Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ποιά η γνώμη σου;;;;

Σήμερα εξυπνησα που η ώρα 4 για να πάμε σε ενα μονοήμερο συνέδριο που ηταν σχεδόν 2 ώρες μακριά με το αυτοκίνητο. Εγω επια με ενα φιλο μου που το παλιο μου πανεπιστήμιο. Στο αυτοκίνητο εσυζητουσαμεν διαφορα.

Ανάμεσα στα πολλά ελαλεν μου οτι πριν λίες μέρες εκόλλαν του μια κοπέλα αλλα μόλις της ειπεν οτι κάμνει διδακτορικο χημεία, εξικόλλησεν! Τζαι τότε  αρχισαμεν μια συζήτηση για το ποσο το επάγγελμα μας τζαι τα στερεότυπα του, επηρεάζουν την άποψη των άλλων για μας τζαι συγκεκριμένα ατομα του αντιθετου φύλου. Εν τα διδακτορικά που φοητσιάζουν ατομα του αντιθετου φύλου οξά εν απλα το "επιστήμονας";;;;; Ή εν ο συνδυασμός;;;;;;; Τζαι αμα εισαι γυναίκα, ισως εν ακόμα πιο δύσκολο...... ;;;;;!!!!!!!

Με ενδιαφέρουν οι απόψεις ολων!


Ψιλοάσχετο αλλά επήρεν το το μάτι μου στο βιβλίο
προσώπου.

28 σχόλια:

  1. Το WiFi επιτρέπει ταυτόχρονα πολλαπλές συνδέσεις.j

    Το Bluetooth μόνο μια.

    Η εμβέλεια εν σχετική.

    υ.γ: Φοητσιάζουν διότι πολλοί κακοί εν Dr. κάτι. Παράδειγμα Dr. Robotnick, Dr. Doom, Dr. Evil, Dr. No, Dr. Octopus, Dr. Jeckyl, Dr. Praxoula (honorary doctorate)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμενα τζιηνο που θα με εκαμεν να τραβισω πισω θα ήταν ο χρονος που εφιερώνει σε μενα. Όι αρκετα ωστε να ξεκολλησω ομως..
    Νομιζω εν πολλα ενδιαφερον να εσιεις φιλο/φιλη επιστημονα ομως... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άμαν ψάχνει αφορμή το πλάσμα να κάμει πίσω μπορεί να βρει οτιδήποτε. εν μου αρέσκει ο τρόπος που μασας, εν μου αρέσκει που κάμνεις διδακτορικό, εν μου αρέσκουν οι κλάτσες σου και πάει λέγοντας.
    στην ουσία ούτε το διδακτορικό ούτε το επιστημονιλίκι φοϊτσιάζουν :))).

    όπως έγραψε ο Γρεγκ στο it's not that into you απλά δεν σε γουστάρει... σοφή κουβέντα τούτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάνα, η ομορφια όμως, φοϊτσιάζει. Ρώτα μας τζι εμάς τες όμορφες. Λολ.
    Ναι, ίσως τζίνο που φοβίζει το άλλο εν το ότι εν θα αφιέρωνε κάποιος χρόνο στην οικογένεια του. Αλλά θεωρώ ότι αν είναι να ερωτευτείς δεν το βλέπεις τούτο. Όπως είπε η μάνα δικαιολογίες έχει πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρας μα τι εν τούτα πυ σκέφτεσαι!! Scientists rock! Εμένα δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο, συνήθως άτομα του αντίθετου φύλου ενθουσιάζονται με τη δουλειά μας, εκτός κι αν είναι κομπλεξικοί. Αλλά τι να τους κάνεις τους κομπλεξικούς, άρα καλύτερα που απομακρύνονται από μόνοι τους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κομπλεξικός κόσμος κυκλοφορά παντού.
    Ούτως ή άλλως εν θελείς να φκεις με κάποιον που εν κομπλεξικός όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νομίζω η κοπέλα εν απλά αφορμή που εγύρευκε για να την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια...το τι επαγγέλεται ο κάθε ένας εν απλά αφορμή τζε "ξιπασιές" που θα ελάλεν η γιαγιά μου!Εν έσει θκιο λογιών ή θέλεις ή εν θέλεις όλα τα άλλα εν μουσκουρούθκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *εν απλά αφορμή για να φύγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γνωμη μου, Πρασουλινα, ειναι οτι οι ανθρωποι δενουν που το πρωτο δευτερολεπτο, για λογους που δεν καταλαβαινουν.
    Αν αξιζουν ο ενας τον αλλο, μενουν μαζι.
    Αν καποιος που τους θκυο εσχει "θεματα" τοτε πολλα πιθανον να μεν αξιζει τον αλλο τζαι αποχωρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η 22χρονη μη-εμπειρη γνώμη μου λέει:
    Ρε μα κύριε ελέισον. Μόνο εμας εξιτάρει η ιδέα να εν μορφωμένος ο άλλος; Στο κάτω κάτω αμα εβρεις ενα πλάσμα τζαι συνεννοάσαι, εννα κάμεις τζαι ότι μπορείς να το βλέπεις όσο παραπάνω γίνεται, ακόμα τζαι αν εν πολλά busy το πρόγραμμα σου. Τζαι τούτο πρέπει να εν κοινό effort τζαι που τις 2 πλευρές, όι που τον έναν. Μάλλον η κορούδα εν ήταν τζαι τοοοοοσο ιντερεστεντ που είπε αστο, why bother.
    Εν δύσκολο γενικά να κάμνεις πρόγραμμα για μια σχέση τζαι πολλές φορές frustrating. Μπορεί τζαι τούτη να είσhε προηγούμενα με πανεπιστημιακούς τζαι να έσhει baggage...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πελλάρες. Έσιει πιο σέξυ επάγγελμα που τον επιστήμονα; :))

    η κοπέλλα εγύρευκεν αφορμή, μεν το ψάχνεις.

    αλλά κάποιες φορές, ναι, τα στερεότυπα εν πιο ισχυρά που ότι νομίζουμε. Δηλαδή αν εγνώριζα κάποιον τζιαι ελαλούσεν μου ότι πολιτεύεται με το χ κόμμα, ε όι, εν θα του εκάθουμουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμφωνώ με τους προλαλήσαντες... :)

    άμαν είσαι γυναίκα μπορεί ναν πιο δύσκολο να πιάσεις την δουλειά, να προαχθείς κλπ αλλά εν νομίζω να παίζει ρόλο στις διαφυλικές σχέσεις. εκτός τζαι ανέν του τύπου εν γουστάρω ναν πιο έξυπνη που μένα η γυναίκα, αλλά αν έχει έτσι λογική σημαίνει εν αξίζει εξαρχής... :)

    υ.γ. εφύρτηκα με την απάντηση του Εύρου... χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κάτι άλλο πρέπει να επαίκτηκε με τον φίλο σου πρας σίγουρα εν θα ήταν τούτος ο λόγος. οι γυναίκες πάντα γουστάρουμε έξυπνους τύπους. για τους άντρες ενι ξέρω πόσο ισχύει, ξέρω όμως πως αν είσαι καλά με τη δουλειά σου-εν εννοώ οικονομικά- αντικατοπτρίζεται θετικά στην προσωπικότητα σου, επομένως μόνο καλό σου κάμνει στο πως σε βλέπει ο άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω το μόνο που έχει σημασία είναι να έβρεις αυτόν που εσύ θέλεις να κολλήσεις. Όπως λέει και η εικόνα που έβαλες και η επιστήμη ( νομίζω ) εν η γυναίκα που διαλέγει. Οπόταν αυτοί που ξεκολλούν γρήγορα σε γλυτώνουν από τον κόπο να τους ξεκολλήσεις.

    Έννεν εύκολο να έβρουμε το ταίρι μας. Ή συμβιβάζεσαι ή ψάχνεις.

    Τώρα το να σε απορρίψει κάποιος λόγο επαγγέλματος νομίζω εν πιο σοβαρός λόγος από τους λόγους που βρίσκω εγώ για να απορρίψω κάποιον, πχ. το ζώδιο του, τα μαλλιά του, τις λέξεις που χρησιμοποιεί τζιαι ότι κόψει ο νους μου χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως εν ανασφάλεια. Άμαν κάποιος ανήκει σε επιστημονικό κλάδο σίουρα τούτο σημαίνει πως εν τζαι πολλά έξυπνος, άρα κάποιος/κάποια μπορεί να τραβήσει πίσω επειδή μπορεί να σκεφτεί πως ότι θα του λαλώ εννα το κριτικάρει τζαι εννα με διορθώνει τζαι αν η δουλειά μου εν κάτι πιο απλό τελοσπάντων που εν έχει σχέση με επιστήμη τζίνος/τζίνη μπορεί στη πορεία να με θεωρήσει χαζή/χαζό....Ένιξερω εγώ έτσι το σκέφτουμαι...It's just a thought.
    Εγώ πάντως εν θεωρώ απαραίτητα πως η συγκερκιμένη κορούα εγύρεφκε αφορμή.Σιγά τι αφορμή μπορεί να δώσει το γεγονός ότι τζίνος κάμνει διδακτορικό; Εν τζαι κάμνει κάτι κακό. Μπορεί ναν δικές τις ανασφάλειες/φοβίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Εβριγουάν
    Εν μια συζητηση που καμνουμε συχνα γιατι οι παρέα μου δαμέ εν ως επι τω πλείστω ατομα του επιστημονικου κλάδου τζαι πολλοί συζουν/ εχουν σχέση με ατομα του ιδιου κλάδου ετσι τυγχαινει να το συζητουμε συχνα. Επισης οι στατιστικές λεν οτι οι γυναίκες επιστημονες εχουν σχέση/είναι παντρεμένες με συνάδελφους ενω δεν ισχύει το ιδιο για τους άντρες του κλάδου.

    @Ευρος
    Επιτρέπει αλλά εχουμε και ενα κωδικό! :Ρ

    υ.γ. good point! Το Δρ Πραξούλα εν το πιο φοιτσιαστικο που ουλλα!

    @Φουρνι
    Το καλό εν οτι τους φιλους τους διαλέγουμε!! :)))

    @Μάνα
    Με το He's just not that into you, συμφωνω και επαυξάνω. Αμα ο αλλος θελει, θα θέλει τζαι θα προσπαθήσει οτι τζαι να γίνει!

    @Μουνλάιτ
    Ναι τουτο με την ομορφιά εχω το τζαι εγω! Ασε! Μεγάλο προβλημα! :Ρ

    @Proud Weirdo
    Το ότι we rock εννοειται! Απλα συζητηση κάμνουμε. Αν ο αλλος εσhει προβλημα με την δουλειά μας, δικο του προβλημα, και οχι δικό μας! :)))

    @Μαριλου
    Ναι απλα εγεμωσεν ο τοπος κομπλεξικους!

    @Νεκατωμένη
    Συμφωνω και επαυξάνω! Απλα εν μουσκουρουθκια του καθενος....

    @Γρούτα
    Θα συμφωνήσω ρε, απλα εθεσα τις συγκεκριμένες ερωτήσεις γιατι τυγχαινει συχνα, τζαι ηθελα να δω πως το βλέπουν τζαι αλλα ατομα νουσιμα (σαν εσας!).

    @Ροσα
    Μα εν πράμα κορη! Τζαι εμένα με εξιτάρει η ιδεα τζαι η μόρφωση στον άλλο.....Το να θαυμάζεις τον αλλον εν σημαντικο σε μια σχέση.....

    @Δεσποσύνη
    Χαχαχα σέξυ;;;; You made my day!
    Τουτο που λαλείς ενεν απαραίτητα στερεοτυπο....εν πραματα σε ενα ατομο που δεν σου αρεσκουν αλλα τα κατανοεις τζαι τα δεχεσαι, αλλα μερικα (που μπορει για τον καθένα μας να εν διαφορετικα) που εν τα αντέχεις. Ας πουμε οσο καλος τζαι χρυσος να ενι ο αλλος, αμαν εσhει μερικα χαρακτηριστηκα, ο Θεος να κατεβεί κατω που λαλουμεν, εν μπορω να τον δω αλλιως.

    @Νονης
    Οι παραπάνω αντρες λαλουν ναι θελω μια γυναικα μορφωμένη, δυναμική κτλ κτλ αλλα οταν τους τυχει, χεζουν πάνω τους πολλές φορες.....Ποσως ομως με ενδιαφέρει....γιατι με ετσι ατομο εν θελω εγω να είμαι μαζί του! (απλα εφερα ενα παραδειγμα).

    @Νταφοντιλ
    Εξαρτάται τι ψαχνει η γυναικα...μην ξεχνας το στερεοτυπο των Αμερικανίδων...που θελουν αντρα με λεφτα και καριέρες....τζαι δυστυχως οι επιστημονες εν πεφτουν σε τζεινη την κατηγορια..... Συμφωνω απολυτα οτι αντικατοπτρίζεται στην προσωπικοτητα σου..... Απλα ειπα του οτι εν τελη για εμας να εν τζαι πιο ευκολο να αναγνωρισουμε το σωστο ατομο οταν το φερει η ζωή μπροστά μας.

    @Νεράιδα
    χαχαχαχαχα το μαλλί ή η έλλειψη του για παράδειγμα;;; χαχαχαχ
    Η συμβιβάζεσαι ή ψάχνεις.....ναι...ενας συμβιβασμος πρεπει να υπάρχει αλλα ως ενα λογικο φυσιολογικο σημείο.

    @Αννα
    Ναι τζαι εγω εκαμα τουτο το thought τζαι το καμνουν τζαι οι φιλοι μου....Ειπα του οταν γνωρισει καποιο ατομο που θα αξιζει, τοτε εν θα τιθεται ετσι θεμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας μεν τον πολλοφιλοσοφίσουμε το θέμα. :)

    1. Αν γουστάρουν εν να δοκιμάσουν. Αν δεν γουστάρουν δικαιολογίες πολλές.

    2. Στερεότυπα υπάρχουν αλλά δες το νούμερο 1 πιο πάνω.

    3. Όσο για το Wi-Fi και τον Κυανόδοντα θα συμφωνήσω με τον Εύρο

    4. Ώρα για φραπέ με baileys και πίτταν της σάτζιης :) Και αν ποτέ βρεθείς κατά South Melbourne (Αυστραλία όχι Florida) κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου βρίσκεται το "Let them eat cake" με απίθανα γλυκίσματα που ταιριάζουν με φραπέ (βαθύς αναστεναγμός :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1-3 Συμφωνω και επαυξάνω.

    4.Τζαι εγω θα καμω ενα καφέ να πινω σαν μαγειρευω το διαιτητικο μου φαί!! Να σου πω την αληθκεια ειμαι τοσο ενθουσιασμένη με τα -7 κιλά μου που εν σκεφτουμαι κέικ πλεον.... Οταν χασω ακομα 7 θα τα εντάξω στη διατροφη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νομίζω εν τζαι το self-confidence του άλλου. χαμηλή αυτοπεπείθηση-->φοάσε κάποιο ότι είναι καλύτερος που εσένα γι'αυτο φέφκεις.

    υπάρχει τζαι το στερεότυπο επιστήμονας--->geek--->has no life-not fun.

    ναι, νομίζω στες γυναίκες εν πιο έντονο επειδή υπάρχει τζαι το άλλο στερεότυπο πως ο άντρας εν πάνω που την γυναίκα τζαι αν η γυναίκα εν επιστήμονας-->έξυπνη απλά έρκεσε πίσω στο point 1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Μάριος
    Νομίζω έκαμες μια καλή σύνοψη του θέματος! Νομιζω τουτη εν η πραγματικότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επισης οι στατιστικές λεν οτι οι γυναίκες επιστημονες εχουν σχέση/είναι παντρεμένες με συνάδελφους ενω δεν ισχύει το ιδιο για τους άντρες του κλάδου.... kala dld oi antres ti panyrevontai ourakotagkous en to katalava...
    anw apla an einai i gineka i epistimonas en lio diskolo na evrei antra pou na to anektei o egoismos tou oti apla EN PIO EKSYPNH TZAI PIO EPITIXHMENH..

    pou tin alli eksartate ti thelei o kathenas j ti xaraktira exei.. px perno ton eauto mou j ksero oti an den eimai me ena plasma pou exei ptixio tha ton ipovivazo (athela i eskemmena en xero pio pou ta dio) 256 fores tin mera... to parapano anereite an erotefto trella enan aktivisti j mazi sosoume ton kosmo tziame en alli ipothesi.. to point einai na thaumazei o enas ton allo tzai oi na ton foate i na ton ipotima ktl... en boro na to eksigiso.. exo mia theia (onoma j prama) katina j leei : "j koita na pareis kanena gambro tis taksis-klasis mas"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι άντρες-επιστημονες παντρευονται γυναικες ολων τον επαγγελμάτων....η ερεύνα εν ελάλεν τίποτε για ουρακοτάγκους! :Ρ

    Χαχαχα θεια Κατίνα;;; χαχαχα
    Καταλαβαίνω τι εννοείς παντως.... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρασινάδα,
    οκ... να συμβιβαστώ. πχ. αντί να έχει μαλλί ως τη μέση του που είναι το ultimate. Να έχει μαλλιά ας είναι και κοντά.

    Για την έλλειψη μαλλιού δεν το συζητούμεν καν! Next please

    :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εν εδιάβασα τα σχόλια αλλά νομίζω αν κάποιος έχει πρόβλημα με το phd ή με το επιστήμονας έχει complex in general άρα δεν χάνεις και τίποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εν θα είχα πρόβλημα με την δουλειά του άλλου αρκεί να ήταν σε φυσιολογικά όρια..ακουσα για κάποιον εκτές επίε στον γάμο του το πρωί το απογευμα δουλειά στο εργαστήριο ενω ο μάστρος έδωκε του άδεια τζαι την νύκτα στην δεξίωση:S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εξαρτάται ίντα ράτσας ήταν το πλάσμα. στο χωρκόν μου ας πούμε μια γυναίκα με διδακτορικό θεωρείται ότι έσιει κάποιον πρόβλημα (γιατί αν δεν είσιεν ήταν να πάρει έναν καλόν παιδίν, τζαι να έσιει 3 κοπελλούθκια ως τωρά). έτσι στο χωρκόν μου το διδακτορικόν θα ήταν απωθητικό.

    στον υπόλοιπο κόσμο νομίζω ότι δεν είναι. εκτός αν (όπως είπαν ούλλοι οι άλλοι) κάποιος έσιει κόμπλεξ. εμέναν η σχέση πάντως εν έσιει διδακτορικό, τζαι καθολου δε χαλιέται που εγώ (κάποτε) θα αποκτήσω. Γιατί εν φυσιολογικό πλάσμα τζαι εν έσιει κολλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πολλά ενδιαφέρον ππόστ! αη αγκρή με τους περισσότερους κκόμεντερς, τζαι πιο πολλά με την μαριλού περί κομπλεξισμού ορισμένων (τζαι ιδιαίτερα αθρώπων - ανεξαρτήτως φύλου - που μεγαλώνουν σε κοινωνίες που ο άντρας πρέπει ντε και καλά να φέρνει έσσω την πανσέτα - λέγε με "bringing home the bacon")

    p.s: scientists are tres tres sexyyyy!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ράνια
    Τα σχολια λιο πολύ το ιδιο ειπαν τζαι συμφωνω! :)

    @Tall Girl
    Ε μα τουτος επαραχεσεν το!!!Εν προβλημα αμα κατι γινετε σαν ψυχωση...

    @Ερυκίνη
    Συμφωνω μαζι σου. Την νοοτροπια του χωρκου σου την εχουν τζαι αρκετοι που ζουν στην πολη νομιζω. Ετυχεν μου να μου πουν "καλά τουτα ουλλα αλλα ενεν τζαιρος να αφηκεις τα βιβλία τζαι να δεις να καμεις οικογένεια;" Τζαι ατε να τους εξηγησεις οτι εν είσαι μες τα βιβλια τζαι τι κάμνεις σε ενα εργαστήριο.

    Νομιζω οι αντρες που το βλεπουν κάπως εν γιατι εχουν κομπλεξ με την δικη τους αυτοπεποιηθηση....

    @Marmite
    Θενκιου κόρη! :) Ναι υπάρχοι δυστυχως τουτη η νοοτροπια. Αλλα ατε να τους πεις οτι καμνεις διαιτα τζαι το μπέικον εν παχυντικο, ή να τολμησεις να τους πεις, μπέικον φέρνω τζαι μόνη μου!

    υ.γ. χαχαχαχαχα θα το αφηκω ασχολίαστο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή