Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Λάιφ ιν Σάιπρους (22)

Στην γειτονιά μας, εχουμε μια κυρία που κάθε απογευμα φκαινει λιο να περπατήσει για να καμει λιγη ασκηση. Η κυριούλα εχει ενα είδος άνοιας εδω και αρκετα χρονια με αποτελεσμα μερικες φορες με αναγνωρίζει ενω αλλες φορες νομιζει οτι ειμαι μια απο τις αδερφες μου (ναι με συγχίζει και με 19χρονο κοριτσοπουλο). Θυμουμαι χρόνια μετα τον θάνατο της γιαγιάς μου της Πρασινάδας, τουτη η κυριούλα ερώταν με τι κάμνει. Προχτες σαν έπαιρνα το μωρό μου περίπατο, ειδεν με η εν λόγο κυρία.

-Γεια σου Πρας μου! (ωπας! Ειμαστε στα καλα μας! Με αναγνωρίζει!)
-Γεια σου κυρία Χρυστάλλα! Τι κάμνεις;;
-Καλα μανα μου εσυ;;
-Καλα και εγω.
-Η μάμα σου;
-Τζαι η μάμα μου καλα.
-Μα πε μου Πρας μου είσαι χαρτωμένη;;
-Όι κυρία Χρυστάλλα μου
-(με στεναχωρεμένο ύφος) Εμπειραζει μάνα μου.......εν να ερτει τζαι εσένα η σειρα σου.
-(χαμογελακι και μου υπένθυμιζω οτι η κυριουλα εχει άνοια )
- Μα πε μου Πρας μου, η αδερφη σου η Ξιπ (ωπ! Θυμαται τζαι τουτης το ονομα σωστα!) εν χαρτωμένη;;
-Όι κυρία Χρυστάλλα. Ουτε η Ξιπ εν χαρτωμένη (Αλλά θα βράζει στα καζάνια της κολάσεως γιατι εχει σχέση με ενα άντραν τζαι δεν ειναι χαρτωμένη).
-Εμπειραζει μάνα μου. Σιγά σιγα εν να ερτει τζαι τζεινης η σειρα της.
-(χαμογελακι και μου ξαναυπένθυμιζω οτι η κυριουλα εχει άνοια τζαι άννοια ξι-άννοια πάλε φόνος θεωρείται)
-Εμεις εχουμε πολύ προβλημα με την Ευαθία μας......
-(Ενιξερω ποιά εν η Ευανθία αλλα δεν ρωτω τζαι προσπαθω να πεισω το τετράποδο μωρο μου είτε να συνεχισουμε τον περιπατο μπας τζαι γλυτωσω είτε να την κάμει κανένα ΓΚΡΡΡΡΡΡ να την φοϊτσάσει μπας τζαι γλυτώσω).
-Εν 25 χρονων Πρας μου! Ναι! Μάλιστα 25 χρονων!! Τζαι λαλει μας εν μιτσιά για να χαρτωθεί ακομα τζαι εν δεχεται! Ε τί να καμει τζαι η μάνα της, καμνει υπομονη.....
-Εεεε την σημερον ημέρα 25 χρονων εν μιτσια ακομα κυρια Χρυστάλλα μου, μεν ανησυχεις.... εν να ερτει τζαι τζεινης η σειρα της (Here is a taste of your own medicine κυρία Χρυσταλλα μου.......αν φυσικα θυμασαι τι μου είπες πριν 1 λεπτο).
-Μητσιά εν ένι αλλα τι να καμουμε. Εν τζαι μπορεις να τους πεις τιποτε την σημερον ημέρα. Αλλαξεν ο κοσμος.
-Εεε ναι αλλαξεν o κόσμος (αλλα και ο αιώνας)...ατε κυρία Χρυστάλλα μου.....παμε να συνεχίσουμε το περιπατο μας (Για να μεν με ρωτησεις πόσο χρονο είμαι......αλλα τζαι να με ρωτήσεις, θα σου πω 19 τζαι οτι είμαι η μπέιμπι σις).
-Γεια σου Πρας μου τζαι χαιρετισματα στην μάμα σου.
-Ευχαριστω. Γεια σας!

Ηθικό διδαγμα: Mπορεί την Κυπραία μάνα/γιαγιά μια άνοια, ενα Άλτσχάιμερ να την κάμουν να ξεχασει το ονομα των παιθκιών της, αλλα την ανάγκη να σε χαρτωσουν δεν την ξεχάνουν ποτε! Γιατι τα ονόματα πολλοί εξίχασαν, το πάντρεμα ουδεις!


26 σχόλια:

  1. Υπομονήν κυρία Χρυστάλλα μου, εν τζαι μπόρουμεν να κάμουμεν τζαι τίποτε άλλον...καρτερούμεν μέραν-νύχταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανα μου ρε...ως τζαι τωρά που δουλευκεις στην ΝΑΣΑ σκεφτεσαι με;;; Καλυτερα να αφιερωθεις στον ΕΤ. ΠαΣχιΦα γκόου χόουμ!

      Διαγραφή
  2. άμαν θέλεις να στείλεις άτομο στον άλλο κοσμο, χωρίς πολλές συνέπειες τον πατάς με το αυτοκίνητο. μέγιστη ποινή για τροχαίο τέσσερα χρόνια, ώσπου να γίνει η δίκη περνούν τα δυο, ο χρόνος στη φυλακή είναι 9 μήνες, οποταν κάμεις εν κάμεις μέσα ένα εξάμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν κριμα η κυρια Χρυσταλλα...εν σημα κατατεθέν της γειτονιας.

      Διαγραφή
  3. κοσπέντε χρονών έμεινεν σας το ράφι πέ της την επόμενη φορά που θα σου πιάσει τη κουβέντα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημουν στο τσακ να της πω οτι τωρα τζαι να παει εν θα την παντρευκεται κανένας σε ετσι ηλικία

      Διαγραφή
    2. :-)))) πιο αποτελεσματικό που το τσίλλιμα που λαλεί τζαι η Μάνα ;-)

      Διαγραφή
  4. Νομίζω να εκπαιδεύσεις το μωρό σου για έτσι συναντήσεις. Ας πούμε πως στην λέξη αττακτ μπορεί να επιτίθεται στην λέξη χάρτομα να διά ολόισια πάνω της. Εν τζιαι να φταίεις εσύ έννεν?? Επίσης εσύ σε έτσι συναντήσεις θα είσαι πάντα 19 μεν το ξεχάννουμε, όι τίποτε άλλο γιατί η άλλη εν 25 :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους χαιρετισμους μου στην κυρια χρυσταλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια φίλη που είναι κοντά στα τριάντα και ουλλες οι θειες της γειτόνισσες κ.λ.π λαλούσαν της σε κάθε γάμων η αραβοναν «άντε και στα δικά σου να πιάσεις σειράν εσύ τώρα» ειπεν ότι το αντιμετώπισε το θέμα όταν στην κηδεία της γιαγιά ευχήθηκε «άντε και στα δικά σου να πιάσεις σειράν εσύ τώρα» σε όσες την ρωτούσαν αν εχαρτοθηκεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όι εγω εν καμνω ετσι πραματα...εν στα ορια λίο της κατζίας αν τζαι αξίζει τους....
      Πε τις φίλης σου υπάρχουν και χειροτερα! εγω ειμαι 30+!

      Διαγραφή
  7. Την επόμενη φορά που να τη δεις την κυρία Χρυστάλλα πε της για την αρφή σου που έχει σχέση με άντρα και έννεν χαρτωμένη και δωστης και χαιρετίσματα που τη φίλη σου τη Mademoiselle που έχει και μωρό και με χαρτωμένη ένι με τίποτε. Εν θα χρειαστεί το τσίλλιμα. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλεις να πάει που ανακοπή τζαι να νοιώθω τζαι τύψεις που πάνω;;; :Ρ

      Διαγραφή
  8. έγραψα πριν σχόλιο τζιαι έσβησα το καταλάθος.
    ήταν αστείο
    :)

    πάντως δε το τζιαι θετικά. μηνίσκεις σε γειτονιά. δαμέ ποιός μηνίσκει στο δίπλα διαμέρισμα εν ηξέρεις.

    όσο για τες "Χρυσταλλιάσεις" του στυλ πότε εννα παντρευτείς, πλέον απαντώ πως αν τους αρέσκουν τόσο πολλά οι γάμοι, να ξανακάμουν τον δικό τους. Γενικά πάντως εν τον λαλούν με κατζία, για τους παραπάνω που σύρνουν έτσι σχόλια εν όντως έννοια μεγάλη το αν θα μείνει ανέπαντρη μια κοπέλλα ή όι,

    Χαμογέλα τζιαι παίξε πελλόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνηθως απαντω...αλλα εν θα μπω στον κόπο για μια κοτζιακαρούδα της γειτονιας με ανοια...εν κρίμα.......

      Το ποιντ πάντως του ποστ ειναι οτι οσην άνοια τζαι να εχει καποιος, η αναγκη για γάμους εν μεσα στο κυπριακο DNA........

      Διαγραφή
  9. Όι όι Πρασινάδα. Εν λάθος που τα σhεις. Το παν είναι η παντρειά. Άτε να σε δω. Τς τς τς. Ούτε τα δοκτορά, ούτε τα τριπς στην Νάσα. Ουυυ πελλάρες. Αν δεν έσσιεις άντρα σπίτι σου να του μαειρέφκεις τζιαι να τον ξεσκατίζεις, δεν νοοείται ότι ζεις πραγματικά. Oh wait...maybe you do have. Πιάνεται το τετράποδο σαν άντρας του σπιθκιού;;;; Αυτό είναι. Να χαρτωθείς το τετράποδο τζιαι κανεί τζιαι όταν σε αρρωτούν αν είσαι χαρτωμένη να λαλείς ναι! Problme solved. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. If you can beat them join them! Εγώ τους έλεγα για όλους έχει ο Θεος και έπερνα θλιμμένο ύφος, συνήθως με άφηναν ήσυχη ΑΛΛΑ μια φορά έπεσα σε περίπτωση που ήξερε καλό παιδί από καλή οικογένεια με καλή δουλειά (aka κυβερνητικός) και ήθελε να μου κάνει προξενιό οπότε τώρα φοβάμαι να απαντώ! Επίσης δε βοηθά το γεγονός οτι έχουμε σπουδασμένη γεροντοκόρη (κατά το συγγενολόι) ΗΔΗ στην οικογένεια και η γιαγιά μου κλέει κάθε φορά που με βλέπει λέγοντας μου να παρετήσω τα βιβλία γιατί θα της κάνω παρέα στο απένατι ράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παγίδες παντού δηλαδή! Σε τι ηλικια γινεται η ενθρόνιση στο ράφι ετσι που περιεργεια;;;

      Διαγραφή
    2. Η οικογένειά μου ξεκίνησε να με μοιρολογεί νωρίτερα απ'ότι η κα Χρυστάλλα την Ευανθία έτσι θα go on a limp here και θα πω εξαρτάται από οικογένεια σε οικογένεια, είπαμε εμένα έχουν και τη γεροντοκόρη για παράδειγμα οπότε η ανησυχία είναι εντονότερη!

      Διαγραφή
  11. "Ποια Πρασινάδα? Η γιαγιά της είμαι!"
    "Μα, μα εμακαρίστηκε η γιαγιά της!!"
    "Άκκα την γλώσσα σου Χρυστάλλα μου!!! Κύριε ελέησον!! Τα φάρμακα σου ήπιες τα σήμερα!??"
    "Ε.εεεε νομίζω!"



    Βάλε λίγο Τζόυγκλοου στην ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβουμαι αν βάλω λίγο Τζόυγκλοου στην ζωή μου ή μαλλον στην ζωή της κυρίας Χρυστάλλας, τοτε η κυρία Χρυστάλλα θα πελλάνει τέλεια....τζαι εν κρίμα να εχω το κρίμα της,,

      Διαγραφή
  12. xaxaxaxa πολλα ωραιο!!! επεθυμσηα να σε θκιαβαζω ρε πρας!!!! btw γεια σουυυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αλήθκεια ενι οτι εχαθηκαμεν ουλλοι δαμέσα δα! Γεια σου τζαι σενα!! :-)))))))))

      Διαγραφή