Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μια φοινιτζιά, ένα μπλάκ-άουτ τζαι ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Επέστρεψα στις Αμερικές την Πέμπτη, τζαι εμπήκα κατευθείαν στα βαθκιά μιάς τζαι σήμερα είχα πρεσεντέισιον στην δουλεία. Τζαι αντί να ψουμνίζω στις εκπτώσεις, έκαμνα σλάιτς στο πάουερ πόιντ.
Θα σας πω πρώτα μια  Πρωτοχρονιάτικη, "μέιτ ιν Σάιπρους" περιπέτεια. Την παραμονή της Πρωτοχρονίας, είμασταν καλεσμένοι δίπλα στην θεία μου (γιατί κάθε Κυπραίος που σέβεται τον εαυτό του έχει δίπλα μια θεία) τζαι μετά την αλλαγή στην ανιψιάν μας την «Αετομάτα». Εφάμεν όλο το μεσημέρι ως τις 5 να κάμνουμε 3 ειδών καπ-κέικς με τις αδερφές μου.


Μόλις ετελειώσαμε να στολίζουμε το τελευταίο καπ-κέικ, εμπήκε στην κουζίνα ο παπας μου τζαι λαλεί «Κορούδες πάω να πιώ ένα καφέ τζαι να παίξω καμιά πιλοττα τζαι σε καμιά ανάμιση ώρα εν να’ρτω.» Μα ώστι (ορθογραφία;;;;;)  να τελειώσει την κουβέντα του, ακουστήκαν 3 μπαμ! Εγώ προς στιγμήν ενόμισα ήραν οι Τούρτζοι να μας πιάσουν τζαι ότι αν εξαναέρκουμουν Αμερική θα ερκούμασταν οικογενειακώς ως πρόσφυγες πολέμου. Με το που τελειώνουν τα 3 μπαμ, έπεσε το ρεύμα! Επίασε ο παπας μου (όλσοου νόουν ας στύλος της οικογένειας) το φανάρι τζαι επίεν κάτω στο δρόμο. Ένα σύρμα της ηλεκτικής εσπασε τζαι έπεσε χαμέ έξω που το απέναντι σπίτι! Εφκήκαν ούλλοι οι γείτονες στο δρόμο! Επίασαμε τηλέφωνω την ηλέκρικη τζαι όσους γνωστούς ήξεραμεν στην ηλεκτρική μπας τζαι δούμε φως «φέτος». Η θεία να λαλεί ότι εν να μείνουμε χωρίς φαί.... Εγώ είπα της θα φάμε ψωμί, ελιές, τομάτες, χοιρομέρι τζαι καπ-κέικς! Σε 20 λεπτά εμφανίστηκε περιπολικό με ένα ολόκληρο αστυνομικό. Επαρκαρε μεσα στην μέση του δρόμου. Επερνουσαν αυτοκίνητα που δίπλα τζαι ερωτούσαν τι έγινε. Μετα βίας εσυγκατούμουν που το να τους πω ότι ο γειτονας εν άντεξε τζαι τελικά εσφαξε τζείνη την σκρόφα την γεναίκα του. Ο αντρας της κόρης της θείας μου αντα τζαι είδε τον αστυνομικό ενευρίασε γιατι πριν κάτι μήνες ο ιδιος αστυνομικός ετόλμησε να του ζητήσει ταυτότητα γιατι εκάπνιζε σε ένα καφέ πόξω!Ό ένας γείτονας ελάλεν ότι εν επειδή εκαμαν "κότακ" (contact ήθελε να πει) τα σύρματα με νερο που εμάζευκε μια φοινιτζία που έτζιζε πάνω στα σύρματα.Μετα που κανένα δεκάλεπτο ήρταν θκυο της ηλεκτρικής. Εκοψαν το ρεύμα προς την γειτονία τζαι είπαν μας ότι θα έρτουν να μας το σάσουν. Μετα εφύαν μαζι με το περιπολικό. Μετά που καμιά ώρα ήρταν να το σάσουν! Εσάσαν το τζαι κατα τις 8.30 πμ ήρτεν το άγιο φώς. 

Επί 3.5 ώρες εμέις εβαρκούμαστουν. Τι να κάμουμε χωρις ιντερνετ ή έστω Τι-Βι;; Ευτυχώς ήταν το ‘Αι-φόουν φορτισμένο καλα τζαι εποσκολιστήκαμε! Μάλιστα έχουμε και ντοκουμέντα. Παίζει τζαι γραφει σενάριο η Ξ. Ξιππασμένου. Σκηνοθεσία τζαι Άι-φόουν- κάμερα εγώ. Ευχαριστούμε την Π. Πελλαμένου τζαι την εγγονή της θείας δίπλα για την τεχνική εκπαίδευση του αυτόπτη μάρτυρα. Γκέστ σταρ ο "Χρυσούλης"!

Τζαι για να δείτε τι επαγγελματίες είμαστε, έχουμε και παρελλειπόμενα!!





5 σχόλια:

  1. Λακωνικός ο Χρυσούλης πάντως! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειχαν action βλέπω οι διακοπές σου στην κύπρο, αν μπορέσεις βάλε στο μπλοκ σου τη συνταγή των cupcakes και έχει καιρό που ψάχνω μια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Invictus
    Η αλήθκεια είναι ότι he is a man of few words.

    @σκουλουκούιν
    Οί συνταγές είναι απο το joyofbaking.com

    Τζεινα με το ασπρο κριμ τσιζ πουπάνω είναι με καρότα τζαι μήλα:
    http://joyofbaking.com/CarrotCupcake.html

    Τα ρόζ είναι βανίλια:
    http://joyofbaking.com/VanillaCupcakes.html

    τα σοκολατένια με το σκουρο ροζ πουπάνω:
    http://joyofbaking.com/ChocolateCupcakes.html

    απλά αντί σοκολατένιο πουπανω, εβάλλαμε το ίδιο με της βανίλιας αλλά άλλο χρώμα.

    Έκαμαμε 5-6 συνταγές που τούτο το σάιτ τζαι ούλλες ήταν επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eshete xazin a, otan ertw kipro na kamoume videa me ton Xrisouli kai to Moro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή