Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Zητείται Ελπίς

Η καθηγήτρια με την οποία εκαμα το διδακτορικό μου ειπεν μας μια φορά το εξης πολύ σοφό. «Πριν φκειτε στους διαδρόμους να φωνάζετε εύρηκα τζαι να πιστέψετε ότι τα αποτελεσματα των πειραμάτων σας θα σας οδηγήσουν σε ένα βραβείο Νόμπελ, επαναλάβετε τα πειράμα τζαι βεβαιωθείτε ότι δεν εκαμετε κανένα λαθος ή ότι τελοσπάντων κάτι εν επιε καλα.»

Τον τελευταίο καιρό καμνω συνέχεια τέθκοια ριάλιτι τσεκς. Όχι για τα πειράματα (λέμε τώρα) στην δουλειά αλλα για κοινωνικά θέματα. Μπας τζαι εγώ κάμνω λάθος;;; Μπας τζαι ειμαι εγω η περίεργη, η παράξενη τζαι ιδιοτροπή;;;; Μπας τζαι εγω τζαι οι αλλοι 1-2 στην γειτονιά ειμαστε οι περιεργοι που μαζεύκουμε τα κακά των σκύλων μας γιατί το λογικό είναι να αφήνουμε τον τόπο να γεμωσει;;; Μπας τζαι το νορμάλ είναι να πετάσσεις τα ψυχούθκια που το σαντουιτς σου χαμέ όπως τον ένα συγκατοικό μου στο γραφείο τζαι εμεις οι αλλοι που προσέχουμε είμαστε παρανοϊκοί;;; Μήπως το γεγονός ότι τηρώ τον ΚΟΚ σημαίνει είμαι παλαβή τζαι οι άλλοι ουλλοι τέρατα ευφυϊας;;;


Προχτές επια σε ένα «συνάδελφο» να μου δώσει κάτι δειγματα. Ειχα την τύχη να πέσω σε φάση «προσφοράς»! Εδωσεν μου και δείγματα και δωρεάν συμβουλές!! Γιατί εγω ειμαι μικρή και αμυαλη! Που να ξέρω κατι τόοοοοοοοοσο δύσκολο! Ειχα του πει βέβαια ότι εκαμα οσα ελάλεν τζαι παραπάνω αλλα επέμενε να μου δείξει τον τρόπο του. (Σημείωση ο τρόπος του χρονολογείται στην εποχή του χαλκού). Όταν εφτασε μετά από 1.5 ώρες στο συμπέρασμα που έφτασα εγω σε 30 λεπτά εκηρυξεν λήξη τζαι ειπεν μου ότι δεν ξερει τι να κάμω μετα αλλα οποτε θέλω να μιλησουμε. (Μαρούσκα το εβιάν).

Πριν κάτι μέρες σαν επερνα το μωρό μου περίπατο, επεσαμε σε ένα εμφανίσιμο νεαρό με την σκυλίτσα του. «Αχά» λαλώ που μέσα μου! «Πρας εν η ευκαιρία σου να ζήσεις μια Παπακαλιατική ιστορία ή εστω μια ταινία που επιασεν (σχετικά) πάτο». «Αφησ’τον να της κοντέψει» λαλεί μου, να παίξουν». Σημειωσει το μωρό μου ηταν 5-6 φορές πιο μετάλος της σε μέγεθος. «Λαλώ του μα εν πολλά μικρούλα ετσι σιγά σιγά θα τον αφησω.» «Αφησ’΄τον να της κοντέψει γιατι επηρεν πολλήν αέρα τωρα τελευταία τζαι πρέπει καποιος να την βάλλει στην θέση της». Εκαμα πως ταχα εγέλασα. Η σκυλίτσα εφοηθηκεν το γλυκο μωρό μου τζαι επιαν την τζαι εφύασειν.  Λία βήματα πιο κάτω τζαι αφου εφυεν το τυπας, ηβραμεν τα φρεσκοχεσμένα κακά της κατά τα αλλα συμπαθέστατης σκυλίτσας. Τζαι τότε η Παπακαλιατική ιστορία μου εμετρατρέπηκε σε βαλς με 12 θεούς.(Μαρούσκα ζάναξ!)

Παρανοώ! Παραλογίζομαι! Τζαι έχω τζαι PMS!! Aαααααααααχ!!Ξυπνά ο Σαμαράκης μέσα μου τζαι θέλει να βάλλει αγγελία «Ζητείται ελπίς»!  Οσο ζω ελπίζω και οσο ελπίζω απελπίζομαι κ. Αντώνη μου.  Οσον τζαι να καρτερούμεν μέραν νυχτα, αέρας εν θα φυσησει ποτέ σε τουτο τον τόπο. Θα μείνει μόνιμα καμμένος! Τζαι στο ερώτημα «πότε θα κάνει ξαστεριά» η απάντηση κ. Ξυλούρη μου είναι ποτέ!


22 σχόλια:

  1. μάνα μου άλτερ μου. τέτοια να μου λες και το 1% πιθανοτήτα που υπάρχει να έρτω πίσω γίνεται 0.01% (never say never). Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει και πολλα καλα ομως ρε! Απλα εχω πολυ PMS τζαι αντιλαμβάνεσαι.

      Διαγραφή
  2. Σ' αυτή τη χώρα σκατά πάντα θα υπάρχουν.

    Αν περιμένεις να εκλείψουν θα κλείσεις τα 90 και θα ψάχνεις το λάθος.

    Μπορείς απλά να περπατάς και να κοιτάζεις κάτω, να μην τα πατήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τουτο κάμνω...απλα καθε τοσο σπαζουν τα νευρα μου τζαι πρεπει καπως να ξεσπάσω.

      Διαγραφή
    2. Σκατά έshει τζαι στη Γενεύη τζαι στις Βρυξέλλες, έννεν κυπριακό το φαινόμενο! Εν η έλλειξη αντροπής το κυπριακό!

      Διαγραφή
  3. Ουφφου!Θελω να εχω ελπιδα...γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα πόσες μέρες κρατά το πμς σου ρε φιλενάδα;

    εν σωστές οι παρατηρήσεις σου, ακατάλληλη όμως η αντιμετώπισή των:) μεν διάς σημασία στον συνάδελφο, τόσα ξέρει, τόσα λαλεί. Εσύ είσαι το νέο αίμα που εννα αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η επιστήμη στην Κύπρο.
    πριν λία χρόνια εν εμάζευκεν κανένας τα κακά των σιύλλων. τωρά έσιει πολλούς. σιγά σιγά.
    να τα θωρείς με αισιόδοξο μάτι...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές μέρες! :Ρ

      Τα αντιμετωπίζω με υπομονη και ψυχραιμία και κανένα ξεσπασμα μεσα-μέσα. Το νεο αίμα είμαι αλλα ποιος μας ακούει αφου οι αλλοι παντα ξέρουν καλύτερα που μας. Παραμένω αισιοδοξη μεν ανησυχεις. Θα'ρθουν μέρες καλες....λαλεί το και ο Κώστας Λειβαδάς!

      Διαγραφή
  5. Na prosthesw sta dika sou to prosfato thema sto grafeio. Egw eimai palavi pou xrisimopoiw ton kalatho gia ta xartia ston kalatho? Oi alles einai eksipnes pou ta rixnoun stin toualeta kai voulwnei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Na prosthesw sta dika sou to prosfato thema sto grafeio. Egw eimai palavi pou xrisimopoiw ton kalatho gia ta xartia ston kalatho? Oi alles einai eksipnes pou ta rixnoun stin toualeta kai voulwnei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι μαζί με την Δεσποσύνη Πρας μου. Δες το από εσένα και μόνο. Είσαι η τρανή απόδειξη ότι μπορεί να αλλάξει τούτος ο τόπος!!! όσον αφορά στην δουλειά και το τρόπο εργασίας που λες με το συνάδελφο εν ξεροκεφαλοσύνη και resistance to change. Όταν δουν μια δκυο φορές ότι τα πράματα γίνονται πιο εύκολα, πιο άμεσα και σαφέστατα πιο έξυπνα τότε αργά ή γρήγορα εννα θέσεις ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και θα σε ακολουθήσουν. Εσύ είσαι το νέο αίμα. Έχεις το ψωμί πιάσε και το μαχαίρι και δείξε τους τι εστί Πρας. χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγω μαζί σας είμαι! Αλλα σαν να υπερεκτιμάτε την δυναμη του ενος δαμέσα δα...κάμνουμε ο,τι μπορούμε ομως....

      Διαγραφή
  8. Τούτο ακριβώς το πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν μαζέφκουν τα σκατά το έχω και εγώ. Εγώ πάντα με τις τσαντούλες, με όλα τα γκίαρς προετοιμασμένη, ας πούμε τζίνοι γιατί εν το κάμνουν?!? Συχαίνομαι να πέρνω βόλτα την δική μου άμαν βλέπω συνέχεια έτσι κατάσταση. Όσο αφορά τον ΚΟΚ τζιαι το αν είσαι μικρή και άμυαλη, ξέρεις τα να μεν τα ξαναλέμε, άμαν η κκελλέ εν παλιά ήντα που περιμένεις. Απλά πρέπει να αρχίσεις να μυείσαι στην φιλοσοφία του "how many fucks do I give? Oh, none!!!" άμπα τζιαι έβρεις υσηχία. Εν τούτα που σε κάμνουν να πεθυμάς τον ΠαΣχιΦα τζιαι τον Άρχοντας. Ααααααχχχχχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε τζαι τουτο το θέμα εκνευρίζει με! ενιξερω τι να καμω πλεον με τους ασυνείδητους!

      Διαγραφή
  9. Πρας μου καποιες νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι βαθιά ριζωμένες.Τα πράματα αλλάζουν προς το καλύτερο εδώ κάτω αλλά με ρυθμούς χελώνας φυσικά. Με τον καιρό μαθαίνεις να παραμένεις πιστή σε εσένα ή "προσαρμόζεσαι" πλήρως αγνοώντας τα υπόλοιπα γιατί διαφορετικά εσύ θα σικκιρτάς και τα υπόλοιπα τα ίδια θα μένουν ως επί το πλείστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και αυτο προσπαθω. Αλλα δεν ειναι παντα εφικτό το να μεν σικκιρτάς!

      Διαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα με την Δεσποσύνη, την Αμυ και την Ινα, κατά λέξη. ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέσειν. Τζαι με σένα φυσικά επειδή παρόλο που σε (μας) ενοχλούν τούτα ούλλα που λές, εντούτοις ελπίζουμε στη δύναμη των λίγων και σοφών. Φιλούθκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή