Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ας συζητήσουμε (3) - The Gaussian distribution.

Η παλιά μου καθηγήτρια πάντα ελάλεν μας οτι πολλά πράματα στην ζωή ειναι ενα Gaussian distribution. Δηλαδή ετσι:


Αμα εισαι στο  + 1σ (σ =  standard deviation για εμας τους αγγλωμαθείς) της κεντρικής καθετης γραμμής, τότε ανοικεις στο 68% τζαι αρα κάπου στο "μέσο όρο".  Πάντα ελάλεν μας οτι ενας ανθρωπος δεν μπορεί να είναι σε ουλλα τα πράματα στην ζωή εξω που τουτο το 1σ γιατί μετα θα τον απομονώνει η κοινωνία. Τζαι οση αυτάρκια τζαι να εχουμε, πάντα θα εχουμε την αναγκη να ειμαστε με ανθρωπους που συμμεριζονται χαρακτηριστικά/αποψεις/ελλατώματα/χαρισματα κτλ σαν τα δικά μας. Εν έσhει σημασία σε ποια πλευρα της γραμμής είσαι. Ειτε στην πλευρά "άριστος" είτε στην πλευρά "χάλια" εισαι η κοινωνία θα σε αντιμετωπίζει με την ίδια καχυποψία. Τζαι πάντα εφερνεν μας το παράδειγμα του Έινστειν γιατι ως τζαι τζείνος που ηταν διάνοια, η κοινωνια της εποχής του τον αντιμετώπιζε, κατα την άποψη της, με καχυποψία.

Τελικό συμπέρασμα, κατα τζείνη, ηταν οτι για καθε χαρακτηριστικό μας ειμαστε σε καποιο σημείο τουτο του  Gaussian distribution. Εν γινεται πάντα να ειμαστε εντος του 1σ, ουτε παντα εκτος. Πρεπει να κρατουμε την ισορροποια τζαι το μέτρο. Να επιλεγουμε ποτε να ειμαστε εντος, τζαι πότε εκτός,

Εσκεφτουμουν τα λόγια της σημερα τζαι ειπα οτι εν ωραίο θέμα να το θέσω στο μπλογκ για συζητηση.

18 σχόλια:

  1. Τζιαι εγω καθε μερα που παω δουλεια λαλω οτι η κινηση στον δρομο εν ακολουθει (~)normal distribution.

    Εθυμισες μου το Gauss-Marcov theorem τωρα πρωι-πρωι!! Ατε yiax!!

    cypriopoul

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχ Γιαξ!!! Εθυμησες μου τους κομπιουτεράδες του εργαστηρίου που μάχουνται για τα hidden Marcov models! Μια φορα ειπα τους τι hidden σιορ! Εσεις εφκαλετε τα ουλλα στην φορα! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
  2. Αν ο κάθετος άξονας εν οι μισθοί (όσον πιο πάνω στον άξονα, τόσο πιο μεγάλος ο μισθός) τότε κάλλιστα η εικόνα αναπαριστά το τί θα μας μπήξει (pun intended) η Τρόϊκα.

    Η καμπύλη σκιαγραφεί το μπηχθέν.

    Όσον πιο πάνω είσαι στη μισθολογική κλίμακα, το μόνον που εννα νώσεις εν την μουττούαν του άξονα. Όσπου κατεβαίνεις κάτω-κάτω, το πράμαν (το μπηχθέν) χοντρυνίσκει.

    Οι έχοντες και κατέχοντες άτε να νιώσουν μιαν ενόχληση.
    Οι υπόλοιποι εννα συγκάψουμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντηαρεστ νομίζω εν είσαι καλά τζαι ακομα που είσαι.....το μπηχθέν ακόμα να μπηχθει στο μαξιμουμ.

      Διαγραφή
  3. Η παρέκκλιση από το Μέσο Όρο είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω σε καθιστά αυτομάτως ΑΜΕΑ. Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες τουτέστιν. Όλοι οι εταίροι της κοινωνικοποίησης μοναδικό στόχο έχουν την κάλυψη των αναγκών του Μ.Ο.
    Οι υπόλοιποι όπως ο φίλος σου ο Invictus άνωθεν, την παλεύουν όπως μπορούν! Και βλέπεις τι παθαίνεις αν δεν είσαι Μ.Ο. ε?
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες!!! :)))

      Ο Ινβίκτους σημερα κατι επαθε γιατι επαιζε με ενα edible chemistry kit στο μπλογκ του και θα εφαγε κάτι ληγμένο ή κατι που δεν ηταν απο το kit απλα ετυχε να ειναι εκει γυρω και συγχιστηκε ο καημενούλης γιατι δεν ήξερε τί ηταν απο την μετα-kit εκρηξη και τί όχι! :)

      Διαγραφή
  4. Είναι εύκολη η ζωή όταν είσαι 1σ. Όμως τη διαφορά την κάνουν οι έξω από το 1σ. Οι πολλά έξω που το 1σ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μεν σου πω πέραν του 3σ......
      Το θεμα ειναι να ξερεις που εισαι περαν του 3σ τζαι που μεσα στο 1σ τζαι να μπαλανσαρεις....κατι οπως το προηγουμενο ποστ που εσχολιασες.

      Διαγραφή
  5. εγώ ξέρω πλάσμα που υποψιάζουμαι εν πολλά έξω που το 1σ, τζι μάλιστα που την πλευρά του παλαβού. αλλά επιβιώνει τζαι έχει τζαι φίλους-πώς σου φαίνεσται.
    αλλά να σας πω ιστορίες να δείτε πόσο έξω που το 1σ είναι! εν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μην επιβιωνει δηλαδή;;; Το ότι εισαι εχτος του 1σ, εν τζαι σημαινει πρεπει να ζεις μονος σου ή να μεν σε αγαπουν κτλ κτλ...

      Διαγραφή
  6. Αμαν ο,τι καμνει ο μεσος ορος των Κυπραιων, φαινεται σου παραξενιά, ιντα που σημαινει? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι ησουν πολλη τζιαιρό στο εξωτερικο;

      Διαγραφή
    2. Σημαίνει εισαι πλάσμα νούσιμο....εν καλό πραματα....ε τζαι τουτο που λαλεί ο Φούρνι αν τζαι αμαν εισαι πολύ τζαιρο εξωτερικό ενεν παραξενια που σου φαινεται....νοιωθεις εξωγίηνος!

      Διαγραφή
    3. Αει γεια σου... Φουρνι! Ηβρες το! Αλλα οϊ στο κοινως αποκαλουμενον εξωτερικο. Μαλλον σε αλλο πλανητη! Ποιο εξωτερικο πεθαινεις :Ρ

      Ετσι για να συμψηφίσω τζαι την αποψη της Πρασιναδας :)

      Διαγραφή
  7. Και εσύ δηλαδή γιατί θέλεις να πας πίσω Κύπρο όπου η παρέκκλιση κατά 0.0001 από την μέση τιμή αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα (η μετριότητα, αχρηστότητα, ανικανότητα κλπ. είναι βασιλιάδες); Και βάλε παράλληλα με την κατανομή Gauss και την κατανομή Gumbel με τον οριζόντιο άξονα να παίρνει τιμές όπως IQ, διαφάνεια, αξιοκρατία, ηθική κλπ και πιστεύω ότι περιγράφεις τέλεια το βράχο στην Μεσόγειο που νομίζει ότι είναι ο ομφαλός της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι απλά είμαι ολιγον τι ονειροπαρμένη/βλαμμένη σε μερικά θεματα.....

      Y.Γ. Επίσης κύριε εσυ τοτε γιατί εισαι ήδη εκεί;;;;;; (match point to Prasinada) :P

      Διαγραφή
    2. Τι match point; Είπα ότι έχω κολλήσει στον βράχο;

      Διαγραφή
    3. Την λέξη "κολλησει" τωρα την επροσθεσες. Οκέι θα συμβιβαστώ με μάτς πόιντ!

      Διαγραφή