Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

1 χρόνος στο χρυσοπράσινο φύλλο

Σαν σήμερα πριν ενα χρόνο ακριβως έφυα που την Αμερική. Ακομα δεν το πιστευκω οτι επερασεν ενας χρόνος! Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω! Στην αρχή το αισθημα της αγωνίας αν θα επιστρεψω ποτέ στα πάτρια εδάφη εγινε  αισθημα αγωνίας για το αν θα καταφέρω να ενσωματωθω ξανα τζαι να ζήσω στα πάτρια εδάφη. Πλεον ξέρω οτι μπορώ να ζήσω στα πάτρια εδάφη τζαι για μένα το σημαντικό ειναι να νοιωθω οτι ζω δαμέ που επιλογή. Τωρα θα μου πεις τι επιλογή τζαι πελλάρες;;;!! Ζεις δαμέ γιατι δαμέ εν η οικογένεια τζαι ο τόπος σου τζαι σταμάτα τις αερολογίες! Τζαι εγω λαλώ το τουτο του εαυτού μου φίλτατε αναγνώστη! Η μόνη απάντηση που εχω να δώσω εν οτι εν η επιλογή μου να βάλλω το να είμαι κοντά στην οικογένεια μου πιο ψηλά σε προτεραιότητα απο την καριέρα.

Ενα χρόνο μετά λοιπόν η ζωή μου άλλαξεν ριζικα. Ειχα μια ζωή οπου η δουλειά μου με ικανοποιούσε κατα 95% τζαι που η ζωή εκτος δουλειάς με ικανοποιούσε κατα 35%. Τωρα εχω μια ζωή που η δουλειά με ικανοποιεί  50% (τες καλές μέρες) τζαι μια ζωη που με καλύπτει κατα 75%. Ο μέσος ορος εν περίπου ο ίδιος αλλα εν που τζείνες τες περιπτώσεις που ο μέσος ορος εν εχει κάτι ουσιαστικό να πει. Σημασία εχει οτι στο Κυπριακό σενάριο υπαρχει μικρότερο standard deviation from the average.


Για την δουλεια εν θα πω πολλά....ειμαι σε μια φάση demotivation οπως ειπα τζαι ενα μεγάλο μέρος της ευθύνης το εχει η δουλεια. Ευτυχως που εβρέθηκε και στον δρόμο μου η διδασκαλία. Τελικά το γεγονός οτι το αγαπημένο μου παιχνίδι οταν ήμουν μιτσιά ηταν το να "παίζω δασκάλες" δεν ειναι τυχαίο. Ειχα και ενα πινακα με κιμωλίες τζαι την αδερφή μου την Ξιππασμένη εβαλα την να κάμνει τζαι διαγωνίσματα! Τελικά απολαμβάνω την διδασκαλία! Το μάθημα που διδάσκω δεν ειναι το αγαπημένο μου....τζαι σίουρα δεν ειναι το αγαπημένο των φοιτητών. Εντούτοις ομως περνώ καλα! Εχτες η μέρα μου δεν αρχισε καλα...τζαι μετά το μάθημα εκαταφεραν να με ευθυμήσουν. Οκέι εχει και σπαστικούς φοιτητές αλλα εχει και καλούς, οχι απαραίτητα καλους σε βαθμούς αλλα καλούς με την έννοια οτι μπορείς να συννενοηθείς τζαι να περάσεις καλα στο μάθημα.

Πλέον η ζωή μου δεν είναι "σπίτι και δουλεια" ("κι ουτε ενα αστέρι στα μαλλιά" που λαλεί τζαι η Χαρούλα). Πάω γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα τζαι θέλω να ευχαριστήσω που δαμέ "δημοσίως" την Joy Tears που με μύησε στη ζούμπα που τελικά μου άρεσεν πάρα πολλα τζαι το διασκεδάζω!  Με παρέα την μάμα μου εδημιουργήσαμε διαφορα μπλεχτα, βρεφικά ζακετάκια, κουβέρτες, κασκόλ, παππουτσάκια/κλάτσες (κάλτσες) τζαι με την βοηθεια των αλλων δυο αδερφών Πρασινωτών θα πάρουμε μέρος σε ενα παζαράκι...ετσι φορ δε φαν οφ ιτ! Ειδικα τουτες της μέρες που η Πρασινομήτωρ εν με σπασμένο ποδί σπίτι, το μπλέξιμο ηταν για τζείνη μια πολλά ομορφη ενασχόληση.

Με το που εφυεν η μπέιμπι σις για σπουδες, ανέλαβα την κηδεμονία του γιου της. Πλέον ειναι ο συγκάτοικος μου...τις νυχτες φέρνω του το κρεβάτι του μες το δωμάτιο μου. Πάμε 3-4 γυρούς του τετραγώνου την ημέρα, βαλλω του φαΐ τζαι γενικά εσυνδεθήκαμεν πολλα. Ποτέ μου δεν επιστευκα οτι θα εμπορουσα να αγαπήσω ενα σκυλάκι τοσο πολλά!! Για να φανταστείτε θέλω το τουτο το μασκαραλίκι!





Oυτε που το εκατάλαβα πως επέρασε ενας χρόνος....εμετάνοιωσα το;;; Οχι! Ειμαι ικανοποιημένη με το τί ηβρα στην Κύπρο;;; Όχι!


Υ.Γ. Σίκρετ Σάντα #3 κάμινγκ σουν!

26 σχόλια:

  1. Η τελευταία σου πρόταση η πιο σημαντική...και νομίζω ισχύει για πολλούς από εμάς!

    Τι εννοείς έρχεται SS3? ακόμα εν έκαμα το baby sitting της μάνας από το SS2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξεπληρώσεις στον καφέ. εγώ θα κάθομαι κυρρρία τζαι εσύ θα βουράς τες μιτσιές που πίσω.

      Διαγραφή
    2. Ερχεται ο SS3 αφου ερκουνται τα Ξμας! :)))

      Διαγραφή
  2. Τα χρόνια περάνε γρήγορα
    «Στο λούνα παρκ αυτό που βρεθήκαμε
    δεν έχουμε παρά να παίξουμε με όλη μας τη δύναμη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πε μου ότι εννα είσαι τζι εσύ στο Γυναικοπάζαρο τον Δεκέβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι που τους τυχερούς, ή άμαν θέλεις που τζίνους που ξέρουν να ακούν την εσωτερική τους φωνούλα. Ίντα ωραίο πράμα να μεν μετανοιώνεις. Εν σπάνιο Πρασιναδούλα. Σιαίρουμαι πολλά που είσαι γεμάτη τζιαι που επήρες τη σωστή απόφαση για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιέρουμαι που εν εμετάνιωσες Πρας μου. Ούτε εγώ το εμετάνιωσα που έσιει τζαι 12 χρόνια που επέστρεψα. Παρ'όλο που όπως λαλείς τζαι εσύ, things are faaaaar from perfect στο ταλαίπωρο μας νησί. Καλή δύναμη σε ούλλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tζαι εγω σιαίρουμε για σένα!! Καλή δύναμη σε ουλλους μας οπως είπες! :-)))))))

      Διαγραφή
  6. θυμουμαι περσι που μολις γνωριζα τα μπλοκ...ακολουθησα ολη την πορεια της "επιστροφης" και της "αγωνιας".ο τροπος που εγραφες...οι λεξεις που ελεγες...δεν ξερω γιατι αλλα ημουνα σιγουρη πως εκανες το σωστο βημα για σενα.χαιρομαι πρασιναδα μου που ενα χρονο μετα εισαι τοσο καλα με την περσινη σου αποφαση. Υ.Γ. πες μου για το παζαρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλα ρε! Σε ευχαριστώ τζαι θα σου στειλω τωρα ήμειλ για το ΥΓ σου! :)))

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι που επίστεψες στο να επιστρέψεις πίσω και επέστρεψες και εν το μετανοιώνεις και καθόλου. Χαίρομαι επίσης που χαίρεσαι την ζωή σου δαμαι (στα ποσοστά που εσύ έδωκες). Ελπίζω να πολλίνουν τα ποσοστά όπως εσύ θέλεις. Να χαίρεσαι το σκυλλάκι σου. χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Well, εν ήθελα και δημόσιες ευχαριστίες για το ζούμπα, έτο ήθελα κι εγώ παρέα και ήμουν σίουρη ότι θα σου αρέσει, αφού άρεσε σε μένα την πιο αγύμναστη του κόσμου! (Ασχέτως αν στην πορεία έγινε ό,τι έγινε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τζαι ερωτησα σε αν ηθελες δημοσιες ευχαριστίες! :ΡΡΡΡΡ

      Χαιρομαι που απλα εσπρωξες με γιατι εγω σε ετσι πραματα θέλω ενα κουντημα...

      Διαγραφή
  9. πάνω κάτω έξερες τι εννά έβρεις οπότε μπορείς να το αλλάξεις σε κάποια φάση :-)

    αναρωτιόμουν για τον σίκρετ σάντα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. This thing will actually work for real???
    Τζιαι πόσα εν τούντο μαραφέτι;;;

    Ο καιρός περνά τρομακτικά γρήγορα...δυστυχώς ή ευτυχώς.
    Όπου τζιαι να είσαι η ζωή θα έχει και τα καλά και τα κακά.
    Τουλάχιστον, είσαι με τα άτομα που αγαπάς τζιαι τούτο εν πολλά σημαντικό.
    Τζιαι never understimate the power of loving an animal...εν πολλά πιο fulfilling sometimes than it is when loving a human being.

    Καλό σ/κ ντίαρεστ.

    P.S. Καλά να περάσετε στο παζαράκι. Λευκωσία έννε;;;
    P.S. 2 Can't wait for SS3. ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You can pre-order to PetChatz το οποιο ειναι στην εκπληκτική τιμή των $349 (before tax). Ενιξερω ομως αν το στελλουν και εχτος Γιου Ες Έι.

      Ναι συμφωνω μαζι σου για το power of loving an animal. Πριν το ζήσω ουτε εγω θα το επιστευκα το ομολογω!

      ΣΣ3 καμινγκ σουν τζαι ναι θα εν στην Λευκωσία. Ακομα να καμω καριέρα στο "εξωτερικό" :ΡΡΡΡ

      Καλό ΣΚ και σε σένα!! χχχ

      Διαγραφή
  11. Ου Χριστός! Μα επερασεν ένας χρόνος; Πολύχρονη στη νήσο μας Πρασουλινα και με πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς ντιαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή