Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το παράδοξο του Ζήνωνα

Το περίπου 500 π.Χ ο Ζήνων (όι ο συμπατριώτης ο Κιτιεύς, ο άλλος ο Ελεάτης) εδιαμόρφωσε διάφορα παράδοξα. Το ένα ηταν το εξης.

Θέλεις ας πουμεν εσυ να πάεις που το σημείο Α στο σημείο Β. Για να πάεις πρεπει πρώτα να φτάσεις στο σημείο Γ το οποίο ειναι ακριβώς στο μέσο της αποστασης  μεταξύ Α τζαι Β, αρα πρώτα πρεπει να πάεις που το Α στο Γ. Για να πάεις στο Γ πρεπει πρωτα να περάσεις που το σημειο που εν ακριβως στο μεσο του Α τζαι του Γ, ας το πουμε Δ. Για να πάεις στο Δ.........κτλ κτλ. Επιασετε το νόημα.

Ο Ζήνων ειπεν αρα εν θα μπορέσεις να πάεις ποτέ στο Β γιατι πρεπει να εκπληρώσεις ενα infinite number of tasks τζαι μεν σου πω εν θα μπορείς να ξεκινήσεις καν. Δηλαδή κατι του στυλ που ήσουν; Πούποτε!

Αν του πεις εν πελλάρες που λαλείς αγαπητέ ημων πρόγονε, μπορεί να θιχτεί ο πρόγονος,  τζαι ενιξέρεις καμια φορα..... Που την αλλη ενα πόιντ έσhει το ο άτιμος.

Ετσι τζαι στην ζωή. Για να φτάσεις ενα στοχο, ας τον πουμε Β, πρεπει να εκπληρώσεις πρωτα πολλους μικρους. Αν ακουσεις τον Ζήνωνα, καλυτερα κατσε στα βραστά σου γιατι εν τα πάντα ματαιότης! Αλλά αγαπητέ μου, δεν μας παρατάς λέω εγω! Τζαι στο Β θα πάμε τζαι όπου θέλουμε!

Εεεεε εγω σε αυτη την φάση νοιωθω 2 βήματα πριν το Β. Αρκεψα να το θωρω το Β οτι εν κοντα. Εν μπορώ να του τζίσω ακόμα......αλλά θωρω την ταπελούα που γράφει Β τζαι θα κάμω οτι μπορώ να το φτάσω. Με όλο το σέβας αγαπητέ Ζηνωνή, μια μέρα θα σε έχω χεσμένο!

13 σχόλια:

  1. Me like! Όι και χεσμένο, γιατί ήταν και δύσκολοι καιροί τότε το competition για φιλόσοφους (non-PhD) ήταν στα high του (όταν σ'είχε πλάι του). To B θα έρθει είτε το θέλει ο Ζήνων είτε όι γιατί η Πρασινάδα δεν μασά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχε chance ρε μπέστυ να μεν φτάσεις το Β??

    εν πολλ ωραία να φτάνεις σε έναν στόχο σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εκρονούμασταν του Ζηνωνή κανένας εν θα εφτανε πουποτε! Εννα συμφωνήσε με το Βούιν (ΑΛΟΟΟ ΒΟΥΙ ΜΟΥ!) η Πρας εν μασά. Τζαι στο Β θα φτάσεις τζαι όπου αλλού βάλεις στόχο!!!

    Αι μις γιου κόρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι στο Α. Βάλλεις fake στόχο το σημείο Ψ. Τζιαι ξεκινάς να ονομάζεις τα ενδιάμεσα σημεία-στόχους με γράμματα που το Ψ, ανάποδα. Να δεις πόσο κοντά σου έρκεται το Β μετά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμαν το βλέπεις εσύ το Β, τότε εν εσhιει τζιαι πολύ σημασία τι λέει ο αγαπητός ημων πρόγονος Ζήνωνας. Άφου βλέπεις εσύ το στόχο, then that's all that matters! :)

    Have a good Saturday my dear. xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεν του διάς σημασία εν παλιά κκελέ!!
    μια χαρα θα τα κατεφέρεις Πρας!
    Καλό Σαββατοκυρίακο xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρασινἀδα! Πρὠτο, μήπως είχε κανένας μας αμφιβολἰες για τις επιτεύξεις των στόχων σου; δεν νομίζω. Δεύτερο και άσχετο: τούτο το συγκεκριμμένο παράδοξο του Ζήνωνα, αρέσκει μου επειδή θυμίζει μου το μαθηματικὀ integration. Τρίτο, ειδικἀ το σχόλιο της Ξιππ εσύγχησε με επειδή εχρησίμοποίησε μορφή του ονόματος που χρησιμοποιώ και εγώ για...ξέρεις ποιον. Και τέλος, σόρρυ για εχτές. έκλεισα τον υπολογιστή και εθυμήθηκα μετἀ που ώρες ότι δεν σου απἀντησα. Θα προσπαθήσω να σε έβρω σήμερα αν έχεις ώρα! Φιλιἀ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθκεια εγώ εν εκατάλαβα τίποτε
    Τζίνο που ξέρω εν πως αμα θέλεις εσύ να πάεις στο Β, ο κόσμος να χαλάσει εσύ εννα πάεις.
    Γκόου πΡας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχομαι να σου ερτουν οπως τα θελεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε σημειο της διαδρομης έχει τη δικη του αξία και βαρύτητα. Αφου το βλέπεις το Β, ειναι απλά θέμα χρονου να το κατακτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @VK
    χαχαχα αρεσεν μου το φιλοσοφους (non-PhD)! Δαμε εν ειχαν ουτε ενα B.S κόρη! χαχαχαχα Ναι δεν μασώ! χαχα Θενξ!

    υ.γ. κόρη γιατι εν μου ειπες οτι γραφεις κομμεντς σαν VK;;;;; Προχτες νομιζω απαντησα σου στα Ιστομαγειρέματα χωρις να ξέρω οτι είσαι εσυ! χαχαχα

    @Ράνια
    Εν μπορείς να εισαι ποτέ σιουρος για τίποτε....το μονο που μπορείς να κάμεις ειναι να προσπαθείς οσο παραπάνω μπορείς.
    Τωρα να δουμε αν και πότε θα φτασω....

    @Ξιπ
    Μις γιου του κόρη! Που θα πάει, ο Ζηνωνής θα φάει την σκόνη μας!χχχχχ


    @ΤΤ
    Μα ο ποιητής ειπεν οτι εν το ταξίδι που μετρά! Ετσι τζαι μακρυα να εν το Β σημασία εσhει να φτάσεις....Κοντεύκω! :)))

    @Λου
    Νομίζω επαραφιλοσόφησεν το θέμα ο αγαπητός τζαι επαρανόησεν λίο! :Ρ
    Καλη Κυριακή!!

    @ΑΕνιμα
    Παλια κκελλέ! χαχαχα Κυριολεκτικά και μεταφορικα!!
    Καλο υπολοιπο του Σ/Κ! :)))

    @Αλτερ
    Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σιγουρος για κατι....καμια φορα θέλεις υπενθύμιση. χαχαχα Τζαι εγω το ίδιο τον είπα στην τελευταία γραμμη τζαι εσκεφτουμουν τον...ξέρεις εσύ οταν το έγραφα το ποστ!!! Τζαι εγω εσκέφτηκα το παλια σαν integration αλλά μετά εσκεφτηκα οτι εν πολλά one dimensional!! Κανενα πρόβλημα ρε. Τοκ του γιου σουν!χχχχ

    @Μαριλου
    Κόρη κοτζάμ φιλοσοφος τζαι να μεν το καταλαβαίνεις;;;; :Ρ:Ρ
    Θα φτάσουμε που θα παει!

    @Φουρνι
    Ειπες να συνεχίσεις με μαθηματικά στο δρομο που εχάραξεν ο πρόγονος;;

    @Γρουτα
    Ευχαριστώ Γρουτίτσα....Ανταποδίδω! χχχχ

    @Σμιλι
    Με βρίσκεις απολυτα συμφωνή...Απλα καμια φορά νοιωθεις οτι επερασες που ουλλα τα σημεια τζαι εν καιρός να φτάσεις στο Β.

    @Λυδία
    :)))



    ****Γκουχου Γκουχου! Επεριμενα το παραδοξο του Ζήνωνα να το σχολιάσουν οι εντζενίαρς...ονόματα δεν λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή