Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

7 πράματα που ήθελα να πώ σήμερα αλλά εν είπα.

1. "Είσαι τεμπέλης τζαι ηλίθιος, τζαι φράνκλι σπίκινγκ προτιμούμε να μεν έρκεσε καθόλου παρά να είσαι μεσα στα πόθκια μας" Στον αργόσχολο τεκνίσιαν του εργαστηρίου που παρά την προειδοποίηση του Άρχοντα άρχισε τα ίδια. Ο νούρος του σhυλου εν ισhιώνει.

2. "Χεστήκαμε". Στην Βαλεντινα-φασιονίστα-Τσίγκη, που ούτε καν ξέρω ποια ένι, τζαι είδα στο ποστ του Ινβίκτους που καλά έκαμε τζαι έβαλλεν την στην κατηγορία "άνευ υποθέσεως, σικκιρτώ".

3. "Αν έσhεις πρόβλημα, Λέλλο". Στον ίδιο αργόσχολο τεκνίσιαν όταν ήθελε να έχει τζαι άποψη για κάτι, ενώ ο ίδιος εν πατά καν στην δουλειά.

4. "Πλίς δώσμου της φανέλες σου να σου τες ράψω ή γόρασε άλλες". Σε ένα παιδί στο εργαστήριο που μπορεί να το παίζει μάγκας τζαι "του αντρα του πολλά βαρύ, μη του μιλάτε το πρωί" αλλά εν μπορώ να θωρώ τζεινει την φανέλα του που εν σhισμένη σε πέντε τόπους.

5. "Γιού αρ βέρι χοτ!" Στον Ισπανό ποστ-ντοκ ενός εργαστηρίου στον δεύτερο όροφο.

6. "Φορείς την φανέλα σου ανάποδα τζαι φαίνετε το σάιζ". Στον "Αρχων".

7. "Θέκκιου κόρη, γιου μέιτ μάι ντέι!" Στην πωλήτρια του σουπερμάρκετ που επεία να πιάσω λάντς τζαι είπεν μου ότι εν ωράιο το σhάλι μου τζαι ερώταν με πόθεν το έπιασα τζαι εντυπωσιάστηκε που το έκαμα μόνη μου.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο παπάς μου

Το αγαπημένο μου τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά είναι μπάι φαρ τούτο που μιλά για τον παπά του. Ο Δεληβοριάς αρέσκει μου γιατί έχει ενα μοναδικό τρόπο να διηγήται ιστορίες τζαι όταν ακούω τα τραούθκια του, αμέσως στο νού μου τα βλέπω ταινίες ή βίντεο κλιπ. Αρέσκει μου που σε τζείνο το τραούδιν τζείνα που αθθυμάται που την παιδική του ηλικία εν τα μικρά όπως βόλτες, τα περιοδικά του παπά του τζαι να τον παρακαλεί να του γοράσει πακοτίνια, τζαι συγκινεί με που στο τέλος λαλεί ότι καποια μέρα θα πέρνει τζείνος περίπατο ένα μωρό με το όνομα του παπά του. Προχτές άκουα τούτο το τραγούδι τζαι εσκέφτουμουν ανάλογες δικές μου εμπειρίες με τον παπά μου.

Ο παπάς μου εν ίσως ο πιο ευαίσθητος άνθρωπος που ξέρω. Δεν μιλά ποτέ όμως για τα συναισθήματα του, μάλλον γιατί εμεγάλωσε σε μια κοινωνία τζαι σε μια εποχή που έτσι «εμεγαλώναν τους άντρες». Το κακό είναι όμως ότι τα κρατά ούλλα που μέσα. Ποτέ εν θα σου πει κάτι αλλά πολλές φορές σου το δείχνει με διάφορους τρόπους. Όταν ήρτα Αμερική για τους πρώτους μήνες έπιανε με κάθε πρωί που εξύπνουν τηλέφωνο. Την απόγευμα εμίλουν της μάμας που το ιντερνέτ, αλλά για την μάμα μου θα σας τα πώ μια άλλη φορά. Ποτέ δεν με «εχούμισεν» μπροστά σε άλλους άμαν είμαι παρών. Πολλές φορές όμως εγνώρισα ή εσυνάντησα φίλους του τζαι εξέραν τα πάντα για μένα τζαι τα το τι κάμνω κτλ.

Ο παπάς μου δεν ξέρει καν να σου θυμώσει. Εν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που επροσπάθησε να θυμώσει της αδερφής μου της μιτσιάς, τζαι εγώ τζαι η Ξιππασμένη εφυρτήκαμε που το γέλιο γιατί ήταν τόσο αστείο!

Ο παπάς μου εν πολλά καλός τζαι «δίνεται» στους ανθρώπους τζαι πολλές φορές πληγώνεται, αλλά εξακολουθεί να μεν σκέφτεται πονηρά τζαι να προσπαθεί να δει το καλό στους άλλους. Ένιξερει να λαλεί «όι» έστω αν το ναι που θα πει θα εν μια σκέτη ταλαιπωρία για τζείνον ή για την οικογένεια γενικά.

Ο παπάς μου εν «δάσκαλος»με την παλιά την έννοια. Παραδίδει μαθήματα κιθάρας τζαι μπουζουκιού τζαι shερουμε που οι πιο μεγάλοι μαθητές αντί να τον αποκαλούν κύριο ή με το μικρό του, λαλούν τον «δάσκαλο», ως τζαι οι μαθητές που μπορεί να εν συνομήλικοι του. Πολλές φορές άκουα τον να τους λαλεί για τους βαθμούς τους τζαι να τους λαλεί ότι πρέπει να θκιεβάζουν τζαι να πιαίνουν καλά στο σχολείο. Σhερουμε που οι παλιοί μαθητές του έρκουνται να τον δουν, να πιούν ένα καφέ μαζί τους τζαι να του πουν τα νέα τους.

Ο παπάς μου ποτέ δεν μου είπε τι να κάμω. Πάντα είshεν μας εμπιστοσύνη τζαι πάντα είχαμε ελευθερία τζαι που τζείνον τζαι που την μάμα. Τζαι εμείς όμως δεν το εκμεταλλευτήκαμε ποτέ, αντιθέτως.

Ο παπάς μου άμαν γελά, γελούν τζαι τα μουστάτζια του κυριολεκτικά (που λαλέι τζαι η μάμα). Τζαι τζείνος λαλεί ότι ενεν κοντός αλλά μετρίου αναστήματος. Η αρφή μου η Ξιπ που ήταν μιτσά ελάλεν ότι ο παπας αμαν κάθετε φτάνει ως το ταβάνι, τζαι άμα σταθεί φτάνει ως τον ουρανό, αν τζαι ο παπάς με το ζόρι φτάνει το 1.67m!

Ο παπάς μου εν ο παπάς μου τζαι δεν θα άλλασα τίποτε πάνω του. Το μόνο που θέλω είναι να κόψει το τσιγάρο.......

Ένα αγαπημένο τραγούδι που την αγαπημένη του (τζαι δική μου αγαπημένη) τραγουδίστρια..........

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αν η Λέιντι Γκάγκα ήταν επιστήμων.....

Σάββατο στην δουλειά τζαι εστείλαν μου το τούτο....Για μερικούς εν η ιστορία της ζωής μας!

Το τοπ είναι ότι ούλλα της τα ρούχα εν που υλικά εργαστηρίου.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τί δουλειά κάμνεις;


Εσυζητούσαμεν προχτές με κάποιο στην δουλειά ότι αμαν μας  ρωτούν τι δουλειά κάμνουμε ένιξερουμεν τι να απαντήσουμε...Σύνηθως εγώ λαλώ ότι είμαι βιοχημικός εκτός τζαι άμαν εν κάποιος της δουλειάς που θα του πω ότι ειμαι ποστ-ντοκ  (=ποστ δοκτοραλ σκόλαρ) ιν Μπάιο-κέμυστρι ( οπώς λαλούμε το γιαπή, το πηλοφόρη, το μπάιοκε-μυστρί)

Μου έχουν συμβεί τα έξης περιστατικά.

Περιστατικό 1. “Παππούς –Πρασινάδα 1-0”
Π=Πρασινάδα, ΠΠ=Παππούς παντωγνώστης
ΠΠ=Τζαι Πρασιναδίτσα, πέ μου ξανά τι δουλεία κάμνεις τωρα που είσαι δόκτορ;
Π=Κάμνω έρευνα στο πανεπιστήμιο.
ΠΠ= Αχά. Τζαι πε μου, τι ερευνάς;
Π= Μελετώ πρωτείνες τζαι το πώς λειτουργούν.
ΠΠ= Χμμ...ένιξερω πολλά για τούτο το θέμα...

Λίγες μέρες μετά....
ΠΠ= Εεεε κόρη Πρασιναδίτσα, εσύ που ξέρεις, οι πρωτείνες βλάφτουν για τα αρθριτικά;
Π= Εεεε....παππού ένιξερω σίουρα να σου πω...καλύτερα ρώτα τον γιατρόν σου.
ΠΠ= Ουυυυυ μ’αντα γιατρός με ειδικότητα στες πρωτείνες είσαι;;;;;;;

Περιστατικό 2.
Πριν 4-5 χρονια
Π=Πρασινάδα, Α= φίλη του φίλου της φίλης μου.
Α=Τζαι πού μεινίσκεις Πρασιναδα;
Π=Λευκωσία αλλά σπουδάζω στην Αμερική τωρα.
Α= Ω! Πολλά ωραία! Τι σπουδάζεις;
Π=Βιοχημεία
Α= Α καθηγήτρια δηλαδή!
Π= Ε, όι ακριβώς. Βασικά τωρά κάμνω το διδακτορικό μου τζαι ασχολούμαι με ερευνά.
Α= Α οκέι (με “υφακι”). Εγώ σπουδάζω νοσηλευτική τζαι τζαμε εγνωρισα τζαι τον μελλοντικό μου σύζυγο τζαι ο γαμος θα γίνει τον Οκτώβρη.
Π= Ωραια!

Περιστατικό 3.
Στο αεροπλάνο προς Λονδίνο. Π= γιου νόου χου, Κ.Δ.Θ.= Κορού στην δίπλα θέση.

Κ.Δ. Θ.= Σπουδάζεις τζαι εσύ Αγγλία;
Π= Όι πάω Αμερική μέσω Αγγλίας. Εσύ.
Κ.Δ.Θ.= Ω!!! Ουάο! Εγώ σπουδάζω Αγγλία. Σπουδάζεις ή δουλεύκεις.
Π= Δουλεύκω.
Κ.Δ.Θ. Ω!! Ωραία. Τι δουλειά κάμνεις;
Π= Είμαι βιοχημικός.
Κ.Δ.Θ= Ω!!!! Ουάο!!! Τέλεια!!!
Π= .............(χαμογελόντας αμήχανα)...

Περιστατικό 4. Θείος-Πρασινάδα 1-0
Θ1 = θείος 1

Θ1= Καλώς την Πρασινάδαν μας ρε! Πως πάει το Αμέρικα;;;
Π= Καλά θείε! Εσείς τι κάμνετε;
Θ1= Ε καλά λαλούμεν τζει εμείς. Ελα να σου πω, αύριο που εν νά’ρτεις, να δείς τζαι τες αναλυσεις μου να δούμε.
Π= Θείε εν τζαι καταλάβω που αναλύσεις.
Θ1=  Μα, ήντα βιοχημικός είσαι καλό;;;;;;;


Περιστατικό 4.
Θ2 = θείος 2

Θ2= Ελα να σου πω κόρη Πρασινάδα, στέλεις μου με ή-μέιλ το Σι-Βί σού;
Π=Μα τι να το κάμεις θείε;;;
Θ2= Έτω έχω μια πελάτισσα που δουλέυκει στο κρατικό χημείο τζαι είπα της για σένα τζαι είπεν μου να της δώκω το Σι-Βι σου.

Περιστατικό 5.
Γ= ενας ραντομ  γιατρός γνωστός του παπα μου που ήρτεν σπίτι μας. Φ=Φάδερ

Φ=Γ μου να σου γνωρίσω την κόρη μου. Η Πρασινάδα τελειώνει το διδακτορικό της τωρά στην βιοχημεία.  Πρασιναδα  ο Δρ. Ταδε!
Γ= Ω! Χαιρώ πολύ! Εγω είμαι πυρηνικός ιατρός.
Π= Πολλά ενδιαφέρον!
Γ = Ναι ασχολούμαι κυρίως με MRI.Οπως ΙΣΩΣ θα ξέρεις, ένα άτομο αποτελείτε απο ηλεκτρόνια που περιστρέφονται γύρω απο ένα πυρήνα. Ο πυρήνας.....
Π=  Ναι ξέρω, όπως σας είπεν ο παπας μου τελειώνω το διδακτορικό μου στη βιοχημεία τζαι μαλιστά ασχολούμαι με μια τεχνική που απο επιστημονικής άποψης εν πολλά συγγενικές με το MRI.
Γ= Α μάλιστα. Ε τότε ΊΣΩΣ ξέρεις ότι τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν και μαγνητικά πεδία και αμα μπουν σε ένα άλλο μαγνητικό πεδίο......
Π=Ναι ναι ξέρω....(εκνευρισμένη)
Γ = μπλα μπλα μπλα....


Τελικά τι να λαλώ αμαν με ρωτούν τι δουλειά κάμνω;;
Στην ταινία «Σέιφ Σέξ» σε κάποια φάση πάει ο Πυρπασόπουλος σπίτι της Μίρκας Παπακωνσταντίνου για να κάμει μια έρευνα. Ρωτά την το όνομα της τζαι μετά ρωτά την «Επάγγελμα;» τζαι λαλεί τζεινη με ένα ύφος «Γυναίκα!!!»



Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ένα εικοσαδόλλαρο

Το Σαββατοκυρίακο πριν φύω για Κύπρο, επία στο κομμωτήριο. Επλήρωσα τζαι μετά ετράβησα μετρητά που την Έι Ττι Εμ για να αφήκω τιπ της κομμώτριας (Αμερική =  τιπ παντού, σε όλα). Πάω στην Έι Ττι Εμ, βάλλω την κάρτα μου τζαι σαν επερίμενα να φκουν τα λεφτά μου, θωρώ τζαμέ ένα χαρτονόμισμα $20. Λαλώ αμπα τζαι εν το πρώτο που τζείνα που θα μου έφκαλε εμένα; Μετρώ τα λεφτά, ήταν $20 παραπάνω. Τζαι όπως πολλά ωραία είπε η Μάνα στο εχτεσινό της ποστ, η ζωή είναι γεμάτη απο μικρά τζαι μεγάλα καθημερινά διλλήματα.

Εσύ τι θα έκαμνες σε τούτη την περίπτωση; 

Μετά το κομμωτήριο επία για φαί με φίλους τζαι οι 7 που τους 10 είπαν ότι θα το έπιαναν τζαι εν θα ελαλούσαν τιποτε.

Εγώ έπιασα το $20 τζαι επία στις ρισέψιονιστ του κομμωτηρίου τζαι έδωκα το. Η ρισεψιονίστ εθώρεν με λες τζαι ήμουν ο Ε.Τ.  Πολύ πιθανόν όποιος/α το άφηκε να μεν το γυρέψει καν, αλλά εγώ εν έθελα να το πιάσω, ούτε με κόφτει αν το ετζέπωσε η ρισεψιονίστ. Εν το γράφω για να πείτε "μανα μου ρε τι καλή που είσαι" ή "μανα μου ρε τι παλάβη είσαι, επρεπε να το πιάσεις τζαι να σιωπήσεις". Το γράφω για την συνέχεια της ιστορίας. Πάντως που τους φίλους τζείνην την νύχτα έφα περιπαίξιμο πολύ. 

Μόλις άνοιξα το κινητό το Αμερικάνικο όταν ήρτα πίσω, είχα βόις-μέιλ που το κομμωτήριο. Ελάλεν ότι ήμουν μια εκ των τυχερών της Χριστουγεννιάτικης κλήρωσης τους τζαι ότι εκέρδισα προιόντα αξίας $50 που μια μάρκα που μόνο το σαμποο εν $25! Εγώ, που ποτέ δεν εκέρδισα σε κλήρωση! 

Ίσως επειδή περνώ αισιόδοξη φάση, σκέφτουμαι ότι έκαμα μια πράξη πού θεώρησα τζαι θεωρώ σωστή τζαι τούτο επιστράφηκε πίσω σε μένα. 

Ίσως μου είπαν να μην κέρδισα "τυχαία" αλλά να τους έκαμε εντύπωση ότι έδωκα πίσω τα $20. (Το αμφιβάλλω όμως γιατί δαμέ εν Αμερική τζαι μάλλον το ετζέπωσε η ρισεψιονίστ.) 

Ίσως απλά να επαράχεσα το θέμα....

Εσύ τί νομίζεις; 

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μια φοινιτζιά, ένα μπλάκ-άουτ τζαι ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Επέστρεψα στις Αμερικές την Πέμπτη, τζαι εμπήκα κατευθείαν στα βαθκιά μιάς τζαι σήμερα είχα πρεσεντέισιον στην δουλεία. Τζαι αντί να ψουμνίζω στις εκπτώσεις, έκαμνα σλάιτς στο πάουερ πόιντ.
Θα σας πω πρώτα μια  Πρωτοχρονιάτικη, "μέιτ ιν Σάιπρους" περιπέτεια. Την παραμονή της Πρωτοχρονίας, είμασταν καλεσμένοι δίπλα στην θεία μου (γιατί κάθε Κυπραίος που σέβεται τον εαυτό του έχει δίπλα μια θεία) τζαι μετά την αλλαγή στην ανιψιάν μας την «Αετομάτα». Εφάμεν όλο το μεσημέρι ως τις 5 να κάμνουμε 3 ειδών καπ-κέικς με τις αδερφές μου.


Μόλις ετελειώσαμε να στολίζουμε το τελευταίο καπ-κέικ, εμπήκε στην κουζίνα ο παπας μου τζαι λαλεί «Κορούδες πάω να πιώ ένα καφέ τζαι να παίξω καμιά πιλοττα τζαι σε καμιά ανάμιση ώρα εν να’ρτω.» Μα ώστι (ορθογραφία;;;;;)  να τελειώσει την κουβέντα του, ακουστήκαν 3 μπαμ! Εγώ προς στιγμήν ενόμισα ήραν οι Τούρτζοι να μας πιάσουν τζαι ότι αν εξαναέρκουμουν Αμερική θα ερκούμασταν οικογενειακώς ως πρόσφυγες πολέμου. Με το που τελειώνουν τα 3 μπαμ, έπεσε το ρεύμα! Επίασε ο παπας μου (όλσοου νόουν ας στύλος της οικογένειας) το φανάρι τζαι επίεν κάτω στο δρόμο. Ένα σύρμα της ηλεκτικής εσπασε τζαι έπεσε χαμέ έξω που το απέναντι σπίτι! Εφκήκαν ούλλοι οι γείτονες στο δρόμο! Επίασαμε τηλέφωνω την ηλέκρικη τζαι όσους γνωστούς ήξεραμεν στην ηλεκτρική μπας τζαι δούμε φως «φέτος». Η θεία να λαλεί ότι εν να μείνουμε χωρίς φαί.... Εγώ είπα της θα φάμε ψωμί, ελιές, τομάτες, χοιρομέρι τζαι καπ-κέικς! Σε 20 λεπτά εμφανίστηκε περιπολικό με ένα ολόκληρο αστυνομικό. Επαρκαρε μεσα στην μέση του δρόμου. Επερνουσαν αυτοκίνητα που δίπλα τζαι ερωτούσαν τι έγινε. Μετα βίας εσυγκατούμουν που το να τους πω ότι ο γειτονας εν άντεξε τζαι τελικά εσφαξε τζείνη την σκρόφα την γεναίκα του. Ο αντρας της κόρης της θείας μου αντα τζαι είδε τον αστυνομικό ενευρίασε γιατι πριν κάτι μήνες ο ιδιος αστυνομικός ετόλμησε να του ζητήσει ταυτότητα γιατι εκάπνιζε σε ένα καφέ πόξω!Ό ένας γείτονας ελάλεν ότι εν επειδή εκαμαν "κότακ" (contact ήθελε να πει) τα σύρματα με νερο που εμάζευκε μια φοινιτζία που έτζιζε πάνω στα σύρματα.Μετα που κανένα δεκάλεπτο ήρταν θκυο της ηλεκτρικής. Εκοψαν το ρεύμα προς την γειτονία τζαι είπαν μας ότι θα έρτουν να μας το σάσουν. Μετα εφύαν μαζι με το περιπολικό. Μετά που καμιά ώρα ήρταν να το σάσουν! Εσάσαν το τζαι κατα τις 8.30 πμ ήρτεν το άγιο φώς. 

Επί 3.5 ώρες εμέις εβαρκούμαστουν. Τι να κάμουμε χωρις ιντερνετ ή έστω Τι-Βι;; Ευτυχώς ήταν το ‘Αι-φόουν φορτισμένο καλα τζαι εποσκολιστήκαμε! Μάλιστα έχουμε και ντοκουμέντα. Παίζει τζαι γραφει σενάριο η Ξ. Ξιππασμένου. Σκηνοθεσία τζαι Άι-φόουν- κάμερα εγώ. Ευχαριστούμε την Π. Πελλαμένου τζαι την εγγονή της θείας δίπλα για την τεχνική εκπαίδευση του αυτόπτη μάρτυρα. Γκέστ σταρ ο "Χρυσούλης"!

Τζαι για να δείτε τι επαγγελματίες είμαστε, έχουμε και παρελλειπόμενα!!