Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κυρίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιαααααααααα

Όταν κάτι ολοκληρώνεται, κάμνω πάντα ένα μικρό ή μεγάλο απολογισμό. Άξιζεν το κόπο;;; Τι αποκόμισα εγώ ως άνθρωπος είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο;;

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα για το πρώτο τρίμηνο. Τον Γενάρη οι φοιτητές θα γράψουν το τελικό γραπτό για το μάθημα τζαι μετά θα αρχίσει το επόμενο τρίμηνο, οπού θα διδάσκω ξανά το ίδιο μάθημα (τζαι πιθανόν ακόμα ένα).

Πριν αρχίζω το μάθημα, σχεδόν ούλος ο περίγυρος μου επροσπαθούσεν να με πείσει να μην ελπίζω σε κάτι, τζαι ότι οι φοιτητές ενεν καλοί, τζαι να μην έχω προσδοκίες, τζαι γενικά άκουα πολλά αρνητικά πράματα. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία όμως τζαι όπως πάντα θέλω να έχω την δική μου γνώμη μετά από δική μου εμπειρία.

Να μεν τους κόψεις τον πληθυντικό! Θα πάρουν αέρα! Δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά! Έκοψα τον τον πληθυντικό. Με εξαίρεση 2 ατόμων, οι άλλοι συνεχίζουν να με αποκαλούν κυρία. Αέρα δεν επήρεν κανένας τζαι νομίζω με παίρνουν στα σοβαρά.

Έκοψα τον τον πληθυντικό. Με εξαίρεση 2 ατόμων, οι άλλοι συνεχίζουν να με αποκαλούν κυρία. Αέρα δεν επήρεν κανένας τζαι νομίζω με παίρνουν στα σοβαρά.
  

Ένα μικρό γκρουπ φοιτητών αποφάσισε να πάρει μερικά πράγματα στα χέρια του. Επίαν τζαι ερωτήσαν την υπεύθυνη του τμήματος αν γίνεται να προσφέρουν ένα που τα επιλεγόμενα μαθήματα (που προς το παρόν υπάρχει στα  χαρτιά μονό) το επόμενο τρίμηνο γιατί θέλουν να πιάσουν ακόμα ένα μάθημα μαζί μου. Η υπεύθυνη τους είπεν γίνεται, φτάνει να μαζευτούν αρκετοί μαθητές όπως προνοούν οι κανόνες για να δημιουργηθεί η τάξη. Έτσι λοιπόν τωρα άρχισαν να ρωτούν τους συμφοιτητές τους αν θέλουν να πιάσουν ακόμα ένα μάθημα με μένα. Χαίρομαι που ερκουνται τζαι ρωτούν με συμβουλές για τα μελλοντικά τους σχέδια, χαίρομαι όταν με ρωτούν για πραματα που παίρνουν το μάθημα ένα βήμα πιο πάνω


Στην αντίπερα όχθη έχουμε τους φοιτητές που τζαι θαύμα να γίνει την ημέρα της τελικής εξέτασης, πάλε θα κοπούν τζαι θα με δουν μπροστά τους το επόμενο τρίμηνο. Έχουμε επίσης τους φοιτητές που κουτσοπερνούν, έχουμε τους φοιτητές που παραπονιούνται για κάθε τι τζαι έχουμε τζαι τους φοιτητές που απλά δεν τους κόφτει.
 
Νοιώθω ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Είδα πραματα που θεωρώ τα έκαμα καλά, τζαι είδα άλλα που θέλουν βελτίωση. Το επόμενο τρίμηνο θα κάμω αλλαγές να διορθώσω πράματα που θεωρώ ότι μπορώ να τα κάμω διαφορετικά.

Στόχος μου κάθε φορά που πατώ μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας είναι να είμαι προσιτή σε όλους τους φοιτητές άλλα ταυτόχρονα να καταλαβαίνουν ότι εγώ ηγούμαι του μαθήματος. Ενιξερω αν τα καταφέρνω αλλά προσπαθώ. Ήταν μια εμπειρία που την ευχαριστήθηκα τζαι χαίρομαι που θα την επαναλάβω.

Υ.Γ. Τούτο το μακρόσυρτο "κυρίιιιιιιιιιιαααααααααααααα" εν θα το συνηθίσω, ουτε θα το συμπαθήσω ποτε!

20 σχόλια:

  1. Η μαμα μου που ηταν δασκαλα ελεγε μας οτι οσον εδιδασκε...εμαθαιννε!οποταν πρασιναδα μου μεν πτοεισαι!καθε φορα θα γινεσαι καλυτερη.καλη συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά εννα τα καταφέρεις κυρίιιιιιιιιιιαααααααααααααα. Eν σε φοούμαι καθόλου τζιολάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένω τη μέρα που εν να ρτει φοιτήτης/τρια σου τζαι να σου πει "Κυρία μα είσαι η Πρασινάδα;"
    Γκόου Πρας γκόου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα θα σου ελάλουν "με με φοϊτσιάζεις" αλλα τωρα τελευταια ανακαλυψα οτι δεν με απασχολεί η ανωνυμια.

      Διαγραφή
  4. Ο σεβασμός κερδίζεται ανάλογα του τι εκπέμπεις και όχι αν επιμένεις να σε λεν κυρία.

    Γειά σου κυρρρρρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τούντο Κυρίααααα ούτε εγώ εννά το συνηθίσω ποττέ όσα χρόνια τζιαι αν περάσουν ρε Πρας. Παλιά εμάλλωνα με το μπος για το θέμα γιατί εγώ ελάλουν στα πιό μεγάλα τμήματα να με λαλούν Ντάγκερ τζιαι τζιείνη εν το εδέχετουν. Πλέον ξέρεις τί; Πιστεύκω εν απαραίτητο..διατηρεί μια ασφαλή απόσταση με τους μαθητές τζιαι διά σου όρια στα οποία βασίζεσαι για να εμφυτεύσεις την γνώση. Για να καταλάβεις δκιαβάζω σε στο αμφιθέατρο γιατί κάμουμεν την τελική πρόβα. Εν ούλλοι πάστην σκηνή τζιαι κατσιαρίζουν. Όποτε λοιπόν πάν να ξεφύγουν ακούω κάτι μουρμουρκά στυλ ' Σταματείστε γιατί εννά θυμώσει η κυρία' τζιαι καταλάβω πως όντως τελικά πρέπει να υπάρχει αυτή η υπόσταση για να υπάρχει και μια τάξη. Ενώ αν ελαλούσαν ' Άτε ρε σταματείστε γιατί εννά ρτει η Ντάγκερ να μας λύσει' θα ήταν επιεικώς γελοίο! Χαίρομαι που σου αρέσει αυτός ο καινούργιος ρόλος! Καλωσόρισες στην συνωμοταξία μας και καλές επιτυχίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοώ τι λαλείς....απλά θεωρω οτι επειδη εν πανεπιστήμιο, πρεπει να υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα για να μην παίζει ρόλο ο πληθυντικός.

      Ευχαριστώ αγαπητή μου! Καλώς σας ήβρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Εδιάβαζα το ποστ τζε εσυχήστικα , ενώμιζα εμίλας για Λύκειο. Σε έτσι επίπεδο έν έπρεπε να υπάρχουν έτσι θέματα με “κυρία” τζε forced σεβασμός... έννεν?

      Διαγραφή
  6. Καλή συνέχεια Πρας!!! Και μην πτοείσαι!!! Κυρρρρρρρία εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνήθως ο άλλος εννα αντιδράσει σε τζείνο που του δείχνεις. Γι' αυτό εν σε φοούμαι, γιατί είμαι σίουρη ότι είσαι σωστή τζαι γι' αυτόν (οι παραπάνω τουλάχιστον) αντιδρούν θετικά. Go Pras, go Pras!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθω. Εκαμα και λάθη πολλα αλλα προσπαθω να τα διορθώνω οσο μπορω. :-)

      Διαγραφή
  8. Kyriaaaa...mporw na paw sto meros?...hehe...ekamname to pou epiename sto dimotiko touto.
    Ithela na pw mono oti edw stin xwra pou zw, kata voreio polo meria, den uparxei to kuria, kurie, despinis kai plithintikos. An miliseis sto plithintiko se kapion en na sou pei ma emethises kai thoreis dipla? Episis sta sxoleia oi mathites apokaloun tous kathigites kai diefthinti me to mikro tous onoma. Nomizw oti mono ston vasilia kai stin vasilissa mila o kosmos ston plithintiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τζαι εγω σε ετσι καταστασεις ημουν συνηθισμένα μετα το σχολειο....αλλά δαμε εν Κυπρος τζαι τα πραματα εν ας το πουμε ευγενικα "παλιας σχολης".

      Διαγραφή
  9. mbravo pras
    positivity always wins
    add in some charisma (which you got truckloads of) and the game is over :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω. Το να ειμαστε θετικοι εν πολλα σημαντικο και για τους φοιτητες/μαθητες θεωρω οτι εν πολλα motivational.
      Tζαι θενξ φορ δε κομπλιμεντ! :)))

      Διαγραφή
  10. Κυρία να πω κάτι;;;

    Εγώ πάντως αν μου έκαμες μάθημα, ακόμα τζιαι αν τα έξερα πόξο, θα εδίουν πάντα άσπρη κόλλα για να μου ξανακάμεις ως το τελευταίο εξάμηνο που εννα τελιώσω.

    Όσο για το κυρία, έχω καθηγήτρια μου που εν καπου 25-26 χρονών τζιαι έκαμεν μου μονο το πρώτο μήνα τζιαι ελαλούσα την κυρία. Αλλά έξω που την τάξη εν μου φκένει να την πως έτσι, αλλά ούτε σκέτο το όνομα της τζιαι απλά βασανιούμαι :Ρ (στο τέλος εν την λαλώ τίποτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή