Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Λάιφ ιν Σάιπρους (18)

Την Κυριακή το μεσημέρι εκαμνα ζάππινγκ τζαι εδωκα πάνω σε μια σειρα που ονομάζετουν "The Chicago Code". Στην αρχή εσκέφτηκα "Πρας γιου αρ νοτ ρέντι φορ δις τζαστ γιετ" αλλα αφηκα το κανάλι τζαι ειδα 3 απανωτα επεισόδια. Η σειρα  δεν με εντυπωσιασε με την πλοκή της αλλα με εντυπωσιασε με τον ρεαλιστικό τροπο που παρουσιαζει την πολη. Οι αναμνήσεις φυσικά δεν αργησαν να ερτουν.........εκατσα τζαι εβλεπα τα "Λαβ Σικάγο" που εγραψα κατα καιρους......πανέμορφη πόλη το Σικάγο! Επέλεξα τουτη τη πολη τυχαία καπου το 2000 τζαι εν τελη με εφιλοξένησε για πάνω απο 11 χρόνια. Επερασα δυσκολα αλλα επερασα τζαι ωραία. Δεν θα αλλαζα τιποτε.....ο,τι εζησα με τον ενα ή τον αλλο τροπο εφκηκεν μου σε καλό....

Φεύκεις που την Λευκωσία τζαι πάεις στο Σικάγο......εν αλλος πλανήτης. Πρεπει να ξαναρχισεις που την αρχη να χτίζεις τα πάντα. Μετα αποφασίζεις να αντιστρέψεις την πορεία τζαι να ξαναπάεις τζαμε που αρχισες. Σαν την μονοπολη που ξαναγυριζεις στην αφετηρία τζαι πρεπει να ξανακάμεις γυρω που την αρχή. Τουτη τη φορα ομως ο γυρός εν διαφορετικός γιατι την πρώτη φορα εγορασες κανένα οικόπεδο, επιασες τζαι καμια κάρτα που σου εδωκε κανενα μπόνους! Φυσικά πάντα υπάρχει ο κινδυνος να πάεις "φυλακή" αλλα τα πάντα εν μέσα στη ζωή. Ως αποτέλεσμα ομως η επιστροφη στην αφετηρία δεν ειναι η ιδια γιατι πλεον εχεις αλλα δεδομένα και αλλες εμπειριες.  Τζαι αν συν τοις αλλοις η κεντρική τράπεζα του παιχνιδιου αποφάσισε να εξυγιανθεί, να καμει ανακεφαλαίωση τζαι αλλες ετσι λέξεις που εν της "μόδας" τωρα, τότε απλα  προσαρμόζεσαι τζαι εσυ αναλόγως.

Το Σικάγο ειναι μια πολη πανέμορφη, σχεδόν ιδανική και αψεγάδιαστη. Η Λευκωσία  υποθετικά θα εμπορουσε να ειναι μια πανέμορφη τζαι λειτουργική πόλη αλλά ειναι κάθε αλλο παρα τουτα. Επιλέγω ομως την Λευκωσία για συναισθηματικούς λόγους γιατι δαμέ εν η οικογένεια μου.

Καμια φορά ζηλεύκω λιο τους ανθρωπους που επιαν τζαι εμειναν για παντα στο εξωτερικο τζαι εχτισαν μια καριέρα επιτυχημένη τζαι τους ηταν/είναι αρκετό να βλέπουν την οικογένεια τους μια φορα το χρόνο για λιες μέρες. Ενα μέρος του εαυτού μου θα ηθελε τουτη την μεγαλη καριέρα γιατι ξερω οτι αν το εβαλα στοχο, πολυ πιθανόν να εκαταφερνα τζαι εγώ κατι. Ομως το αλλο μερος του εαυτού μου εβαλε βέτο. Το τίμημα εν πολλά ακριβο τζαι δεν θελει να το πληρωσει. Η επικράτηση της μιας πλευράς, εν σημαίνει κατ΄ανάγκη ηττα της αλλης. Απλά οι δύο τουτες πλευρές εκατέληξαν σε μια αποφαση για να επελθει μια ισορροπια τζαι σχεδόν 9 μήνες μετα νοιωθουν και τα δύο μέρη οτι επηραν την σωστή αποφαση. Η ζωή πάντα εχει συμβιβασμούς. Απλά επιλέγουμε ποιους συμβιβασμους ειμαστεν διαθετιμένοι να υποστούμεν τζαι τραβουμε μια γραμμη που θέτει τα όρια μας.



18 σχόλια:

  1. Έσιεις τζιαι εσύ εσωτερική ζυγαριά έννε? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τζαι σε αντιθεση με την αλλη την ζυγαρια (την εξωτερική την φοϊτσάρικη) πάνω σε τούτη ζυγίζουμαι συχνα. :)

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα την άλλη εν της κοντεύκω τελευταία, μακριά κι αγαπημένες!

      Διαγραφή
  2. Το Σικάγο ήταν και είναι μεγάλο κεφάλαιο! Όπως και οι συμβιβασμοί που επιλέγουμε, ή δεν επιλέγουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επήες Κύπρο χωρίς απωθημένα. Απέδειξες ότι άμαν θέλεις έσιεις τον κόσμο ούλλο στο πιάτο σου,τζιαι για αυτό είσαι μια χαρά με την Λευκωσία. Τζιαι ξέρεις ότι άμαν ποττέ το θελήσεις ή χρειαστεί, μπορείς να φύεις. Έσιεις την επιλογή.

    Που την άλλη, σαν βουτηρολευκωσιάτισσα, χαλόοοοου, πάντα εν πιο ωραία να είσαι με την μάμμα σου:)

    Να περνάς ωραία Πρασιναδούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικαιο...εν εχω απωθημένα. Τελικα τουτο μαλλον εν μεγαλος παραγοντας....

      Τζαι εσυ καλα ρε! :))))

      Διαγραφή
  4. Μικροτέρη καριέρα και προσωπική ζωή δεν παίζει στην Αμερική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιζει....αλλα στην Αμερικη θα ηθελα την μεγαλη καριέρα...αλλιως για μενα εν θα υπηρχε λογος. Μικρη καριερα καμνω και στην κυπρο.... Τουλαχιστον ετσι το βλέπω εγω.

      Διαγραφή
  5. giati omws einai polla akrivo to timima?

    Ean exeis ena mina adeia, ti se empodizei na erxese ena mina na apolambaneis tin kupro kai na pigeneis pisw?

    Se eroto epidi i diki mou zugaria, gernei pros tin alli panta touto ton kairo... episis ean bgazeis ena mistho kalo, ti se krata edw? pigenoerxese opote theleis swsta?

    Milw genika, giati to dilimma einai megalo... Omws ean kamw k egw 11 xronia eksw den kserw pws tha skeftome... hehe.. :)

    Thanks pou moirazese mazi mas tis skepseis s. Einai kai gia allous xrisimes.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ως τωρα τουτο εκαμνα...εμαζευκα ουλλη μου την αδεια για να ερτω 3-4 εβδομαδες Κυπρο. Τζαι εμενα για χρονια εγερνα η ζυγαρια μου στην Αμερική....σε καποια φαση απλα εγυρεν που την αλλη. Ηρτα στα πάτρια εδαφη να δοκιμάσω να δω πως ενι....Εν θελω στα 40-50 να λαλώ αχ γιατι δεν εδοκιμασα να ζησω κυπρο. Καλυτερα να δοκιμάσω τζαι να ξαναφύω παρα να μεν δοκιμάσω. Ετσι σκεφτουμαι εγω σε αυτη την φαση της ζωής μου. Υπήρξαν φασεις που εν το εσκεφτουμουν να ερτω...οπως τζαι τωρα εν ξερω τι θα μου φέρει η ζωη του χρονου ή σε Χ χρόνια. Αποφασισα οτι επαρασκεφτουμουν το μετα τζαι εν εσκεφτουμουν το σήμερα.

      Εγω ευχαριστω που με διαβαζετε τζαι που μου αφηνετε τις δικές σας σκεψεις. Εκτιμω το πολλα. :)))

      Διαγραφή
    2. nai swsta ta leeis...

      ouf... telospantwn... emeis twra ksekinoume tin anazitisi... en na deiksei! hehe.. Egw en thelw ta polla lefta. Thelw lefta gia na mporo na sintirw to spitoui mou, ta katoikidia mou, tze ton kipo mou. (pou na kamw..) :D As en kai me lia lefta pernw. Pros to paron omws fefkw gia na mazepsw lia na mporesw na kamw ta prwta pou exw sto nou mou... haha.. :D

      Διαγραφή
    3. Εσυ να απολαυσεις την αναζητηση που ξεκινας ται τα υπολοιπα θα ερτουν στην πορεία! Καλή επιτυχία τζαι καλη νεα αρχη! :)))

      Διαγραφή
  6. Εγώ πάντως εν ζηλεύκω τζείνους που επήαν τζιαι μείναν στο εξωτερικό ζηλεύκω τους τούτους που σηκώνονται τωρά παρετούν τα ούλλα τζιαι φεύκουν που την Κύπρο. Ζηλεύκω τους γιατί έχουν τα κότσια που εν θα έχω εγώ ποττέ μου...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενιξερω αν εν κότσια....τουτο εν υποκειμενικο. Κοτσια μπορει να σημαινει να μεινισκεις στα δυσκολα, κότσια μπορει να σημαινει να φευκεις μονος σου για κατι που θεωρεις "καλυτερο". Για αλλους μπορει τουτο να σημαινει "εν μεινισκεις να παλέψεις". Για μενα κοτσια ειναι να καμνεις τζεινο που πραγματικά θελεις εσυ!!

      Τζαι επειδη νομιζω πρωτη φορα βλέπω κόμμεντ σου, καλωσόρισες στο μπλογκ :))

      Διαγραφή
  7. Εν όντως υποκειμενικό,απλά εγώ επαραμιλούσα τζιαι λλιο μόνη μου (κάμνω το συχνά :P).Καλώς σε βρήκα Πρασινάδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή