Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

To whom it may concern

Στο Σικάγο δεν ειχε περίπτωση να μαθευτεί στην δουλειά οτι έχω μπλογκ. Τζαι ανοιχτό να το αφηνα στο κομπιούτερ τίποτε εν θα εγίνετουν! Δοκίμασε να βαλλεις κυπριακά στο google translate τζαι θα γελάσει τζαι το παρδαλό κάτσίκι! (παρένθεση πριν λιο καιρό αναρωτιούμουν πόθεν εφκήκε τουτη η εκφραση.....Η απάντηση δαμε.)

Ας υποθέσουμε οτι καποιος που διαβάζει το μπλογκ μου με συναντήσει τυχαία σε μια παρέα ή οπουδήποτε. Νομιζω οταν αρχισουμε να μιλούμε θα καταλάβει πολλά γρήγορα οτι "Αααα τουτη εν η Πρασινάδα!".  Τοτε το δίλημμα ειναι λαλεί μου το ή εν μου το λαλεί;;;;

Ως τωρά στην δουλειά δεν ειπα κανενός για το μπλογκ. Ομως κάποιοι "σπιουνιστές" του διαδικτύου τους οποίους δεν θα ονομάσω, με ενημέρωσαν οτι υπάρχουν άτομα που με διαβάζουν που την δουλεια!!!!!!

Που τότε εγιναν ουλλοι δαμέσα δα υποπτοι! Λαλείς να εν καμιά φοιτήτρια/ής;;; Λαλείς να τζεινη η σέκρεταρι που συμμερίζεται τον πόνο μου για το φριζ του μαλλιού;;;  Εγνωρισα τον αναγνώστη/αναγνώστρια οξά εν που τζεινους που εν ενγώρισα ποτέ;;; Ουφφου τρώει με η περιέργεια!! Είσαι τυχερός/η που έκοψα τζαι το Ινβεστιγκέισιον Ντισκάβερι τσάνελ {πρώτον εν πυρά τζαι καθουμαστεν εξω στην βεράντα τες νυχτες (τζαι μπλέκουμεν δημιουργίες για να μεν ξεχνιόμαστε) τζαι δευτερον εβαρεθηκα το!}. Γιατί αν δεν το εκοφκα αυτή την στιγμή θα ειχα "πιπολ οφ ιντερεστ" τζαι θα ηταν ουλλοι ενοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Τζαι ποιός ειδε την Έιτζεντ Πρας τζαι εν την εφοήθηκε;;!!!

Αγαπητέ αναγνώστη στην δουλεια φανερώθου πλιζ τζαι την επομενη φορά που θα φέρω κέικ θα σου φωνάξω να σε τζεράσω! Τζαι αν δεν φανερωθείς θα σε ανακαλύψω που θα πάει! Μπορεί να εκοψα το Ινβεστιγκέισιον Ντισκάβερι αλλα το μικρόβιο της αναζήτησης της λύσης μυστυρίων παραμένει ζωντανό τζαι κατίσhι σου!


Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κουμεράτο τουρ στην Πάφο

Η ikoumera (θενκ Γκοντ) εν θελει χενς νάιτ με διαφορα "πετούμενα πουλιά" τζαι μπολς πανω σε τούρτες κτλ ετσι τα χενς σελεπρέισιονς θα εν ησυχα ιβεντς. Το πρώτο εβεντ ηταν ενα Σαββατοκυρίακο στην Πάφο.

Την Παρασκευή σχολάνουμε και οι δύο μεσημέρι (οι χλιδές της Κύπρου). Στις 3 μ.μ ηρτεν η ikoumera η οποια εφερε σαντουιτς και φρουτα για το δρόμο τζαι εγω εκαμα μας που ενα λάττε. Δύο περίπου ώρες μετά είμασταν στην Μηλιού της Πάφου και στο ξενοδοχείο μας τους Άγιους Ανάργυρους. Η Μηλιού σας πληροφορώ εχει και εκλογική καλπη στην οποία ειναι εγγεγραμένοι 71 ψηφοφόροι! (οι αριθμοί για την πιο προσφατη απογραφη πληθυσμού εν €10 για να τους κατεβάσεις που κυβερνητικό σάιτ! Ακου τζαι εσυ! Αρα θα μιλουμε με αριθμούς ψηφοφόρων).

Αφου μας ετζεράσαν μια λεμονάδα (η οποία δεν επίνετουν που την πολλή την ζάχαρη) επιαμε στο δωμάτιο μας. Το ξενοδοχείο εν κυριολεκτικά ιν δε μιντλ οφ νόουγουέρ και ειναι γενικά εξαιρετικό! Άνετα θα εξαναεπίαινα!

Εκάτσαμεν μετά να απλώσουμεν στην πισινα....

Την νυχτα αποφασίσαμε να πάμε να φάμε στην μια και μοναδική ταβέρνα της Μηλιού αλλα εισhεν γάμο ετσι επιασαμεν το αυτοκίνητο τζαι ειπαμε να κάτσουμε σε οποια ταβέρνα μας "γεμώσει" το μάτι. Ετσι εκατσαμε σε μια ταβέρνα στον Κάθηκα (343 εγγεγραμένοι ψηφοφόροι) η οποία ονομάζετουν "Πετραδάκι" πετραδάκι για για τα σένα το'χτισα. Μια ωραία ταβερνούδα με ωραίο φαΐ και καλή εξυπηρέτηση. Η κουτουρού επιλογή μας τελικά ηταν πολλα καλή!

Μετα πισω στο ξενοδοχείο τζαι υπνος.

Την επομενη μέρα εφαμεν πρόγευμα τζαι εσπάσαμεν στο εξαιρετικό μας ξενοδοχείο. Μιας τζαι το ξενοδοχείο εισhεν σπα, εκαμαμεν τζαι ενα εξφολιέσιον (ηταν μέτριο) τζαι ενα μασαζ (εξαίρετο!).

Μετα επιασαμεν πάλε το αυτοκίνητο τζαι επιαμε μια βόλτα ως τα Λουτρά της Αφροδίτης...εν εκατεβήκαμεν αν τζαι τωρα που το σκέφτουμαι επρεπε να κατεβούμε για να πιασω λίες μάντολες.




Επιαμε θάλασσα στο Λατσί τζαι απλωσαμεν της κορμάρες μας. Η θάλασσα εν τόσο ωραία που χαλάλι οι τραυματισμοί που τις πέτρες για εμας τους αμάθητους πρωτευουσιάνους.





Κατα τις 4 επιαμε για ενα λέιτ λαντς/ ερλι ντίνερ σε ενα εστιατόριο στο Λατσί στην Μαρίνα. Γιάγκος το ονομα του εστιατορείου. Ηταν καλό το φαί αν και δεν ηταν κάτι ιδιαίτερο.


Ξανά πισω στο αυτοκίνητο.  Ακολουθεί φωτογραφικό οδοιπορικό

Πιτ-στοπ για παγωτό. Πικρή σοκολάτα
Παπαφιλίππου αγαπώ σε!

Ομολογώ πως δεν το ήξερα ότι εσhει τζαι
άλλη Περιστερώνα. Η Στενή εχει 127 εγγεγραμένους
ψηφοφόρους, η Τριμηθούσα (αν εν το ιδιο με την Τρέμιθουσα)
εχει 435, η Λυσός 186 τζαι τα υπολοιπα δεν εχω ιδέα που ψηφίζουν!

Και γραφείο εξυπηρέτησης του πολίτη!

Πολλές στάσεις για σχολικά λεοφορεία, ακομα
τζαι αν μονο 1 σπιτι υπήρχε εντός 1-2 km.

Τέλεια διαδρομή!!



Στάση στο ξενοδοχείο "Παράδεισος Χιλς" στην Λυσό.

Στο ξενοδοχείο ετοιμαζαν τραπέζια για βάφτιση.

Εμεις ήπιαμε τα φραπέ μας.

Ον δε γουέι μπακ κάτι ειχεν σε τουτη την ομορφη εκκλησία
στην Περιστερώνα. Αραγε ηταν τα βαφτήσια που θα ηταν στο
ξενοδοχείο στο χωρκό δίπλα;;;

Αετοφωλιές εν επιαμεν να δουμε γιατι
αν μας αρπάξει κανένας αετός που τον μπαλαρινέ
κότσο;;;


Μετά πισω στο ξενοδοχείο για ενα ντρινκ στην πισίνα. Μετα λιο σμιλί/σμίλες ετσι για ξεσάλωμα τζαι εγω να φυρνουμαι του υπνου ενω η ikoumera ετελειωνεν την θηλιά που ειχε μαζι της για την κουβέρτα που κάμνει.

Το επομενο πρωί (Κυριακή), χλαπάκιασμα στο μπρέκφαστ τζαι πιανουμε το δρομο της επιστροφής.

Στάση στην Πάφο για ενα καφέ
Το κάστρο της Πάφου με κερκίδες για την οπερα.
Το παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστα στις κερκίδες
θα το αφήσω ασχολίαστο.

Συνέχεια στο δρόμο της επιστροφής με μια στάση για περπάτημα στην παλιά Λεμεσό η οποία μπορω να πω με εντυπωσίασε τζαι ελπιζω να παραδειγματίσει την Λευκωσία.

Φαΐ στο εστιατόρειο Fat fish στον Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Εξαιρετικό! Το φαΐ ενθουσίασεν με. Ισως το πιο ωραίο τηγανητό καλαμάρι που εφα ποτε!!!
Η θέα ενω εκαταβροχθιζαμε το τέλειο μεσημεριανό μας.
Πίσω στην Λευκωσία μετά απο ενα εξαιρετικό κουμεράτο Σαββατοκυρίακο.

Υ.Γ. Οι Άγιοι Αναργυροι ηταν γεμάτη με ζευγαράκια. Εμεις ειμασταν εξαίρεση. Σημερα επεσεν τούτο στην αντίληψη της ikoumeras.  Εμείς ομως δεν τους ειδαμε!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

'Απλωμα ζάμπας

Αγαπητέ αναγνώστη,

αν δεις μια "αναγεννησιακού τύπου" τύπισσα, με μια αλλη μακρομαλλούσα παστή να απλωνουν τες πασhιό/παστές ζάμπες τους σε χωρκό της Πάφου, τότε συγχαρητήρια!!! Μολις ειδες εμένα και την ikoumera! Για ενα Σαββατοκυρίακο θα ξεφύγουμε που την πραγματικότητα τζαι τες παρές των ζευγαρακίων που μου θυμιζουν οτι είμαι σίνγκολ!! Αν τυχόν τζαι δεν επιστρέψω στην πρωτεύουσα του κέντρου του κόσμου, εν μαλλον γιατι επαληθεύτηκε η πρόβλεψη του ζωδίου μου που ελάλεν οτι τέλος Αυγούστου θα γνωρίσω τον έρωτα της ζωής μου. Κριμας δηλαδή που εν πιστευκω στα ζώδια ενεν;;;

Ατουταλέρ εβριγουαν! :)

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Γράμμα σε ενα παλιό συμμαθητή

Αγαπητέ παλιέ συμμαθητή,

Εχάρηκα που εμιλησαμε προχτές που το τηλέφωνο τζαι εμαθα τα νέα σου τζαι ειπα σου τζαι εγω τα δικά μου. Ξερω οτι εκάμναμεν πολύ παρέα στο σχολείο τζαι μετά που ετελειωσεν το σχολείο εχαθηκαμε, αλλα θινγκς χάπεν τζαι συνήθως φορ έι ριζον ετσι εχαρηκα που εν εστιάσαμεν σε τουτο τζαι απλα εξιστορίσαμεν ο ενας του άλλο τι εκάμναμεν τοσα χρονια τζαι εμιλουσαμεν λες τζαι εσhει που τα εχτές να τα πουμε.

Ηταν λογικό φυσικά σε κάποια φάση να με ρωτήσεις για το πως αποφασισα να ερτω Κύπρο....ειπα σου εν συντομία τους λόγους τζαι ας μεν τους συμμερίζεσαι γιατι εσυ αποφασισες να μείνεις εκτος. Ερωτησες με αν μου αρεσκει τζαι αποφασίσα να μείνω. "Θυμάσαι" ειπα σου "που στο σχολείο ημουν ετσι πολλά του προγραμματισμού τζαι των σχεδίων;; Εεεε εξακολουθώ να ειμαι ετσι αλλα σε πολλά πιο χαλαρο σημείο. Εν θα κάτσω να ανησυχω για τα "αν"....οταν δω οτι εν περνώ καλά πλέον ή οταν κάτι δεν που ειναι πλεον υποφερτό ή οταν κατι ξεπερνά καποια όρια που εχω τότε θα το αντιμετωπίσω οταν ερτει η ώρα."

Ξερεις ρε συμμαθητή πλεον προσπαθώ να ζω το παρόν τζαι ταυτόχρονα να επενδύω στο μετα...πριν απλα επόνταρα στο μετά τζαι το παρον το είχα λιο χεσμένο. Μπορεί να ενοιωθα οτι εσhει που τα εχτές να τα πουμε, αλλα τελικά επερασαν 12 χρονια που τότε που ετελειώσαμεν το σχολείο. Εμεγαλώσαμεν τζαι αλλάξαμεν. Θέλω να πιστευκω οτι αλλάξαμεν προς το καλύτερο. Εχαρηκα που έμαθα νέα σου τζαι εχάρηκα που η συζήτηση μας με εκαμεν να δω τζαι λιο τον εαυτό μου που τοτε ως σημερα.

Ευχομαι να συνεχίσεις να πραγματοποιείς τα όνειρα σου τζαι να περνάς καλα!!

Πρας



*Ο τίτλος εν παραλλαγή που το "Γράμμα σε ενα παλιό συμφοιτητή" του Καρυωτάκη.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ναι εγώ μιλώ;;

Για πολλά χρόνια στην Αμερική ειχα δορυφορική συνδεση τζαι εβλεπα ΕΡΤ, ΜΕGA και ANT1. Kαθε νυχτα κατα τις 10 μ.μ. τοπική ωρα αρχιζαν οι πρωινές εκπομπές των 6 π.μ. στην Ελλάδα. "Καλημέρα απο την Ελλάδα σε οσους μας παρακολουθουν και στο εξωτερικό. Στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία". Οκέι το καλημέρα ηταν λιο ακυρο για εμας γιατι η μέρα μας ετέλειωνε, αλλα ηταν ωραίο να σου στελνουν ένα χαιρετισμό, ακόμα τζαι οταν ηξερες ηταν απλά μια συνήθεια...ε τζαι που ίσως αρεσκεν στους παρουσιαστές γιατι ενοιώθαν ότι εκάμναν "διεθνή καριέρα".

Και ποιός δεν θυμάται να ακουσε εστω μια εκπομπή στο ράδιο οπου τηλεφωνά ενας ακροατης τζαι αφου βεβαιωθεί οτι εν όντως τζείνος/η που μιλά, στελλει χαιρετίσματα "Στους συγγενείς μου στην Πάφο, στο θκειό μου τον Κώστα στο Περθ τζαι στα ανήψια μου, Αντρούλα τζαι Πάμπο στο Λονδίνο".

Με αφορμή λοιπόν τουτες τις αξέχαστες στιγμές, θέλω και εγώ με την σειρά μου να στείλω μπλογκικούς χαιρετισμούς!

Στους 1-2 φίλους που με διαβάζουν απο το Σικάγο τζαι κυρίως στο Κοιμωμένο Βούη....στο Δρ. Κοιμωμένο Βούι εννοώ!!

Στον/ην/ους αναγνώστες που την Καλιφόρνια που με διαβάζουν συχνα πολλα χαιρετίσματα! Ενιξερω ποιος/ποια/είσαι αλλα τα βιούζ του μπλογκ που την Καλιφόρνια εν παραπάνω που το Ιλλινόι.

Στην Ε απο την Λεμεσό που ξέρω οταν με διαβάζει και που με θυμάται παντα σε γενέθλια και γιορτές!

Τους χαιρετισμούς μου στους Κυπραίους εν Ελβετία που πρόσφατα η υπαρξη τους υπέπεσε στην αντίληψη μου! Μικρός που εν ο κόσμος α;;;!!!

Σε οσους κατα καιρούς μου εστειλαν μηνυματα για να μου πουν κάτι που τους απασχολεί,  για να μου πουν οτι υποστηρίζουν την αποφαση μου να πάω Κύπρο, για να με ρωτήσουν κάτι, για οτιδηποτε τελοσπαντων!Θενξ ξανα!!!

Τα χαιρετίσματα μου στο Αλτερ Ίγκο καπου τζαμέ κοντα στο Ιλλινόι....Εχει καιρο να τα πουμε...Χόουπ ολ ις γουέιλ!
 

Καπου δαμέ θα κλείσω την εκπομπή μου με ενα τραγούδι με σχετικό τίτλο (μεν ανησυχείτε ενεν το "χαιρετισματα λοιπον στην εξουσία"!)

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Λάιφ ιν Σάιπρους (18)

Την Κυριακή το μεσημέρι εκαμνα ζάππινγκ τζαι εδωκα πάνω σε μια σειρα που ονομάζετουν "The Chicago Code". Στην αρχή εσκέφτηκα "Πρας γιου αρ νοτ ρέντι φορ δις τζαστ γιετ" αλλα αφηκα το κανάλι τζαι ειδα 3 απανωτα επεισόδια. Η σειρα  δεν με εντυπωσιασε με την πλοκή της αλλα με εντυπωσιασε με τον ρεαλιστικό τροπο που παρουσιαζει την πολη. Οι αναμνήσεις φυσικά δεν αργησαν να ερτουν.........εκατσα τζαι εβλεπα τα "Λαβ Σικάγο" που εγραψα κατα καιρους......πανέμορφη πόλη το Σικάγο! Επέλεξα τουτη τη πολη τυχαία καπου το 2000 τζαι εν τελη με εφιλοξένησε για πάνω απο 11 χρόνια. Επερασα δυσκολα αλλα επερασα τζαι ωραία. Δεν θα αλλαζα τιποτε.....ο,τι εζησα με τον ενα ή τον αλλο τροπο εφκηκεν μου σε καλό....

Φεύκεις που την Λευκωσία τζαι πάεις στο Σικάγο......εν αλλος πλανήτης. Πρεπει να ξαναρχισεις που την αρχη να χτίζεις τα πάντα. Μετα αποφασίζεις να αντιστρέψεις την πορεία τζαι να ξαναπάεις τζαμε που αρχισες. Σαν την μονοπολη που ξαναγυριζεις στην αφετηρία τζαι πρεπει να ξανακάμεις γυρω που την αρχή. Τουτη τη φορα ομως ο γυρός εν διαφορετικός γιατι την πρώτη φορα εγορασες κανένα οικόπεδο, επιασες τζαι καμια κάρτα που σου εδωκε κανενα μπόνους! Φυσικά πάντα υπάρχει ο κινδυνος να πάεις "φυλακή" αλλα τα πάντα εν μέσα στη ζωή. Ως αποτέλεσμα ομως η επιστροφη στην αφετηρία δεν ειναι η ιδια γιατι πλεον εχεις αλλα δεδομένα και αλλες εμπειριες.  Τζαι αν συν τοις αλλοις η κεντρική τράπεζα του παιχνιδιου αποφάσισε να εξυγιανθεί, να καμει ανακεφαλαίωση τζαι αλλες ετσι λέξεις που εν της "μόδας" τωρα, τότε απλα  προσαρμόζεσαι τζαι εσυ αναλόγως.

Το Σικάγο ειναι μια πολη πανέμορφη, σχεδόν ιδανική και αψεγάδιαστη. Η Λευκωσία  υποθετικά θα εμπορουσε να ειναι μια πανέμορφη τζαι λειτουργική πόλη αλλά ειναι κάθε αλλο παρα τουτα. Επιλέγω ομως την Λευκωσία για συναισθηματικούς λόγους γιατι δαμέ εν η οικογένεια μου.

Καμια φορά ζηλεύκω λιο τους ανθρωπους που επιαν τζαι εμειναν για παντα στο εξωτερικο τζαι εχτισαν μια καριέρα επιτυχημένη τζαι τους ηταν/είναι αρκετό να βλέπουν την οικογένεια τους μια φορα το χρόνο για λιες μέρες. Ενα μέρος του εαυτού μου θα ηθελε τουτη την μεγαλη καριέρα γιατι ξερω οτι αν το εβαλα στοχο, πολυ πιθανόν να εκαταφερνα τζαι εγώ κατι. Ομως το αλλο μερος του εαυτού μου εβαλε βέτο. Το τίμημα εν πολλά ακριβο τζαι δεν θελει να το πληρωσει. Η επικράτηση της μιας πλευράς, εν σημαίνει κατ΄ανάγκη ηττα της αλλης. Απλά οι δύο τουτες πλευρές εκατέληξαν σε μια αποφαση για να επελθει μια ισορροπια τζαι σχεδόν 9 μήνες μετα νοιωθουν και τα δύο μέρη οτι επηραν την σωστή αποφαση. Η ζωή πάντα εχει συμβιβασμούς. Απλά επιλέγουμε ποιους συμβιβασμους ειμαστεν διαθετιμένοι να υποστούμεν τζαι τραβουμε μια γραμμη που θέτει τα όρια μας.



Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τα 5 μου

Πιάνω πάσα απο την Μάνα.........

Η σειρά στις απαντήσεις ειναι πάντα τυχαία.

Τα 5 επαγγέλματα που θα μπορούσα να κάμνω αν δεν εκαμνα τουτο που κάμνω:
- Μάγειρας
- Ιδιοκτητρια μικρου καφέ & να φτιαχνω μονη μου τα  γλυκά/αλμυρα
- Καθηγήτρια χημείας/βιολογίας σε σχολείο
- Κοινωνικός λειτουργός
- Forensic scientist


Τα 5 αγαπημένα μου φαγητα:
- Αλμυρά του φούρνου
- Γεμιστα
- Μπιφτέκια με πουργούρι και γιαούρτι για συνοδευτικά
- Πατατες τηγανιτές με ρίγανη
-  Φαχίτας/μπουρίτος με γκουακαμόλι & sour cream

Tα 5 πράματα που δεν μου αρέσκουν σαν γευση:
- Τα αυγά τα μελάτα/βραστα/τηγανιτα...γενικα οταν ο κρόκος και το ασπράδι ενεν ανακατωμένα μαζι.
- Λικέρ/κονιάκ μέσα σε σοκολάτα/κέικ. Απλά μισω το! (γενικα η γευση της αιθανόλης εν μου αρέσκει)
- Μέντα σε σοκολάτα/κέικ/φαΐ/οδοντοκρεμα! Γιαξ γιαξ.
- Τιραμισού. Αγαπώ τον καφέ αλλα τιραμισού δεν θα ετρωα εστω τζαι αν ηταν το μοναδικό γλυκό στο κόσμο.
- Κολιανδρο/μαϊντανό/σέλινο ωμα (πχ σε σαλατα). Μπλιαξ

Τα 5 ωραιότερα μέρη που εχω πάει:
- Σικάγο
- Αθήνα
- Άνδρος
- Long Beach, CA
- Κρήτη

Τα 5 μέρη που θα ήθελα να πάω:
- Πορτογαλλία
- Βόρεια Ελλάδα
- Αργεντινή
- Κοπενχάγη/Βιέννη/Αμστερνταμ (εν ισοαπαλία δαμε)
-  Σε οσα παραπάνω νησιά της Ελλάδας.

Τα 5 πράματα που πεθυμώ που το Σικάγο:
1. Το αισθημα του να νοιωθω χρήσιμη στη δουλειά μου
2. Την αισθηση του "μια στους πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους"
3. Την καταστηματα/σουπερμάρκετ
4. Την τάξη στο δρόμο και στο οδήγημα
5. Τους φιλους μου (αν τζαι εννοείται τζαι αν τζαι δεν ειναι πράμα)

Εν μπορώ να σκεφτώ κατι αλλον. Εδωκεν μου η πυρά τουτες τες μέρες. Αν εχετε καμια καλη ιδέα για 5, πείτε μου να την προσθέσω.


Aπαντηση προς Ουφ:

5 επιστημονικά ονόματα ποτών/φαγητών που μου αρέσκουν:

- (2R,3R,4S,5S,6R)-2-[(2S,3S,4S,5R)-3,4-dihydroxy-2,5-bis(hydroxymethyl)oxolan-2-yl]oxy-6-(hydroxymethyl)oxane-3,4,5-triol

- 4-Hydroxy-3-methoxybenzaldehyde


- α-(5,6-dimethylbenzimidazolyl)cobamidcyanide (οκ εν εχει γευση αλλα μαζι με πολλες αλλες εν απαραίτητες)

- (3β,5Z,7E)-9,10-secocholesta-5,7,10(19)-trien-3-ol (εν εχουν γευση μαζι με πολλες αλλες εν απαραιτητες. Για τουτη ευτυχως επρονόησεν η Κυπρος με τον ήλιο της!)

-(RS)-2-(4-(2-methylpropyl)phenyl)propanoic acid (αχρειαστο να εν τουτο αλλα στις δυσκολες ωρες ειναι φίλος)

Απάντηση προς Σαμαρίτισσα: (για ταινιες εν δυσκολο να επιλεξω....θελει σκεψη)


Tα 5 αγαπημένα αντρικα ονόματα:
- Έκτορας
- Αχιλλέας
- Οδυσσέας
- Ιάσωνας
- Παύλος

Τα 5 πιο χάλια αντρικά ονόματα:
- Πάμπος
- Πανίκος (απολοτζις στον Τζόιγλόου)
- Σάββας
- Γιάννος (με ο, το Γιάννης πάει τζαι ερκεται)
- Κύπρος

5 κυπριακές (ή τελοσπάντων που χρησιμοποιούμε στα κυπριακα) λέξεις που αγαπώ (εν παραπάνω αλλα θα περιοριστω σε 5 τζαι σε τζεινες που μου αρέσκουν παρα που με νευριαζουν)
- σικκιρτώ
- οξά
- ποθκιάντραπος/η
- ξιμαρισμένος/η/ο
- ξιππασμένος/η

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τεστ για αθκιασερούς (1)

Ο Χρήστος Θηβαίος σε ενα τραγούδι του λέει "Θέλω να σου στείλω μια λευκή κολλα χαρτί, γιατί εισαι η μόνη που μπορεί την σιωπή μου να διαβάσει".

Ποιά η αντίδραση σου σε τουτο το στίχο;;;

(1) Μάνα μου τον ρε......θελω τζαι εγω να μου στείλει κάποιος μια μέρα μια λευκή κόλλα χαρτι......
(2) Ειδες τον Χρήστο! Σιγά μεν μου στείλει εμένα ο Πάμπος μου μια λευκή κόλλα χαρτί! Χαρτιά τουαλέτας ειπα του να φέρει που τον μπακάλι τζαι δεν "εξόρτοσεν", οί να πάει τζαι ταχυδρομείο για να μου τα στείλει!!!
(3) Περκει μου  στείλει τζαι εμένα λευκή κολλα, τζαι να γράφει πάνω ο φάκελος την διευθυνση του για να του στείλω πίσω μια συνταγή για ψυχοφάρμακα γιατι ο ανθρωπος εν πάει καλα....
(4) Αλλόπως ο Χρήστος εφαεν οσπρια την προηγούμενη νυχτα τζαι εκατσαν του λιο βαρετά μες το στομάσhιην.
(5) Ο Χρήστος ειναι φανερό οτι νοιωθει οτι δεν τον καταλάβει κανένας, εκτος απο εκεινη που ειναι το πραγματικό του άλλο μισό.
(6) Ο Χρήστος ειναι φανερό οτι νοιωθει οτι δεν τον καταλάβει κανένας, εκτος απο εκεινη που ειναι το πραγματικό του άλλο μισό. Αλλα να δουμεν η κακούργα, η σκρόφα, για ποιον αλλο αχαΐρευτο αφηκεν τον Χρηστάκι σύξυλο!
(7) Στειλε μου εσυ λευκή κόλλα χαρτί, τζαι ειμαι καλή για λόου σου!

--------------------------------------------------------------------------------------



Αν επέλεξες το 1:
Εισαι μια πραγματικά ευαίσθητη ψυχη! Αναζητας τον πραγματικό έρωτα. Προσεχε ομως γιατι ο αναδρομος Ερμής καραδοκεί και μπορεί να μείνεις με δύο σhείλι καμένα πάνω σε ενα ράφι με κάτι νυχτερίδες και αράχνες.

Αν επέλεξες το 2:
Ισως ειναι καιρός να μιλήσεις με τον Πάμπο σου και να του πεις ολα οσα σε προβληματίζουν. Ισως ομως απλά ηρτεν η ώρα εβρεις και κανένα τηλέφωνο δικηγόρου για διαζύγιο.

Αν επέλεξες το 3:
Ολοι το ξέρουμε οτι καταβάθος θέλεις να επιλέξεις το 1.

Αν επέλεξες το 4:
Ελπίζεις οτι τα οσπρια εμαείρεψες τα εσυ.....γιατί ο έρωτας περνάει απ'το στομάχι!

Αν επέλεξες το 5:
Συμπάσχεις μαζι με τον Χρήστο γιατι εισαι σε φάση που νομίζεις οτι ήβρες και εσυ το αλλο σου μισό. Ελπίζω οντως να είναι ετσι.....αν τζαι τουτα μονο στο Notebook συμβαίνουν.

Aν επέλεξες το 6:
Δεν φταίει ο Χρήστος αν ο Πάμπος σου, του οποιου και εχάρισες τα καλύτερα σου χρόνια, τωρα παραθερίζει στο Πρωταρά με μια Μπρούκ που τωρα εγινεν τζαι τζεινη Φόρεστερ!! Θέλω να πιστεύω οτι Δεν ειναι ολοι οι αντρες το ιδιο!

Αν επέλεξες το 7:
Κρύβεις πολυ θυμό μέσα σου τζαι ενεν καλό πράμα! Αρχισε γυμναστική ή σταμάτα την δίαιτα!



Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Λάιφ ιν Σάιπρους (17)

Τις τελευταίες εβδομάδες ετυχε να πέσουν στα χέρια μου βιογραφικα......ανωτέρων, κατωτέρων κτλ! Το σοκ που υπέστηκα ηταν μεγάλο ετσι αποφασισα να δωσω μερικές συμβουλες! Τωρα θα μου πείς "σιγά χρυσή μου, ποιά εισαι εσυ που θα μας πεις πως θα καμουμε βιογραφικά;;;" και ενα δίκαιο θα το εχεις! Αλλα επειδη το δικό μου ετυχε να εν αποτέλεσμα που το ειδαν αρκετοι και εγκρίναν στην Αμερική, θεωρώ πως 2-3 πράματα που εν τζαι κοντά στο νου, μπορώ να πω.

1. Mην κάμνεις ορθογραφικά λαθη...κυρίως οσον αφορά την ονομασία του πτυχίου σου! Αν εσπουδασες  biological sciences, make sure you know how to spell science! (Tip: There is a thing called a spell check!).

2. Αν ξέρεις ισπανικά που εμαθες βλέποντας τηλενουβέλες με την γιαγιά σου, αυτό δεν σημαίνει οτι μπορεις να γράψεις στο βιογραφικό σου οτι μιλάς ισπανικα! O Jose Maria Armando de la Castillo ΔΕΝ είναι καθηγητης τζαι η Εσμεράλντα δεν ηταν ποτέ δασκάλα!

3. Αν εκαμες σκάι ντάιβινγκ το 2004 στον Πρωταρα, ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ! Μπράβο σου, ελπιζω να επερασες καλά τζαι να το απολαυσες, αλλα ειναι τελείως ασχετο με το θέμα μας!

4. Να θυμάσαι πάντα οτι τουτο είναι το βιογραφικό σου, οχι το πρόφαϊλ σου στο φέισμπουκ!!

5. Το βιογραφικό σου ΔΕΝ πρεπει να ειναι με κεφαλαία γραμματα! (Ναι είδα βιογραφικό που ηταν γραμμένο ΟΛΟΚΛΗΡΟ με κεφαλαία!)

6. Παραπάνω σελίδες δεν σημαινει καλύτερο βιογραφικό! Ενα 2-σέλιδο μπορεί να ειναι πιο εντυπωσιακό παρα ενα 15-σέλιδο! Το περιεχόμενο εν τζεινο που μετρά!

7. Μην μου γράφεις οτι τα αγγλικά σου εν απταιστα αμαν είμαι στην 5η γραμμη τζαι ηβρα ηδη 5 λάθη! Δωσ'το σε καποιον γνωστο σου που ξέρει καλυτερα αγγλικά τζαι πε του "Ρε ριχνεις του μια μαθκιά να δεις αν εν καλό;;" Το να γράφεις ενα ποστ τζαι να εχει λαθούθκια εν θα φέρει το τέλος του κόσμου, αλλα αν ειναι να σε πιασουν για δουλεια τζαι το βιογραφικο σου εχει 1 λάθος ανα γραμμή τοτε ναι, τζαμέ  μπορει να μεν πιασεις την δουλεια τζαι να ειναι κατα κάποιο τροπο ενα τέλος κάποιου πιθανού κόσμου.

8. Αν βαλλεις τους βαθμούς σου σε ορισμένα πράματα τζαι σε αλλα εν τους βάλλεις, εμενα λαλει μου οτι επιλεχτικά αναφέρεις τους βαθμούς που εν καλοι. Εν σου ειπα να μου βάλλεις τους βαθμούς του δημοτικού σου αλλα αμαν μου γραφεις τον βαθμό με τον οποιό ετελειωσες το σχολείο αλλα δεν μου γραφεις τον βαθμό με τον οποιό ετελειωσες το πανεπιστήμιο, σημαινει οτι εν θελεις να το ξέρω!

9. Μην δινεις την ίδια βαρύτητα σε πράματα που εχουν αξια με οσα δεν εχουν και τόση γιατι μετα οσα εχουν αξία επισκιάζονται μέσα στα πολλά. Οταν μιλάς για achievements τζαι αναφέρεις οτι επιασες το πτυχία σου με αριστα, ετελειωσες το σχολείο αριστούχος κτλ, δεν ειναι αναγκη να τα χώνεις με αλλα 6-7 ασχετα γιατι επισκιάζεις τα.

10. Keep to the point! Αν στελνεις βιογραφικο για να σε πιάσουν για εκπαιδευτή ράφτινγκ, τοτε ναι ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρεις οτι εκαμες ραφτινγκ και μάλιστα υπο τις πιο αντίξοες συνθηκες! Αν ομως στέλνεις βιογραφικό για να σε πιάσουν να διδάσκεις μαθηματικά, τοτε χου κέαρς αν εκαμες τζαι ράφτινγκ σε ποταμό με κροκόδειλους παρέα! Θελεις να το αναφέρεις, οκέι κάμε το. Ομως μην σπαταλάς 2 σελίδες περι το θέματος!

11. Τι εν τούτη η πελλάρα στα βιογραφικά στην Κυπρο να γράφεις αν εισαι παντρεμένος, πόσα μωρα εχεις τζαι αλλα τέτοια! These are not hiring criteria! Μερικα πραματα οι Αμερικάνοι καμνουν τα πολλά καλα! Ας παρουμε τα καλα τους! Οπως το να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σε ετσι περιστάσεις.

θα περιοριστώ στον εντεκάλογο για τωρα......Ειμαι σιουρη η διαμόνη μου στο χρυσοπράσινο θα μεγαλώσει την λιστα συντομα!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Φθινόπωρο 2013 by Pras (5)

Δεν μας πτοεί η πυρά τζαι ο λάλλαρος! Ευτυχως οι Λευκωσιάτικες νυχτες στην βεράντα επιτρεπουν το σπορ και ετσι σας παρουσιαζω τα 3 νέα μου δημιουργήματα!

1. Ζακετάκι για κοριτσάκι 9-12 μηνων.





2. Ζακέτα για αγοράκι 18-24 μηνών.



3. Μικρή κουβερτούλα, γιουνισέξ (δεν εννοώ για σεξ στο γιούνι/πανεπιστημιο). Εμπνευσμένη απο τις γιαγιάδες μας που εκαμναν κουβέρτες με ο,τι μαλλιά τους εμεινισκαν ποδά ποτζει!