καμει η κοπέλα το πρωτο βημα, μια χαρα! Αν θελεις να μεινεις σπιτι τζαι να δουλευκει η γυναίκα σου, επισης μια χαρα! Εν επιλογη του καθε ενος τζαι το σέβομαι. Αλλο ομως οι ρολοι, τζαι αλλα τα ίσα δικαιώματα. Τα δικαιώματα πρεπει να ειναι δεδομένα!

      Για το σεβασμό εννοείται...γι'αυτο το ειπα τον κερδίζεις ανεξαιρέτου φύλου.

      Διαγραφή
  6. eimaste isoi oxi omos idioi oute omoioi... en exei pio aidiastiko prama pou gineka ntimeni stin trixa koritsistika j na aftei pouro opos ton na men po pion.. eparaksilosamen tin ennoia tis aneksartisias tis isotitas j idietera tis dinamikotitas.. to eimai dinamiki en simeni fonazo opos ton ntalikieri tin ora pu parakoloutho podosfairo, oute pino mbires san ton mbarovio, oute ksero ta panta akoma k an den einai sto pedio tis ginekias mou gnoseis. Touta epeidi egnorisa mian as tin po gineka pou me ekamen na allakso simberifora.. antikrisa mbrosta mou ola osa den tha ithela pote na gino ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τουτο που λαλώ εχάσαμεν το μέτρο...... Εν λυπηρό τι να πω.

      Διαγραφή
  7. Το πρόβλημα της δήλωσης "οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν γυνάικες τζιαι οι άντρες, άντρες..." έγκειται ακριβώς στο ότι ΔΕΝ μπορεΙ να αποτελεί "εξηγημένο πράμα" γιατί πολλά που τούτα που "κάμνουν" τις γυναίκες, γυναίκες τζιαι τους άντρες, άντρες είναι στην χειρότερη περίπτωση πλαστά, φτιαχτά τζια στην "καλύτερη" υποκειμενικά. Ακόμα τζιαι τζείνα που εκαταντήσαν ο κανόνας (μιλώ για τα επιφανιακά,εμφανισιακά… ξύρισμα ποδιών, μουστακιών, φρυδιών, πουλλιών τζιαι ενηξέρω τι άλλο!) δεν έχουν να κάμουν με τη "φύση" μας, αλλά είναι κοινωνικά τέρατα που για τον ένα ή το άλλο λόγο ο γυναικείος πλήθυσμός (τζιαι ο όποιος αντιπρόσωπος της "γυναικείας ομορφιάς") είτε τα αποδέχτηκε, είτε τα υποστηρίξε/υποστηρίζει ένθερμα, είτε τα ανέχετε σαν δήθεν, αναγκαία κακά/βάσανα του να είσαι γυναίκα. (για τον πόλεμο εναντίων της τρίχας…I blame the collapse of communism… γι' τούτο το θέμα όμως, άλλο σεντόνι, heh, heh! )
    Παρακολουθώ το μπλογκ συχνα και οι πλειονότητα αυτών που αφήνουν σχόλια ανήκουν, κατά τη γνώμη μου, στο γυναικείο πληθυσμό, μάλιστα θεωρώ ότι τείνουν προς το προοδευτικό… παρόλα αυτά, αν είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε προσωπικά πολύ πιθανόν να αντιδρούσαν αρνητικά πριν καν ανοίξω το στόμα μου… καλός ο προοδευτισμός αλλά σημασία έχει πως αντιδρά κανείς όταν του δίνεται η ευκαιρία να αντικρύσει κάτι έξω από αυτά που έχει συνηθίσει.
    ΔΕΝ ξυρίζω τίποτα, αν και πρέπει να παραδεκτώ ότι ξεριζώνω κάποιες τρίχες στο πηγούνι γιατί έχω και εγώ my limits στην κοινωνική αποδοκιμασία. Πόδκια, μουστάκια κτλ… παραμένουν όπως είναι στη φυσικότητά τους, τόσο και οι μασχάλες, τουλάχιστον το χειμώνα. Δεν είμαι συγχισμένη και δεν θεωρώ τον εαυτό μου άλλο απο γυναίκα, απλά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να υπόκειμαι σ'αυτού το είδους τη δοκιμασία για να είμαι γυναίκα… Το υποκοριστικό μου μεγαλώνοντας ήταν μουζουρού, οπόταν καταλαβαίνεις ότι δεν ανήκω στην τάξη των γυναικών που έχουν ξανθιές τρίχες και στην περίπτωση μου δεν έχω ούτε έλλειψη τριχοφυίας, δυστυχώς. Προσωπικά θεωρώ χαμένο χρόνο την όλη διαδικασία. Ανίθετα με αυτούς που μας πουλάνε ομορφιά, δεν υπάρχει ένα είδος γυναίκας.

    "…τζιαι τζεινη απο οτι ακουσα ηταν δυσκολο να το καταλαβεις οτι ηταν γυναικα απο την εμφανιση τζιαι τη συμπεριφορά" Τούτο έβαλε με σε σκέψεις. Αν έσσιει κάπους που ξέρουν ποιές εν οι συμπεριφορές που κάμνουν μια γυναίκα τζιαι που δεν είναι άμεσα επηρεασμένες που κοινωνικά πρότυπα, πέτε μου τες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ανώνυμη, αφου πρώτη φορά αφήνεις σχολια, τοτε καταρχάς να σε καλωσορίσω τζαι καταδευτερο αφου βαλλω τιτλο "Ας συζητήσουμε" τζαι αφου εκφραζεις την γνωμη σου κοσμια χωρις να προσβάλλεις κανένα, τοτε εν υπάρχει λογος να απολογήσε για την κατάχρηση χωρου που ειπες στο επομενο σχολειο. Τζαι αφου παρακαλουθάς το μπλογκ τοτε θα ξέρεις οτι δύο που τα πράματα που θεωρώ υψιστα αγαθά ειναι η ελευθερία τζαι τα ισα δικαιώματα μεταξύ ολων τον ανθρώπων ανεξαιρέτως, με φυσικά να γινονται σε πλαίσια που δεν καταπατούν τα δικαιώματα τζαι την ελευθερία ενός αλλου.

      Θα σου απαντήσω ακριβώς οτι ειπα στον Μάριο πιο πάνω. Τα ισα δικαιώματα για μενα πρεπει να ειναι δεδομένα....τζαι νευριαζω που πρεπει να το θέσω έτσι "πρεπει να ειναι δεδομένα" γιατι απλα ειναι δεδομένα. Οι ρολοι εν θέμα επιλογης. Αν εσυ νοιώθεις καλα με τον εαυτό σου, τοτε ορθώς πράττεις. Τζαι αν εγω ή οποιωσδηποτε αλλος δεν πραττουμε οτι πραττεις εσυ γιατί νοιωθουμε ανετα διαφορετικά, δικαίωμα μας τζαι εμας.

      Οσον αφορά την δήλωση μου για την προηγουμενη γυναίκα στην δουλεια, μεταφέρω οτι μου ειπαν. Οι 1-2 που μου το ειπαν ειπαν μου συγκεκριμένα οτι εν ενοιωθες οτι ηταν γυναικα. Δεν εμοιαζε δε εσυμπεριφέρετουν, δεν ενοιωθαν οι ιδιοι οτι ηταν κοπέλα. Δεν την έκρινα...απλα ειπα το για να δικαιολογήσω κατα καποιο τροπο το γεγονος οτι η αμηχανία του μαστρου και των υπολοίπων ηταν λογω του οτι εν ηξεραν πως επρεπε να με χειριστουν. Μετα που ειδαν οτι εν ηθελα καμια ξεχωριστή μεταχειρηση, εγιναμεν ουλλοι άνετοι.

      Διαγραφή
  8. Το αστέιο εν ότι τα πιο πάνω έγραψα τα (στο Text Edit) πριν να αρχίσουν τα σχόλια τζιαι πριν να βάλει το λιθαράκι της η Γρούτα, γιατί δεν είχα καιρό να τελειώσω τούτα που ήθελα να γράψω…. Τωρά αναγκαστικά εν να πάω αλλού… Μεν ανησυχείς Γρούτα, εν είμαι η γειτόνισσα σου τζιαι δεν είναι που έλλειψη χιούμορ που γράφω τα πιο κάτω!!
    Επειδή δεν προσαρμόζονται στα δικά σου πρότυπα από που κι'ως που χάνουν τη υπόστασή τους σαν άντρας και γυναίκα και γιατί σώνει και καλά "ευνουχίζει" τον άντρα της; Δεν σκέφτεσαι κατ'ανάγκη γεναιτζίσιμα αν "κάμεις τον άντρα σου να νιώσει χρήσιμος, αρχηγός κτλ, κτλ". Ίσως να σκέφτεσαι όπως η Γρούτα, αλλά εν σημαίνει ότι έτσι σκέφτουνται ούλλες οι γεναίτζιες. Τζιαι νομίζω κανάτζεμα στις σχέσεις, θέλουν ούλλοι! Η λέξη μαλαπαππας εν παίζεται!
    Δηλώσεις του είδους "οι άντρες είναι μωρά" είναι αντίστιχες αυτών που ξεστόμιζαν οι άντρες σε παλιές "καλές" εποχές του είδους "οι γυναίκες δεν έχουν την δυνατότητα θεωρητικού διαλογισμού γιατί το μυαλό τους είναι μικρότερο." Δε λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές, απλά τα κοινωνικά στερεότυπα βασίζονται περισότερο σε πρότυπα ομορφιάς, σωματικής τελειότητας και δεν έχουν να κάνουν με ουσιώδης διαφορές.
    Με την ίδια λογική δεν κατάλαβα ποτέ γιατί στις σωματικές συγκρίσεις οι γυναίκες έχουν στήθος και οι άντρες έχουν πέος…. λες και το ένα είναι το αντίστοιχο του άλλου. Apples and oranges. Μια απλή σωματική διαφορά που είναι όντως διαφορά, σπάνια τίθεται με τις σωστές παραμέτρους.

    Παρακολουθώ το μπόγκ αλλά συνήθως εν αφήνω σχόλια, τούντη φορά έφκαλα τη χασούρα. Συγγνώμη για την κατάχρηση χώρου, εν να το αφήσω δαμέ, αν και οι φυλετικοί ρόλοι, η φυλετική ταυτότητα, όπως επίσης τζιαι θέματα σεξουαλικότητας είναι άμεσα συνυφασμένα με το ποστ σου… να μεν πω τζιαι το nature vs nurture… άτε είπα το!
    Καληνύχτα Πρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως αν ήσουν η γειτόνισσα της Γρούτας ηταν να αποκτήσει αξιον η υποθεση! χαχαχαχα :)

      Νομιζω οσα ερκουνται μου να πω τωρα μετα που 12 ωρες στην δουλεια ειπα το στο πιο πάνω σχόλιο....Τωρα παω να κρασhαρω πάνω στον καναπέ!

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμη μουζουρου, που δεν εισαι η γειτονισσα μου, ουδεποτε θα ασχολουμουν με το γεγονος οτι δεν φκαλλει τες τρισχες της ή οτι παρπατα τζαι συμπεριφερεται σαν αντρας ή οτι εσχει τον αντρα της σαν το διακοσμητικο, ΑΝ δεν εσυμβαιναν ορισμενα τινα:
      Α. καθε δευτερη κουβεντα που μου λαλει ειναι: "εσεις οι γεναιτζες", πχ οι κρεμες που βαλλετε εσεις οι γεναιτζες, οι φουστες που φορειτε εσεις οι γεναιτζες, τα τακκουνια που φορειτε εσεις οι γεναιτζες...
      Β. εν τη αγνοια του φυλου της και την αδιαφορια της για το γεγονος οτι ΕΣΧΕΙ βυζια, δεν εφκαιννε με αντρικη, τελαντωτη (ναι ποτζεινη με το 1 χιλιομετρο μασχαλη), ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤΙΕΝ, να πλυννει το αυτοκινητο, 5 μετρα που το σπιτι μου, με αποτελεσμα καποια στιγμη πον να βρασχει η φανελλα να ειναι σχεδον γυμνη... (αποκρουστικο, προσβλητικο, ακαταλληλο θεαμα)...
      Γ. σε καθε επισκεψη που ανταλλασσουμεν, προσπαθει να δειξει στον αντρα της τζαι στον δικο μου ποοοοοοοσο μα ποσο πιο γληορη τζι αποτελεσματικη μπορει να ειναι που μενα, σε ΠΑΝ επιπεδο...

      Δηλαδη: καμνει με να νιωθω οτι διαχωριζει με εμενα τζαι ουλλες τες υπολοιπες γεναιτζες, που φροντιζουμεν καπως (μεν φανταστεις τιποτε το εξεζητημενο) τον εαυτο μας, που τζεινη που αποτελει μιαν κατηγορια μονη της! Φερνει με στο ΑΜΗΝ να την βλεπω εγω, αντρας μου τζαι τα ΜΩΡΑ μου, σχεδον γυμνη να πλυννισκει το αυτοκινητο. Τζαι φερνει με στο σημειο να νιωθω οτι εχουμεν ανταγωνισμο τζαι πρεπει να αποδειξω την αξια μου σε πολλα πραματα - οϊ πως δρωνει το φτι μου - αλλα ακομα τζαι στα μωρα ΜΟΥ! Προσπαθει να τα καμει να την προτιμουν!!! Ε δαμαι καπου παιρνω τα τζαι νομιζω δικαιουμαι!

      Αν εκαταλαβες δηλ. δεν εχω θεμα με τους ανθρωπους, αντρες τζαι γυναικες, τζαι τον τροπο που διαχειριζουνται το σωμα και την εμφανιση τους ή τους ρολους τους. Αν και κατα την αποψη μου υπαρχουν ρολοι αντρικοι και γυναικειοι. Υπαρχουν, ομως, τζαι πραματα που καμνει ενας αντρας που μπορω να καμω τζι εγω. Τζαι καμνω τα αμα λαχει. Οπως τζι ο αντρας μου βαλλει πληντυριο πχ, αν για οποιοδηποτε λογο εν μπορω εγω. Το θεμα μου εν με την συγκεκριμενη τυπισσα τζι ισως κακως την εφερα σαν παραδειγμα στο σχολιο μου. Δεν ειχα προθεση να θιξω κανεναν.

      Διαγραφή
  9. Φυσικά καλή μου τζαι θα σε ρωτήσουν στο ιντερβιου αν είσαι ελεύθερη η παντρεμένη. γιατί αν είσαι ελεύθερη σημαίνει ότι μπορεί να παντρευτείς άρα να λείπεις όταν θα γεννήσεις. και αν είσαι παντρεμένη σημαίνει ότι μπορεί να μην είσαι τόσο ευελικτη του στιλ να κάτσεις ακόμα τρεις ώρες μούχτι στη δουλειά γιατί επόλλυνε ο φόρτος εργασίας (και πως να μην γίνει αφού κόσμος φεύγει).

    θέλεις να σου πω εταιρείες που οι γκράντε μάστροι έδωσαν οδηγίες στους διευθυντές να προσλαμβάνουν άντρες ακριβώς για αυτούς τους λόγους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάω να το προσθέσω στο προηγούμενο ποστ με τα +++ του Σικάγο!

      Διαγραφή
  10. πρας μου εν θεωρώ κακό το πως το εχειρίστηκε ο άρχων το θέμα σας. και ο ΠΑΣΧΙΦΑΣ όντας τόσο ανταγωνιστικός αποδεικνύει πως σε θεωρεί ίση του. αν σε υποτιμούσε εν θα ασχολείτουν καν με το όλο θέμα.στο χώρο εργασίας θεωρώ πως εμείς βάζουμε τα όρια μας. στην κύπρο έχει γυναίκες που σιαίρουνται να "κάμουν καφέ του μάστρου" όσο αστείο κι αν σου ακούγεται! μπορεί να δυσκολεύεσαι να αποδείξεις τον εαυτό σου αλλά στο τέλος καταφέρνεις τα και κερδίζεις πολύ περισσότερα. σε ότι αφορά τους άντρες εν θέμα προσωπικότητας. αν ο άλλος πάρει το ρίσκο και προσεγγίσει σε εν δυναμικός και με αυτοπεποίθηση.αν ο άλλος κολώνει σημαίνει οτι ίσως να μη γουστάρει ή να εν αρκετά ντροπαλός/χαμηλών τόνων. αρέσκει σου ένας ντροπαλός διεκδικείς τον εσύ.εν σου αρέσκει εν ασχολείσαι καν.προσωπικά εν μου αρέσκει ο 2ο τύπος αντρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ουτε εγω το θεωρώ κακο πως το εχειριστικέ, απλα ηθελα να πω οτι τελικα εν τζαι ήθελα "special treatment". Εγω πάντως πλυνισκω την καφετέρια του μάστρου μου! χαχαχα Προχτες λαλει μου μα γιατί πλυνίσκεις την καφετιέρα;;; Λαλω του γιατι εγινε χτιτζιόν. Λαλει μου πίνεις καφέ που την καφετιέρα;;; Λαλω του ναι. Α οκέι λαλεί μου, απλα ενομιζα οτι εν πινεις...αμαν πινεις οκ! χαχαχ

      Νομίζω για το αλλο θέμα που θίγεις, εξαρτάται που τον χαρακτήρα του καθε ενος τζαι τα γούστα του....

      Διαγραφή
  11. Ούφου Πρας.... Ετριβίτζιασες με με τούντην ανάρτηση. Τζιαι εξεκίνησα να γράφω σεντόνια, είχα και κάτι ενδιαφέροντες συνδέσμους από άλλα ιστολόγια αλλά μετά συνήλθα. Μου ήρθε στο μυαλό η πρακτική που είχαν οι συμμαχικοί αρματιστές στον ΒΠΠ όταν έβλεπαν απέναντι τους Γερμανικούς τίγρεις (βαρύ άρμα μάχης): Έτρεχαν να γλυτώσουν την ζωή τους αν μπορούσαν να αποφύγουν την εμπλοκή! :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκάλεσες με άρμα μάχης οξα εν η ιδέα μου;;;;;; Γκρρρ!!

      Μα δε ποσα σεντόνια;;; Γιατι να μεν βαλλεις το δικό σου;;; Ε όι εν το επερίμενα που σένα.....:Ρ

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να ακούσεις τα σεντόνια πρόσωπο με πρόσωπο όταν θα δοκιμάσουμε εκείνο το κέικ με σοκολάτα και cream cheese :):):)

      Δεν σε αποκάλεσα άρμα μάχης κορού :Ρ Σκέψου το λίγο από την πλευρά ενός άντρα :):):)

      Διαγραφή
    3. Δεκτόν! Μόλις εκλεισα τζαι ημερομηνίες! :)

      Μα εν επειδη το σκεφτουμαι τζαι που την πλευρά σας τζαι λαλω οτι πρεπει τζαι εμεις οι γυναικες να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. :)

      Διαγραφή
  12. Και 'γω εννα συμφωνήσω με τον Μάριο τζαι κυρίως με την ανώνυμη. Πιστεύκω τζίνα που θεωρούμε ως ρόλους του κάθε φύλου (αν έπιασα καλά τον διαχωρισμό που κάμνεις) επιβάλλουνται λιο (πολλά) που την κοινωνία στην οποία ζούμε.
    Που ήμουν πανεπιστήμιο έτυχε τζαι είχα διαβάσει τζίνο το πολλά γνωστό essay της A. Rich που τωρά διαφεύγει μου ο τίτλος τζαι βαρκούμε να το κάμω γκούκολ που ελάλε πως ουσιαστικά η μπούρκα τζαι το ταγεράκι-τάκουνι εν το ίδιο. Τζαι στις δύο περιπτώσεις επιβάλλεται που την κοινωνία στην οποία ζει η γυναίκα, με τη διάφορα ίσως ότι η δυτική γυναίκα έχει τζαι την ίσως ψευδαίσθηση πως εν ελεύθερη επιλογή που κάμνει.
    Εν συμφωνώ απόλυτα, πιστεύκω ότι έμεις έχουμε το περιθώριο να κάμουμε διαφορετικές επιλογές αλλά ως ένα σημείο συμφωνώ.
    Το θέμα είναι να μεν ισοπεδώνεις τον εαυτό σου όποιος τζι αν είναι για να μεν είσαι έξω που τα νερά. Το οποίο εν easier said than done φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον τουτο που λαλείς αλλα επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Για το ταγιέρ-τακούνι εσhεις επιλογή....εν σε αναγκάζει κανένας. Τζαι αν νοιωθεις οτι επιβάλλεται, τοτε σου επιβάλλεται οσο επιβάλλεται το κουστουμι-γραβάτα στον άντρα, ετσι τουλάχιστον υπάρχει ενα καποιο μπάλανς. Οταν ομως θωρεις στο δρόμο γυναίκες τυλιμένες που πάνω ως κάτω με μαυρα να φαίνουνται μονο τα μάθκια τους μες τους 40 βαθμούς κελσίου τζαι ο αντρας τους διπλα να εν με τα σορτ τζαι το τ-σhερτ άνετος, τοτε εν πολλα διαφορετικά τα πράματα.

      Διαγραφή
  13. Αν ο ΠαΣχιΦας ήταν γυναίκα και κάποιος άκουγε πως συμπεριφέρεται θα έλεγε ότι έχει καιρό να του... φέξει!Ποιο είναι το πρόβλημα του κ συμπεριφέρεται σαν κακιασμένη σκ$^λα?! Συνήθως οι αρνητικές εκφράσεις στην ελληνική είναι γένους θηλυκού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΠαΣχιΦας εσhει πολλά ψυχολογικα....των τελευταίο καιρό εφκηκαν του ουλλα στην φορα...παλιά εισhεν τζαι κανένα χωσμένο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρε Κεχαριτωμένη Πρασινάδα τζαι ευκαριστούμεν σε για το δυναμικό κκάμ-μπακ!

    Θα συμφωνήσω μαζί σου πάνω σε ένα σημείο: εν πολλά σημαντικό να μεν χάσεις την ταυτότητα σου μέσα σε οποιοδήποτε περιβάλλον είσαι.

    Όμως υμφωνώ με την Μαριλού τζαι πιο πολλά με τον Μάριο τζαι πιστεύκω πως οι ρόλοι των φύλων εν κατασκευάσματα της κοινωνίας.

    (Εν πολλά δύσκολο για μένα να πάρω θέση πάνω σε τούτο το θέμα επειδή εν θέλω να παρεξηγθεί η άποψη μου και να πιστεύκει κανένας ότι επειδή είμαι ομοφυλόφιλη είμαι και πιο "άντρας" στην συμπεριφορά ή στην εμφάνιση. Ξεκαθαρίζω ότι άλλον ο σεξουαλικός προσανατολισμός τζαι άλλον η έμφυλη ταυτότητα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (tzai mia polla interesting wikipedia entry panw sto thema: http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_role)

      Διαγραφή
    2. Μα ο λογος που δεν αναφερθηκα καθόλου στον σεξουαλικό προσανατολισμό, εν γιατι συμφωνω ακριβως μαζι σου οτι εν 2 διαφορετικά πραματα......

      Για το θεμα του ταγιέρ-τακουνι που διαφωνω με την Μαριλου απαντησα της τζείνης. Με τον Μαριο ακομα να καταλαβω γιατι θεωρειτε οτι διαφωνω τζαι που διαφωνω!! χαχαχα

      Τουτο να μεν χασεις την ταυτοτητα σου εν ακριβως τουτο που εννοω για τους ρολους. Ειτε οι ρολοι ειναι κατασκευασμα της κοινωνιας ειτε οχι νομιζω εν κάμνει διαφορα για το θεμα που ηταν ο αρχικος μου στοχος οταν εγραψα το ποστ ο οποίος ηταν οτι απαιτω να εχω την ιδια αντιμετώπιση/δικαιώματα ασχετα με το αν ειμαι αντρας ή γυναικα. Εν χρειαζεται να ειμαι πιο "αντρας" για να πετυχω επαγγελματικα πχ. Το αν ειναι κατασκευασμα της κοινωνιας εν πολλα φιλοσοφικο ζητημα θεωρω τζαι πρακτικα εν αλλασει κατι στην ζωή μας.... It is what it is. Το θεμα που δαμέ τζαι τζει τι κάμνουμε;;;;

      Διαγραφή
    3. Oh! Στο refresh του publish comment εμφανιστηκε το wiki page που εβαλες...Θα το δω! :)

      Διαγραφή
    4. τζείνο που μου αρέσκει πιο πολλά στο μπλόγκ σου εν ότι είσαι ανοιχτή στην συζήτηση τζαι στις άλλες απόψεις:)

      συμφωνών εν μέρει με τζείνα που λέεις στο σχόλιο σου, αλλά πιστεύκω πως πρακτικά επηρεάζουν την ζωή μας οι έμφυλοι ρόλοι. πιχί αν αύριον αποφασίσει ένας συνάδελφος σου νάρτει στην δουλειά με την φούστα ήνταμπον να γίνει? :P εννάν λλιόττερον "άντρας"? :P

      Διαγραφή
    5. Λατρεύω να καμνω συζητήσεις με ατομα που ξέρουν να συζητουν. Για μένα "ξέρω να συζητω" σημαίνει ακουω τον αλλο, σεβομαι την γνώμη του, λεω την δική μου, σεβεται την γνωμη μου, τζαι ανταλλασουμε αποψεις ειτε συμφωνουμε είτε διαφωνουμε τζαι φυσικα σε πλαισιο που δεν προσβάλλει κανένα. Αμαν υπάρχουν τουτα τα συστατικα, πιστευκω η πιο ωραία συζητηση εν μεταξύ ανθρωπων που διαφωνουν τζαι συνήθως η "πραγματικότητα" εν κάπου μες την μέση. Αν ο αλλος εν ενεν προθυμος να με ακουσει τζαι εν απολυτος, απλα δεν συζητω, τζαι φευκω.

      Υπο τουτους τους "ορους" το μπλογκ μου πάντα, μα πάντα εν ανοιχτο για συζητηση. :))))))))

      Αν ενας συνάδελφος ερτει στην δουλειά με φουστα, θα του πω απλά, γιε μου this is so last decade. Sakis has been there and done it!!

      Εμενα προσωπικά εν θεμα καθαριοτητας που εχω....π.χ που λαλω για σhισμένες φανέλες, απλυτες τζαι με ενα άρωμα "ο τε βρομοζόλ". Αν ο άλλος θελει να φορήσει φουστα ας φορησει....Τζαι οι αρχαίοι ημων εφορουσαν ωραιότατες φουστανελλουδες με κλατσο τζαι μια χαρα αντρες φαινουνται!!

      Διαγραφή
    6. "ο τε βρομοζόλ"!!!!! χαχαχαχαχα έφυρες με :)))) αχαχαχ....!!

      πας το θέμα μας, αη σή γιορ ππόιντ τζαι είμαι σίουρη πως προσωπικά έν θα είσσιες πρόβλημα είτε έρκετουν κάποιος με φούστα είτε εφόρεν στολή τυρανόσαυρου ρέξ.. είσαι φυσιογνωμία ανοιχτόμυαλη τζαι όσο τζαιρό σε διαβάζω αντιμετωπίζεις πολλά θέματα που οι άλλοι θεωρούν ταμπού με πολλήν σεβασμό. γιαυτό τζαι σσιέρουμαι να σε δκιαβάζω. το ππόιντ μου πιο πάνω ήταν πως, πέρα που σένα τζαι μιαν μερίδα αθρώπων που εννα μεν τους κόψει αν ο άλλος βάλει την φούστα, σε γενικές γραμμές η έμφυλη ταυτότητα του άντρα εν του "επιτρέπει" να φορήσει την φούστα επειδή εννα στιγματιστεί ο "ανδρισμός" του. (disclaimer: έφερα την φούστα σαν ακραίο παράδειγμα, χωρίς να σημαίνει ότι υποστηρίζω ή θέλω να επιβάλω στον οποιονδήποτε άντραν να φορήσει φούσταν.) τούτο το "στίγμα" στον αντρισμό ή την θυληκότητα... νομίζω εν δαμαί που διαφώνησεν μαζί σου ο Μάριος στην δήλωσην "ο άντρας ναν άντρας τζαι η γυναίκα γυναίκα".. σε έναν ideal κόσμον εν θα υπήρχαν τα στερεότυπα τούτα. το "αντρας" τζαι το "γυναίκα" εν θα έπρεπε να σε περιορίζουν που το να κάμνεις κάτι που θέλεις τζαι μπορείς.

      νομίζω πιο κάτω στο ππόστ σου υποστήριξες τζαι συ τούτο το ππόιντ τζαι γιαυτό συμφωνώ τζαι μαζί σου:) τζαι πιστεύκω εσύ ξέρεις καλλύτερα που τον καθένα μας πόσο δύσκολον ένει, που την στιγμή που είσαι σε ένα επάγγελμα που εν κατα βάση ανδροκρατούμενο.

      όσο για τις shισμένες φανέλες... εγώ μαζί σου στην κατάργηση τους :)

      Διαγραφή
    7. Τελικα νομιζω θα με συγχαρώ για την ιδέα μου για τα ποστ "ας συζητήσουμε" γιατι υπάρχει ενδιαφερον νομιζω στην συζητηση! χαχαχαχ

      Το ο αντρας εν αντρας τζαι η γυναικα γυναικα το πιστευκω με την έννοια του οτι, εν πρεπει εγω να συμπεριφέρομαι λες τζαι ειμαι αντρας, δηλαδη κατι που εν ειμαι, για να αποδειξω οτι εχω χαρακτηριστικα που λανθασμένα και στερεοτυπικα προσαπτουνται στους αντρες. Τουτο εννοουσα. Δηλαδη εν πρεπει αποκτησω "ανδρισμό" για να "πετύχω" σε ενα ενα π.χ ανδροκρατούμενο χώρο. Μπορώ να το καμω οντας ετσι οπως ειμαι.

      Τον τυρανόσαυρο ρεξ εν θα το εδέχουμουν σορρυ...εχω μεγάλη φοβία με τα σαυροειδές που σερνουνται-γιαξ-γιαξ. Τζαι θενξ για τα καλά σου λόγια, είναι αμοιβαία.

      Διαγραφή
  16. Μα ναι ούτε γω συμφωνώ απόλυτα, τζαι η ίδια νομίζω χρησιμοποιεί το σαν εξτριμ παράδειγμα για να δείξει τζίνο που λαλεί τζαι η Μάρμαϊτ, πως το φύλο εν κοινωνικό κατασκεύασμα. Που τούτο σημαίνει ότι μπορείς να το ξεπεράσεις, τζαι που σημαίνει ότι η τζαι η ίδια κοινωνία σε κάποια φάση της εξέλιξης της εννα το ξεπεράσει. Όσο για εμάς τους ίδιους τη δεδομένη στιγμή πιστεύκω ότι με το να αναγνωρίζουμε πως εν κοινωνικό κατασκεύασμα επιτρέπει μας τζαι μας να αποκλίνουμε που τούτον τον τάχα κοινωνικά προκαθορισμένο ρόλο, εαν το θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζιαι μετά λαλείς μου ενεν γκομενικό το issue που είσιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ego eimai gineka sto engineering! men deis ti travo! kai epidi eimai ekso sta xtismata en mporeis na eisai gineka gineka.. Prepei na eisai gineka me artsithkia!
    kai meta pou ta efitrosa , irtan ta alla provlimata pou laleis! en vrisko gkomeno giati theoroun oti eimai dinamiki kai aneksartiti kai papares.. ate na fkaleis akri! Mono o allodapos ekatalava oti katavathos ime mia prigkipissa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμανα μου σε! Εσυ εισαι σε "χειροτερη" κατάσταση που μένα!! Τζαι εμενα μονο ο θαυμαστής μου που φέρνει τα πακέτα στο εργαστήριο με εκτιμα....Ερκετε στο διαλλειμα του τωρα να μου πει "Γεια" τζαι οι υπολοιποι χωνουνται μεσα στα κομπιουτερ τους τζαι γελουν....συναδελφική συμπαρασταση my ass!

      Υπομονη....θα ερθει ασπρη μεεεεεεεραααα και γιαααα μαςςςςςςςς (που λαλει τζαι το ασμα).

      Διαγραφή