Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τί άλλο θα δω! (2)

Έφυα που την δουλειά, επάρκαρα στο παρκινγκ που αφήνω το αυτοκίνητο τζαι εξεκίνησα να περπατώ προς το διαμέρισμα μου. Επερπατούσα σε ένα δρόμο παράλληλο ενός κύριου δρόμου τζαι έρκουντα θκυό εικοσπεντάρηδες που την αντίθετη κατεύθυνση. Σαν επερνούσαν που δίπλα μου ακούω τον ένα να λαλεί "Did someone just have sex right there?" τζαι να του λαλεί ο άλλος "maybe in one of these cars".

Επειδή εψιλλοσhιόνιζε, επερπάτουν τζαι εθώρουν χαμέ για να προσέχω που πατώ να μεν χλιάσω τζαι δώκω χαμέ. Με το που περνούν που δίπλα μου τζαι ακούω τι είπαν, θωρώ χαμέ ένα προφυλακτικό! Ανοιγμένο τζαι χοου νόους ίσως τζαι χρησιμοποιημένο. Απλά εσυνέχισα να περπατώ.....Εν θέλω να σκεφτώ πως εβρέθηκε τζαμέ............. 

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Να σας συστήσω τα παιθκιά

Αφού τα παιθκιά στην δουλειά θωρώ τα παραπάνω που κάθε άλλον άνθρωπο, είπα να σας τους συστήσω. Το γρούπ μας έσhει 2 σέκτιονς, το εξπεριμένταλ εργαστήριο τζαι τους κομπιουτεράδες χημικούς.

"το παιδί με τες σhισμένες φανέλες".

Ετών 30, τριτοετής φοιτητής ΡhD. Που την πλευρά του παπά του Λιθουανός τζαι που την μάμα του Ιταλός. Μεγαλωμένος στο Νότιο Ιλλινόι. Έσhει ακόμα 3 αδερφούς, ο ένας εκ των οποίων εν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κάπου στην Καλιφόρνια. Έσhει τα με μια που κάμνει ΡhD στην Νορθ Καρολάινα τζαι βρέθουνται μια φορά το μήνα τζαι παν τζαι έρκουνται εναλλάξ.

Έχουμε κάτι προτζεκτς μαζί τζαι μαχούμαστε να γράψουμε 2 πέιπερς για δημοσιεύση....Γενικά φκάλουμε καλή δουλειά μαζί. Εν έξυπνος τζαι έσhει καλες ιδέες. Τύπος πολλά ειλικρινής. Δεν μπορεί να προσποιηθεί άμα εν συμπαθεί κάποιον. Όταν τον πρωτογνωρίσεις, θα σχιματίσεις λάθος εντύπωση. Θα τον πάρεις για κακό ψυχρό κι ανάποδο, αλλά μετά καταλάβεις ότι ενεν έτσι. Απλά ασχολείτε μόνο με άτομα τζαι πράματα που τον ενδιαφέρουν. Πορωμένος με τα εξπέριμεντς τζαι ο πιο δουλευταράς του εργαστηρίου. Δεν βοηθά κανένα τζαι δεν εμπιστεύκετε τα αποτελέσματα κανενός (εκτός που μένα). Ένιξερω πως εμένα μου έσhει εμπιστοσύνη. Αλληλοβοηθούμαστε τζαι γενικά είμαστε τζείνοι που κρατούμε το εργαστήριο. Αν έσhει ένα πρόβλημα στην δουλειά ή τζαι κάτι άλλο θα το συζητήσουμε τζαι γενικά μίλουμε ειλικρινά μεταξύ μας.

"Κινητή εγκυκλοπαίδεια".


Ετών 23, τριτοετής φοιτητής ΡhD! Ναι καλά εθκιάβασες! Ινδός, οι γονείς του ήρταν που την Ινδία τζαι τζείνος εμεγάλωσε στο Μισιγκαν. Όταν ήταν γυμνάσιο "χι τέστετ άουτ" (οπώς λαλεί ο ίδιος) που τα μαθήματα του γυμνασιού/λυκείου τζαι εκράταν μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Επίαν πανεπιστήμιο στο Μισιγκαν τζαι σε 3 χρόνια έκαμε τρίπλ ματζορ! Ναι καλά εκατάλαβες! Έσhει 3 πτυχία: Μαθηματικά, Βιοχημεία τζαι Κομπιούτερ. Είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια...!

Όταν ήρτεν στο εργαστήριο πριν 2 χρόνια, ο Άρχων είσhεν γκρέιτ εξπεκτέισιονς αλλά το παιδί εν μόνο εγκυκλοπαίδεια. Για να κάμει ενα πείραμα σωστά πρέπει να του τα κάμω κουτσιά καθαρισμένα. Εν πιάνει το σhεριν του στα πειράματα. Γενικά έσhει 2 χρόνια τζαι εν τα καταφέρνει. Δεν καταβάλλει τζαι αρκετή προσπάθεια όμως.... τεμπελιάζει. Βοηθώ τον τζαι εκτιμά το αλλά νομίζω ήρτεν του βαρύ γιατί νομίζω πρώτη φορά ενεν ούτε τέλειος, αλλά απλά μέτριος σε κάτι. Εν τζαι πολλά αυστηρή η οικογένεια του τζαι πολλά θρησκευόμενη σε σημείο εξωφρενικό. Η αρφή του ετέλειωσε γιατρός τζαι κάμνει ειδικότητα τζαι στην ιατρική σχολή ερωτεύτηκε έναν "άσπρο Αμερικάνο"(όπως τον αποκαλεί η οικογένεια του). Επαντρευτήκαν κρυφά τζαι τωρά θα αλλαξοπιστήσει ο άσπρος τζαι θα πιάσει τζαι το όνομα της γενέκας του (άκουσον άκουσον!!) για να παντρευτούν στην Ινδία το καλοκαίρι. Γιατί αππάρεντλι οι "νόμιμοι γάμοι" στην θρησκεία τους γίνουνται μόνο στην Ινδία! Βοηθώ τον στην δουλεία αλλά τωρά τελευταία τεμπελιάζει πάρα πολλα τζαι εν μπορώ να κάμνω συνέχεια τη μπέιμπι-σίττερ του....

Το καλό είναι ότι είναι ένας εκ των δύο που κάμνουμε το καθημερινό μας σταυρόλεξο που το dictionary.com. Λαλούμεν τζαι τσόφτες τζαι γελούμεν τζαι περνούν πολλά ευχαριστα οι ώρες μας στην δουλειά.

"ο άχρηστος"

Ο τεκνίσhιαν μας...ποιος άλλος! Πολωνός, ετών 33. Αφιέρωσα πολλές γραμμές σε προηγούμενα ποστ τζαι εν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω. Θωρούμεν τον τζαι ταράσσει το νευρικό μας σύστημα. Φακκά μου!

"o exchange student"


Πολωνός, ετών 24. Ήρτεν να κάμει το τελευταίο του έτος του Μπάτσελορ μέσω ενος προγράμματος στο πανεπιστήμιο. Τεμπέλης, έρκετε η ώρα 2 τζαι ως της 7 μαξ φεύκει. Ως τωρά δεν έσhει ούτε ένα αποτέλεσμα της προκοπής τζαι ούτε ενδιαφέρετε να μάθει. Αμαν εσhει απορίες πάει στον τεκνίσhιαν που εν πιο άχρηστος τζαι κάμνουν τα ίσhια ίσhια. Ο Άρχων είπεν του σhίλιες φορές να ρωτά εμένα ή το παιδί με τες σhισμένες φανέλες αλλά ατού...εν σπαστικά πολλά ψωνισμένος τζαι νομίζει ότι μπορεί να τα κάμει ούλλα μόνος του τζαι ότι ξέρει τα ούλλα.


"o undergrad"

Κορεάτης, ετών 22. Τελειώνει τον Μαή το πτυχίο του. Μόνο ντάμπλ μέιτζορ τούτος. Φυσική τζαι μαθηματικά. Κάμνει αιτήσεις για ΡhD τζαι ήδη έπιασεν τον το Χάρβαρτ, το ΜΙΤ, το Γέιλ τζαι το Στανφορτ τζαι πάει τζαι για ίντερβιου σε πολλά άλλα.Ενιξέρει λαλεί τι να θκιαλέξει...άκου προβλήματα! Πολλά καλό παιδί όμως. Δουλεύκει σκληρά στο εργαστήριο, αν τζαι κρατά τζαι τόσα μαθήματα. Κοινωνικός τζαι ρωτά τζαι μαθαίνει. Πολλά καλό παιδί.


"Κομπιουτεράς που την Οκλαχόμα"


Ετών 25, τριτοετής φοιτητής ΡhD. Ο τρίτος της παρέας του σταυρόλεξου (μούζιν μπροστά μας η παρέα της Φεγγαρόπετρας των μυστικών της Εδέμ). Λίο (πολλά δηλαδή) geek. Καλό παιδί αλλά περίεργος τζαι "socially awkward" που λαλούν τζαι δακάτω. Κάμνει τζαι λια πειράματα τζαι βουρά με που πίσω γιατί εν έσhει ιδέα που δουλειά εργαστηρίου.

"οι υπόλοιποι"

Τους άλλους κομπιουτεράδες εν τους ξέρω καλά. Θωρώ τους 2 φορές την εφτομάδα στο γκρούπ μίτινγκ. Εν ολίγοις, έχουμεν τον "κομπιουτερά που το Νεπάλ" τεταρτοετής φοιτητής ΡhD που τωρά αφήκε το μαλλί ανέμελο τζαι συναγωνίζετε με! Έχουμε τον "κομπιουτερά 35+ ποστ-ντοκ που το Ιραν" που φεύκει σε λίες μέρες γιατί θκειόχνουν τον με τροπο γιατί εν λίο αχάπαρος. Έχουμε τζαι τον " Φινλανδο-Αμερικάνο κομπιουτερά" πεμπτοετής (άτε έκαμα τζαι δική μου λέξη) φοιτητής ΡhD που εν αντικοινώνας τζαι το μόνο που ξέρουμε είναι ότι εχώρισεν πρόσφατα που την φιλενάδα του. Τζαι τελευταίο έχουμε τον "38χρονο Γαλλο-καναδό ποστ-ντοκ κομπιουτερά" που εν πολλά αρνητικός τύπος τζαι πολλά περίεργος με φιλενάδα στον Καναδά που έσhει 3 τίνειτζ κοπελούθκια!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μυστηριώδεις αναγνώστες

Πολλοί που μας έχουμε τζείνο το αππλικέισιον στο πλευρό του μπλογκ που δείχνει σημαιούες που τες χώρες απο τις οποίες ήρτεν ένα ΙΡ στο μπλογκ μας. Πολλοί επρόσεξα ότι έχουν ένα κατεβατό χώρες....Εγώ επείδη εν έχω πολλές, εν εύκολο να προσέξω άμα πεταχτεί μια καινούρια σημαία τζαι πλας έιμαι άτομο που προσέχει λεπτομέρεις. Πριν κανένα μήνα λοιπόν επρόσεξα ότι εμφανίστηκε στο μπλογκ μου η σημαία της Ινδίας. "Οοοοο ουάο" εσκέφτηκα "έχω αναγνώστη που την Ινδία;;;;;!!!!!!" Εφαντάστηκα για λίο ότι υπάρχουν πολλά σενάρια.

1. Κυπραίος/αία φοιτητής που έσhει ή είσhεν συγκάτοικο/φίλο/φίλη που την Ινδία. Επίεν ο Ινδός/Ινδή στην χώρα του να παντρευτεί τζαι εκάλεσεν τον Κυπραίο/α τζαι επίεν. Ήταν αθκιασερός τζαι είπεν να δεί τα η-μέιλ του τζαι να χαζεψει λίον ονλάιν ώστι να ετοιμαστούν να παν κάπου. Έκαμε κλίκ στο μπλογκ μου τζαι εμφανίστηκε η σημαία της Ινδίας.

2. Κανένας μπλόγκερ που επίεν ταξίδι τζαι είπεν να θκιαβάσει κανένα μπλογκ ώσπου να σαστεί η γεναίκα του να παν να φαν ή καμιά μπλογκερ που επιέν ταξίδι τζαι είπεν να θκιαβάσει κανένα μπλογκ ώσπου να φκεί ο άντρας της που το μπάνιο.

3. Κανένας κοσμοταξιδεμένος μπλόγκερ που πάει παντού για μπίζνες όπως την Ποστ-μπάμπυλον. (μπάι δε γουέι, εχάθηκεν η ποστ τούτες τες μέρες....)

4. Κανένας Ινδός που έκαμε κανένα τάιπο στο γκούγκλ τζαι επάτισε στο μπλογκ καταλάθος.

Σε λία λεπτά εσταμάτησα να πλάθω σενάρια, τζαι εξίασα το για μέρες, ώσπου σε 1-2 εφτομάδες επετάχτηκε σημαιάκι που το Βιετναμ! "Έιπαμεν ο Κυπραίος επίεν παντού αλλα  τζαι στο Βιετνάμ;;;!!" Το μόνο σενάριο που εμπορούσα να σκεφτώ ήταν το νούμερο 4. Αποφάσισα το, ήταν τάιπο. 

Μετά που λίες μέρες, εμφανίστηκε δεύτερο βιού που το Βιετνάμ! Ε, όι!! 
Ε πάλε τάιπο; Εν γίνετε ρε κουμπάρε... Γουότ αρ δε τσάνσες οφ δατ χάπενινγκ;;;

Τζείνη την ημέρα εβρεθήκαμε με ένα φίλο για καφέ. Έτσι τζ'έτσι λαλώ του....ιτ ντας νοτ μέικ σενς. Λαλέι μου μπορεί να εν κανένας κομπιουτεράς τζαι να ξέρει κόλπα για να κατεβάζει πράματα τζαι κτλ κτλ τζαι να εν Κύπρο τζαι να κάμνει κάτι τζαι να του εμφανίζει ΙΡ που Βιετνάμ. Τότε εγώ μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα...Ε όι δηλαδη!!! Ο αναγνώστης που την Ινδία τζαι το Βιετναμ να εν Κύπρο ή Ελλάδα ή Αγγλία ή Αμερική ή που κάπου έτσι τελοσπάντων;;;;

Γι'αυτό αγαπημένε αναγνώστη που την Ινδία εντ/ορ Βιετναμ, λαλείς μου πλις αν είσαι πραγματικά τζαμέ;; Λύσε το μυστήριο πλις... είσαι ένας κομπιουτεράς τζαι κάμνεις κόλπα ορ αρ γιου ρίαλλι δέαρ;;;; Στην περίπτωση που εν πεις τίποτε, θα υποθέσω ότι ήσουν απλά τάιπος.....

Υ.Γ:  Καλή έβδομάδα σε όλους με ένα αγαπημένο τραγούδι




Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αναμνήσεις που τον τζαιρό του σχολείου

Εθκιάβαζα μπλογκς μαθητών τούτες τες μέρες τζαι εθυμήθηκα τα δικά μου.

Εγώ είμαι λιο ατύπικαλ περίπτωση (σε πολλά πράματα). Εγεννήθηκα τζαι εμεγάλωσα Κύπρο, το ίδιο τζαι οι γονείς μου τζαι οι παππούδες/γιαγιάδες μου. Η μόνη σχέση μας με το εξωτερικό είναι ότι η μάμα μου όταν ήταν μιτσά έζησε 4 χρόνια στον Καναδαν οικογενειακώς. Οι γονείς μου ήταν τζαι οι θκυό πάρα πολλά καλοί μαθητές στο σχολείο αλλά λόγω οικονομικών δεν εμπορέσαν να παν να σπουδάσουν. Ίσως για αυτόν τον λόγον, στα 6 μου, χωρίς να ξέρω ούτε μια λέξη αγγλικά επία πρώτη δημοτικού σε αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο! Λέιτ 80'ς τούτο το πράμα ήταν πολλά παράξενο τζαι σπάνιο. Από τα 25-30 παιδιά της πρώτης τάξης, είμασταν μόνο 2 που δεν εμιλούσαν αγγλικά τζαι το άλλο το παιδί είσhεν μόλις έρτει που Αυστραλία, απλά εν του είχαν μάθει αγγλικά. Η δασκάλα ευτυχώς κυπραία (που έζησα πολλά χρονια Αγγλία) έτσι ήξερε ελληνικά. Έκαμνε το μάθημα τζαι μετά ερκετουν σε εμας να μας πει τι να κάμουμε τζαι τι είπε στα άλλα μωρά. Τότε στην πρώτη τάξη εν εκάμναμε ελληνικά, γιατι εν εθέλαν να συγχίζουνται τα μωρά. (Τωρά όμως κάμνουν.)

Εν θυμούμαι λεπτομέρεις ή πως τα έμαθα τα αγγλικά αλλα ως την δευτέρα τάξη  πρέπει να εσυνενοούμουν μια χαρά γιατί η διπλανή μου ήταν μια κορούα που ο παπάς της ήταν των Ηνωμένων εθνών τζαι ήταν Κύπρο μόνο για ένα χρόνο, τζαι εκάμναμεν πολλήν  παρέα στο σχολείο. Έτσι εγώ κατα κάποιο τρόπο εμεγάλωσα με "ξένους". Τζαι τζείνοι που ήταν κατά το ήμιση Κυπραίοι, το άλλο μισό ήταν απο χώρες όπως Αγγλία μέχρι κάτι εξωτικό όπως Αιθιοπία. Είχαμε κόσμο απο όπου φανταστείς. Το μόνο κακό της υποθεσης είναι ότι επειδή εν επιαινα δημόσιο σχολείο εν είχα φίλους που το σχολείο να μεινίσκουν κοντά στη  γειτονιά για να βρεθούμαστε. Τα καλά ήταν ότι, ενω η άλλοι της ηλικίας μου επιαίναν σχολείο τζαι Σάββατο, εγώ εν επία ποττέ, τζαι αφήναν τζαι εμας τες κορούες να φορούμε παντελόνια! Σιγά-σιγά "η Κυπραία που ένιξερε λέξη αγγλικά" έγινα η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου. Όταν ήμουν τετάρτη δημοτικού, ήρτεν τζαι η αδερφή μου η Ξιππασμένη τζαι ως τότε είσhεν παραπάνω Κυπραίους.

Μετά στο γυμνάσιο υπήρχαν 6 τάξεις. 4 "ελληνόφωνες" που έρκουταν που τα δημόσια σχολεία τζαι 2 "αγγλοφωνες" που είμασταν εμείς που το δημοτικό που είχαμε τζαι εξασφαλισμένη θέση.

Τα χρόνια επεράσαν. Ημουν άριστη μαθήτρια τζαι τούτο εν παρεξηγημένον πράμα γιατί οι άλλοι ενόμιζαν ότι εθκιέβαζα με τις ώρες τζαι είμουν σπάσμα, ενώ εγώ απλά επρόσεχα μες την τάξη γιατί εβαρκούμουν να θκιεβάζω σπίτι. Επροτίμουν να θωρώ τηλεόραση, να θκιεβάζω βιβλία, περιοδικά, να ακούω ράδιο τζαι προπαντων να προσέχω τζαι να μαιρεύκω της αδερφής μου της μιτσιάς που τοτε ήταν τέλεια μωρό.

Στην τρίτη τάξη ανακατώσαν μας. Τζαι τότε έγινα συμμαθήτρια με τον "γιο του τάδε", "την κόρη του τάδε" κτλ.  Μάλιστα μια "διάσημη" (μην ξεράσω) σοσιαλάιτ ήταν στην ίδια τάξη αλλά σε άλλο τμήμα, η οποία έφυεν μετα την τρίτη τάξη, τζαι ρούμορ χας ίτ εν γιατί έμεινε ιδία τάξη τζαι εν εδέχετουν το σχολείο να την περάσει στην επόμενη ετσι εφύαν την τζαι επήραν την αλλού που την εβάλλαν στην επομενη. Ακούαμεν τζαι κάτι, "κυρία γίνετε να κάμουμε το τεστ Δευτέρα γιατι Παρασκεύη εν να πάω Ιταλία για το γουικέντ".

Εκτός που για 1-2 μήνες στο δημοτικό που ήθελα να γίνω Βίρνα Δράκου, πάντα ήξερα τι ήθελα να σπουδάσω έτσι εν υπήρχαν πολλά διλλήμματα στο τι μαθήματα να θκιαλέξω.

Ευτυχώς όμως είσhεν τζαι νορμάλ άτομα. Στην τετάρτη τάξη ήρτεν η φιλη μου η Μ που δημόσιο σχολείο. Είναι η μόνη φιλία που διατηρώ μέχρι σήμερα. Ενώ η δρόμοι μας είχαν χωρίσει μετά το σχολείο, πάντα εδιατηρούσαμε επαφη, πότε παραπάνω πότε πιο λίο (τζαι τωρά περιμένω σύντομα να παντρευτεί τζαι να μπώ κουμέρα).

Στην εβδόμη τάξη ήρτεν το "μωρό" μας πρώτη δημοτικού. Στο λεωφορείο εκάθετουν δίπλα μου τζαι τα διαλλέιματα έρκετουν να μου πει τα νέα της τζαι τι έμαθε στο μάθημα. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ήξερα τι θα έκαμνα που αρχές Οκτωβρίου της σχολικής χρονιάς τζαι ετσι ούτε αγχος είχα ούτε τίποτε. Ετοιμάζουμουν τζαι ψυχολογικά να έρτω Αμερική. Ε τζαι μετά ήρτα τζαι ακόμα είμαι δαμέ...αλλά χόουπφουλλι όι για πολύν ακόμα.

Που το σχολείο γενικά έχω καλές αναμνήσεις. Ανακατώνουμουν σε πολλά εξωσχολικά, εμάζευκα λεφτά για εράνους στα φώτα, εσυμμετείχα σε γιορτές, σε εκπαιδευτικά ταξίθκια. Έκαμα πρότζεκτς διάφορα που ως τζαι νοηματική επία τζαι έκαμνα μάθημα για ένα χρόνο. Ετσακώθηκα με τον βλάκα τον γυμναστικό γιατι είπεν μου ότι καλύτερα να κρατώ σημαία στην παρέλαση παρά το λάβαρο γιατι εν βαρέτο τζαι "είμαι κορούα", τζαι εξυπνήσαν τα φεμινιστικά μου. Που εδίουν του μπροστινού μου που στην χημεία ήταν λίο ασχετος, το τετράδιο μου τζαι ήταν "ο μόνος που είσhεν λύσει την άσκηση" τζαι έφκαινε στον πίνακα τζαι ελάλεν του η αχάπαρη καθηγήτρια μπράβο σου εν το επερίμενα να το κάμεις σωστό!

Σhέρουμε που ακόμα θωρώ τους καθηγητές μου που τους εσυμπαθούσα τζαι έμαθα πολλά που τζείνους να με θυμούνται ακόμα. Λυπούμαι όμως που πλέον τούτο το σχολείο δεν είναι πλέον όπως ήταν παλιά τζαι δεν μπορούν να το ζήσουν άλλοι όπως το έζησα εγώ......

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κυπριακά μακαρόνια της γιαγιάς μου

Τις Κυριακές τις αφιερώνω στο να ξεκουράζουμαι, να μαειρεύκο τζαι να απλώνω ζάμπα. Αν δεν το κάμω τούτο, τότε ξεκινώ την εφτομάδαν μου κουρασμένη τζαι εν μπορώ. Τζαι τον τελευταίον τζαιρό η εφτομάδα μου έσhει 6 μέρες εργάσιμες...12ώρο τες καθημερινές τζαι 5-6 ώρες το Σάββατο.

Σήμερα επεθύμησα να φάω κάτι με Κυπριακή γευση τζαι μυρωθκιάν. Για μένα μια που τες πιο Κυπριακές μυρωθκιές είναι το κρέας με ρίγανη τζαι λεμόνη. Αυτοσχεδίασα λοιπόν τζαι σας παρουσιάζω την συνταγή. Ήταν πολλά γλύορη τζαι μπορώ να πω πετυχημένη. Εγώ πάντως απόλαυσα την. Που μωρο η γιαγιά μου η Πρασινάδα έμαθεν με να τρώω μακαρόνια αλτέντε με τρύμμαν τζαι λεμόνι τζαι αν δεν βάλλω λεμόνι πάνω στα μακαρόνια μου εν τα απολαμβάνω.Έτσι τούτη η συνταγή εν εμπνευσμένη που την γιαγιά μου.

Αρχίζουμε με το να βάλλουμε  περίπου μισό πακέτο μακαρόνια χωριάτικα Μιτσίδη να βράζουν. Στην περίπτωση μου τα κουβαλώ  που την Κύπρο γιατί αρέσκουν μου πολλά τζαι τρώτα τζαι σκέτα με τρύμμαν που χαλλούμιν ή αναρή ξερή, θκυόσμη τζαι λεμόνι. Στην αστοσhιάν αντικαταστήστε τα με που τζείνα τα χόουλ γουίτ μακαρόνια. Ψήστε τα όσο αλτέντε τα θέλετε.

Λοιπόν, πιάννουμε 4-5 λεπτές φέτες χοιρινό μπέικον (πανσέτα που λαλούν τζαι οι εξ Ελλάδος). Κόφκουμεν τα μικρά κομματάκια τζαι τσιγαρίζουμεν τα μέρχρι να μισο-ψηθούν. Επειδή εν μικρά τζαι λεπτά κομματάκια τούτον γίνετε πολλά γλύορα. Σύρνουμε μετά μέσα 2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα.


Μετά βάλλουμεν τζαι ενα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο. Δαμέ στην Αμέρικα έχουν κάτι κίτρινα που τα λαλουν γέλοου σκουόσh τζαι αρέσκουν μου πολλά έτσι προτιμώ τα. Έβαλλα τζαι 2 κομμάθκια λιαστή ντομάτα (απλά αποξηραμένη, όι που τζείνη που εν μες το λάδι).



Έβαλα τζαι λίον άλας. Πιπέρι εν βάλλω γιατί επήρα που τον παπά μου τζαι πειράζει το στομάσhιν μου.

Αφού ψηθούν καλά βάλλουμε τα μακαρόνια τα οποία μετά που εψηθήκαν, εξεπλήνα τα με νερό για να μεν κολλήσουν.


Ανακάτωσα τα τζαι άφησα τα για 2-3 λεπτά τζαι έσβησα τα με μισό λεμόνι (περίπου 4-5 κουταλιές γιατί αρέσκουν μου να εν αρκετά λεμονάτα).

Έβαλλα αρκετήν ρίγανη γιατι άι λαβ ρίγανη.



Εσέρβιρα τα με ελληνική φέτα που το ελληνικό σούπερμάρκετ.


Ήταν πολλά καλά τζαι ικανοποιήσαν το κρέιβινγκ μου για κάτι κυπριακό. Εφκήκαν 2 γερές μερίδες ή 3 πιό μικρές. Έφα τζαι έμεινεν τζαι μια μεγάλη μερίδα για την δουλειά.



Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Εγίναν σhιόνιν!"

Οκ, έβαλα σας τις φωτογραφίες με τα σhιόνια που την χιονοθύελλα, έδειξα τα σhιόνια πανω στην βεράντα μου στο σόι στην Κύπρο που Σκάιπ, τζαι όλα, μα όλα τα σχόλια ήταν  "Ααααα μα τι ωραία". Έτσι ένι όμως οι άνθρωποι, τις παραπάνω φορές θέλουν ότι δεν έχουν. Εγώ όμως εδυσανασχέτουν τζαι ενευρίαζα γιατί ήξερα τι θα γίνει στην συνέχεια. Εν λέω εκαθαρίσαν τους δρόμους, τζαι πεζοδρόμια αλλά για εμας εν μια σκέτη ταλαιπωρία.

Το Σικάγο εν μια πολλά ωραία πόλη. Για παραπάνω φώτο εδώ.



Αξίζει να την δει κάποιος. (Κοπιάστε, με χαρά σας φιλοξενώ. Προσφέρω τζαι καπίρες για πρόγευμα. Μεινίσκω 10 λεπτά με τα πόθκια που πίσω που τζείνο το ψηλό κτίριο στα αριστερά τις φώτο.)

Το πόιντ όμως ότι εμείς που ζούμε την καθημερινότητα μας δαμέ, μετά τα σhιόνια βλέπουμε μια πόλη που για μια μέρα ήταν πανέμορφη καλυμμένη στα άσπρα τζαι τωρά είναι χάλια.

Τούτες έφκαλα τες τούτες τις μέρες. Εν ούλλες που πιο μικρούς δρόμους της πόλης που περνώ καθημερινά.



Ένα σχετικά καθαρό πεζοδρόμιο στον πίσω δρόμο του διαμερίσματος μου.


Η διασταύρωση δρόμων δεν είναι τζαι τόσο απλό θέμα.



Έξω που το πάρκινγκ που παρκάρω το αυτοκίνητο μου.

Βουνά που πυλομένα σhιόνια παντού, που πιάνουν ολόκληρες λωρίδες του δρόμου. Άσε που εν τζαι τέλεια παγάκια τζαι εν ταράσσουν. Τόπους τόπους θωρείς τζαι "κίτρινο σhιόνι" επειδή εκατούρησαν οι σhύλλοι.  Οι σhύλλοι εν το συζητώ, επεράσαν τέλεια. Είδα ένα που εχάρηκεν τόσο πολλά που εβούραν  μεσα στο φρέσκο, αγνό, παρθένο σhιόνιν τζαι έβαλλεν τα μούτρα του μέσα τζαι έτρωεν το σhιόνιν. Ήταν η καλύτερη εικόνα.

Το πεζοδρόμιο έξω που το κτήριο που εν το εργαστήριο μου τζαι μέρος της θέας που το παράθυρο (είμαι πρώτον όροφο τζαι έχω γραφείο δίπλα στο παράθυρο). 

Νομίζω εν τούτο που εννοούμε άμα λαλούμε ειρωνικά "έκαμες τα σhιόνι" , δηλαδή έκαμες τα άσπρα παγάκια, με πυλά τζαι λία κατουρήματα σσhύλλων!!



Υ.Γ. Να ζήσει το αυτοκινητούδιν μου, να εν καλά πάντα με υγεία. Εχτές όταν επάρκαρα σπίτι, ήταν στα 9999.1 μίλια τζαι σήμερα έκλεισε αισίως τα 10,000!!!!!







Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αγαπημένο μου Ψυγείο

Αγαπημένο μου Ψυγείο,

Φακκάς μου! Έλυσες μου τα ήδη λυμένα νεύρα μου! Αρχικά άρχισες να "κλωτσάς". Oκέι όμως επάγωνες μια χαρά και "εκλώτσας" 2-3 φορές την ημέρα. Έσhει όμως που το Σάββατο που κάμνεις έναν ήχον πολλά σπαστικό τζαι επέλλανες με! Άμαν πάει να πέσει η θερμοκρασία σου, ξεκινάς τζείνον τον σπαστικόν θόρυβο. Την Κυριακή εσκέφτηκα ότι εν που έχω την θέρμανση  ούλλοι μέρα τζαι πρέπει να "υπερδουλεύκεις"  (σιγά μεν σου διούμεν τζαι υπερωρίες εν καιρώ κρίσης). Εχτές ερώτησα τα παιθκιά στο εργαστήριο αν έχουν καμιά ιδέαν. Το "παιδί με τιν σhισμένη φανέλα" έιπεν μου να σε φκάλω που την πρίζα τζαι να σε ξαναβάλλω πάνω άμπα τζαι επιάστηκε τίποτε μέσα στο φαν. Έκαμα το τζαι ησύχασες λίο....ώσπου σε μισή ώρα εξαναάρκεψες πάλε! Γκρρρρρ!

Ε σήμερα πολυαγαπημένο τζαι πιο μεγάλο ψυγείο του κτηρίου, τα σπασμένα που τα εψές νεύρα μου αναγκάσαν με να πιάσω τον σπιτονοικοκύρι  κ. Αντώνη. Μάνα μου τον ρε, τζαι πάντα λαλεί μου ότι θέλει η Πρασινάδα μας! Μια Πρασινάδα την έχουμε εμέις! κτλ. Είπα του είμαι δουλειά τζαι να μπεί μεσα ελεύθερα (είχα προνοήσει τζαι έφκαλα τζαι σκουπίθκια, τζαι η βούρνα ήταν καθαρή!) Πριν λίο έπιασεν με τηλέφωνο. Λαλεί μου δουλεύκεις μια χαρά τζαι ένιξερει γιατί κάμνεις έτσι ήχον. Άυριο θα καλέσει τον "ψυκτικό" είπεν μου να το δει, "τζαι ντοντ γουόρι Πρασινάδα μου" λαλει μου, "τζαι αν μας πει τίποτε θκύο λεπτά φέρνω σου άλλο". Ειπα του ευχαριστω που έβαλλεν τζαι αλλάξαν μου τζαι 2 καμμένες λάμπες γιατί εν τόσο ψηλοτάβανο το διαμέρισμα που τώρα που λείπει η Ξιππασμένη εν μπορώ να φέρω μόνη μου την σκάλαν να τες αλλάξω.

Πόψε σαν να τζαι είσαι καλύτερα ρε ψυγειούδιν...ελπίζω ως αύριο να είσαι τέλεια καλά γιατί τα νεύρα μου εν λυμένα. Να πνίουμε στην δουλειά. Να καλλιεργω 6 λίτρα βακτηρίδια την ημέρα τζαι να βουρώ πάνω κάτω με DNA, τζαι ο βλάκας στην δουλειά να μου σπάζει τα νευρα! Κάμνουμε υπομονή ως την Δευτέρα που θα έχει παρουσίαση στο γκρούπ μίτινγκ τζαι θα εν φιάσκο τζαι θα ξαναέρτει η τεμπελιά του στην φόρα. Θέλω μια μέρα να τον βάλλω στην θέση του γιατί έτσι άτομα κομπλεξικά, αχάριστα τζαι που περιπαίζουν τον κόσμο, εν πρέπει να έχουν θέση σε έτσι πανεπιστήμιο.

Γι'αυτό πλις φίλτατο τζαι κεχαριτώμενο ψυγείο δώκε λίον παμόν. Κάμε φόκους πάνω στους ωραίους σου μαγνήτες που τους τόπους που επία τζαι θαύμασε τις φωτογραφίες της οικογένειας Πρασινώτου που έσhεις πάνω σου.Φάε ελεύθερα την σhοκολάτα που έχω πάνω στην πόρτα, πιάε τζαι καμιά κλεμεντίνα αν προτιμάς τα "είδη υγιεινής". Γκόου του γιόρ χάπι πλέις πλις...


'Ατε τζαι καληνύχτα τωρά ψυγειούδιν μου τζαι φρόνιμα πόψε.....

Λαβ,
Πρασινάδα
xxxxxxxxxxx

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κυπριακά μάφινς

Την Τρίτην εν τα γενέθλια μιου παιθκιού στο εργαστήριο (τζείνου με τα σhισμένα ρούχα, βλ. παλιό ποστ). Το καλοτζαίρι που ήταν τα δικά μου εκανόνισεν τζαι έφερεν μου τούρταν στα γενέθλια μου που επέφταν Δευτέρα τζαι είχαμε γκρουπ μίτινγκ. Ούλλοι εντυπωσιαστήκαν γιατί εν ούλλον άντρες το γκρουπ μας τζαι εν ασχολούνται με έτσι πράματα. Έτσι αύριο θέλω να του πάρω τζαι εγώ κάτι στο γκρουπ μίτινγκ. Το πρόβλημα είναι ότι τούτο το παιδί εν τρώει γλυκά. Δώστου αλμυρά τζαι κρέας.....

Πριν τζαιρό, ο μπόιφρεντ μιας φίλης μου έκαμεν κατί "πίτσα-μάφινς". Οταν τα εδοκίμασα εσκέφτηκα ότι εν ωραία......Έκαμα λοιπόν γκούγκολ "πιτσα μάφινς", ήβρα μια συνταγή, επαράλλαξα την, τζαι σας παρουσιάζω σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, τα Κυπριακά μάφινς της Πρασινάδας!


Τσιγαρίζουμε σε λίο ελαιόλαδο λίο ~200 γρ. Κανέιτιαν Μπέικον (σόρρυ εν εχουμε λούντζα δαμέ τζαι βάλλουμε κάτι παρόμοιο). Σύρνουμε τζαι λεπτοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα (3/4 του φλυτζανιού) συμπεριλαμβανομένων τζαι το φρέσκο παρτ των φύλλων τους, 1/2 φλ λεπτοκομμένη πιπεριά κόκκινο (όι λόγω κυβερνήσεως, απλά προτιμώ τη που την πράσινη). Άμαν μαράνουν, σβήνουμε την φωθκιά τζαι αφήνουμε τα να κρυάνουν. Μετά κόφκουμε τζαι λιές ελιές μαύρες λεπτοκομμένες (1/4 φλ. ) τζαι 2 κουταλάκια λεπτοκομμένες αποξηραμένες λιαστές ντομάτες τζαι αν θέλουμε τζαι λίον λεπτοκομμένο χαλλουμούδιν.

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάλλουμε 1 1/3 φλ. αλεύρι ολ πέρποουζ, 1/2 κουταλάκι ρίγανη, 3 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ, 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη τζαι ένα κουταλάκι ζάχαρη τζαι ανακατώνουμεν τα καλά.

Σε ενα άλλο μπολ κτυπούμε 2 αυγά. Μετά σhιονόνουμεν 2/3 φλ. γάλα. Ανακατώνουμεν τζαι βάλλουμε 2 κουταλιές χυμό ντομάτας (που τον πιο πυχτόν). Μετά βάλλουμε μέσα τα τσιγαρισμένα διάφορα τζαι ανακατώνουμεν. Πίανουμε μετά τούτο το μπολ τζαι σhιονόνουμεν τα ούλλα μες το μπολ με το αλεύρι. Ανακατώνουμεν καλα. Κόφκουμεν τζαι λία φύλλα φρέσκου θκυόσμη τζαι ανακατώνουμεν. Λαθκιάζουμεν με ένα φρουτσούιν φόρμες μάφινς (ή καπ κέικς) τζαι σε κάθε μάφιν βάλλουμε μια καλά γεμάτην κουταλιά που την ζύμη. Ψήνουμεν τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (ή στους Αμερικάνικους φούρνους στους 400 σκατοσυγχυστικούς-Φαρενάιτ).

Εφκήκαν πάντως πολλά ωραία...Ελπίζω να τους αρέσουν.


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Φιλοσοφίες της Πρασινάδας (1)

Σήμερα είμαι σπίτι τζαι απλώνω ζάμπα για δεύτερη συνεχόμενην ημέρα. Το πανεπιστήμιο που δουλεύκω εμεινεν κλειστό  επειδή εν σε μια "γειτονιά" κανενα τέταρτο που το κεντρο, τζαι ακόμα να καθαρίσουν τους δρόμους τζαι είπαν μας να μεν πάμεν δουλειά. Ενα μέρος του εαυτού μου είπε "αχ τί ωραία, ακομά μια μέρα οφ, είμαι τζαι αδιάθετη, ήρτεν μου γάντι". Ένα άλλο μέρος του εαυτού μου ομως νευριάζει που εν θα πάει δουλειά γιατί εχω σhίλια πράματα να κάμω στο εργαστήριο. Πειράματα που δουλεύκουν τζαι θέλω να δω πως θα τα τελειώσω να γράψω κανένα πέιπερ, πειράματα που παν σκατά τζαι πρέπει να δω τι θα κάμω μπας τζαι γίνει τίποτε, παραγγελείες του εργαστηρίου που πρέπει να κάμω, τζαι άλλους που περιμένουν να τους δείξω να κάμουν κάτι πειράματα....Εν τζαι ο  "Αρχων" χου μπιλιβς ιν μι τζαι σε συνδιασμό με τις προσδοκίες που εχώ εγώ η ίδια που τον εαυτό μου που δεν θέλω να απογοητεύσω προπάντων εμένα, αλλά ουτε τζαι τζείνον.

Είμαι εργασιομανής τζαι ξέρω το. Είμαι εργασιομανής εξ επιλογής. Αί λαβ μάι τζομπ τζαι για σε τούτο θεώρω ότι είμαι τυχερή γιατί ξέρω ότι ενεν πολλοί που μπορούν να πουν τούτο το πράμα. Στην δουλεία θεωρώ ότι είμαι καλή, τζαι έχω ένα αρκετά καλό βιογραφικό, δημοσιευσεις κτλ. Ειμαι τζαι άνθρωπως που άμα κάμνω κάτι θέλω να το κάμνω καλά...αν ειναι να το κάμω χάλια ή μέτρια, τοτε εν το κάμνω καθόλου,  αλλά εν είμαι καθόλου ανταγωνιστική. Στην δουλειά είμαι δυναμική, παίρνω πρωτοβουλείες, ρισκάρωμ εχώ πολλές ευθύνες τζαι γενικά τα παραπάνω πράματα παιρνουν που το σhερι μου. Εν το επιδιώκω τούτο το πράμα. Απλά νομίζω με τον καιρό θωρεί το ο κάθε καθηγητής τζαι μερικοί συνάδερφοι τζαι πιάνω/διούν μου, τούτο τον ρόλο....Είμαι φιλόδοξη, αλλά ξερω τζαι που σταματούν οι δυνατότητες μου τζαι είμαι ρεαλίστρια.

Στην ζώη εκτός δουλειάς όμως είμαι  το αντίθετο. Είμαι δυνατός τζαι δυναμικός άνθρωπος γενικά αλλά καμία σχέση με την Πρασινάδα στην δουλεία. Είμαι πολλά ευαίσθητη, πληγώνουμε εύκολα, κλαίω, δεν ρισκάρω τζαι γενικά είμαι χαμηλών τόνων, δεν παίρνω ιδιαίτερες πρωτοβουλείες, τζαι είμαι μόνη μου που το 1821. Είμαι τζαι λίο ονειροπαρμένη...στα 28 (τζαι μισόν) αντί να κτυπά το βιολογικόν μου ρολόι τζαι να ονειρεύκουμε μωρά τζαι άντραν τζαι μια δουλειά 9 με 2, ονειρεύκουμε καριέρες τζαι περιμένω το μάγκα πρίγκιπα του παραμυθιού που θα με δεχτεί οπως είμαι. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες θα μου πεις.... αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι "οι μάγκες δεν υπαρχουν πια, τους πάτισε το τραίνο". "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" λαλεί μου τζαι η μάμα μου....τζαι εγώ λαλώ της, να μου δώκει ένα σημάδιν η Αθηνά τζαι θα κινησω τζαι εγώ  τα σhέρκα μου".

Πολλές φορές, πιάνει με το παράπονο, αλλά ξέρω ότι φταίω τζαι εγώ γιατί δεν κάμνω προσπάθειες στη  προσωπική μου ζωή. Αλλά πως να το πω ρε παιδί μου, ενεν του χαραχτήρα μου. Εν μπορώ να προσποιηθώ κάτι που εν είμαι τζαι να κάμνω πράματα εκτός του χαραχτήρα μου. "Έτσι είμαι εγώ, κι ούτε μπορώ, ούτε θέλω ν'αλλάξω" που λαλεί τζαι το τραούδιν. Εν πολλά δύσκολο να δεχούμαστε τους ανθρώπους όπως ένουν τζαι να μεν θέλουμε να τους αλλάξουμε.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εψές την νύχταν εσhιόνιζεν.....

Ανοίξαμε την πόρτα να φκούμε έξω.....ο κεντρικός δρόμος καθαρός, τα πεζοδρόμια χάλια.


Ξεκινήσαμε (συνοδοιπόρος στο δύσκολο αυτό έργο η φίλη μου, το Βούιν) να πάμε προς το αυτοκίνητο για να δούμε αν εν οκ. Ον δε γουέι, εδιασκεδάσαμεν το....

Είδαμε πολλά θαμμένα αυτοκίνητα....



Εφτάσαμε στο παρκινγκ....


Ήβραμε το αυτοκινητούδιν μου.....


Εκαθαρίσαμεν, εσκάψαμεν τζαι ας ελπίσουμε ότι αύριο θα πάμε δουλειά.....Έσhει χάζιν το σhονιν για λίο αλλά μετά είναι μια σκέττη νέττη ταλαιπωρία...Ζήτω ο καιρός της Κύπρου. Όλοι μαζι! Ζήηηηηηηητω!



Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Περιμένωντας την χιονοθύελλα

Σήμερα θα δουλέψουμε μισήν ημέρα τζαι αύριο το πιθανότερο να μεν έρτουμε καθόλου. Που σήμερα το απόγευμα ως αύριο το πρώι, υπολογίζουν ότι θα στιβαστούν 28 ίνζες σhιόνιν. Τζαι επειδή εν τα πάω καλά με τις ίντζες τζαι προτιμώ τα μέτρα τζαι τους πόντους, θα σας πώ ότι τούτο σημαίνει 70 πόντους! Τζαι για να λαλούν 70 πόντους πάει να πει, θα μας κάμει μάλλον σχεδόν 1 μέτρο!

Ο "Άρχων" είπεν καλύτερα να μεν έρτουμε αύριο. Άσε που οι άνεμοι θα φτάσουν τα 50 μίλια την ώρα (δηλαδή 80 χιλιόμετρα την ώρα!). Τζαι σκέφτουμαι το Γιάρις μου πάνω στο χάιγουέι με έτσι αέρα....αλλά είπαμε μάλλον θα μείνουμε σπίτι αυριο. Τώρα θα μου πεις, "σιγά το πράμα, μείνω σπίτι κόρη μου τζαι παρέτα μας". Έλα όμως που σε την άλλη Παρασκεύη έχω μίτινγκ τζαι θα θέλουν να δουν αποτελέσματα. Τζαι την άλλη Πέμπτη έχω να παρουσιάσω τζαι ένα πέιπερ στο γκρουπ μίτινγκ. Πεεεεεε....τζαι το σhειρότερο είναι ότι είμαι σε φάση που παν σχετικά καλά τα εξπέριμεντς τζαι θέλω να δω τι θα γίνει. Τέλοσπάντων μια χιονοθύελλα είναι θα περάσει.

Σήμερα το πρωί εσκουλίστηκα να φκώ έξω. Εφκαλα τζαι τα σκουπίθκια έξω γιατί μετα με το 1μ σhιόνιν, θα πρέπει να σκάψω την βεράντα για να τα πάρω. Εφόρησα το σακάκι το χοντρο που μοιάζει με κουίλτ τζαι φαίνουμε σαν τζείνο τον τυπά των Michelin. Ετύλιξα το σhάλι το χοντρό (που η Ξίπ λαλέι ότι μοιάζει με χαλί), καπέλο, μπότες τζαι γάντια. Φκάινω έξω που την πόρτα του διαμερίσματος. Απέναντι η πόρτα άλλου διαμερίσματος τζαι δεξιά ενα δωματιάκι με πλυντήρια/στεγνωτήρια. Τζαμέ εστέκετουν μια γεναίκα. Αχτένιστη, γύρω στα 60, με γυαλιά τον 80'ς τζαι νυχτικό σε στυλ κυπριακού σκέτς, λίο φοιτσάρικη μπορώ να πω. Λαλώ της "Χάι". "Καλημέρα", απαντά μου τζείνη στα ελληνικά. Οκ σκέφτουμαι κατανοητόν, εν ΓκρίκΤάουν δαμέ, αν τζαι κανένας δεν με επέρασεν ποττέ για "Γκρίκ". "Χάλια ο καιρος σήμερα" λαλώ της. "Ναι τα βλέπω απο το παράθυρο" λαλεί μου. Λαλώ της "και από το απογευμα θα γίνει χαλασμός και αύριο καλύτερα να κάτσουμε σπίτι". Λαλει μου "ναι, δεν πάω πουθενά". Λαλω της "εγώ είμαι η Πρασινάδα". Λαλει μου τζείνη" το ξέρω" τζαι εχαμογέλασεν μου πολλά γλυκά."Εγώ είμαι η Λίζα. Να προσέχεις εκέι έξω κορίτσι μου". Εχαμογέλασα της τζαι έφυα. Πρώτη φορά την θωρώ. Ελπίζω να με εκατάλαβε γιατί της εμίλησε για μένα ο σπιτονοικοκύρης τζαι όι γιατί εν σάικικ ή σάικκο!

Ένιγουει, να κάμουμε τζαι καμιά δουλειά πριν πιασει το μπλίζαρντ. Εν εγίνετουν ας πούμε να περιμένουμε κάτι άλλο αντί για χιονοθύελλα. Να περιμένουμε τον Γκοντό; Οί καλύτερα, γιατί τζείνος εν ήρτεν ποττέ. Έστω τους βαρβάρους; τούτοι τουλάχιστον  θα "ήσαν μιά κάποια λύσις".

Τελικά τώρα που σκέφτουμαι τα όπτιονς, καλύτερα χιονοθύελλα.


UPDATE: Τρίτη 11μμ. Είμαστε εγκλωβισμένοι σπίτι μας! Οι δρόμοι εκλείσαν, τα πάντα εφριζάραν. Στον παραλιακό δρόμο ετούμπαρε λεωφορείο τζαι εμείναν ούλλοι τζαμέ τζαι μερικοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους γιατί έλειψεν τους η πεζίνα....
 Ευτυχώς εσχόλασα η ώρα 2 τζαι επρολάβαμε με το Βούιν να ερτουμε στο διαμέρισμα μου, αν τζαι μιαν απόσταση 25 λεπτών επήρεν μου 2 ώρες να την κάμω. Άυριο εκλείσαν τα πάντα. ΑΝ φκούμε έξω, ΑΝ λέμε, θα ένι μετά το μεσημέρι! Πάντως εμέις εφάμεν τον τραχανάν μας με το χαλλουμούδιν του τζαι εμαιρέψαμεν τζαι για αύριο!