Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Not that kind of a New Year's resolution.

Πέρσι έτσι μέρες εγραψα ενα πολλά βαθυστόχαστο ποστ για το ότι ο στοχος μου για την νέα χρονια ήταν να προσπαθήσω να επαναπατριστώ! Εν βαλλω λινκ στο ποστ γιατί που να βουράς ντήαρ αναγνωστη να θκιεβάζεις  βαθυστόχαστα λέμε τώρα  πράσινα ποστ.

Τελικά εφερεν τα η ζωή τζαι το περσινο ρεζουλούσιον εγινε πραγματικότητα!! Εισhεν τζαι δευτερο πάρτ το ρεζολούσιον που ήταν να χάσω λια κιλα. Που τα πέρσι ετσι εποχή είμαι 7-8 κιλά πιο λια. Τούτο το ρεζολούσιον εν ήμι-ολοκληρωμένο γιατι πρεπει να χάσω αλλο 7-8 ετσι ειπα να το μεταφέρω στον νέο χρονο......μέρες αδειας μπορώ να μεταφέρω αρα γιατί οχι και ρεζολούσιον;;;

Τζαι αφου πέρσι τα ρεζολούσιονς επιάσαν τοπο, εσκέφτηκα να κάμω κάτι παρόμοιο τζαι φέτος μπας τζαι εχω ρέντα τζαι συνεχίσει ετσι καλά το θέμα. Καταρχάς θέλω η νέα δουλειά στο χρυσοπράσινο να πάει καλα. Αλλά εν εν πολλά μπανάλ να βάλλω ετσι ρεζολούσιονς;;; Επισης εν κάτι που νοιώθω ότι μπορώ να το καταφέρω τζαι τα νιου γίαρ'ς ρεζολούσιονς πρεπει να κάτι ετσι λιο πιο απιαστο τζαι απιθανό! Ετσι λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σου παρουσιάζω τους δύο νέους μου στόχους για την νέα χρονια!


1. Να γραφτώ με το νέο "ακαδημαϊκό" έτος, στα επιμορφωτικά τζαι μάλιστα για κοπτική-ραπτική! Η επιλογή βεβαίως απογοητευσε την Πρασινομήτορα γιατι στο μάθημα εν θα έχει ελέτζιμπολ μπάτσελορς, αλλα εγω εχω καημό να ράψω φουστες που να μου ταιρκάζουν. Το να έβρω φούστα που να μου κάμνει είναι μίσιον ιμποσιμπολ! Σε σχέση με την περιφέρεια και τον πισινό, η μέση μου εν μικρή (είπαμε αφου ότι είμαι αναγεννησιακού τύπου!). Βρισκω φουστες που, που μπροστά, φαινουμε καλή αλλα πισω εν θωρκούμαι γιατι εν θεόστενες τζαι κακά τα ψέματα εν τζαι είμαι τζαι η Τζένιφερ Λόπεζ. Αμαν φαινουνται καλές που πισω, η μέση εν τεράστια τζαι εν δυσκολο να σαστεί χωρις να στενέψει η φουστα γενικα. Τζαι για να μεν χάσω τους άντρες αναγνώστες του μπλογκ που ήδη εκόψαν μια μικρή φλέβα απο την συνειδητοποιήση οτι εθκιεβάζαν για φουστες, σταματώ δαμέ τα παράπονα τζαι απλά λαλώ οτι θα κτυπήσω το θέμα στην ρίζα. Θα χάσουμε κανένα κιλό (χρησιμοποιώ πληθυντικό συμπαράστασης μπλογκ) τζαι θα μάθω να ράφκω φούστες γιατι ως γνωστό, μάθε τέχνη κι ασ'τηνε και άμα πεινάσεις πιάσ'τηνε!

2. Να κάμω γλυκά του κουταλιού. Το καλοκαίρι μοναδικός στόχος μου θα είναι να εβρω "πασhόφυλλο" καρπούζι για να κάμω το ολ τάιμ αγαπημένο μου γλυκό! Τωρά θα μου πεις τουτος ο στόχος πάει κοντρα στον στόχο 1. Άδικο δεν έχεις αλλα με καλή θέληση τα πάντα συνδυάζονται τζαι συν τοις άλλοις τουτο εν ποστ καλής διάθεσης.

Με αυτούς τους δύο ύψιστους στόχους που σκοπο εχουν να με κάμουν ένα καλύτερο άνθρωπο αρχίζω λοιπόν την νέα μου χρονια.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

iΚουμέρα + Πρασινάδα = Συνδυασμός που σκοτώνει!

Σε συνεργασία με την ikoumera, εκάμαμεν μαζί την πρώτη μας τούρτα!!!! Για πρώτη προσπάθεια νομίζω επιαμεν τα καλα! Κολόνα καρτερώ την κριτική σου!!

Εκάμαμεν 2 κέικ βανίλια τζαι φροστινγκ για γέμιση.
Οι συνταγή απο την αγαπημένη μας πλέον Στέφανη
του joyofbaking.com. Τα χεράκια της ikoumeras που
βλέπετε απλώνουν το φροστινγκ.


Συναρμολογούμε την τούρτα μας.

Η ikoumera εγορασεν icing χρωματιστό
τζαι εκοψαμεν διαφορα μικρά σχήματα.

Το ασπρο icing εγοράσεν το επίσης η ikoumera σε ρολο. Ποψε θα τοποθετηθούν πάνω
τα κεράκια που θα σβήσει η ιδια! 

iΚΟΥΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Με καλεί η πατρίδα!

Με καλεί η πατρίδα αγαπητέ αναγνωστη! Με διαπερνά ενα ρίγος συγκίνησης! Εν εφτασα να πατήσω το πόδι μου σε τουτη την μαρτυρική (ενα δάκρυ πέφτει, κλαψ) νησο, τζαι η πατρίδα με εκάλεσεν!  Αλλόπως κρατά μου το που 12 χρόνια ελάλουν οχι στο κάλεσμα της! Αν ισχύει τζείνο που ειπεν ο Κένεντυ "μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα αλλα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου", τοτε το λιγότερο που μπορω να κάμω είναι να ντυθώ τζαι να σαστώ τζαι να πάω να κάμω το καθήκον μου!

Το πρώτο κάλεσμα ήρτεν πριν 12 χρονια. Η απάντηση μου ήταν "Σορρυ αγαπητή πολιτική μου άμυνα, αλλα ακόμα ειμαι μαθήτρια". "Νο προμπλεκ αγαπητή Πρας, κατανοητον, ιδου ενα χρονο αναστολη." Στον ένα χρονο εξαναεπιασα προσκληση. Ειπα της πάλε σορρυ αλλα με καλεί η επιστήμη τζαι μεν το πάρεις προσωπικά, αλλα θα την προτιμήσω. Πάλε ειπεν μου δεκτόν και κατανοητόν τζαι εδωκεν μου 4 χρονια αναστολή για να αφοσιωθώ στο στοχο μου. Τέσσερα χρονια μετά ξαναπιάνω προσκληση. Λαλώ της "μανα μου σε ρε, εκτιμώ το οτι δεν με ξεχνάς, αλλα η επιστημη με καλεί για ακομα λια χρονια γιατι θέλω να γινω διδάκτωρ" Οκέι λαλεί μου ελα ακόμα 4 χρόνια αναστολή αλλα ο,τι πάθεις εν που την κελλέ σου.

Μετά λαλεί μου "ετέλειωσες τζαι εν να έρτεις οξά;;;" Ειπα της "οξά, γιατί εν να δουλέψω τζαι λιο....""Οκέι" λαλει μου, "τελικά τραβα τα τζαι εσένα ο οργανισμός σου!" Που τοτε εθυμάτουν με κάθε Δεκέμβρη τζαι εγώ κάθε Δεκέμβρη εδιουν της δικαιολογητικά οτι λειπω τζαι η σχέση μας εσυνεχισεν να είναι τυπου "μακριά και αγαπημένοι".

Αλί αλί και τρισαλί ομως! Σημερα το πρώι η Πρασινομήτωρ ελαβεν σμς στο κινητο της (εκοψαν τα γράμματα αλλοπως για να γλυτωσουν κανένα ευρώ που τες κόλλες είπαμεν εσhει κρίση!) οτι ειμαστεν η πολιτική αμυνα τζαι καλούμεν την Π. Πρασινωτού να παρουσιαστεί στα γραφεια μας (την ώρα που ο κοσμος δουλευκει φυσικα τζαι δεν μπορεί να έρτει αλλα εμας εν μας κοφτει).  Τουτη την φορά δεν θα της πω σορρυ! Στα πλαίσια του "Πράσινου Επαναπατρισμού" θα πάω να την γνωρίσω!! Ελπίζω τα 12 χρόνια που με επερίμενεν να αξιζαν τον κόπο τζαι να μεν πέσω που το μάτι της μόλις με γνωρίσει που κοντά. Τζαι ελπίζω να βλέπει τζαι τζεινη το θέμα χιουμοριστικά οπως εγώ γιατι εν το γλυτώνουμε το κοψοφλεβικό μαρτύριο!

Kαταιγισμός απο σπαμ κόμμεντς

Αγαπητοί συμπλογκερς και συμπλογκέρισσες,

Εδω και λίες μέρες ετάραξεν το νευρικό μου σύστημα. Πιάνω πάνω που 500 σπαμ κομμεντς την ημέρα απο ανωνυμο με ασυναρτησιες. Γραφει απο λέξεις που δεν υπάρχουν, εως λίνξ για ασχετες σελιδες. Απο αριθμους, πχ 160, μέχρι ατακες του στυλ "το σχολιο σας δημοσιευτηκε".

Επειδή στις ρυθμίσεις του μπλογκ εχω το να μου ερκουνται τα κομμεντς στο ήμεϊλ μου, πιάνω καθημερινά πανω απο 500 ήμεϊλ με βλακείες. Τζαι επειδη τωρα ηρτα δουλεια τζαι ερκουνται ασταμάτητα τα κομμεντς τζαι δεν εχω όρεξη, ειπα να βαλλω για λιες μέρες την λεκτική επαλήθευση γιατι επονοτζεφάλιασα. Ελπίζω να εν μόνο για 2-3 μερες....Ουφφου.

UPDATE: ΑΑΑααα δεν τα σταματά η λεκτική επαλήθευση....Το μονο που τα σταματά εν η απαγορευση κομμεντ σε ποστ....Εκαμα το σε 2 ποστ αλλά μετά πάει τζαι βρισκει αλλα ποστ....Παραιτούμαι! Θα φυω την λεκτική επαλήθευση με την ελπίδα ότι θα βαρεθεί τζαι θα σταματήσει. Προς το παρών γράφει μου βλακείες σε ενα αγαπημένο ποστ του Μπιγκ Λαπ Θίορι.

UPDATE2: Aπαγορευσα τα ανωνυμα κομμεντ τζαι ηβρα την ησυχία μου. Θα τα αφησω ετσι για λιες μέρες. Απολογουμαι γιατι ενεν κάτι που θελω να υπάρχει στα κομμεντς αλλα τουλάχιστον να γλυτωσω τα 500+ σπαμ κομμεντς που επιανα καθε μέρα.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα & Σίκρετ Σάντα τέλος!

Εύχομαι απο καρδιάς Καλά Χριστούγεννα σε ολους! Να περάστε ομορφες στιγμές με οσους αγαπάτε τζαι για λιο να ξεχάσουμε την μιζέρια που υπάρχει γύρω μας.

Με χαρά σας ανακοινώνω οτι και τα 47 ποστ-δώρα εδημοσιευτήκαν στην ώρα τους! Μπορείτε να δείτε ολα τα δώρα δαμε.

Με ακόμα παραπάνω χαρά σας ανακοινώνω οτι εκαταφέραμε τζαι εμαζέψαμε 519 ευρώ για να αγοράσουμε τρόφιμα για τις εστίες του Συνδέσμου κατά της Βίας στην Οικογένεια! Ευχαριστούμε ολους οσους εκάμεν εισφορά!! Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Mr White που εκανόνισε το σάιτ του Σίκρετ Σάντα για τις εισφορές τζαι για την τοση βοηθεια. Ασπρε, εχάρηκα πολλά για οσα εκαταφέραμε τζαι ειλικρινα σε ευχαριστώ πολυ! Χωρίς εσένα εν θα εμπορουσε να γινει τοσο ομορφος φέτος ο Σίκρετ Σάντα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ τζαι την Dagger μας γιατί ενας που τους κύριους λόγους που ειχαμε τοση πολλή ανταπόκριση τζαι εμαζέψαμε ετσι μεγάλο ποσό, οφειλεται σε τζεινη! Ευχαριστώ Νταγκ!!!!

Ενα ευχαριστώ τζαι στην Ράνια τζαι στην Μπρέντα που θα πάμε μαζι να ψουμνίσουμε τα φαγώσιμα για τις εστίες, καθώς τζαι την Κολόνα τζαι την Νεράιδα που θα βοηθήσουν στο να πάρουμε τα τροφιμα στον Σύνδεσμο.

Ενα μεγάάάάάάλο ευχαριστώ στην Γρούτα που εκανόνισεν να μπουν τοσα ομορφα ποστ για μένα που οργάνωσα τον Σικρετ Σάντα.


Τέλος θελω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κότσιρα γιατι χωρίς αυτόν σημερα δεν θα ήμουν κάτοχος του Νόμπελ Χημείας  τζαι δεν θα είχα ούτε το πιο σούπερ γουάο αεροπλανούδι για να πετάσουμε Αμερικές. Για τις ευχές τζαι τα δώρα επίσης ευχαριστώ τον πληρωμένο απο την Πρασινομήτωρ, Ινβίκτους, την συνάδελφο κάτοχο Νομπελ Νόνη, τον συνάδελφο-διοργανωτή Ασπρούλη, την ενδυματολόγο Νεράιδα, μια απο της πιο ταλαντούχες μπλογκερς έβερ, τη Σμιλί, το μέλος της Φρουτοπίας, Καϊσι τζαι τον αγαπημένο μου τον ονειροπαρμένο

Τζαι τέλος ενα ευχαριστώ σε ολους οσους εσυμμετείχαν στον Σίκρετ Σάντα, ειτε επαίξαν στο παιχνίδι, είτε εκάμαν εισφορά, ειτε απλά μας εδιαβάσαν!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΙΑΡ!!!

Φτιαγμένο απο τα Πρασινοχέρια με αγαπη.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σίκρετ Σάντα - η τελευταία μέρα

Σιγά σιγά η υπερπαραγωγή του Σικρετ Σάντα ΙΙ φτάνει στο τέλος της. Θα ήθελα να υπενθυμίσω οτι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για τα ποστ-δώρα. Ελπιζω όσοι εμείναν να θυμηθούν να βάλλουν τα δώρα τους. Εστειλα υπενθυμήσεις με ήμεϊλ, σμς, σηματα καπνού, μόρς τζαι σήματα τροχαίας.

Όλα τα ποστ που εφτάσαν στον παραλύπτη τζαι ολα οσα καρτερούν τον παραλύπτη, μπορείτε να τα βρείτε εδω.

Σήμερα είναι τζαι η τελευταία μέρα των εισφορών μας. Για παραπάνω πληροφορίες κλικ χίαρ. Εξεπεράσαμεν κάθε προσδοκία τζαι είμαστε στα 504 euro!!!! Σας ευχαριστούμεν όλους.

Οταν τελειώσουν τα δώρα-ποστ, θα κάμουμε τζαι ενα μικρό απολογισμό. 

Ως τότε, καλές γιορτές σε όλους! Καλά Χριστούγεννα! Ευχομαι να περάσουμε ολοι καλα!!!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Διακόπτουμε την κανονική ροή του Σίκρετ Σάντα.....

Σήμερα την νυχτα βρήκαμε τουτο το πανέμορφο σκυλάκι εξω απο την πόρτα μας.


Ειναι φιλικότατο τζαι χαδιάρικο. Πρεπει να είναι ~3-4 μηνών. Αν κάποιος το εχασε ή το αναγνωρίζει, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου στο prasinada@gmail.com. Επιαμε πολλους γυρούς στην γειτονιά, αλλα δεν ειδαμε ουτε κόσμο να το ψάχνει, ούτε το αναγνωρισε κανένας γειτονας. Προς το παρόν το φιλοξενει η αδερφή μου η Ξιππασμένη σπίτι της γιατι εμεις εχουμε ενα σκυλο που μπορεί να ειναι ο καλυτερος σκύλος του κόσμου, αλλα εχει ενα ελάττωμα. Ζηλευει τους αλλους σκυλους.

Αν υπάρχει κάποιος θέλει να το φιλοξενήσει ή να το πάρει σπίτι του ή να το δώσει κάπου ως δώρο Χριστουγέννων αν δεν βρεθουν οι ιδιοκτήτες του, τοτε παρακαλώ να επικοινωνησει μαζί μου (prasinada@gmail.com).


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σίκρετ Σάντα - όλα τα δώρα!!

Αυτό το ποστ θα γίνεται updated που σήμερα εως τις 24 του Δεκ που τελειωνει ο Σίκρετ Σάντα. Θα βάζω λίνκς στα ποστ όταν και εφόσον τα ανακαλύψει ο παραλύπτης τζαι αφήσει κομμεντ. Το όνομα ειναι το όνομα του Σίκρετ Σάντα και εχει λινκ στο δώρο-ποστ!


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Βάλτε τον καφέ πάνω....

Άτε ρε παιθκια....κάμετε ενα καφέ τζαι κοπιάστε να τζεράσω κέικ τζαι να απολάυσουμε τον Σίκρετ Σάντα που αρχίζει αυριο!

Για να τζεραστείτε κέικ, κάμετε κλικ δαμέ.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πλησιάζουν οι αποκαλύψεις.....



Από Τετάρτη 19 Δεκ μέχρι Δευτέρα 24 Δεκ, αρχίζουν τα ποστ των Σίκρετ Σάντων!!! Ε ρε γέλιο που θε πέσει!! Ακούτε με που σας λαλώ......κάτι ξέρω!

Ως τότε κάθουμαι σε αναμμένα κάρβουνα! Αλλά αντι να ψηνουνται ζουμερά σουβλάκια τζαι ξεροψημένες πίττες, ψηνουμαι εγώ γιατί ανησυχώ οτι εν είδαν ουλλοι οι συμμετέχοντες τα ήμεϊλ τους τζαι μπορεί να μείνει κανένας μπλογκέρ σύξυλος.

Υπενθυμίζω ότι την λιστα με τους συμμετέχοντες θα την βρείτε δαμε.

Στις 19 θα ανοιξω ποστ δαμέ στο Πρασινομπλόγκ τζαι θα βάζω λινκς στα ποστ περι Σίκρετ Σάντα, αφού ομως ο παραληπτης του δώρου-ποστ δει το δώρο του και αφήσει κομμεντ.

Τζαι μην ξεχνάτε το φιλανθρωπικό μας μέρος!!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λάιφ ιν Σάιπρους (1)

Είμαι στην Κύπρο εδώ και 3+ εβδομάδες τζαι εκλεισα ήδη 2 εβδομάδες στην νέα δουλεια. Θέλω πάρα μα πάρα πολλά να γράψω αναλυτικά τα οσα ζω αλλά κατι με εμποδίζει.

Στην Αμερική η ζωή μου επεριστρέφετουν γυρω απο την δουλειά μου. Το μπλογκ μου ηταν γεμάτο απο ιστορίες της δουλειάς τζαι εν κάτι που μου άρεσκεν πολλά. Τουτο εσυνέβαινε τελείως αυθόρμητα τζαι αβίαστα, ίσως γιατι ενοιωθα πάντα προστατευμένη. Οχι μόνο δεν ήξερε κανένας στην δουλειά για την ύπαρξη του μπλογκ, αλλα εν υπήρχε ποτέ τσανς να το ανακαλυψει κάποιος...... ως τζαι τα αγγλικά γράφω τα με ελληνικούς χαρακτήρες! Τζαι αγγλικά ομως να εγραφα το μπλογκ, υπάρχουν τόσοι επιστήμονες, τοσα λαπς κτλ κτλ που οι πιθανότητες να με ανακαλύψουν ήταν λίες. Τζαι να με ανακαλύπταν ομως, εν νομιζω να τους ενοιαζε τζαι πολλά.

Στην Κύπρο ομως εν πολλά διαφορετικά τα πράματα, όχι γιατί εν μικρός ο τόπος αλλά γιατί τουτος ο μικρός τόπος εν γεμάτος κουτσομπολιό. Κάποιος που θκιεβάζει το μπλογκ μου τζαι ξέρει οτι ήβρα δουλειά στο κλάδο μου στην Κύπρο, ξέρει ότι οι τόποι που θα εμπορούσα να δουλεύκω εν μετρημένοι στα 2-3 δάκτυλα. Εν δουλευκω σε ενα γραφείο για να υπάρχουν χιλιάδες για να μεν ξεχωρίζω. Ντοντ γκετ μι ρόνγκ, αυτό που με απασχολεί δεν είναι η ανωνυμία μου. Το μπλογκ δεν γραφει το ονομα μου ή οτιδηποτε αλλο προσωπικό στοιχείο για τον απλό λογο οτι εν ωραία να υπάρχει εστω μια μικρή μαγεια που τούτη την "κάπως" ανωνυμία. Απλά οι αναγνωστες του μπλογκ δεν παυουν να με εκπλήσσουν τζαι θέλω χρόνο να εβρω τις ισοροποίες δαμέ στο χρυσοπράσινο.

Την πρώτη μέρα στην δουλεια, ειπεν μου ενας συνάδελφος αναμεσα στα αλλα περι επαναπατρισμού, πως πρέπει να προσέχω γιατι "η ανωνυμία εν πράμα ακατόρθωτο στην Κύπρο". Προς στιγμή επαθα ενα κάτι, όχι γιατί ειπεν μου κάτι που εν ήξερα αλλα γιατί επερασεν που το μυαλό μου η σκέψη του "λες να θκιεβάζει το μπλογκ μου;;;".

Τον ενθουσιασμό μου για το μπλογκ εν τον εχασα....αγαπώ τουτη την πράσινη γωνιά της μπλογκόσφαιρας τζαι την επικοινωνία με οσους το επισκέφτουνται. Θελω πολλά να μοιραστώ ιστορίες της δουλειάς μαζί σας, αλλα θελω να είμαι τζαι προσεχτική. Ειμαι τζαι εγω που σαν ατομο θέλω λιο χρονο να προσαρμοστώ σε νέες καταστάσεις....Η δουλειά ήταν εν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου τζαι ελπίζω να γινει τζαι δαμέ το ίδιο τζαι να εχω πράματα να σας λαλώ....

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

"Απόγευμα στο δέντρο....."

Μετά απο σχεδόν 3 ώρες δουλειάς μαζι με την αδερφή μου την Ξιππασμένη τζαι την ikoumera, αποστολή εξετελέσθη! Χριστουγεννιάτικο δεντράκι απο μπισκότα βουτήρου!!! Που γεύση ηταν εξαιρετικά τα μπισκότα....το δεντράκι σαν ντεκόρ, οκέι τιποτε το φοβερό αλλα το ντεκόρ είπαμεν εν μου πολλοπερνά.....Ουδείς τέλειος.....

Αύριο Christmas cake, που τζείνο που εν πατωτό σε γλυκά τζαι κούνες που αρέσκει της Πρασινομήτωρ.




Τζαι έτσι επέρασεν ενα ολόκληρο απογευμα....ενα απογευμα στο δέντρο οπως θα ελάλεν τζαι ο Αλκίνοος!


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μπρέικινγκ νιούζ: Εχαρτώθηκα!!!!

Μετά την Ουφ γυμνή, μετα την Dagger που ουτε θέλω να ξέρω τί κάμνει μόνη της μες το σαλόνι της, τζαι μετά που την Κολόνα που μας εκαμεν αποκαλύψεις για τον Μιστερ Κολόνα, ηρτεν η σειρά μου για ανάλογο ποστ! 

Απολογούμαι αν επάθετε καρδιακόοοοοοο....χιχιχιχι.....αλλα η πικρή αλήθκεια ειναι ότι ΔΕΝ ΕΧΑΡΤΩΘΗΚΑ. Ηθελα απλά την προσοχή σας για ενα φλέγων θέμα. Ο Σίκρετ Σάντα, εχτός που μεγάλο καρκασhιαλίκκιν στην μπλογκόσφαιρα, ειναι τζαι μια ευκαιρία να καμουμε ουλλοι κάτι μικρό για καποιους ανθρωπους που χρειάζονται την βοήθεια μας στις δύσκολες ετούτες μέρες που περνούμεν. Γι'αυτό όσοι μπορείτε κάμετε μια εισφορά. Σάιζ ντας νοτ μάττερ που λαλούν...όλες οι εισφορές, μικρές ή μεγάλες ειναι σημαντικές. Για εισφορές, κλικ χιαρ.

Για τους πιο επιφυλακτικούς θα σας πω οτι με τα λεφτά θα αγοράσουμε τρόφιμα και προμήθειες για την εστία του Συνδέσμου Κατα της Βίας στην Οικογένεια. Μάλιστα σήμερα εγραφε ο Φιλελευθερος για τις ανησυχίες του Συνδέσμου για την αυξηση των περιστατικών. Οι αποδείξεις των αγορών των τροφίμων καθώς τζαι λεπτομέριες και φωτοντοκουμέντα της παράδοσης του υλικού στον συνδεσμο θα αναρτηθούν δαμέ στο μπλογκ τζαι ετσι θα εχετε καθε πληροφορία που θα βεβαιώνει ότι τα πράματα εγιναν ετσι οπως λέμε οτι θα γίνουν.

Ευχαριστώ πραγματικά οσους εκαμαν την ήδη την εισφορά τους τζαι ευχομαι να συγκετρώσουμε ενα καλό ποσό για να δωσουμε λίγη ελπιδα και αισιοδοξία, κάτι το οποίο εγώ θεωρώ σπουδαίο ειδικά τέτοια εποχη.

Αφιερωμένο στην....

.....Μπρέντα!


Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

You've got (e)mail from Santa!

Μόλις έστειλα και τα 47 ήμεϊλς! Τωρά όλοι οι συμμετέχοντες ξέρετε σε ποιόν θα κάμετε το "δώρο-ποστ". Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τα ποστ μεταξύ 19-24 Δεκ.

Μην ξεχνάτε το φιλανθρωπικό παρτ που θα λήξει στις 24 Δεκ μαζί με τον Σίκρετ Σάντα.

Για απορίες αφήστε κόμμεντ ή στειλτε μου ήμεϊλ.

Τα μπλογκς όλων όσων συμμετέχουν μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Υ.Γ. Η σειρά του ποιός θα κάμει δώρο ποιου καθορίστηκε τυχαία. Επιασα με χρονολογική σειρά τα ήμεϊλ τζαι εβαλα τους αριθμό απο το 1 μέχρι το 47. Μετά εβαλα την Πρασινομήτωρ να μου πει κουτουρού αριθμούς που το 1 ως το 47!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σίκρετ Φιλανθρωπικός Σάντα - Όλες οι συμμετοχές!!!!

Πόψε τα μεσάνυχτα κλείνουν οι συμμετοχές για το Σίκρετ Σάντα. Εφτάσαμε τις 46 συμμετοχές τζαι ισοφαρίσαμε το περσινό μας ρεκόρ. Οποιος θέλει να συμμετέχει παρακαλώ να στείλει ήμεϊλ στο prasinada@gmail.com ως τα ποψε τα μεσάνυχτα. Αυριο θα πιάσετε οσοι συμμετέχετε ενα ήμεϊλ που μένα που θα σας φανερώνει το ονομα του συμπλογγερ που θα κάμετε το δώρο-ποστ. Θα σας παρακαλέσω να μεν το διαδώσετε για να υπάρχει τζαι λίο μυστύριο. Προς το παρόν, ιδού η  λιστα με τους συμμετέχοντες σε τυχαία σειρα. Κάθε ονομα είναι και λινκ για το μπλογκ του καθενός.

UPDATE: Το ρεκορ τελικά εσπασαμέν το!!! Μες τον χαμό πριν φυω που Αμερική καπως εβαλα σε αλλο φολντερ το ήμεϊλ της Proud Weirdo. My sincere apologies.


Υ.Γ. Τζαι μην ξεχνάτε το φιλανθρωπικό παρτ δαμε.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παρ'ολίγο να φυρτώ (1)

Πριν λιες μέρες εβρέθηκα τυχάια εβρέθηκα σε μια συζήτηση με μια αλλη γυναικα, την σχεδόν 18χρονη κόρη της τζαι την Πρασινομήτωρ.

 ΠΜ: ΠρασινοΜάδερ, ΑΜ: ΑσχετοΜάδερ, Α18: Ασχετο18χρονη, ΣΠ: Σωριασμένη-στα-πατώματα Πρασινάδα

ΑΜ: Ε ενιξερω για το Σάββατο....θα δούμε...  (αχ η Κυπριακή σπαστική ευγένεια!)
Α18: Όι εγώ τζαι η μάμα μου εν μπορούμε να έρτουμε, ας ερτει ο παπάς με τον αρφό μου.
ΠΜ: Εεεε οκέι αμαν εχετε αλλα πλανς αλλη φορά. (σε στυλ, εν-σας-πιέζουμε-προτιμούμε-να-μεν-έρτετε!)
ΑΜ: Βασικά, θελει να φκεί η Α18 εξω τζαι πρεπει να την πάρω τζαι να την φέρω.
ΠΜ: Καλά εν μπορειτε να κανονισετε να την πάρεις τζαι να την φέρει μια μάμα ή παπάς αλλου/ης που θα εν μαζί. (Τζαστ σέινγκ, καλύτερα να μεν ερτετε!)
ΑΜ: Όι εν γινεται. Εν την αφήνω ακόμα να ερκεται με άλλους....ανησυχώ.... (με υφος "επιασα το Νομπελ καλύτερης μάνας εβερ!)
ΠΜ: Μα εν τζαι εν "αγνωστοι άλλοι", εν γονεις κάποιου αλλου στην παρέα. (Καλύτερα να μεν ερτεις, αλλα σαν να παραλογιζεσαι οξά εν η ιδέα μου;;;)
ΑΜ: Εν ναι ξέρω το αλλα εν μιτσιά ακόμα εν την αφήνω....(μα εν τζαι εν έτσι που κερδίζουνται να Νόμπελ μητρότητος!)

Εντερ soon-to-be-σωριασμένη Πρασινάδα, με απροσδόκητα ψύχραιμο ύφος:

ΣΠ: Καλά, πριν ειπετε οτι τον Σεπτέμβρη εν να πάει να σπουδάσει σε άλλη πόλη τζαι θα ζει εκτος του πατρικού.  Τί εν να κάμετε τότε που εν θα σας διά καν λοαρκασμό;;; Με όλο το θάρρος δηλαδή θα επρεπε σιγά σιγα να δειχνετε εμπιστοσύνη στην Α18, πως θα πάει να ζήσει μόνη της;;; (Εν πάεις καλά κόρη μου!! Χρήζεις ιατρικής παρακολούθησεις, αλλά ευτυχως για μένα τζαι για σένα άι αμ νοτ δάτ κάιντ οφ έι ντόκτορ!)

ΑΜ: Εεεε ως τότε εχουμε καιρό....εν να δουμε...(προσπαθω να το αγνοω με την ελπίδα οτι θα την έχω μια ζωή δυμένη πάνω στο βρακοζώνι μου).
ΣΠ: Ο Σεπτέμβρης ενεν μακρια....ωσπου να δεις τζαι να πείς εν να έρτει. (δαμέ κόρη παλαβή εγινα 30 χωρις να το πάρω είδηση τζαι εσυ λαλείς μου οτι εσhεις καιρό ως τον Σεπτέμβρη;;;)
ΑΜ: Ε κοιταξε...τότε εν θα ξέρω τι κάμνει....εν θα μου δια λοαρκασμό...ε τζαι αφου εν θα ξέρω τι κάμνει, εν θα ανησυχώ τζιολας!! χαχα!! (Δε με! Εν είμαι μόνο η τέλεια Νομπελίστρια μάνα αλλα εχω τζαι χιουμορ!)

Εβαλα μένταλ νόουτ να μεν ξεχάσω να αναπνευσω που το σοκ, εκράτησα την ψυχραιμία μου, ειπα "ατε φευκουμε γιατί εχουμε τζαι δουλειά αυριο", τζαι εφυαμεν.

Υ.Γ.1. Ο τίτλος εχει (1) γιατι προβλέπω να με φύρουν πολλά τεθκοια στο μέλλον.

Υ.Γ.2 Τελευταία μέρα συμμετοχών αυριο, Δευτέρα 10 Δεκ για τον Σικρετ Σάντα. Θελουμε ακόμα 3 συμμετοχές για να σπάσουμε το περσινό ρεκόρ!!




Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Λαστ κολ

Υπενθυμίζω οτι ο Σϊκρετ Σάντα θα δέχεται συμμετοχές ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, Δεκ 10. Την Τρίτη το απογευμα θα σας στείλω με ήμεϊλ το ονομα του συμπλόγκερ του οποίου θα καμετε το ποστ-δώρο. Παραπάνω πληροφορίες δαμε.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εβίβα ρεμπέτες!

Ένα που τα πράματα που ειχα ξεχάσει είναι τα, κατα την μάμα μου, "τρίγκη τρίγκη" της μουσικής σχολής του φάδερ που εν στον ιδιο οροφο με το σπιτι μας τζαι ακριβως δίπλα που το σπιτι μας.

Τουτες τες μέρες καμνουν ως τες 9 και, προβες για μια ρεμπετικη φιλανθρωπική βραδιά που κανονιζει με μαθητές τζαι φιλους. Λογω της εκτακτότητας (Π. Πρασινωτού copyright pending) της οργάνωσης, οι προβες εν εντατικές.

Αυτη την στιγμη που γράφω κάμνουν πρόβα το "θα πάω εκει στην Άραπια, που μ'εχουνε μηνησει, για μια μεγάααααααλη μάαα(γυριστρουδι με την φωνή)γισσα, τα μάγια να μου λυυυυυυσει". Παιζουν το εδω και 20 λεπτα....Γκρρρρ ευχομαι να παν στην μάγισσα μπας τζαι ησυχάσουμε.

Μπαίνεις κουρασμένη που την δουλειά τζαι ακούεις "του Βοτανικού ο μάγκας, το καλυτερο παιδί, στα μπουζούκια στην ταβέρνες πια κανεις δεν θα τον δει". Και βέβαια δεν θα τον δει κανένας ουτε στα μπουζούκια ουτε στις ταβέρνες γιατί πολύ απλα εν μπαστακωμένος σπίτι μας!

Στες 5 φορές που ακούεις για τον μάγκα του Βοτανικού, ερκεται τζαι το αλλο κλασσικο "Μαυρα μάτια μαύρα φρύδια....κατσαρα σγουρά μαλλια, ασπρο προσωπο σαν κρίνος, και στο μάγουλο ελια" τζαι ετσι ερκεται μου να εβρω την κορού περι ου ο λόγος τζαι ξεριζώσω  τα φρυθκια τζαι το μαλλί τρίχα τρίχα!

Τζαι τζαμέ που είσαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσεως πετασετε το "αποψε το κορίτσι θέλει θάλασσααααα, κι εγώ ποτέ χατίρι δεν του χάλασα!" Ενεν θάλασσα που θέλει το κορίτσι,  λίγη ησυχία για να ηρεμήσει τζαι να πεσει να τεζάρει εν αρκετη!!!!

Τζαι φυσικά στο τέλος το ολ τάιμ κλασσικ που θα ανοιξει την εκδήλωση "Εβίβα ρεμπέτες, εβίβα παιδιά, μες την ρεμπέτικη ετούτη βραδιάάάάάάάάάά".




Υ.Γ. Το ποστ εννοείται γραφτηκε με χιουμορ. Ουλλοι στηριζουμεν τις προσπάθειες του φάδερ. Εγω ανάλαβα να καμνω "πορτα" στην εκδήλωση καθως τζαι λία γλυκα! :)


Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εεε πώς σου φαίνεται η Κύπρος;;;;;

Δεν νομίζω να υπάρχει πλάσμα που να μεν με ερώτησε τουτη την ερωτηση!!!

Που τα εχτές ειμαι τζαι εργαζόμενη! Αρα τωρα η ερώτηση των ημερών εν "εεε πως σου φαίνεται η δουλειά;;;"

Η ειλικρινής απαντηση εν οτι εν ακόμα νωρίς για να εχω απάντηση. Προς το παρόν "σόου φαρ σόου γκουντ". Ο χρόνος θα δείξει. Σημασία εχει ότι ειμαι καλά, περνώ καλά, απολαμβάνω πράματα χωρίς την βιασύνη που τοσα χρονια ειχαν η επισκέψεις μου. Μπορώ να πω οτι βλέπω την Κυπρο με αλλο μάτι....Μπορεί να σικκιρτώ με λια πράματα, πχ οταν οδηγώ τζαι οταν εσhει κίνηση το σhέρι μου να ειναι πάνω στην πουρού για να ειμαι σε ετοιμότητα γιατι πετάσσουνται ουλλοι ποδά ποτζει τζαι ο κάθε ένας καμνει οτι του κατεβεί, αλλα βλέπω τζαι ωραία πραματα που πριν εν ειχα προσέξει. Ομως ως ολα καλα, τζαι δεν εχαθηκε η θετικότητα μου. Οποιος πάει να μου πει μα τζαι μου τζαι να μου χαλάσει την διάθεση, πιάνει ενα "εγω τωρά ηρτα τζαι ειμαι αισιοδοξη" τζαι παθαίνει ενα μινι καρδιακό γιατι θεωρεί με πελλή τζαι ετσι αποκτώ τζαι εγώ την ησυχία μου.

Που το Μπιγκ Λαπ της Αμερικής τα νέα ειναι οτι η αντικαταστάτρια εχει προβλήματα βίζας κτλ τζαι θα αρχισει σε λιους μήνες ετσι εμέιναν ετσι! Ο Μιχαλάκης στελλει μου ήμεϊλ με απορίες τελείως τσόφτικες τζαι ο ΠαΣχιΦάς με ειδοποιησεν οτι εκνευρίστηκεν ο Αρχων με τον Θεούσο επιτέλους!

Σιγά σιγά αρχισα να μπαίνω σε ρουτίνα, εκανονιστηκαν οι παραπάνω μου δουλειές, ετσι θα επανέλθει τζαι το μπλογκ στους κανονικούς τους ρυθμους!!


Υ.Γ. Μην ξεχνάτε ότι εχετε ως τες 10 του Δεκέμβρη να δηλώνετε συμμετοχή στον Σίκρετ Σάντα. Για λεπτομέριες κλικ χίαρ. Ως τωρα (οπως βλέπετε στο πλάι) εχουμε 40 συμμετοχές!! Περσι ειχαμε 46...ατε να σπάσουμε το ρεκόρ!!! Εμαζέψαμε τζαι 84 ευρώ για τρόφιμα για τον συνδεσμο κατά της βίας στην οικογένεια.Κλικ χίαρ φορ ινφο

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Thinking out loud.

Είμαι της άποψης ότι αμαν καποιος εν ικανός να κάμει μια φορά, τοτε είναι ικανός να το κάμει τζαι δεύτερη τζαι τρίτη, τζαι πιθανόν να εν τζαι πιο ευκολό να υποκύψεις στο δις τζαι τρις εξαμαρτείν.

Εν σημαίνει οτι εν πιστεύκω στις δεύτερες ευκαιρίες. Ούλλοι άνθρωποι είμαστε τζαι εν φυσικό να καμνουμε λάθη. Διώ δευτερες ευκαιρίες αλλα κρατώ τζαι μια πισινή που λαλούμεν. Γιατι αλλο θέλεις να καμεις κατι καλό  για να νοιώθεις τζαι εσυ καλά με τον εαυτό σου, τζαι άλλο να σε εκμεταλλεύκουνται. Καμιά φορά μια λεπτή γραμμη χωρίζει μια καλη πράξη που το να αφήσεις να σε εκμεταλλευτούν.

Ενιξέρω αν εν κατάλειπο του επαγγέλματος, αλλα είμαι άτομο που θέλει ντοκουμέντα. Τα λογια θεωρώ οτι εν εύκολα. Ξερω άτομα που στα λόγια εν πρώτοι, τζαι στις πράξεις τελευταία. Εκμεταλλεύκουνται άτομα με το λέγειν τζαι απορώ αν τα "θύματα" απλά εν καλοκαρδοι ή απλά εθελοτυφλούν ή απλά εν ηλίθιοι. Γι'αυτό τζαι τες δεύτερες μου ευκαιρίες τις διώ μονο αμαν υπάρχουν ντοκουμέντα που δείχνουν οτι οντως ο άλλος αξίζει το.

Το να διάς τζαι δευτερες τζαι τρίτες τζαι χ^2 ευκαιρίες εν σε σημαίνει εισαι καλό πλάσμα...φτανόκαρτο μπορεί...αλλά μπορεί τζαι ηλίθιο. Με το να διάς ευκαιρίες που την άκρα, εν καμνεις ουτε καλό του εαυτό σου, ουτε στον αλλο τον επιδοξο εκμεταλλευτή, γιατι ετσι τζαι τζεινος/η πέρνει θάρρος τζαι σκέφτεται "σόου γουότ, αφου την εγλύτωσα μια, θα την γλυτώσω τζαι δευτερη τζαι χ^2" τζαι έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ίσως τουτα τα πιστεύω με κάμνουν να φαίνουμαι λιο εγωίστρια τζαι σκληρή. Η αλήθκεια να λέγεται, οτι οσο μεγαλώνω, τοσο πιο σκληρή γινουμαι με τους ανθρώπους. "Δεν μασώ" που λαλούν οι εξ Ελλάδος, ουτε "τρώω κόνναρα" που λαλουμεν στο χρυσοπράσινο. Βλέπω κόσμο γυρώ μου που εν καθαρό οτι εν θύματα εκμετάλλευσης τζαι αντι να κάμουν εστω κατι μικρό να αντισταθούν, αντιθέτως προωθούν την συμπεριφορά εκμετάλλευσης. Το δίλλημα ειναι αν πρέπει να τους λυπηθείς....που την μια λυπουμαι τους,  που την άλλη ομως οχι μόνο ανέχουνται την συμπεριφοράν αλλα την ενθαρρύνουν. Ποσο καλό τους κάμνεις αν τους λυπηθείς;;; Πόσο καλο τους κάμνεις αν τους τα πεις μπας τζαι δουν λίο καθαρα;;; Οταν ομως θωρείς οτι εν τους κόφτει, τοτε γιατί να σε κόφτει εσένα;;;

Ισως είμαι απόλυτη, ισως είμαι αυστηρή, ισως για τούτη γίνω μια "old dog lady", ισως  εχω απλά μεγάλες προσδοκίες γενικά. Ισως απλά ομως εν ένα αίσθημα δικαιοσύνης που με διακατέχει. Η ζωή εν μια και μοναδική τζαι εν τζαι μικρή... Γιατί να την σπαταλούμε με ανθρωπους που μας εκμεταλλεύκουνται τζαι καταπατούν τις προσωπικές μας ελευθερίες. Γιατί να γινουμαστε εθελοντικά έρμαιο των πράξεων άλλων, why can't we just stand up for ourselves τζαι κυρίως γιατι "να κρύψουμε για να περάσουμε";;;


Υ.Γ. Πολλά σοβαρό ποστ για Κυριακή πρωί.... απλα I was just thinking out loud.