Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μητέρα, φίλη μου παλιά....



Όταν ειχα δει τοτε ολοκληρη την συνέντευξη εσυγκινήθηκα. Στο αποσπασμα που ακολουθει εδωκα πάνω του πριν λίες μέρες σαν εκαμνα πλέιλιστ στο γιουτουπ τζαι εξαναθυμήθηκα την πολλά όμορφη εκπομπή.

Με αφορμή το θέμα ειπα να μοιραστώ μερικές σκέψεις/απόψεις μαζι σας. Στο αποσπασμα Χαρούλα εκφραζει απολυτα και την δική μου γνώμη περι του θέματος. Εγω ίσως μιλώ εκ του ασφαλούς γιατι δεν ειμαι βιολογική μάνα, γιατί για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν με σκεφτηκα ως μάνα τζαι γιατί οπως ειπα σε ενα παλιο ποστ, πιστευω οτι ειμαι απο τους ανθρωπους που το μητρικό ενστικτο θα το νοιώσω οταν μου εμπνεύσει την δημιουργία οικογένειας ενας αντρας τζαι οχι απλα το γεγονος οτι πρεπει να γινω μάνα για καποια δική μου ματαιοδοξία. Τζαι τουτο λαλώ το εγω που είμαι ενα ατομο που μου φκαίνει πολλά το "μαμαδιστικο". Είμαι περιποιητική, υπερπροστατευτική τζαι τζεινο που λαλούν στα αγγλικά caring. Πιστευω οτι αν υοθετήσουσα ποτέ μωρό δεν θα το εχω ΣΑΝ  δικό μου, αλλα θα ΕΙΝΑΙ δικό μου. Το να μεγαλώσεις ενα μωρο που δεν εχει οικογένεια για οποιοδήποτε λόγο, εν κάτι ιερό. Φυσικά δεν κρίνω καμια γυναίκα ή ζευγάρι που προσπαθουν γιατι θελουν να εχουν δικο τους βιολογικό μωρο. Ο κάθε ενας εχει το δικαίωμα να επιλέγει οτι θέλει στην ζωή του, ειπα το πολλές φορες.

Επίσης με αφορμή το θέμα τζαι επειδή συζητιέται δαμέ στην Αμερική συχνα, θέλω να πω οτι ειμαι υπέρ της υποθεσίας απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Θεωρω οτι το να μεγαλώνει ενα μωρο με δύο ατομα που το αγαπουν τζαι το φροντίζουν εν πολλά πιο σημαντικο παρά να μεγαλώνει ενα μωρό χωρις οικογένεια γιατι ετσι ορίζουν τα στερεότυπα της κοινωνίας.

Ενιγουέι εν θα μακρυγορήσω, ουτε ειχα σκοπο να γραψω κανένα ποστ αμφιλεγόμενο ή για να το παίξω ταχα προοδευτική ή για να φκάλω τα εσώψυχα μου ή για να εκκεντρίσω την Πρασινομήτωρ που θέλει να γινει γιαγιά. Απλά εγραψα μερικές σκέψεις που εκαμα οσον εβλεπα τουτη την πολλά ανθρωπινη στιγμή της αγαπημένης μου τραγουδίστριας.


Νανουρισμα του Μάνου Λοίζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.




Υ.Γ. Ο τίτλος του ποστ εν δανεικός απο το ομωνυμο τραγούδι της Χαρούλας σε στίχους και μουσική της ιδίας. Αφιερωμένο στην Πρασινομήτωρ που ειναι η πιο παλιά μου φίλη! :)

10 σχόλια:

  1. Εγώ εν καταλάβω το πομπάρουμαι στες ορμόνες, διώ τόσα λεφτά ντε και καλά για να κάμω μωρό δικό μου.
    Εν είπα χωρίς λόγο να υιοθετάς, αλλά παρά να υποβάλλεις (τζαι) τον εαυτό σου σε έτσι ιστορίες, καλύτερα να υιοθετήσεις.
    Ντάξει, προσωπική μου άποψη, και δεν ξέρω τι θα έκαμνα αν ήμουν σε έτσι θέση, αλλά όπως το βλέπω τωρά θα επροσπαθούσα για υιοθεσία.

    Μεγάλη ιστορία, με πολλά "αν"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως μιλουμε λιο ενω ειμαστε "εξω απο το χωρό" αλλα καταλαβαινω τι λαλεις τζαι νομιζω τζαι εγω το ιδιο θα εκαμνα.

      Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω εν μέρη αυτό που λέει η Χαρούλα. Δεν πιστεύω να μου έκανε διαφορά οι πιτσίρτες δεν ήταν δικές μου και ήταν υιοθετημένες. το να είσαι γονιός είναι όλα όσα περνάς με το παιδί σου και τα καλά και τα κακά, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες, τα νεύρα, οι απογοητεύσεις, η περηφάνια, η αγάπη. Δεν είναι η μισή ώρα που θα περάσεις στο μαιετήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ..πρέπει να βρείς και το κατάλληλο άτομο για να σου φκάλει τούντο αίσθημα να θέλεις να κάμεις οικογένεια.

    εν έχω ούτε βιολογικά ούτε υιοθετημένα παιδιά άρα I can't tell the difference..το θέμα είναι αν μπορείς να δώσεις αγάπη και να είσαι γονιός τότε δεν έχει σημασία really αν το γέννησες ή οχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άρεσέ μου πολλά που εν η πιο παλιά σου φίλη..:) μανάδες αξεπέραστες και αναντικατάστατες..επίσης έχω να σου πω πως που ήμουν παρίσι άκουα τον αρχηγό της χαρούλας και έκλαια ήθελα τη μάμα μου!:Ρ προτιμώ να αφιερώνουμε στις μανάδες μας τούτο http://www.youtube.com/watch?v=Oax0f74dpf0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))) Την θεωρώ μάμα και φίλη γιαυτό. Εσκεφτουμουν να της αφιερώσω το λινκ σου στα γενέθλια μου αλλά εφοήθηκα οτι θα με σπασει στο ξύλο γιατι σημαίνει γερνά τζαι τζείνη τζαι κατίσhιη μας!! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Agapoula m, thank u! Love u baby, see u soon!
    Prasinomitor

    ΑπάντησηΔιαγραφή