Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εγώ τζαι η άλλη

Ο κυριότερος ισως λόγος που μου αρέσκουν τα μπλογκ τζαι αρεσκει μου να γράφω, να διαβάζω τζαι να αφήνω σχόλια ειναι γιατι νοιωθω ότι στην μπλογκόσφαιρα, τουλαχιστον στο μέρος της που γνωρίζω τζαι συναναστρεφομαι εγω, υπάρχουν ατομα που υπο κανονικές συνθήκες της καθημερινότητας ισως να μεν ειχαν καμια επάφη. Δηλαδή σε ενα ποστ, μπορείς να δεις σχολια απο ανθρώπους ολων των ηλικιών, ολων των μορφωτικών επιπέδων, ατομα που απορείς πως θκιεβάζουν ο ένας το μπλογκ του άλλου γιατί εν εχουν τιποτε κοινό τζαι αλλες φορές ανακαλύπτεις το ποσα κοινά εσhεις με καποιον που εν το επερίμενες! Τζαι θα δεις τουτους τους ανθρώπους να γελουν μαζί, να συγκινουνται μαζι, να συμπαραστέκονται ο ένας του αλλου, να αλληλοσυμβουλευουν, να εκφραζουν αποψεις, να συζητουν, να διαφωνούν τζαι να αλληλομαθαίνουν ο ενας του άλλου πράματα.

Το αλλο που μου αρέσκει στην μπλογκοσφαιρα, μιλώ παντα για το μέρος το οποιο γνωριζω εγω, εν οτι υπάρχει πιο μεγάλη ελευθερία τζαι πιο μεγάλη ανεκτικότητα για τον συνανθρωπο. Τζαι τα δυο τουτα που αναφέρω καμνουν την μπλογκοσφαιρα να διαφερει απο την πραγματικοτητα, η οποία πραγματικότητα εν πιο σκληρη, με ανθρώπους λιγοτερα ανοιχτομυαλους τζαι που σαν κοινωνια δεν ειναι  τοσο "πολιτισμένη". Μακαρι να ηταν η πραγματικότητα ετσι οπως εν δαμε στες διαδικτυακές γειτονιές μας, αλλα δυστυχως δεν ειναι.

Πολλά που τουτα εν ισως ενα που τα πλεονεκτήματα της "ανωνυμίας" ή τουλάχιστον της ανωνυμίας που νομίζουμε οτι έχουμε. Τωρά πε μου τι ανωνυμία υπάρχει και δη στην Κυπριακή μπλογκοσφαιρα;; Για παραδειγμα ας παρουμε εμένα. Πόση ανωνυμία εχω;; Θα σου ελεγα σχεδόν καθόλου. Ετυχε να ρωτησουν μια φίλη μου ¨μα πε μου η φιλη σου η τάδε εν η Πρασιναδα", ασχετα αν εμένα εν με εγνώρισαν ποτέ τζαι ξερουν λια πραματα μεσω της φίλης μου. Ετυχε να μου πουν οτι με διαβαζουν οι γονείς τους, ετυχε να μου γραψουν τζαι να μου πουν, "κοιτα εκαταλαβα ποια εισαι ιν ριαλ λάιφ τζαι ήθελα να το ξερεις τζαι εγω ειμαι ο/η τάδε", (κατι που εγω εκτιμώ πάρα πολλά οταν μου το λαλουν). Μια φορα μάλιστα στο αεροδρόμιο Λάρνακας επλησιασεν με μια συμπαθέστατη κοπελα τζαι λαλεί μου  "συγνώμη να σε ρωτήσω κάτι." "Ναι" ειπα της εγω για να μου πει "Μήπως είσαι η Πρασινάδα;" Σε καθε μια που τες περιπτώσεις ενα σοκ επαθα το. Ενεν οτι επιστευκα οτι ειμαι "ανωνυμη", απλα οτι τζαι να πεις πάλε εν μια εκπληξη τζαι κατι που εν επερίμενες.

Νομίζω ομως οτι εν τελη εν έσhει σημασία. Γιατι τζαι η Πρασινάδα, αλλα τζαι η αλλη, τζεινη  που κουβαλά το πραγματικό μου ονομα, ειμαστε τζαι οι δύο εγώ.  Τουτο το μπλογκ ειμαι εγω. Με τα σοβαρα μου, με τα αστεια μου, με τες τσοφτες μου, με τα επιστημονικά μου,  με τες φιλοσοφίες μου, με τα καλά μου, με τα στραβά μου, με τις ιδιοτροπιες μου, με τα ταλέντα μου, με τες αποτυχίες μου, με τις επιτυχιες μου, με τη αυτοπεποιηθηση μου, με τα κομπλεξ μου, με τα κιλά μου, με τες δίαιτες μου, με τες μαγειρικές μου, με τα λάθη μου, με τα σωστά μου. Είμαι εγω, οπως τζαι να με λαλούν, οπως τζαι να μοιάζω.

Πολλά πιθανό οταν με δεις που κοντά να απογοητευτεις, να μεν ειμαι τζεινο που περιμένεις. Να μεν σου αρέσει ο τροπος που μιλώ, ο τροπους που αμα μιλω τα χερια μου πετάσουνται παντου στον αέρα τζαι κινδυνευεις να φάεις καμιαν αξινοστραφη καταλάθος, να μεν σου αρεσει ο τροπος που γελω ή που περπατώ ή το πως ντυνουμαι. Ενιωσα το τζαι εγω που εγνωρισα αλλους μπλογκερ....νομίζω εν φυσιολογικό. Τουτη εν η άλλη διασταση, μια διασταση της πραγματικότητας, που εν μερος του ποιοι ειμαστε αλλα δεν μπορει να περάσει μεσα σε ενα μπλογκ.

Τί με επιασε θα σκέφτεσαι τωρα....Τιποτε εν με επιασε....Απλά εσκεφτουμουν οτι τι ομορφο πραμα να επικοινωνεις με τοσο διαφορετικους ανθρώπους τζαι να εισαι ο εαυτός σου. Τιποτε παραπάνω, τιποτε λιγοτερο. Να είσαι απλα εσυ!

54 σχόλια:

  1. Μάντα ωραίο ποστ! Εμένα πολύ πιθανό να με δεις και να πεις μα τούτη? μα τούτη δαμε?
    Το καλύτερο πράμα με το μπλογκς είναι το ότι μπορείς να πεις ακριβώς τούτο που θέλεις! Κανένα φίλτρο, κάτι που χάνεται άμα είσαι face to face!
    Και το ότι ξέρεις ανθρώπους που την μεριά που δεν δείχνει στον κόσμο, δηλ. πίσω που τούτη την ανωνυμία βρίσκεται ο πραγματικός εαυτός. Δηλ. χωρίς να ξέρεις τον άλλο ξέρεις τον καλύτερα που τους ανθρώπους που εν active στην ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Ευχαριστώ!
      Ναι τζαι οταν εκαταλαβα οτι εσhει ατομα που δαμέ που πραγματικά νοιάζουνται ηταν πολλά συγκινητικό.... :))))

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω ότι η επικοινωνία μέσω blogging εν πολλά ωραίο πράμα. απόψεις, διάλογος, διαφωνίες, συμφωνίες μέσα σε μια παρεϊστικη ατμόσφαιρα (το σχόλιο δεν αφορά το γνωστό Andreas τζαι τον Ουκ Άνευ).

    Θα διαφωνήσω όσον αφορά το δύο σε ένα, τουλάχιστον όσο αφορά εμένα. δεν λέω ότι λέω ψέματα ή είμαι ανειλικρινής σε αυτά που γράφω, αλλά νιώθω ότι το μπλογκ μου δεν είναι εγώ. ίσως να είναι ένα κομμάτι του, αλλά όχι εγώ. κάμνει νόημα όπως το έγραψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό εδιαευκρίνησα οτι μιλω για την μπλογκοσφαιρα που συναναστρεφουμαι γιατι σιουρα υπάρχουν εξαιρέσεις...πολλές φορες ανοιξα μπλογκ που δεν εξαναπάτησα μέσα...οπως τζαι στην ζωή αλλωστε που γνωριζουμε καποιον αλλα εν τον "παμε" τζαι αφηνουμεν τον πισω. Να διευκρινήσω οτι ο Andreas που λαλείς ενεν ο ιδιος με τον Αντρεα που αφήνει κομμεντ στο δικο μου μπλογκ.

      Στο δευτερο μέρος νομιζω καταλαβαινω τι εννοείς. Εν ενα κομματι σου, εν μια πλευρά σου, εν μια πτυχη του εαυτου σου, όι εσυ καταναγκη.

      Διαγραφή
  3. Ωωωω πολλά ωραίο ποστ, μεν σου πω εσυγκινήθικα τζίολας :)
    Τζαι για μένα το μπλογκ εν εγώ αλλά ενεν τζαι ακριβώς εγώ, επειδή δαμέ μπορώ να πω πράματα που εν θα τα ελάλουν ποττέ. Όπως ασπούμε το προηγούμενο μου ποστ που ιν ρίαλ λάιφ εν είμαι τόσο βυθισμένη στη μελαγχολία. Νομίζω στο μπλογκ φκάλουμε ένα κομμάτι μας που έχουμε βαθκία κρυμμένο μέσα μας τζαι φυλάουμεν το στις επαφές μας με τους ανθρώπους ως άμυνα. Ταυτόχρονα όμως εν τζαι έμείς όπως ακριβώς ήμαστε. Λονγκ λιβ δε μπλογκερ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου άρεσε! :)
      Καταλάβαίνω τι εννοείς παντως.....εμενα που με θκιεβάζουν τζαι ατομα που με ξέρουν, απο οτι καταλαβα αρεσκει τους τουτο...ασχετο αν δεν τα συζητουμε ποτε. Λονγκ λιβ δε μπλογκερς!

      Διαγραφή
  4. ρε Πρας, μα πε μου, προσπαθείς να μας πεις ότι έκρουσες το γλύκισμα τζαι φέρνεις το πογύριν; :ρ χαχαχαχ

    εγώ τζίνο που έχω να πω είναι πως τόσο η πραγματική Πρασινάδα, όσο τζαι η μπλογκική Πρασινάδα εν απίστευτα άτομα, καλοσυνάτα, ανοιχτά με ούλο τον κόσμο... τζαι μεν αγχώνεσαι.. ούλοι έχουμε τα χούγια μας.. (εν για τες αξινόστραφες που λαλώ... :ρ)

    τζαι τέλος θα συμφωνήσω με την Βεατρίκη, ότι κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας, κάποιες πλευρές, λεπτομέρειες μπορεί να τα ξέρουν τα παιθκιά στη μπλοκόσφαιρα τζαι όι οι ανθρώποι οι δικοί μας που μας ζουν καθημερινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ευχαριστό Νόνη! :) Τζαι εσυ εν πάεις πισω... τζαι ας ήσουν στην ομάδα που εχασε στο τρίβιαλ! :Ρ

      Τελος θα συμφωνήσω τζαι εγω! :)

      Διαγραφή
    2. αφού ήμασταν εναντίον!! ήντα πιθανότητες είχα; :ρ χαχαχαχ

      Διαγραφή
    3. Απλα ρε εν είσhες τζαι την καλύτερη ομάδα! :Ρ χαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ποιος ήταν ο αδύνατος κρίκος, είπαμεν;
      Τύνιδα φορ εβα~!

      Διαγραφή
    5. Καλύτερα να μεν ανοιξω το χρυσόστομο μου!! :Ρ

      Διαγραφή
  5. Όμορφα τα λες Πρας μου.
    Προσωπικά, νομίζω ότι εδώ μέσα έχω βγάλει διάφορες πτυχές μου, αλλά όχι και όλες, όπως εξάλλου και στην πραγματικότητα. Και όχι δεν το νιώθω τόσο ανώνυμο το μπλοκ, παρόλο που δεν μου έτυχαν ποτέ παρόμοια με αυτά που έτυχαν σε σένα (φυσικά εσύ είσαι και μια διασημότητα!) και παρόλο που μόνο τέσσερα άτομα ξέρουν ότι το έχω.

    Για το πως μοιάζει ο καθένας εξωτερικά, νομίζω ότι δεν έχει και τόση σημασία τελικά. οκ μπορεί η πρώτη εντύπωση να ξενίζει, αλλά μετά συνηθίζεται.

    Πάντως ο Νόνης εν συμπαθητικός! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εν δυσκολο να εισαι ανωνυμος....χωρις να θελω να σε φοητσιάσω ολο και καποιος θα αναγνωρίσει μια τουρτα.

      Εν εχει σημασία πως μοιάζει καποιος αλλα για μενα εχει σημασία το τι εκπέμπει...

      Συμπαθητικός ο Νόνης! χαχαχαχα Εξαγορασεν σε;;; Αστειυκω. Οντως εν συμπαθητικο παιδι το say the least.

      Διαγραφή
    2. noni έχεις θαυμάστρια! εν που εν τον είδες μάνα μου που κοντά!! ...just joking κολόνα! που κοντά εν εξίσου συμπαθητικός:)

      Διαγραφή
    3. Μα μπεστυ ειδεν τον νομιζω που κοντα...Μαλλον εν λανθασμένη πρώτη εντυπωση! :Ρ

      Διαγραφή
    4. χαχα..είπαμε το ίδιο πράμα!
      ε εν θα τον είδε καλά:p

      Διαγραφή
    5. χα κορούδες, σσσλακγ κάπου τον έχω δει!

      Πρας ξέρω πολύ καλά ότι μπορούν να αναγνωριστούν οι τούρτες μου. Γι΄αυτό και θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανωνυμία.
      Πάντως δεν θα γούσταρα να ήμουν εντελώς ανώνυμη. Δεν θεωρώ ότι έχω και κανένα ιδιαίτερο λόγο εξάλλου! Ας πούμε, θωρκούμαι νακκουρίκν!

      Α τζιαι συμφωνώ πάρα πολλά και με το σχόλιο της Αχάπαρης παρακάτω: τούτο δηλαδή: "Αλλά που την άλλη εχω την εντύπωση οτι κάτι που γράφουμε δαμέ μεγαλοποιείται λιον τζιαι μπαίνει μια ταπέλλα στον κάθε blogger που ίσως να μεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα."

      Διαγραφή
    6. @ Πρας & Rania

      προς πληροφορία σας είμαι συμπαθητικός τζαι προφίλ τζαι ανφάς... :ρ χαχαχαχ

      @ Κολόνα
      ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, εκοτσίνησα... :ρ χαχαχ
      το ότι είμαι ο μοναδικός άντρας blogger που εγνώρισες εν τζαι υποβιβάζει το κομπλιμέντο ένεν; :ρ χαχαχαχαχ

      Διαγραφή
    7. Νονη, Παεις για Ματα η Ντοματα στιν σικρετ Πικο Απικο;

      Διαγραφή
    8. εγώ είδα τον που κοντά. εν καλός αλλά τα αυκά του εν παίζονται.

      Διαγραφή
    9. Μα δε ρε που εγινε το ποστ "Ποιος ειδε το Νόνη!" Ειδα τον τζαι εγω 2-3 φορες, αλλα αυκά εν ειδα!

      Διαγραφή
    10. @ Κολόνα
      συνέχισε τες καλές κουβέντες τζαι ενά δεις.. .:ρ

      @ Μάνα
      από ότι μπόρεις να καταλάβεις ένεχει άλλα αυκά για σένα... :ρ
      άκου μόνο καλό... τστστστ :ρ χαχαχαχ

      @ Πρασινάδα
      σόρρυ Πρας... ενά γινώ που τούτον τον urban legend αλλόπως... :ρ χαχαχαχ
      την επόμενη φορά που θα με δεις θα έχω αυκά για σένα... :)

      Διαγραφή
  6. Αγαπητοί μπλόγκερς. ειστε μια όμορφη παρέα τζιαι σιέρουμαι σας. είμαι μαζύ σας καθημερινά. διαβάζω σας στα καλά σας, στα ανάποδα σας, στα σοβαρά σας τζιαι στα αστεία σας.κάποτε αφήνω τζιαι κανένα σχόλιο ανώνυμο. Θέλω να συμμετέχω αλλά τα μαυρογέρημα είμαι τζιαι κοντά στα 50 τζιαι εν ξέρω πως να κάμω μπλογκ. τζιείνος που θα με καθοδηγήσει θα κάμει την καλή πράξη της ημέρας.
    Η θέση στον παράδεισο εν εξασφαλισμένη.
    καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηαινε δαμέ https://accounts.google.com/SignUp?service=blogger&continue=http%3A%2F%2Fwww.blogger.com%2Fhome&ltmpl=start και απλά συμπληρωσε την φορμα.

      Οκ είμαι παράδεισο τωρα?

      Διαγραφή
    2. εποφκαρτηκα στην δουλεια τζιαι τωρα ειδα την απαντηση σου. εννα δοκιμασω να καμω οτι μου λαλεις τζιαι ειμαι σιουρη εννα τα καταφέρω.
      εκ των προτέρων όμως ο παράδεισος δικος σου.
      Σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή ανωνυμη, με χαρα να σε βοηθήσουμε για να μεγαλώσει η παρέα μας. Αν θελεις οτιδήποτε βοηθεια στειλε μου ήμειλ στο prasinada@gmail.com τζαι μετα χαράς να σε βοηθήσω τζαι στα settings τζαι οτι αλλο χρειαστείς.

      Στον παραδεισο θα παμε σίουρα ετσι εν τιθεται λόγος. Ευχαριστούμε ομως!

      Διαγραφή
    4. A!! Τζαι να μας πεις το μπλογκ σου αμαν το κάμεις! :)

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προθυμία σας. σίγουρα μόλις το εχω το μπλογκ μου θα σας το πω!

      Διαγραφή
  7. Νομίζω εν δύσκολο να μεν είσαι εσύ στο blog σου. Εκτός αν το επιδιώξεις να μεν είσαι εσύ που τούτον εν άλλο θέμα. Αλλά που την άλλη εχω την εντύπωση οτι κάτι που γράφουμε δαμέ μεγαλοποιείται λιον τζιαι μπαίνει μια ταπέλλα στον κάθε blogger που ίσως να μεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιαυτόν τζιαι ίσως να υπάρχει έκπληξη σε face to face συναντήσεις.

    Όι ρε τι επιστημονική εξήγηση έδωσα. Θελω γλυκό πανω σε τούντην χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι εγραψες σοβαρό κομμεντ θα καταγραφει στα πρακτικά τουτου του μπλογκ. Γλυκο να σου τζεράσουμε διαδικτυακο...περνα που τα ιστομαγειρεματα! :)

      Πιθανο η αναλυση σου εν σωστή....χμ...ναι τωρα που το λαλείς....

      Διαγραφή
  8. ουφφου άνοιξες μεγάλο θέμα..επειδή απασχολεί με πολλά τελευταίως και δημιουργεί μου θέμα σε διάφορα. αν κρατήσεις την ανωνυμία σου πόσο ειλικρινής είσαι? αν φίλος σου εν μπλόγκερ και εν του λέεις ποιός είσαι πόσο λάθος είναι? αν οι φίλοι σου που εν πραγματικά φίλοι σου εν θέλεις να έχουν ιδέα για τούτο πόσο φίλοι σου ένι?όπως και να χει κι εγώ είμαι πολλά πιο χαρούμενος άνθρωπος στην πραγματική μου ζωή απ΄ότι δαμέ, όπως τα είπε η μαριλού. το μπλογκ εν μέρος μου και όχι εγώ στην ολότητά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω εν έσhει λαθος ή σωστό σε τουτο που λαλείς. Απλα καμνεις μια επιλογη τζαι ζεις με τες συνέπειες. Ετσι το βλέπω εγω τουλαχιστον.....:)))

      Διαγραφή
  9. εμένα πάλε το μπλογκ νομίζω πως αντικατοπτρίζει πλήρως τη σαλταρισμένη μου προσωπικότητα (αν δεν αντέχετε να διαβάζετε χωρίς τελεία που να ακούτε κιόλας lol), απορώ πως δεν με ρώτησε κανένας ιν ρίαλ λάιφ αν εγώ είμαι τζείνη αλλά ευτυχώς που εν το έκαμε κανένας γιατί ήταν να φυρτώ επιτόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λαλώ παλε καλα που στην ζωή θυμασαι να αναπνέεις με τουτες τες προτάσεις χωρίς τελεια! Ενα εβιαν εσhε το ωσαν μια αλλη Ντένη για τις περιπτώσεις φυρμου! :Ρ

      Διαγραφή
  10. Για μένα το πιο σημαντικό ειναι η επικοινωνία, τούτη η ας την πούμε επαφη που δημιουργείται μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να νομίζω εν weird να φκάλεις άλλο personality που τζείνο που είσαι στο blog σου..
    εν καλά που είπες..οι συνοπαρτζιά των bloggers εν η διαδικτυακή μας παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν υποθεσουμεν οτι η Γρουτα ειναι εγω, τοτε το μπλογκ μου παρεχει "Ματιες σε μενα". Δεν ειμαι ομως η Γρουτα, ακριβως. Η Γρουτα εν μια ταυτοτητα που δεν οικειοποιουμαι παρολο που εγω την κτιζω σιγα σιγα. Θα μπορουσε να ειναι η καλυττερη μου φιλη ή το πλασμα που αντιπαθω περισσοτερο στον κοσμο, ή τζαι τα θκυο ταυτοχρονα... Ειμαι η Γρουτα οταν θελω να ειμαι... Καποτε, ομως, εν την θελω γιατι εκθετει με... Εξαιτιας της μπορει να μεν ειμαι τοσον ανωνυμη οσον νομιζω...

    Κανει πελλαρες... Εσυγχιστηκα μονη μου :Ρ
    Χαιρε Πρας ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόρη ο γιατρος που επιες εισαι σιουρη οτι εν εντζισε εγκέφαλο;;; :ΡΡ

      Καταλαβαινω νομιζω τι θέλεις να πεις...λαλουμε τζαι καμνουμε πραματα στα μπλογκς ισως που εν θα είχαμε τα guts να καμουμε "ιν ριαλ λάιφ".

      Χαιρε μπακ του γιου Γρουτούδα! :)

      Διαγραφή
    2. Εν η Τάτσα είπαμεν που φταίει κόρη, τζαι όϊ εσύ! :Ρ

      Διαγραφή
    3. HeatJo ξερω το! Για ουλλα τζεινη η πιτισσα φταιει ;)

      Διαγραφή
  13. Χμμμ. Χαίρομαι που ένα μικρό σχόλιο έγινε η αφορμή για να γνωρίσω κάποιους από εσάς από κοντά!

    Τα μπλογκ κάποιες φορές αντικατοπτρίζουν ένα μικρό μέρος της προσωπικότητας μας.
    Τζείνο που διαπίστωσα τα τελευταία χρόνια, τα κορίτσια βκάλλουν πιο εύκολα τα σώψυχα τους στο μπλογκ ενώ τα αγόρια εν πιο φειδωλα στα προσωπικά τους.
    Φυσικά υπάρχουν τζαι οι εξαιρέσεις...

    Τώρα, η μπλογκόσφαιρα δεν είναι πάντα ανεκτική για τους άλλους... Ειδικά σε μπλογκ που γίνονται πολιτικές συζητήσεις, ο ένας εννα φάει τον άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγω χαιρουμαι που εγινε η αφορμή να γνωρισω νεα ατομα απο κοντα....

      Για τα πολιτικά μπλογκ κτλ μπορω να φανταστω τι γινεται αλλα επειδη δεν ασχολουμαι θα πω δεν γνωρίζω δεν απαντώ! :)

      Διαγραφή
  14. to loipon afou efkala ta sopsixa mou sto blogg j afou ediavasa j osa egraftikan dame anakalipsa oti lion polla oulloi gia kapion logo exoume to blog..en to topoui mas.ti ennoo.."gnorizoumen" kosmo pou mborei na men sinanastrafomastan diaforetika. emena prosopika mou eiste pantelos agnostoi (apo oso xero vevaia)... j oulloi moirazomaste kati.. an prosekseis miloumen oulloi lio polla gia ta provlimata mas, tes anisixies mas, pramata pou theloume na moirastoume etsi katastaseis.. en xero an egina katanoiti... elpizo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εγινες! Τουτο που λαλεις το να μοιραζουμαστε πραματα/προβήματα εν ενα κοινό που εχουμε ούλλοι, εστω τζαι αν το καμνουμε συχνα με χιουμορ.

      Διαγραφή
  15. Πολλά ωραίο το θέμα που άνοιξες Πρας!
    Ειδικά το σημείο ότι μπορούμε να γνωρίσουμε άτομα που ποτέ δεν θα γνωρίζαμε!
    Κι ας μιλάνε όλοι για αποξένωση λόγω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας!
    Με εξιτάρει το γεγονός ότι μπορώ να επικοινωνήσω και να συνδεθώ με σένα που είσαι Αμερική, που δεν θα σε γνώριζα ποτέ. Το ότι πχ. συνδέθηκα περισσότερο με τη γειτόνισσα μου μέσω facebook γιατί είδα άλλες πτυχές του χαρακτήρα της.

    Πάντως αν βρεθούμε καμοιά φορά, θα πρέπει να καθήσουμε σε απόσταση ασφαλείας, αλλιώς θα δερτούμε κατά λάθος....

    Τώρα το πόσο είναι ο εαυτός του καθένας μέσα από το γραπτό λόγο... θεωρώ ότι είμαστε ο εαυτός μας ειτε το θέλουμε είτε όχι.

    Διάφορα παραδείγματα :

    Είχα βρεθεί κάπου και βλέπω κάποιον να "κατσιαρίζει" και μετά μου συστήθηκε σαν Νόνης! Έδεσε αμέσως ! χιχιχι ( hi there! )
    Η Μάνα λέει ότι δεν εκφράζει τον εαυτό της. Κι αυτό είναι φανερό μέσα από το μπλογκ. Ότι δηλαδή προτιμά να αναπτύσσει τις ιδέες της, χωρίς να είναι φανερή αποκάλυψη του εαυτού της. Αλλά με αυτό τον τρόπο δείχνει το είναι της.
    Για μένα έχουν πει κάποιοι οτι νεραϊδίζω περισσότερο από κοντά.

    Νεραϊδένια φιλάκια

    υ.γ. το ποστ έγραψα το το πρωί αλλά τωρά κατάφερα να το ποστάρω. Κι άθελα συμμετέχω στο "ποιος είδε τον Νόνη" :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'κατσιαρίζω' πολλά πανάθεμά με... :ρ

      Διαγραφή
    2. Ναι ακριβως τουτο που λαλεις. Μηδενίζει γεωγραφικές αποστάσεις κατα μια σημαντική έννοια.

      Τελικά τουτος ο Νόνης εν παντού!!!

      Χαιρομαι που σου άρεσε το θεμα και το ποστ! :))))

      Διαγραφή
  16. Θεωρώ ότι το blogging έφερε ανθρώπους κοντά. Άτομα τα οποία εν στην ξενιτιά, άτομα πελλά, άτομα σοβαρά, τα οποία μοιράζονται ιδέες, σκέψεις, προβληματισμούς. Άτομα τα οποία μπορεί να μεν γνωρίζονται προσωπικά, αλλά έχουν δεθεί,βοηθούν ο ένας τον άλλο. Αυτό μένει πιστεύω από ολο αυτό. Ότι συντηχάνουν πλάσματα από τις 4 γωνιές του κόσμου, σαν να ένει δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ου άτε. Είπετε τα ούλλα.

    Λάικ στο πόστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή