Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ενθουσιασμός

Ο Άρχων 51 ετων τζαι έσhει δημοσιευμένες πάνω που 100 εργασίες με το ονομα του. Καθε φορα ομως που γινετε δεχτή μια εργασία για δημοσιευση, καμνει την ιδια χαρα. Καθε φορα που του λαλεις για ενα καλο αποτέλεσμα φέγγει το προσωπο του.....Τζαι τουτη η χαρά τζαι ο ενθουσιασμος εν γνήσιος....Εν φως φανάρι.... Τζαι έσhει τζαι αλλα πολλά τέτοια παραδείγματα ανθρωπων.

Ετυχαν διαφορες καταστάσεις προσφατα στην δουλεια τζαι εσκέφτουμουν τουτο το θεμα του ενθουσιασμου. Εσκεφτουμουν το ποσο σημαντικος ενι.....αποφασισα να αποφυγω κακές καταστάσεις στην δουλεια γιατι εν ηθελα να αλλαξει το κλιμα....γιατι οπως ειπα του Αρχων, αν αλλάξει το κλιμα, θα χασω ενα μερος του ενθουσιασμου μου για τουτο που καμνω τζαι δεν το θέλω.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ενα πράμα για το οποιό πάντα  είμαι ενημερη ειναι τα καλλιτεχνικά δρομενα της Ελλάδας. Μπορει να μεν ειμαι τζαμε να δω παραστάσεις, αλλα ξερω ποιος τραγουδα με ποιόν, ποιος παιζει στην ιδια παρασταση με ποιον κτλ. Θκιεβάζω συνεντεύξεις, θωρώ εκπομπές που τα εφηβικά μου χρονια...Σκέφτου να ημουν τζαι στην Αθήνα ακομα....θα ετρωα τους μισθους μου στα θέατρα τζαι στες μουσικές παραστάσεις.

Ηξερα για παραδειγμα οτι στις 19 & 20 Μαρτιου το κρυφο (οκέι οκέι εν φανερό) αντικειμενο του ποθου μου θα επαρουσιαζε το νεο του δισκο στο Μεγαρο Μουσικης. Ετσι που τες 21 του Μαρτη αρχισα τες ερευνες να δω φωτο, βιντεο κτλ. Πριν λίες μέρες ειδα τζαι τουτο. Εχαρηκα που ειδα τζαμε τον Μητροπάνο γιατι εσκεφτηκα ενω τραγουδουν με τον Μπάση οι 3 τους τοσο καιρο, τζεινος εγραβατώθηκε να πάει να ακουσει τον Κοτσιρα να τραγουδα Σμυρνέικα. 

Εθυμηθηκα που πριν καιρο ειχα δει τουτο το βιντεο. Ηταν το 2009 τζαι αν θυμουμαι καλα ηταν η πρωτη εμφανιση του Μητροπάνου μετα τις περιπέτειες με την μεταμοσχευση νεφρου που εισhεν καμει. Χαμογελαστος οπως πάντα. Τοτε ειχα θκιεβασει οτι ειπεν, οτι ηταν στο νοσοκομειο τζαι εσκεφτετουν ποτε θα ξανατραγουδήσει γιατι ανυπομονούσε.



Τζαι στες δυο περιπτώσεις θυμουμαι να κάμνω την ιδια σκέψη. Οι πραγματικά αξιολογοι ανθρωποι ειναι τζεινοι που οσα τζαι να εχουν καταφέρει, ειναι απλοι τζαι αγαπούν τζεινο που καμνουν τζαι εχουν ενα αυθεντικο ενθουσιασμο τζαι φυσικα εν  διατυμπανιζουν τιποτε που τουτα ουλλα...φαινουνται που μονα τους..... Εχουν αναγκη να συνεργάζονται με νέους ανθρωπους, να καμνουν καινούρια πράματα, εχουν ενθουσιασμο ακομα τζαι μετα που τοσα χρονια τζαι θελουν τζαι να τον μοιράζουνται. Τουτος ο ενθουσιασμος τζαι το παθος για κατι εν κινητήριος δυναμη.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το πρώτο παρτ εν σκεψεις που κάμνω εδω και μέρες γιατι επηρα μια αποφαση που εν τέλη νομιζω ηταν η σωστη. Το δευτερο εν η σημερινή μου δευτερη σκέψη με τον θάνατο του Μητροπάνου για τον οπόιο εστεναχωρηθηκα αφανταστα....(την πρώτη μου σκέψη εγραψα την στο προηγούμενο ποστ) 


Γι'αυτό, αν εμπορουσα να μας ευχηθώ κατι, ειναι να εχουμεν ουλλοι ενα ενθουσιασμό στην ζωή μας για κάτι...για οτιδηποτε.....Ένα ενθουσιασμο για κατι που να μας καμνει να θελουμε να σηκωθουμε που το κρεβάτι το πρωι.... για κατι που για εμας εν κατι ξεχωριστό....που θα μας φορτιζει της μπαταρίες μας...Ενα ενθουσιασμο που να μας καμνει παντα να βλεπουμε την ζωή με ενα πιο αισιοδοξο τροπο...

18 σχόλια:

  1. Μεγάλο θέμα αλλά και πολύ σωστό το να έχεις ένα ενθουσιασμό/λόγο να σηκώνεσαι το πρωί απ'το κρεβάτι και να βλέπεις εκείνον τον ενθουσιασμό να υλοποιείται. Μακάρι να τον είχαν περισσότεροι ανθρώποι.

    R.I.P. ο Μητροπάνος. Ήταν...ότι και να πω είναι λίγο, μια απ'τις αψεγάδιαστες φωνές.

    Καλημέρα Πρασινάδα μου απ' το γκρίζο και πάλι χρυσοπράσινο. xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Πρασινάδα μου με τούτη την ανάρτηση σου καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει καλύτερη κινητήριος δύναμη από τον ενθουσιασμό. Δινει σου φτερά και ώθηση να κάμνεις με όρεξη ότι και αν καταπιάννεσαι. Δηλώνω απερίφραστα ότι δυστυχώς σε πολλούς τομείς τον έχασα. Κύριως σε ότι αφορά τη δουλειά μου. Κάμνω τα όλα μηχανικά που την ώρα που θα σηκωθώ που το κρεβάτι ως την ώρα που θα πιάσω την τσεντούα μου και θα φύω που το γραφείο. Εν ωραίο που έχεις το παράδειγμα του Άρχων στη ζωή σου σίγουρα εν θα σε κάμει να ξεχάσεις να ενθουσιάζεσαι :) Καλη σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μυστικό ότι θα ήθελα λίγο ενθουσιασμό στη δουλειά μου, να κυλά και η μέρα πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα. Στο σμιλί ούτε λόγος, ενθουσιασμός πανταχού παρών! Είναι η κινητήριος δύναμη μου.

    100 εργασίες ο Άρχων; Να τις χιλιάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια και σοφή η παράγραφος κάτω που το βίτεο. Τούτον είναι.

    Τωρά κάμε σκρολλ να δεις για ποιαν μιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. totally agreed... :)

    αγάπη για τζίνο το κάτι που μας βοηθά να (ξε)περάσουμε τα δύσκολα, που διά νόημα στη ζωή μας... :)

    υ.γ. μα ο Κότσιρας φανερό αντικείμενο του πόθου σου; εν θα τον εσκέφτουμουν ποττέ! :ρ χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχχαχα Ευρο!
    Ο Μισθος εκαταργηθηκε στην Αθηνα ρε Πρας!

    Συμφωνω απολυτα για τους αξιολογους ανθρωπους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις δίκαιο ρε Πρας μου!!! Χωρίς ενθουσιασμό τίποτε εν γίνεται. Και με τα παραδείγματα σου εν προφανές πως ο ενθουσιασμός ενεν κάτι που έχεις μιτσής και μετά περνά σου. Το θέμα είναι να έχεις ενθουσιασμό πάντα, για τη ζωη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι! Ο πηγαίος ενθουσιασμός για τζίνο που κάμνεις εν ο τόνος που διαχωρίζει τη δουλειά που τη δουλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Πρας είσαι τυχερή που έχεις ζωντανά έτσι παραδείγματα. Άσχετο-μπορούμε να έχουμε τη συνταγή για το τσουρέκι με τη νουτέλα της φίλης σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Λου
    Νομίζω εν κάτι που λείπει που την ζωή μας. Οι ανθρωποι που εν σε κατάθλιψη, ή γενικα οσοι εν λιγο μιζεροι εκ φυσεως, νομιζω εν γιατι εν ηβραν τον ενθουσιασμό για κάτι.

    Καλημέρα Λου τζαι ελπιζω συντομα να φκει ο ηλιος (μεταφορικά τζαι κυριολεκτικα). χχχχ

    @ΑΕνιμα
    Εν πολλά καλός ο Αρχων, αλλα νομιζω εν τζαι κατι που πρεπει να πηγάζει που μεσα μας. Προσπαθω να το προσπαθω πάντα! Μπορει ομως να εσhεις ενθουσιασμό για κατι αλλο...για ενα χομπυ...ή να αναθεωρήσεις το θεμα δουλεια. Ειτε να δεις την ιδια με αλλο μάτι ειτε κατι αλλο....εν τζαι δυσκολοι καιροί.

    Καλη σου μέρα! :))

    @Σμιλι
    Τουλάχιστον έχεις το σμιλι! Εν πολλά σημαντικό! :)))
    Εκλεισεν τες 100 πριν 2 χρονια..... :))))

    Υ.Γ. Τα κομμεντς σου παν παλε αρκέψαν να πιαίνουν στα σπαμ τωρα τελευταία ρε Σμιλι μου...Αλλά παλε θωρω τα γιατι πιάνω τα με ημειλ τζαι πάω τζαι φκάλω τα που τα σπαμ...

    @Sike
    Σοφή;;;; Εκοτσινισα! :))

    @Νόνης
    Ακριβώς αγαπητέ! :)))))

    Υ.Γ. Η αληθκεια να λέγεται εν τον ανέφερα πολλές φορές δαμε στο μπλογκ! :ΡΡΡΡ

    @Ευρος
    Good point!! Ετο ειπαμε μια κουβέντα....λέμε τωρα! Στην Αθηνα/Κυπρο 99% θα ημουν άνεργη.....

    @Γρούτα
    Σωστος ο Ευρος....slip of the tongue που λαλούν!

    :))))

    @Μαριλού
    Ναι..μπορει να αλλάσει το αντικειμενο που σου προσφέρει τον ενθουσιασμό, αλλα παντα εν απαραίτητος. Εν τζείνος που θα σε φκάλει που τα δυσκολα....

    @Ινβίκτους
    Ακριβώς! Τζαι αμα μια δουλειά την κάμνεις με αγαπη, ενθουσιασμό τζαι φροντιδα, οτι δουλεια τζαι να ένι, θα έσhεις τον σεβασμο που σου αντιστοιχεί.

    @Ινα
    Ναι....αν τζαι το θεμα ειναι να το ακολουθουμε τζαι εμεις το παράδειγμα.
    Θα της πω να μου την δώκει/γραψει τζαι θα σε ενημερώσω! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ευλογία ζωής ν΄ασχολείσαι με κάτι που σε κρατάει ενθουσιασμένο. Αλλά κι άμαν σε κουράσει,είναι ωραία να ανακαλύπτεις κάτι που να σε ενθουσιάζει εξίσου.
    Η παιδικότητα στα ενθουσιασμένα μάτια,είναι το καλύτερο μου!
    Ευχαριστούμε για την ευχή,ανταποδίδουμε!
    :))))))))))))))))))))

    ΥΓ:το τσουρέκι με νουτέλα ενδιαφέρει κι εμένα.Θέλουμε τη συνταγή!!!

    φιλούρες κοριτσάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Μωβ
    Ναι αυτο ακριβως!! Συμφωνω σε ολα!!

    Υ.Γ. Θα γραψει η κολλητη την συνταγή και θα σας ενημερώσω! :))))


    χχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν ήσουν στην Αθήνα αγαπητή μου, απλά εν θα είχες λεφτά να τα τρώεις στα θέατρα τζιαι τες μουσικές σκηνές ♯truestory

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μαθητούδι
    Οπως απαντησα τζαι στον Ευρο, μια κουβέντα ειπαμε κορη!!! Can't a girl dream?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολλά ωραία η ευχή σου, σε αναζήτηση του ενθουσιασμού λοιπόν :-)


    τζι εγώ ελυπήθηκα πολλά για τον Μητροπάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ουφ
    Ελπιζω να πιάσει η ευχή μου!!! :))))

    Ουφ(φου) τζαι εγω ακομα ειμαι λυπημενη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μακάρι η ευχή να βγεί αληθινή:)) άμα ενθουσιάζεσαι με τζίνο που κάμνεις μπορείς να κάμεις πολλά παραπάνω πράγματα τζαι να προσφέρεις :)εν ωραία που έχεις τον άρχων πρότυπο να σε εμπνέει να ενθουσιάζεσαι και εσύ:)x

    ΑπάντησηΔιαγραφή